Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (6) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5869079 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı ahmetemre

• Kara Kartal
  • *
  • 09 Ekim 2015, 14:41:36
  • Hz.Mevlana'ya 650 km...
  • Dünyanın merkezi VODAFONE PARK,inanmayan ölçsün!
iyide ben teknik bir konumu dedim? :)

Firmanın biten projeler kısmında belirttiği referanslar aşağıda. Vodafone Arena bunların içinde en büyük referans olacak dedim.

http://www.etnayapi.com/biten-projeler/spor-yapilari
yine saldı bir haber 3.dünya harbi çıktı :kop:
Vodafone Park
Nüfus : 41.903
Rakım: -5 metre

* Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol.
* Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol.
* Tevâzu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol.
* Hoşgörülülükte deniz gibi ol.
* Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.
                               Hz. Mevlana

Çevrimdışı Efe

membran nedir devasa iskeletin yanında.
ayrıca herşey sigortalı değil mi.
eğer uyum sorunu olursa çimlere zarar veren ışığı geçiriyorsa sigorta var paşa paşa değiştirecekler...
aynen o şekilde
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Hasan Tahsin

Şimdi 17 milyon euroluk çatı projesini biz bir bütün halinde ihale etmedik mi ? Ola ki çatının en ufak hatasında iz inşaat gelir halleder. Sanırım buna membranlar yüzünden çimin zarar görmesi de dahildir. 17 milyonluk çatı sözleşmesinin basit hazırlandığını düşünmüyorum. Kaldı ki membranların çime olan olumlu etkisi sürekli yazıldı, çizildi. Bu madde de sözleşmede yer almıştır illaki.
Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimdışı ahmetx

membran nedir devasa iskeletin yanında.
ayrıca herşey sigortalı değil mi.
eğer uyum sorunu olursa çimlere zarar veren ışığı geçiriyorsa sigorta var paşa paşa değiştirecekler...
bu membran çok kaliteli bir membran tek sıkıntı olabilecek tek şey tam temizleme özelliği yok ama hidrofobik özellikte yani su tutmadığından bu da bir avantaj.
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı ozan062

niye bu kadar ümitsizsin @ozan062 biz kulübe mail atalım sosyal medyada dile getirelim olur, zaten ilk görsellerde vardı.

özellikle belediye bu konuda birşey yaparsa yapar ki seçim bitti bitecek ve hala bir istekte bulunulmuyor yapsakta olmaz cnk başkan devreye girmeli onun değişik bir tutumu var şimdi dahada açmayım kişiselleştirmeyim olayı o sebeble bunların olma ihtimali çok çok düşük
*ŞENOL GÜNEŞ= En Büyük Güneş Bizim Güneş

Transferler için eleştirim:

Kararsızlık ve gecikme, başarısızlığın sebebidir.GOETHE
MisalGomezde herkesin kararlılığı sonuç getirdi

Çevrimdışı idil

doğru stadyum devletin  :D, sonuçda bizim stadyumda devletin biz sadece 49 yıllığına kiracıyız. :)

hayır stadyum bize ait tapulu malımız :) arazi devletin
O ''hafta'' gelsin artık be kardeşim.

Çevrimdışı Factatum

Eski açık girişine yapılacak olan röltef ile şöhretler duvarı aynı şey değil ki!

Biri Beşiktaş'la simgeleşmiş unsurların yer aldığı kompozisyon çalışması, diğeri Beşiktaş'ta başarılı iş yapmış futbolcuların kısa künyelerinin yer aldığı onur duvarı.

Mesela; bir baba onbeş yıl sonra oğluna Mario Gomez'in künyesinin olduğu duvarı işaret edip, 2015-16 yılında şampiyon olduğumuzda Gomez gol kralı olmuştu diyebilecek. Birlikte künyenin yeraldığı duvarda selfie çektirecekler mesela.  :D

Çevrimdışı pascal26

tutunki bu dedikleri doğru adamların,, hala stad nasıl açılırsa açılsın diyebiliyorsunuz,, o yapılan çimlerin içine etmezmi bu çatının elverişsizliği sen altyapıyı bu çatıyla koruyacaksın sen diyorsunki açılsında..
sanki biz para saçıyoruzda yenisini yaparız,,
nasıl böyle bir zihniyet hakim anlamıyorum bizim taraftarlarda borç rahatlıkla milyar tlyi geçmiş enson 970küsür idi simdi milyarı aştık daha bitmiş birşey yok ve biz stadın gelirlerini binlerce gün sonra almaya başlıcaz.. siz finansal olarak kötü yönetilmiş stadı hala hatalarla destekçıkmaya çalışıyorsunuz,, biraz denetleyici bir taraftar olsaydı inanın o stadyumda taraftar adınada birşeyler yapılırdı bize sorularak

hep söylerim
başkan diyorya herşeyi biz yapıyoruz evet ama taraftarına sorarak değil bir lidere sorarak
sanarsınız parasını cebinden veriyor beyfendi... hersey biz taraftarın markası altında yapılıyor ama sorulan ve denetleyen biz değiliz. yazık

Tabi tabi. Ben en son bıraktığımda Boavista kulübünün hilkat garibesi o ucube stadı en beğenilen stadtı forumlarda.

Herkese sormadıkları için duacıyım.

Ayrıca finansal olarak stadın kötü yönetildiği falan da sizin subjektif yorumunuz.

Fi-yapı seviyesinden global ve ülkenin gördüğü en büyük sponsorluk seviyesine çıkılarak  finanse edildi. Gayet de başarılı.

Çevrimdışı ozan062

iyide sen hangi vasıfla deneyeceksin :alala: hangi bilgiyle
köprülerde bizim paramızla yapılıyor yollar hastaneler neden gidip denetlemiyorsun
sen orda denetlemesi için zaten birini seçip yetkilendirmişsin senin yerine yapıyor
bu ülkede bizim ama başbakan yönetiyor şimdi gidip 70 M kişi denetleyecekmi
bir düşün bak söylediğinin ne kadar saçma bir şey olduğunu anlarsın her kes tek tek mi
denetleyecek yoksa bir heyet mi kurulacak kurulan heyete güvenecekmisin  :alala:
sen parasını cebindenmi veriyorsun emin ol cebinden vermese bile genede senin verdiğinden fazlasını vermiştir
cebinden o nedenle senden daha fazla söz hakkı vardır senin dediğin gibi olsa bu iş bin yılda bitmez emin ol
şurda bir avuç insan ortak bir paydada bulunamıyoruz sen milyonlarca taraftarın denetlemesinden bahsediyorsun
merak ettim gerçekten ciddi ciddi böylemi düşünüyorsun yoksa laf olsun diyemi düşünüyorsun @ozan062
biraz makul olun ya ütopik düşüncelerin peşinde zaman harcamayın
birde biz o kulubün sahibi değiliz taraftarıyız aradaki farkı bilmem anlıyormusun sinemaya gidip bir bilet alınca
o sinemanın sahibi olmuyorsun sahibiyim demek için git hisselerini al borsaya açık bir şirket ondada sadece kâr
ortağı oluyorsun sanırım borsa işlerinden hiç anlamam ama borsada satıştaki hisseler mülkiyet hisseleri değil diye biliyorum
yanlışda olabilir. biz taraftarız kulübü sahipleniyoruz ama bu sahibi olmak anlamına gelmiyor yani veren kısımdayız.
işin duygusal kısmını nesnel hale dönüştürmeyin bak iki tribün cezalı madem sahibisin neden senin mülküne seni sokmayacaklar
insana mülküne girme yasağı koyabilirlermi :kop: :kop:

yahu türlü türlü yolalrı var bunun bizi stadsız bıraktı bizi uzaklara gçöebe bıraktıki biz Yönetim gitsin﹗ demiyelim bizi tribünlerden uzaklaştırdki rahat rahat hareket etsin diye

yalan de:)) diyemezsin abi çnk bu böyle

sen bizim sesimizi çıakracağımız alanları kısıtladın çakallık yaptın simdi bu 70milyon gerekli geri dönüşü yapmadığı için denetleyen sıfatında değil herkes yılmış yıldırılmış aynı şey passolig desteğiyle klüp başkanıda yaptı

o olmasaydı kart1903 diyor başkan bey
yani o yolu çoktan seçmiş

ki ben passolige evet diyorum begendiğim bir uygulama fakat zihniyet bozuk
[ Son Düzenleme: 09 Ekim 2015, 15:01:03 ozan062 ]

Çevrimdışı ahmetx

özellikle belediye bu konuda birşey yaparsa yapar ki seçim bitti bitecek ve hala bir istekte bulunulmuyor yapsakta olmaz cnk başkan devreye girmeli onun değişik bir tutumu var şimdi dahada açmayım kişiselleştirmeyim olayı o sebeble bunların olma ihtimali çok çok düşük
seçimle ilgisi yok bu işin , bu iş biraz duygusal ya da kıramıyacakları adamları araya koymak lazım.başkan stadyum da versin sütişe yer bak nasıl yaparlar   :D Raylı sistem bile gelir kapısına kadar stadın.  :bandit:
[ Son Düzenleme: 09 Ekim 2015, 14:54:25 ahmetx ]
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı ahmetx

hayır stadyum bize ait tapulu malımız :) arazi devletin
o nasıl oluyor bu devlet bizi oradan çıkartırsa madem bize vermedin bizde stadı yıkarız diyebilecek miyiz?

Çevrimdışı empisayn

ya 2 tarafı açık beton çatılı inönüde bile zemin türkiye'nin en düzgün zeminlerinden biriydi .

aynı şekilde 2 tarafı açık ve alt tribünü yağmurda ıslanan bir stadta desibel rekoru kırıldı .

esas önemli olan ''yuvaya ruh katmak'' olmalı ve bunu bizden daha iyi yapacak bir camia tanımıyorum .

bunu en son söyleyecek insanım ama moral bozmamak lazım .

SİNERJİ ----->> 19.03.2016
İTÜ Asırlardır BEŞİKTAŞLI !

Çevrimdışı ahmetx

Eski açık girişine yapılacak olan röltef ile şöhretler duvarı aynı şey değil ki!

Biri Beşiktaş'la simgeleşmiş unsurların yer aldığı kompozisyon çalışması, diğeri Beşiktaş'ta başarılı iş yapmış futbolcuların kısa künyelerinin yer aldığı onur duvarı.

Mesela; bir baba onbeş yıl sonra oğluna Mario Gomez'in künyesinin olduğu duvarı işaret edip, 2015-16 yılında şampiyon olduğumuzda Gomez gol kralı olmuştu diyebilecek. Birlikte künyenin yeraldığı duvarda selfie çektirecekler mesela.  :D
anlaşıldı müzede olur mu böyle bir şey ?

Çevrimdışı ozan062

Tabi tabi. Ben en son bıraktığımda Boavista kulübünün hilkat garibesi o ucube stadı en beğenilen stadtı forumlarda.

Herkese sormadıkları için duacıyım.

Ayrıca finansal olarak stadın kötü yönetildiği falan da sizin subjektif yorumunuz.

Fi-yapı seviyesinden global ve ülkenin gördüğü en büyük sponsorluk seviyesine çıkılarak  finanse edildi. Gayet de başarılı.

kesinlikle aynı fikirde değilim ki bu zaten çokta önemli değil çnk döviz der işin içinden sıyrılır başkan bey
fakat benim gibi muhalefet olanlara bunları anlatması boşa dil dökmedir çnk sen 103 milyon dolar dedin sapmalarla 350milyon tl dedin fakat inanıyorumki çok daha fazlaya mal oluyor olmakta
o konudada şeffaflık yokki ben böyle rahat konuşabişliyorum zaten herkes birşey der çnk kesin bir dille ortaya dokulmus belgeler yok ortada

Çevrimdışı ahmetx

Çevrimdışı Deadam

Stadın mülkiyeti hakkında ayrıntılı bilgi verebilecek düzeyde hazine arazileri konusunda uzmanım.

Bu tarz yapıların tamamının zemin mülkiyeti devlete yani hazineye aittir.
Bu zeminler Gençlik ve spor genel müdürlüğüne tahsis edilir.
ve üzerlerine kamu yararına çalışan klüpler lehine 49 yıllık irtifak hakkı tesis edilir.
Bu süre zarfında kulüpler taşınmazları kullanım amacı doğrultusunda imar planlarına uygun şekilde yenileyebilirler yenisinin yapabilirler.
İrtifak hakkı bedelleri taşınmazın (zeminin) %1'i civarındadır.
Bu irtifak hakkı karşılığında hak lehdarları zeminin üzerinde tesis ettikleri gelirlerin ve 3. kişilere yaptıkları kiralamaların %1'i oranında devlete hasılat payı yatırırlar.
Özel kendi arazisiye tesis yapmadığın sürece tüm Türkiyede durum budur.

Hak lehdarı kulüplerin zemin üzerine yaptıkları yapıların tamamı irtifak hakkı sonunda bedelsiz olarak devlete bırakılır. Yani hakkın süresi sona erdiğinde tüm stadlar devletin malı olacaktır.
Ancak genelde bu süreler hakkın sona ermesine yakın uzatılırlar.

Ayrıca Hak lehdarı klupler istedikleri takdirde bu zeminlerinde mülkiyetini hak süresince herhangi bir ihale olmadan Maliye Bakanlığı Milli Emlak GEnel Müdürlüğünün belirleyeceği fiyattan satınalabilirler. Ancak  takdir edersinizki bizim için bu durum çok mümkün gözükmemektedir. Boğazda merkezi konumda bir yerde zemin bedelinin inanılmaz bir rakam olacağı aşikardır.

Saygılarımla
Ömrüm iki Renk arasında doğarken gördüğüm Beyaz, Ölürken Göreceğim Siyah. Bana Hayat Her Zaman Siyah-Beyaz

Çevrimdışı ozan062

Boğazda merkezi konumda bir yerde zemin bedelinin inanılmaz bir rakam olacağı aşikardır.

Saygılarımla

fakat işin içinde beşiktaş olduğu için değeri düşüktür onun  :bawling: :bawling:
rahatlıkla alırız yani :kop:

Çevrimdışı idil

şimdi şu çevre düzenlemesi için ingiliz stadyumlarından birkaç örnek vermek istedim. artık numaralı tribün girişine( stat dışı duvar) mi olur daha başka aralardaki duvarlara mı olur bilmem, mutlaka uygun duvarlar olacaktır , o kısımlara önceki sayfalarda bahsettiğim efsanelerin, taraftarın en çok sevdiği oyuncuların( bunun içinde internet üzerinden oylamalar yapılabilir) afişleri (afişten kastım sanatsal çalışmalar, estetik resimler şeklinde) yapılmalı mutlaka ama mutlaka.. burası Beşiktaş, avrupanın en tarihi klüplerinden ne de olsa..

aşağıda emirates, goodison park, white hearth lane statlarının dış mimarisindeki ayrıntılar var kırmızıyla yeşille gösterdim. stadımıza hangileri uygun olursa, yapılabiliyorsa her biri yapılmalı   :ok: :ok: ( şu kocaman harflerle ARSENAL yazan düzenleme özellikle hoşuma gitti heykel filan yerine de yapılabilir hem daha az masraflı olur hem de çok turistik, orada fotoğrafı olmayan yerli-yabancı turist, taraftar kalmaz diye düşünüyorum  :super: )

[ Son Düzenleme: 09 Ekim 2015, 15:09:33 idil ]

Çevrimdışı Deadam

fakat işin içinde beşiktaş olduğu için değeri düşüktür onun  :bawling: :bawling:
rahatlıkla alırız yani :kop:

Yok ben onu çok zor görüyorum. İstanbulda bizim mabedin bölgesinde emlak m² fiyatları çok fazladır. Ha bide satarken stadında parasını üzerine konulur. Yani şimdi 130m$ a yaptığın stadı 10 sene sonra zemini ile birlikte almak istersen bina amortismanı düşüp zemin bedeline ilave ederler.

Milyar TL ye çıkar o bedel
Ömrüm iki Renk arasında doğarken gördüğüm Beyaz, Ölürken Göreceğim Siyah. Bana Hayat Her Zaman Siyah-Beyaz

Çevrimdışı idil

o nasıl oluyor bu devlet bizi oradan çıkartırsa madem bize vermedin bizde stadı yıkarız diyebilecek miyiz?

40 yıl sonra hak iddia edebilmek için milyon liralar harcayıp yapıyoruz şu an stadı zaten :)

Çevrimdışı ozan062

Yok ben onu çok zor görüyorum. İstanbulda bizim mabedin bölgesinde emlak m² fiyatları çok fazladır. Ha bide satarken stadında parasını üzerine konulur. Yani şimdi 130m$ a yaptığın stadı 10 sene sonra zemini ile birlikte almak istersen bina amortismanı düşüp zemin bedeline ilave ederler.

Milyar TL ye çıkar o bedel

dimi hocam fakat bizim localara yansımadı işte bu fiyatlar
otoban kenarından daha ucuza pazarlandılar yani ben bu konuda hayli şüpheliyim:((

Çevrimdışı sozkul

Bir kere silikon membran finansal sıkıntılardan dolayı seçilme meselesi külliyen yalan çünkü ptfe ve etfeden bile pahalı bir ürün.

Bu tablo doğruysa, fiyat dışındaki tek dezavantajı sık bakım gerektirmesi.

Çevrimdışı Necmi

Şimdi ortaya bir eser çıktığında eleştirmek çok kolay. Fikret Başkanı sevip sevmemeniz önemli değil. stadıda kendi cebinden yapmıyor Beşiktaşın Kaynakları İle Beşiktaş için yapıyor. Sponsorlar Fikret ORMAN için değil Beşiktaş ismi için geliyorlar.

Stadın çatı kaplamasının uygun olmadığı gerçeğine inanmıyorum 150 M$ projenin en önemli kısmında araştırma yapılmadan malzeme seçimi yapılmaz. O malzemelerin yıpranma yanma rüzgara verdiği tepki hepsi araştırılmıştır.

Stadda şu yok bu yok demek kolay iş, Bu çaplı büyük işlerde öncelikli olan amaca yönelik imalattır. Önce Stadın Maç yapılacak seviyede ve taraftarlara en iyi hizmeti sağlaması için yapılır. Çünkü stada binaya ruh katan taraftar ve insanlardır.

Wall Of Fame, kartal heykelleri, Seba, Baba Hakkı, Şeref Bey, heykelleri görselleri zaman içerisinde stadda yerini alacaktır.

2 yıl içerisindeki ilerlemeye ayrıca dikkat çekmek isterim. Spor Klüplerinin gelir alanları çok kısıtlıdır. O nedenle bu kadar büyük bir projeyi herkese ve herşeye rağmen klüp imkanlarıyla - borçlanarak dahi olsa - yapmak gerçekten başarılı bir iştir. (Sn: Melih Gökçek bile twitterdan ihbarda bulunmuştu stadın altında tarihi eser var diye ANkarada Ulusta Tarihi eserin üstüne yapılan Ulus şehir çarşısına ruhsat veren kişi olduğunu unutup) bu sürede devlet tarafından yapılan projeler bile bu seviyeye gelemedi. Kulüp borçlanırken ona borç verenler karşılığı olduğunu bildikleri için veriyorlar.

SOnuç olarak Bu sezona yetişmezmiş, görsellik kötü, şu eksik bu eksik yorumlarını yapmak kolaycılık.

Ayırca Sn Fikret Orman'ın yalan söylemesi idari bir hatadır. Ancak Gerek sponsorluk gerek heyecanı ayakta tutmak gerek seçimlerde oy kaybını engellemek gerekse kombine satışını teşvik için yapıldığı düşünülerek kabullenilebilir. Kötü niyet olduğunu düşünmüyorum.
Bu sezon seçime kadar yetiştireceğinide umud ediyorum.

Uzun oldu pek çoğunuz okumayacaksınız biliyorum.

Hayatta Tek aşk BeşiktAŞK

Yapılan işi takdir etmek lazım. 3 Sezonda bile bitirilirse bu stad Başarılı bir çalışmadır.
neden okumayalım hemde iki defa okudum eline sağlık @Deadam

Çevrimdışı Deadam

dimi hocam fakat bizim localara yansımadı işte bu fiyatlar
otoban kenarından daha ucuza pazarlandılar yani ben bu konuda hayli şüpheliyim:((

Localar kaça gitti tam olarak bilmiyorumda tamamını kiralayıp finansman yaratmak adına ucuza verilmiş olabilir. Localarda süre 3 yıl diye biliyorum. 3 yıl içerisinde sportif başarı artınca loca kiralarıda artacaktır. Büyük Şirketler alacaktır diye umud ediyorum.

Çevrimdışı Necmi

Bu tablo doğruysa, fiyat dışındaki tek dezavantajı sık bakım gerektirmesi.
ptfe ile aynı buda