Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (6) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 11 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5877350 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Coşkun Mevsim

Yok be abi :alala: Şu videoda belli zaten kalınlık

Yusuf  ben  görmedim  ama Çağlar  gördü 2 ay önce  İstanbula  eğitime  gittiğinde  Mabet  stadı  gezdirdiğinde.Kendisi futbol da  oynamış 1*80  boyunda  yapılı  biridir.Abi  gözlerim yuvalarından  çıkacaktı  o neydi bee.O  4 halat  nerdeyse  bacağımın  2  katı dedi.Fotoğraflarla  filan  asla  anlaşılmıyor  stadın  büyüklüğü  filan. 850  ton  diyoruz  kardeşim.Ne  diyorsun  sen.>Bileğinin  kalınlığında  halat  taşırmı o yükü  bir  düşün  Yusuf??   :lol:

Çevrimdışı Kartal39

Biz taraftar olarak bu kadar heyecanlanırken o projede çalışan ekipte olmak istemezdim :iblush:. Çatı kalkmadan onlarında gözüne uyku girmiyordur herhalde..

Çevrimdışı cagdas44

Sağolasın abi bilgiler için ama şurayı tam anlayamadım? :)

Mühendislik hesaplaması yapılmıştır demek istedim, yurt içinde uçtuğunuz bir uçak ortalama 80 ton ve uçuyor ip yok :) E şimdi birde ip yerine koca koca halatlar var

ysariusta

• Ziyaretçi

bacağın kaval kemiği bölümüyle kıyaslarsan 2 katı kalınlık var işçilerin üzerinde bol pantolonlar var ben yakından gördüm çok kalın halatlar özellikle enine halatlar fena bence bu çatının üzerine bir miktar daha çatı inşaa edilse onuda taşırlar tam bir güç gösterisi bu halatlar :ok:
muğlak betimlemeler yapmayalım @Efe kimin kaval kemiği, @KUMANOVALI 'nın kaval kemiği mi, @Ekrem in kaval kemiği mi? yok mu şunun ebedı @ahmetx

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Yusuf  ben  görmedim  ama Çağlar  gördü 2 ay önce  İstanbula  eğitime  gittiğinde  Mabet  stadı  gezdirdiğinde.Kendisi futbol da  oynamış 1*80  boyunda  yapılı  biridir.Abi  gözlerim yuvalarından  çıkacaktı  o neydi bee.O  4 halat  nerdeyse  bacağımın  2  katı dedi.Fotoğraflarla  filan  asla  anlaşılmıyor  stadın  büyüklüğü  filan. 850  ton  diyoruz  kardeşim.Ne  diyorsun  sen.>Bileğinin  kalınlığında  halat  taşırmı o yükü  bir  düşün  Yusuf??   :lol:

Aynen abi doğrudur :)

Dediğim gibi fotolardan videolardan böyle anladım ben :)
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı Deniz

halatların boşlukları alınmış.Yarın işlemler devam eder.Yarın 10 cm kaldırma olabilir..
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Mehmet

• Beyaz Kartal
  • *
  • 07 Ekim 2015, 00:05:38
  • istanbul/beşiktaş/köyiçi
  • Eğer sistem buysa bizim çocuklar bu sistemi yıkar!
tekrardan merhabalar uzun süredir giremiyordum  :). ya sahi bu halatlar ince değil mi valla o kıl gibi şeyler kocamn platformu nasıl kaldıracak . Kaldı ki platformda hacimce büyük ama plastik gibi duruyor ( Mizah )  :D :D :D

Çevrimdışı Efe

muğlak betimlemeler yapmayalım @Efe kimin kaval kemiği, @KUMANOVALI 'nın kaval kemiği mi, @Ekrem in kaval kemiği mi? yok mu şunun ebedı @ahmetx
70 kilo civarında bi insan türünün :lol:
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Efe

halatların boşlukları alınmış.Yarın işlemler devam eder.Yarın 10 cm kaldırma olabilir..
valla çalışmalar sürüyor bence herşey hazır ama kontroler heralde uzun sürüyor geç olsun sıkıntısız olsun
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Deniz

valla çalışmalar sürüyor bence herşey hazır ama kontroler heralde uzun sürüyor geç olsun sıkıntısız olsun
Aynen oyle.hic acele edilmeye gerek yok.bu is sabır isi.5 gun gec kalksin kazasiz belasız kalksin..
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı martin40

Arkadaslar, benim anlamadigim birsey var, simdi halatlar ringin altina takildi, SJlar çekince, ön tarafi öne dogru düsmezmi (kirmizi Ok) ? Maviyle isaretledigim yerlerdende çekilmesi lazim gerekmiyormu ?

Çevrimdışı F1903

Dogumgunumde kalksaydi su cati 10cm de olsa havaya, en guzel hediye olacakti benim icin :)

Saat 12'yi gecti artik, saglik olsun ne yapalim :)

Çevrimiçi Necmi

Çevrimdışı Mehmet

• Beyaz Kartal
  • *
  • 07 Ekim 2015, 00:34:41
  • istanbul/beşiktaş/köyiçi
  • Eğer sistem buysa bizim çocuklar bu sistemi yıkar!
Arkadaslar, benim anlamadigim birsey var, simdi halatlar ringin altina takildi, SJlar çekince, ön tarafi öne dogru düsmezmi (kirmizi Ok) ? Maviyle isaretledigim yerlerdende çekilmesi lazim gerekmiyormu ?
renkler olmuş mu ??  :iblush: :iblush:

Çevrimdışı Hasan Tahsin

Gençler Vodafone Arena pes 2016 da bitmiş. Ben anlamam da geçenlerde aranızda konusunu yapıyordunuz, belirteyim dedim  :)
Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimiçi Necmi

Valla abi benim de aklım almıyor ama görücez artık Allah kaza bela vermesin. :D

Şimdi düşünüyorum altta kolum kadar 4 tane halat var..

Onların üzerinde tonlarca ağırlıkta yüksekçe çelik yapılardan oluşmuş bir bilezik var..

Ve bunları çekecek olan çelik halatlar..

Bu halatlar da dış bileziğe montelenmiş; 4-5 metrelik çelik kolonların üzerindeki yatay kirişlere sabitlenmiş strandjacklere bağlı..

Düşünüyorum düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum. :dontknow:

-Çatı içeri, dışarı harekette bulunur mu?
-Yatay kirişler ve onları tutan kolonlar bu kadar sağlam mı?
-Koskoca çatı 4 tane çelik halatın üzerinde mi duracak?

Ooof offf.. :bandit:
sende sağlam kol var desene @Geovani  nin hatta @KUMANOVALI  nın kolu bile o halatların yanında kürdan gibi kalır
alttaki halatlardan bahsetmiyorum bağlanti halatlarından ince kalır :D birde sen alttakileri düşün bağlantı halatlarının çapı
rahat 10 cm vardır belkide daha kalındır.

Çevrimiçi Necmi

oldumu şimdi bu renkler :o_o:  illaki renkli olduğunu göstereceksin  :D
dediğin fizik kurallarına aykırı

Çevrimdışı FARUK

O şekilde düşmesi için çemberin tamamlanmamış olması lazım 360 derece dönünce kuvvetter birbirini dengeliyor
Çember tamamlanmış ve vidalar sıkılmış halde devrilmesi için eklem yerlerinde kopma olması lazım

Çevrimiçi Necmi

Yok be abi :alala: Şu videoda belli zaten kalınlık

o halatın çapı 15 cm vardır @Yusuf Tekeli
onlara yakından bakmadım ama bağlantı halatlarına baktım 10 cm çapında rahat var

Çevrimdışı Deniz

@martin40 her taraftan eşit kuvvetle çekilecek çatı iskeleti.Yani bir bütün halinde kaldırılacak gibi düşün.Destek noktasını moment noktası olarak düşün,bütün destek noktalarından çatı iskeletinin momentini etkilemeyecek kuvvet uygulanarak kaldırılacak.Yani hesap bu yönde yapılıyor.Eğer aksilik çıkmazsa herhangi bir sıkıntı olmayacaktır.Zaten SJ ler otomasyona bağlı ,bilgisayardan SJ lere uygulanan kuvvet ,germe miktarı vs herşeyi ayarlayabiliyorsun ve ölçebiliyorsun.Bir sıkıntı anında otomatik olarak germe işlemini durduracak korumayı da hazırlamışlardır.

Çevrimdışı heart

Sj lerin işlemleri nerede yapılıyor ? Merkez var mı yoksa tek tek mi idare ediliyor ?
... Gel benim ol sözlerim ol gecelerim kalsın gündüzlerim ol ...

Çevrimdışı Deniz

Sj lerin işlemleri nerede yapılıyor ? Merkez var mı yoksa tek tek mi idare ediliyor ?
Otomasyon odasından idare ediliyor çok büyük ihtimalle,daha önceki stadyumlarda böyle yapıldı

Çevrimdışı heart

Otomasyon odasından idare ediliyor çok büyük ihtimalle,daha önceki stadyumlarda böyle yapıldı

Peki o oda nerede ? Ortada duran konteynerlar mı ?
... Gel benim ol sözlerim ol gecelerim kalsın gündüzlerim ol ...

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

sende sağlam kol var desene @Geovani  nin hatta @KUMANOVALI  nın kolu bile o halatların yanında kürdan gibi kalır
alttaki halatlardan bahsetmiyorum bağlanti halatlarından ince kalır :D birde sen alttakileri düşün bağlantı halatlarının çapı
rahat 10 cm vardır belkide daha kalındır.

Çevresi 40 santim var benim kolun ama yağ ve kas dokusu karışık :D

Anladım abi zaten belirttiğim gibi videolardan fotolardan öyle anladım ben, yakından farklıdır.
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı Deniz

Peki o oda nerede ? Ortada duran konteynerlar mı ?
VSL çatıya koymuştu Cape Townda.Bizim çatıda göremedim ben.Ortada olabilir..