İTÜ de seminer verdiğim için çatı kaldırma operasyonunu takip edemedim gün içinde. Normalde Beşiktaşta çalışıyorum. Stada kesin giderdim. 30 cm geriye alınma durumu tamamlandımı @Necmi. Benim aldığım bilgi önce bir 30 cm geri çekilecekti. Sonrasında 20-30 cm kadar yukarı kaldırılacak ve işlem bir süre duracak. Tüm bağlantılar ve civatalar yeniden kontrol edilecek. Bu kontrol işlemi ne kadar sürer bilemiyorum. Belki 1 gün bekleyebilir bu halde. Sorun varsa problemli parçalar yenileriyle değişecek. Sonra her gün 3,5 metre olmak üzere çatı yukarı kaldırılacak. Toplam 4 günde çatı yukarda. Kiriş bağlantıları hepsi hazır bekliyormuş. Çatının kirişlere sabitlenmesi çok kısa bir zaman alacak. Bu arada daha önce Necmi bahsetmişti. SJ halatlarının kopma riski varmış. Ama bu endişe edilecek bir durum değilmiş. Belli bir sayıya kadar sorun olmuyor. Çatı inşaatlarında normal olan bir durummuş. Bir sorun olursa yenisiyle değişebiliyor. Toplam 4 günde çatı kalkar ama kontroller ve sorunlu parçaların değişim sürelerini de hesaba katarsak 1 haftayı geçebilir belki.
30 cm açılarak çemberin gerilme işi daha önce yapılmıştı sanırım bu günde kapalıya doğru 30 cm
kaydırıldı yani işin gerçeği ortalıyorlar anladığım kadarıyla yani henüz kaldırma olmadı ama bundan sonraki haraket sanırım kaldırma olacak
belki yarın tekrar kontrol olur yada kaldırma başlar bilemiyorum
@Alparslan sj bağlantı halatlarının kopma riski varmış söylediğin gibi ama bu tehlikeli bir durum oluşturmuyor
bundan sonra kaldır kontrol et kaldır olarak devam edecektir.