Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (7) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 34 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5748799 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Anket
Pikselli koltuk tasarım uygulamasından memnun musunuz?
Evet
Hayır

Çevrimdışı Erdem Çözer

norveç finlandiya vs iskandinav ülkeleri. bakalım orada taşeron var mı, veya milli gelirlerine bakalım, bir yıl içerisinde önlem alınmadığı için  hayatını kaybeden işçi sayısına bir bakalım..birde bakalım bizimle aynı inşaat teknolojisini kullanarak mı çalışıyor bu insanlar. iş kolları bulundukları coğrafii parçanın ilklim özelliklerine göre evrilir dünyanın her yerinde bu böyledir..

güvenlik başka bir konu o normal hava şartlarında da sıkıntı.. ben soğuk, üşürler, o soğukta demiri tutmak vs sözlerine karşılık söyledim..
Beşiktaş için bir şey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın! Süleyman Seba

Çevrimiçi Necmi

işçileri düşünmek güzel ama yılın büyük bölümünde bizim şu son 2-3 günde yaşadığımız havaları yaşayan ülkelerde inşaat işi yapılamıyor olmalı diye düşünmeden edemiyor insan.. her işin kendine göre zorlukları vardır.. aslında ağustos ayında o güneşin altında çalışmak sağlık açısından çok daha riskli.. ama bu işi seçenler bunları göze almak zorunda kalıyor
hayır kardeşim bilmediğin bir şey var her ülkede şartlarına göre önlem alınır.
mesela moskovada kışın dış alanda çalışmak kesinlikle yasaktır inşaatların kaba işi yaz aylarında biter.
bitmeyen bir dahaki yaza kadar kapatılır. kabası biten inşaatta bir çadır içine alınır.  İçerden merkezi sistemle ısıtılır.
sen kısa kolla bile çalışabilirsin veya inşaat tamamen pencere kapı kapatılır ısıtma tesisatı aktif edilir sıcak memleketlerde kışın oluşacak belli zamanlardaki soğuk havalar için bu önlem alınmaz iş bırakmak daha ekonomiktir. mesela kuzey ülkelerinde bu kurallar çok katıdır. şimdi diğelim rusyadaki yasalar burda var
şu anda devlet görevlileri gelir inşaatı mühürlerlerdi yani içerdede çalışmaya izin vermezlerdi.

Çevrimiçi Necmi

Dönmesi gereken tartışmalar aslına bakarsan benim için, neden mi? ben neden beşiktaşlıyım sorusuna verdiğim cevaplardan kaynaklı aslına bakarsan bu sorunun cevabı..Neden beşiktaşlıyım.
kazanılan şampiyonluklar mı
siyahı beyazı mı
futbolu mu
karizması mı
bunların hiçbirisi yok verdiğim cevapların içerisinde.
neden beşiktaşlıyım sorusuna verdiğim cevap benim: Nerede bir ezilen, haksızlığa uğrayan,ikinci sınıf muamelesi gören ötekileştirilen bir insan görseler, banane ulan demeyip sanki kendi ailesinden bir insan gibi onun yanında olmasıdır bu insanların..bırak insanı sokakta aç kalan köpeğe kediye bile ciğeri sızlayan, onların yardımıda ilk koşanlar bu insanlar.
Bizi farklı kılan şey bu zaten,ulan bu benim derdim değil ki demememiz..
ben bu yüzden beşiktaşlıyım ve bir beşiktaşlının ana karakterini oluşturacak sac ayakları içerisinde kesinlikle bunların olması gerektiğini düşünüyorum..
Yüreğinde bunlar olmayan insanında gidip kartal yuvasına milyarlar harcasada ben beşiktaşlıyım dediğine yürekten inanamam..lafı ortaya attım alınmasın kimse üstüne.
bu konuda ben bir gözlemimi anlatayım biz olimpiyata giderken kemerburgaz yolunu tercih ediyoruz ordan kayaşehire çıkan bir orman yolu var.
orda bir sürü sahipsiz köpek görürsünüz yol üzerinde yol üzerinde bir şey daha görürsünüz belli aralıklarla yapılmış köpek kulübeleri
ve üzerlerindeki yazıları okumaya başlıyorsunuz Beşiktaş , Beşiktaşlı falanca, Çarşı, vs uzayıp gidiyor.
işte Beşiktaşlılık budur gerektiğinde ormandaki sahipsiz köpeği düşünebilmektir. onun üşümesine bile
hassasiyet gösterebilmektir. Beşiktaşlı hayata başka türlü bakar.

Çevrimdışı martin40

Çevrimdışı Erdem Çözer

hayır kardeşim bilmediğin bir şey var her ülkede şartlarına göre önlem alınır.
mesela moskovada kışın dış alanda çalışmak kesinlikle yasaktır inşaatların kaba işi yaz aylarında biter.
bitmeyen bir dahaki yaza kadar kapatılır. kabası biten inşaatta bir çadır içine alınır.  İçerden merkezi sistemle ısıtılır.
sen kısa kolla bile çalışabilirsin veya inşaat tamamen pencere kapı kapatılır ısıtma tesisatı aktif edilir sıcak memleketlerde kışın oluşacak belli zamanlardaki soğuk havalar için bu önlem alınmaz iş bırakmak daha ekonomiktir. mesela kuzey ülkelerinde bu kurallar çok katıdır. şimdi diğelim rusyadaki yasalar burda var
şu anda devlet görevlileri gelir inşaatı mühürlerlerdi yani içerdede çalışmaya izin vermezlerdi.

abi kutuplarda bile inşaat yapılıyor veya o bölgelere giden gemilerin çalışanları var..  şöyle kısaca bir araştırayım dedim aşağıdaki haber karşıma çıktı.. karsta -20 derecede çalışmaya devam.. Kars hadi neyse de dünyanın bazı bölgeleri var yazın bile soğuk bu bölgelerde de inşaat yapılıyor.. gerekli önlemleri alır çalışırsın

http://www.iha.com.tr/haber-karsta-insaat-iscilerinin-sogukla-mucadelesi-524499/

ha bu arada bunları söylerken niye çalışmıyorlar diyenlerden değilim.. bence de kar kalkana kadar çalışmasınlar.. 2-3 gün için riske girmeye değmez..

ben sadece bu soğukta insan mı çalıştırılır, yazık değil mi, hiç mi düşünmüyorsunuz bu adamları gibi aşırı duygusal olduğunu düşündüğüm tepkilere karşılık verdim

dediğim gibi her işin kendine göre zorlukları vardır..

Çevrimiçi Necmi

abi kutuplarda bile inşaat yapılıyor veya o bölgelere giden gemilerin çalışanları var..  şöyle kısaca bir araştırayım dedim aşağıdaki haber karşıma çıktı.. karsta -20 derecede çalışmaya devam.. Kars hadi neyse de dünyanın bazı bölgeleri var yazın bile soğuk bu bölgelerde de inşaat yapılıyor.. gerekli önlemleri alır çalışırsın

http://www.iha.com.tr/haber-karsta-insaat-iscilerinin-sogukla-mucadelesi-524499/

ha bu arada bunları söylerken niye çalışmıyorlar diyenlerden değilim.. bence de kar kalkana kadar çalışmasınlar.. 2-3 gün için riske girmeye değmez..

ben sadece bu soğukta insan mı çalıştırılır, yazık değil mi, hiç mi düşünmüyorsunuz bu adamları gibi aşırı duygusal olduğunu düşündüğüm tepkilere karşılık verdim

dediğim gibi her işin kendine göre zorlukları vardır..
elbette her işin kendine göre zorlukları var ve şartlara göre alınmış yasal önlemleride var.
yani Türkiyedeki şartnamelerle kuzey ülkelerindekiler bir değil ordaki şartnameler ordaki şartlara uygun yapılır
çünkü sürekli yaşadıkları bu bizde o önlemleri alamazsın ekonomik olmaz sadece çalışma koşulu değilki orda kullanılan malzemelerde
çok farklıdır. sende aynı inşaat 5 e mâl olurken orda 15 e mâl olur. mesela basitinden atıyorum sende vida sıkan bir ekipman metaldir.
orda mutlaka koruma kılıfı vardır tuttuğunda eline yapışmasın diye gibi senin aklına bile gelmeyen bir sürü şartlarına uygun önlem alınır.
senin burda kullandığın ekipmanla gidip orda iş yapma imkanın yoktur. senin burda ona yakın şartlar oluştuğunda bu önlemlerin tamamını almak gibi şansın olmayacağı için işi durdurursun mesela bizde rüzgar hızı 50 km yi geçtiğinde vinç kullanmak yasaktır. Vinci indirip önlem almak zorundasın
yoksa bursadaki gibi bir aracın üstüne devirirsin. Ama sürekli böyle rüzgarların olduğu doğa koşullarında bunu yapamayacağın için
ona uygun rüzgarda devrilmeyecek bir vinç kullanırsın her doğa koşulunda çalışılır ama ona uygun ekipmanla mesela senin ülke koşullarında
kullandığın çimento diyelim -5 derecede donabilen bir çimentodur ülkene giren malzemede bu değerdedir ısı daha fazla düşerse beton dökmezsin.
ama kuzey ülkelerinde bu -30 derecede donabilen çimentodur onlarda bu ısının altında düştüğünde beton dökmezler şimdi diyebilirmisin
onlar -25 de beton döküyorlar biz neden -10 da dökemiyoruz.

Çevrimdışı Erdem Çözer

elbette her işin kendine göre zorlukları var ve şartlara göre alınmış yasal önlemleride var.
yani Türkiyedeki şartnamelerle kuzey ülkelerindekiler bir değil ordaki şartnameler ordaki şartlara uygun yapılır
çünkü sürekli yaşadıkları bu bizde o önlemleri alamazsın ekonomik olmaz sadece çalışma koşulu değilki orda kullanılan malzemelerde
çok farklıdır. sende aynı inşaat 5 e mâl olurken orda 15 e mâl olur. mesela basitinden atıyorum sende vida sıkan bir ekipman metaldir.
orda mutlaka koruma kılıfı vardır tuttuğunda eline yapışmasın diye gibi senin aklına bile gelmeyen bir sürü şartlarına uygun önlem alınır.
senin burda kullandığın ekipmanla gidip orda iş yapma imkanın yoktur. senin burda ona yakın şartlar oluştuğunda bu önlemlerin tamamını almak gibi şansın olmayacağı için işi durdurursun mesela bizde rüzgar hızı 50 km yi geçtiğinde vinç kullanmak yasaktır. Vinci indirip önlem almak zorundasın
yoksa bursadaki gibi bir aracın üstüne devirirsin. Ama sürekli böyle rüzgarların olduğu doğa koşullarında bunu yapamayacağın için
ona uygun rüzgarda devrilmeyecek bir vinç kullanırsın her doğa koşulunda çalışılır ama ona uygun ekipmanla mesela senin ülke koşullarında
kullandığın çimento diyelim -5 derecede donabilen bir çimentodur ülkene giren malzemede bu değerdedir ısı daha fazla düşerse beton dökmezsin.
ama kuzey ülkelerinde bu -30 derecede donabilen çimentodur onlarda bu ısının altında düştüğünde beton dökmezler şimdi diyebilirmisin
onlar -25 de beton döküyorlar biz neden -10 da dökemiyoruz.

haklısın abi ama örnekte kars var başka ülke değil.. ben sadece biraz fazla hassas davrandığımızı düşünüyorum yoksa tabi ki ne güvenlik riski oluşsun ne de hasta olsunlar..

biz böyle konularda biraz fazla duygusal bir milletiz.. ben de mesela sık sık çöp işçileri olsun inşaat işçileri olsun ne zor iş yapıyorlar diye düşünürüm.. zaman zaman ufak tefek inşaat işleri yaptım ve ne kadar zorlandığımı bilirim ki bu adamların yaptıklarının yanında benim yaptıklarımın lafı olmaz.. ama işte bu işleri de her doğa şartında birilerinin yapması gerekiyor..

neyse özetle duygusallığı abartmayalım demek istemiştim.. yoksa kar tuttuğunu gördüğümden beri kar kalkana kadar çalışmazlar/çalışmasınlar diye düşünenlerdedim

Çevrimdışı izorlu85

Okuma o zaman, benim yorumum bu.

Zaman kaybı istemiyoruz işte, bir an önce bitsin yoksa bizde meraklı değiliz bu soğukta çalışmaya.

Senin ki yorum değil. İnsanlara köle muamelesi yapmak.

Zaman kaybı yaşamak istemiyorsunda  insanlar bu karda kışda hayatından mı olsun. Bencilce konuşmalar yapma. Orada insan hayatı tehlikeli ki çalışmaya izin verilmiyor. Zaten çalışma imkanı olsa senin keyfine göre hareket etmezler çalışma yapılır. 21 yaşında daha toysun heyecanını anlıyorum ama saygın olsun insanlara.
SS Arena (Süleyman SEBA Arena)

Çevrimdışı ONUR KOLCU

Şöyle geriden gelerek yorumları okudum biraz , Ne kadar boş konuşan insanlar var , dün akşam eve gelirken 1 saate yakın otobus bekledim neredeyse donmak üzereydim çok şükürki akşama kadar o şartlarda çalışmadım çalışanlara Allah güç versin ..

3 - 4 gün iş yapılmazsa batmayız merak etmeyin ama yeterki gelip burda boş boş konuşup can sıkmayın , ayrıca bu tarz fikirlere saygı falanda göstermem.

Saygı görecek bişey yok ortada bu işler akşama kadar twitterdan transfer haberi kovalamaya benzemiyor insan canından sağlığından daha önemli ne olabilir bu dünyada.

Çevrimdışı Yigit_Gelir

Selamlar herkese, işlere işçilere sallamaya gerek yok. Orada işçiler büyük emekler veriyorlar, tabi ki para için diyebilirsiniz ama..

Siz para için kendi canınızı riske atar mısınız? Ki attınız diyelim, buna İş güvenliği açısından firmalar izin verir mi? Vermezler, o yüzden sızlanmaya gerek yok.

Yarın Çanakkale'ye geçicem, bir şey isteyen var mı :)

Çevrimdışı Efe

yarin isler baslar yagmur basladi karlar erir ayrica sogukta normal seviyelere cikacak carsamba yada persembe kedi yollari bitecektir duruma gore hafta sonuda vincler sokulmeye baslanir belki 2 tanesi hafta icinden sokulmeye baslanir duruma gore
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı riza calli

Baskan 3 tane vinc var ama ikisi sokulecek dedi

Çevrimdışı YunusEmre

Doğuda o soğukta çalışan sadece TOKİ var bu yasa kadar gordugum ve döktükleri beton da 2 seneyi zor çıkarır.. Ben İşggüvenliği uzmani olsam asla izin vermem çalışılmasına çünkü @Necmi abinin de dedigi gibi ekipmanlarimiz bir kere buna uygun degil... Hem fazla takilmayalim biraz daha hizli davranip aradaki kaybi telafi edeceklerdir...

Çevrimdışı Yasin A.

çalışmayı yada çalışanları beğenmeyenler stada gidip herkese örnek olabilir çalışma nasıl yapılırmış göstersinler bizlere..

Çevrimdışı Sercan62

Herkese iyi akşamlar. Az da olsa okudum yazılanları bende birkaç kelam etmek isterim. Arkadaşlar orada bir stat yapılıyor evet ama o stadı da insanlar, canlar, evini barkını geçindirmek zorunda olanlar yapıyor. Özellikle bu mevsimde, çalışma şartları bu kadar zorluyken inanın böylesi daha makul. Sokakta dahi insanlar düşüp bir yerlerini kırarken bir inşaat alanında şantiyede insanın başına neler gelebileceğini bir de siz düşünün. Evet Hepimiz heyecanlıyız bir an önce bitsin istiyoruz ama biraz da düşünceli olup bunların da farkına varmalıyız diye düşünüyorum. Merak Etmeyin bu stat illaki bitecek sonunda da biz kazanacağız:) Herkese iyi akşamlar sağlıcakla kalın.

Çevrimdışı Ahmetsahin

Böyle bir şey yapsaydık ya Dolmabahçe'ye. Yükseklik sınırı derdi yok, bitmeyen çatı inşaatı derdi yok  :D

Bu arada merak eden için stad Singapur'da Marina Bay ve kapasitesi 30000

Çevrimdışı heart

Neden iş yapılmıyor diye söylenen arkadaşlara sesleniyorum.
Kaba inşaat zamanı kaza yaşanmıştı hatırlar mısınız bilmiyorum. İki tane emekçi abimiz yaralanmıştı. Ameliyat oldular onlar için kan arandı. Bjk_mabed her gün yanlarına gitti durumlarını öğrenmek için. Sanki ailemizden birisi kaza geçirmiş gibi üzüldük haber almaya çalıştık burada. Düşünün, emekçi abilerimiz bu havada ıslak iskelelerin üzerine çıkıp çalışsalar ve aynı olay bu gün tekrar yaşansa neler söyleyeceksiniz ? Allah korusun tekrar yaşansa yönetime yine sallamaya başlarsınız işçileri neden çalıştırdılar bu havada diye. Sizin işiniz, yapılan işleri iyi de olsa kötü de olsa eleştirmek - kötülemek. Orada ki emekçilerde senin benim gibi insan. Onlarında öncelikleri var. En büyük öncelikleri de can güvenliği. Bitsin bitmesin önemli olan bu değil. Önemli olan insan sağlığı. Ve insan sağlığı her şeyden önce gelir.
Kulübünüzün arkasında durun. Yapılan işler tabi ki eleştirilecek iyisiyle kötüsüyle. Ama sizin eleştirileriniz hep kötümser. Aynı kafasına her gün bir kova jöle harcayanlar gibi.
... Gel benim ol sözlerim ol gecelerim kalsın gündüzlerim ol ...

Çevrimdışı sozkul

haklısın abi ama örnekte kars var başka ülke değil.. ben sadece biraz fazla hassas davrandığımızı düşünüyorum yoksa tabi ki ne güvenlik riski oluşsun ne de hasta olsunlar..

biz böyle konularda biraz fazla duygusal bir milletiz.. ben de mesela sık sık çöp işçileri olsun inşaat işçileri olsun ne zor iş yapıyorlar diye düşünürüm.. zaman zaman ufak tefek inşaat işleri yaptım ve ne kadar zorlandığımı bilirim ki bu adamların yaptıklarının yanında benim yaptıklarımın lafı olmaz.. ama işte bu işleri de her doğa şartında birilerinin yapması gerekiyor..

neyse özetle duygusallığı abartmayalım demek istemiştim.. yoksa kar tuttuğunu gördüğümden beri kar kalkana kadar çalışmazlar/çalışmasınlar diye düşünenlerdedim

Aşağıdaki habere bakıp Van'da -20 de çalışıyorlar, biz niye bu kadar hassas davranıyoruz mu diyorsun? Haklısın ama benim verdiğim örneğe birşey dememişsin mi diyorsun?
Bu haberin içeriğinde Vodafon Arena inşaatı ile karşılaştırma yapabileceğin ne buldun, ateş yakıp etrafında ısınan ve bu havada çallışmak zor diyen işçiler ne iş yapıyormuş biliyor musun? Bekçiler miymiş mesela. Ayrıca, muhabirlerin belirli bir sayıda haber çıkarma zorunluluğu var işlerini korumak için. Biliyor musun?

Haberin içeriği bu işte:
"Gece hava sıcaklığının sıfırın altında 20 derece olarak ölçüldüğü şehirde, inşaatta çalışan işçiler ise ateş yakıp ısınmaya çalışıyor. İnşaat sektöründe çalışan işçiler, soğuk havaya aldırış etmeden çalışıyor. İşçiler, bu şekilde çalışmanın zor olduğunu söylediler.
Erzurum’dan Kars’a inşaat işinde çalışmak için gelen Mehmet Dursun isimli inşaat işçisi, soğuk hava nedeniyle ateş yakarak ısındıklarını söyledi. "

Çevrimdışı Oktay

bizim insanımız çok sabırsız..istanbulda 2-3 gün yoğun kardan dolayı uçak seferleri aksadı diye havaalanında insanlar sağa sola saldırmaya başladı.. herkes biliyoki bi uçak Allah muhafaza düşse buseferde sen bu hava şartlarında bile bile  o uçağı niye kaldırdın denecekti..

malesef önleyici tedbirlere alışık olmayan bir toplum yapımız var

Çevrimdışı sozkul

Böyle bir şey yapsaydık ya Dolmabahçe'ye. Yükseklik sınırı derdi yok, bitmeyen çatı inşaatı derdi yok  :D

Bu arada merak eden için stad Singapur'da Marina Bay ve kapasitesi 30000

Burası 30 bin ise bizimki 80 bin olması lazım  :)

Çevrimdışı Oktay

geçmiş zamanda iş güvenliği ile alakalı bjk-mabetle muhabbet ederken;  bi iş güvenliği uzmanının bir şantiyeyi kapatma yetkisi olduğunu şantiyenin buna uymazssa çalışma bakanlığı tarafından mühürleneceği açılma işleminin en az 10-15 gün süreceği ve büyük para cezalarının verildiğini söylemişti
[ Son Düzenleme: 04 Ocak 2016, 09:50:37 Oktay ]

Çevrimdışı Kalyoncu

Emekçilere ve öğretmenlere laf edilmiş can1903 denen arkadaşın yazdıklarını çok önemsemiyorum zatende Kemal abinin bunları demesi üzdü beni öğretmen adayı olarak.o çatıya bugün birini çıkarmış olsak hemen anında iş güvenliğinden stada mühürü vururlar ne badireler atlattık biliyosunuz bu seferde niye çalıştırıyosunuz diyeceksiniz.madem çim serme olacak hertürlü yetişecek ne hibrit çakması var ne çimin çıkmasını beklemek var.

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı cadavra

Ya ne cok takilmislar calisma olmadigina hava sartlari uygun deilse calisilmaz mesela sivasta kasimdan sonra insaat isleri yasaklanir ama buyuksehirlerdeki isler farkli oluo keza velev ki icerde risk yok calissinlar iyide iceri disardan daha souk olur bole havalarda sirf beton beton sougu cektiginde daha souk eder yazik iscilerimize ben riskin olmadii sartlarin uygun oldugu yerde guzeldir isler calida  birinin souktan donup ben burda oh insaat bitio diemem.

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı Efe

bizim insanımız çok sabırsız..istanbulda 2-3 gün yoğun kardan dolayı uçak seferleri aksadı diye havaalanında insanlar sağa sola saldırmaya başladı.. herkes biliyoki bi uçak Allah muhafaza düşse buseferde sen bu hava şartlarında bile bile  o uçağı niye kaldırdın denecekti..

malesef önleyici tedbirlere alışık olmayan bir toplum yapımız var
abi millette sabır denen bişey kalmadı beklemek kavramı bitti herşeyin hemen yapılıp bitmesini istiyoruz ve kesinlikle beklemek istemiyoruz ama gerçekler böyle değil tabi doğa denen bişey var dünyada ve buna hiç bir güç karşı koyamaz koyamıyorda seni yaprak gibi sağa sola atar istese o yüzden bekleyeceğiz sabır edeceğiz başka çağre yok 4 gün sonunda hava düzeldi yarın karlarda erimiş olacak yağmur başladı iş başı yapılır bi kaç günede çelik işleri biter sonrası deranaj ve mebran işleri
Şampiyon Beşiktaş JK