Yaw hocam ben FT'yi korumadım ki zaten
Töre konusunda zaten hemfikiriz. Yetenekleri tartışılamaz ama işte kendine bakmayan biri herhalde. Ama yanlış hatırlamıyorsam sakatlığı var belkide onun için çağırmadı yoksa milli takıma istikrarlı çağırılan biri.
Tek bildiğim kim milli takımda başarı getiriyorsa o oynasın. Ahmet'i Mehmet'i yok bence. Yeter ki biraz kıpırdanma olsun...
Onur da sakat, burak da sakat ama cagrilmis.
Benim icimi yaralayan milli takimi hic bir zaman besiktasli birinin calistirmamis olmasi. Bizim camiadan hic teknik direktor cikmamis sanir yabanci bir insan. Mesela soyle turk futbol tarihi uzmani yabanci bir insan olsa, adama anlatamazsin.
Milli takimda bu tercihler olunca, milli takim sevgisini halka indiremiyoruz, en onemli problem budur.
Yahu basaksehirden, konyaspordan da futbolcu olsun. Hasan ali kaldirim yok ismail koybasi var. ersan yok hakan balta var. tolga zengin bile hani hic sevmem ama alinmaliydi milli takima abilik ederdi, oynasin demiyorum ama kadroda bulunsun. Bu gsli yasin nasil oynuyor milli takimda mesela? Selcuk?
Milli takim secimleri hakkaniyetli yapilmazsa, toplumda tepki olur, bu tepki bugur sonra. Zaten toplum olarak yapilan haksizliklara tepkisiz ama icimizde buyuyordur bu tepki, bir yerde patlak verir. Volkan demirel hikayesi gibi.
Milli takimin ayrica stadi olmalidir ve bu stad vodafone arena olmalidir. Fb ve gs stadlari karsilikli tepki ceker, vodafone arena denge tasi olabilir ve butun herkesi kucaklar.
Ama vodafone arenaya cikan milli takimda gokhan tore yerine yasin oynarsa ft o stadtan da cikamaz.
Besiktas camiasinin lobisinin olmamasi, besiktasli insanlarin klupculuk oynamamasindandir. Mesela yd biraz haluk ulusoy tarzi yonetim yapsaydi, su an 4 sene ustuste sampiyonlugumuzu kutluyorduk. Haluk ulusoy federasyonlari gibi cok itelemeye de gerek yoktu, besiktasin onunu kestirmeyip, 2-3'derbide normal dudukler olsaydi simdi farkli seyler konusuluyordu.
Mesela gecen sezon antep, manisa ve konyada olanlar fbnin basina gelse ve sampiyonlugu kaybetseler istanbulu yakardi adamlar. Bizimkiler dogru duzgun bir baskaldiri bile gosteremedi, yd ise uyudu ve klupculuk yapmadi.
Simdi ben de boyle konusuyorum ama benim de psikolojim aynidir. Eskiden takim calistirirken erkek kardesim oynardi, takimin yildizi ama ben ona ana avrat girerdim, cocugun en iyi oynadigi karsilasmalarda bile tekme, yumruk yemisligi vardir. Besiktaslilik boyledir iste.
Yahu hic ogretmen cocugu ile beraber okumadiniz mi? Besiktasli ogretmenin cocugu en cok azar isiten cocuktur, ogretmen ebeveyn, cocugun hayatini karartir, kimse "ah bak kendi cocugu diye, 10 veriyor hep" demesinler diye cocugu hem doverler, hem 20 saat ders calistirirlar.
Su turkiyede hersey duzgun olsaydi besiktas cok farkli yerlerde olurdu. Biz sevinmek icin sevmedik, sampiyon olmasak daha da seviyoruz, sampiyon oldukca besiktas tribunleri bile bosalir, kanser etmeyen takimi izleyemiyoruz yahu ama biraz yetti artik agzimizdan lokmamizin alinmasi.
Deve-dogru-egri hikayesi