Spor Toto Süper Lig 2015/16 Sezonu & Avrupa Ligleri
Spor Toto Süper Lig 2015/16 Sezonu & Avrupa Ligleri

Beşiktaş Forum|Spor Toto Süper Lig 2015/16 Sezonu & Avrupa Ligleri Spor Toto Süper Lig 2015/16 Sezonu & Avrupa Ligleri

0 Üye ve 27 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Spor Toto Süper Lig 2015/16 Sezonu & Avrupa Ligleri  [Okunma sayısı 1745632 defa] Spor Toto Süper Lig 2015/16 Sezonu & Avrupa Ligleri

Çevrimdışı solar

Leicester "şampiyon olmak için böyle maçları da kazanabilmek gerekiyor" menteşeli bir maçı kazandı.

Çevrimdışı Kalyoncu

Leicester tarih yazmaya devam..
Fikstürlerine baktımda aslında çok zorlanacakları bir durumda yok kendileri belirleyecekler artık olurlarmı olurlar arsenal olamazsa dahada olamaz

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 27 Şubat 2016, 19:04:04
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
Fikstürlerine baktımda aslında çok zorlanacakları bir durumda yok kendileri belirleyecekler artık olurlarmı olurlar arsenal olamazsa dahada olamaz

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İşin kötüsü asıl zorlanacakları maçlar bu maçlar onlar için. Çünkü kontra oynayan bir takım artık herkes kapanıyor Leicester açmak için çok zorlanıyor.

Bursa'nın şampiyonluğuna benzeyecek biraz olursa bu iş.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

Çevrimdışı Tolga

Yalnız kim çıkacak kim kalacak anlamadım ben :D

14-15-16-17 kendi arasında maç yaparsa kazanan takımın direk ligde kalması mantıklı olmaz mı neden aşağıdakilerle oynatıyorsun bir daha? Ya da kaybeden 3 takım ne olacak bu 4'lüden :D
Şimdi sen söyleyince farkettim diğer 3 takımı atlamışım bu yüzden saçma olmuş. :D
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 27 Şubat 2016, 19:49:45
  • Beşiktaş / Bodrum
Şimdi sen söyleyince farkettim diğer 3 takımı atlamışım bu yüzden saçma olmuş. :D

:D

İdeali şöyle olabilir. 14 ile 17 , 15 ile 16 maç yapar kazananlar ligde kalır. Kaybedenler kendi arasında bir daha oynar  orada da kaybeden alt ligden play off u kazanan takımla maç yapar kazanan Süper lig takımı olur.

Sanırım benzeri İskoçya'da var.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Tolga

:D

İdeali şöyle olabilir. 14 ile 17 , 15 ile 16 maç yapar kazananlar ligde kalır. Kaybedenler kendi arasında bir daha oynar  orada da kaybeden alt ligden play off u kazanan takımla maç yapar kazanan Süper lig takımı olur.

Sanırım benzeri İskoçya'da var.
Evet bu mantıklı :)

Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı ilhan mansız

bu hafta sivasta kaybederse düşenler aşağı yukarı belli olur. Bu durum aslında bizim işimiz gelir. Lider olduğumuz için kolay veamaçsız takım sayısı ne kadar artarsa o kadar iyidir.

Çevrimdışı EMİR EMRE

Mersin ve Eskişehir ligde kalma şansını %20'lere indirdi malesef. Zaten bu maddi imkanlarla çok zor.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 27 Şubat 2016, 20:20:08
  • Beşiktaş / Bodrum
Trabzonspor'daki futbolcuların oyun akıllarının hepsini toplasan Cenk bile etmez.

Marin dışında oyun vizyonu olan bir oyuncu bile yok hepsi 4 metrekarelik düşünüyorlar.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı EMİR EMRE

Trabzonspor'daki futbolcuların oyun akıllarının hepsini toplasan Cenk bile etmez.

Marin dışında oyun vizyonu olan bir oyuncu bile yok hepsi 4 metrekarelik düşünüyorlar.

Rusescu da 7. golünü attı. Çok beğeniyorum bu sene, Steaua'dan biraz biliyordum arada Sevilla-Braga yapmış bizim ligimize göre iyi bir forvet diye düşünüyorum.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 27 Şubat 2016, 20:27:57
  • Beşiktaş / Bodrum
Rusescu da 7. golünü attı. Çok beğeniyorum bu sene, Steaua'dan biraz biliyordum arada Sevilla-Braga yapmış bizim ligimize göre iyi bir forvet diye düşünüyorum.

Akıllı oyuncu. Tipik orta sınıf striker.

Osmanlı'nın bütün oyuncu tercihleri doğru neredeyse.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı mehmetthedum

Bu bir lig.

Bir  maraton.

Mesafesi başlamadan önce belirlenmiş. 34  maç, 3 puanlık sisteme göre oynanır, en fazla puanı toplayan şampiyon olur, en az toplayanlar küme düşer .

Play off, mlay off ligin mantığını bozar.  34 maç boyunca yat. Play offda bir maç kazan ligde kal.. veya bütün sezon debelen çalış, imkanlarını zorla 15inci Ol... sonra bir maç yenil ve düş..

Olmaz o iş.

(Basketbolla kıyaslamayın.. birden fala alt gruptan gelen takımlar olduğu için bunları çaprazlayıp şampiyonu belirlemek gerekeiyor. Nba, erolig bu yüzden play offlu... bizim ligde niye playoff var benim kafa almıyor. Belki maddi sebepledir:  ne kaa maç, o kaa para..  oralarda bile tek maçlı bir eleme yok. Nba'de 4 olan buralarda da 2 veya 3 olan kazanıyor.)

Bence play off' la uğraşmak uygun olmaz. Benim de önerilerim var ama:)..
* ligdeki takım sayısı 22'ye çıkartılmalı.
* beraberlik halinde penaltılara gidilmeli, kazanana 2, kaybedene 1 puan verilmeli.
* türkiye kupası grupları iptal edilmeli . Avrupa maçı oynayan takımlar hariç tüm takımlar (3.lig dahil) başlangıçtan itibaren tek maçlı eleminasyon oynamalı. Alt ligden olan veya puantajda geri olan takım tek maçlı eleminasyonda ev sahibi olmalı. Avrupa kupalarına katına takımlar, ilk 16'dan itibaren kupaya katılmalı.
* tv yayın dağıtımında , son 5 yıl lig başarı puanı da etkili olmalı. Uefa puanı gibi.
* stad doluluk oranı ortalaması % 50'nin altında olan takımlara basic yayın hakkı verilmemeli. Pazarlasınlar bana ne. 2 sene üst üste aynı sorunu yaşayan takım küme düşürülmeli, yerine alttan bir fazla takım çıksın.
* bir zemin standardı belirlenip (Çim boyu, yumuşaklık vb.) Sorumluluğu kulüplere verilmeli.Sağlayamayan saha kapatılmalı ve iç maçlarını kirasını cehinden vereceği başka bir uygun stadda oynamalı. 1 sezonda 3'ten fazla kere zemin yüzünden sorun yaşayan kulübün yayın hakkı basic gelirleri kesilmeli. 2 sene üst üste bu sorunu yaşayan ve iplemeyen takım küme düşürülmeli, yerine alttan bir fazla takım çıksın.
* yerel ffp kuralları belirlenip, uymayan alt lige uçurulsun.
* belediye ve dernek kulüpleri süper ve 1.lige alınmamalı. Bu seviyedeki her takım şirketleşip borsaya kota olmalı.

*oyuncu sendikası,
*antrenör sendikası,
*kulüp çalışanları sendikası,

Ve sendikalar birliği kurulmalı. Sendikaya üye olmayan kimse çalışamamalı (yabancı dahi olsa),

*ücret standartizasyonu getirilmeli, vergilerini oyuncular kendileri vermeli.18-22 yaş arası futbolcu aylık maaşı tavan ücreti asgari ücretin 20 katını geçmemeli.(yıllık 300bin gibi bir şey) beğenmeyen futbolcu yurtdışına gitsin. Buralarda kalabalık etmesin.

*menejerlik ücretin, oyuncu yıllık maaşının % 10'unu geçmemli, ve oyuncu maaşından kendi ödemeli.

*transferde takas usulü yaygınlaşmalı.

Falan filan, aklıma gelenler.. . Bu kadar kural bize ters gelir ama ne yapayım 18 yaşında ferrariyle 250 basan batuhanlar görmek istemiyorum. Zarar ziyan . Hem para hem yetenek ziyanı.
Beşiktaş her zaman mahallenin büyük abisidir.

Çevrimdışı EMİR EMRE

Akıllı oyuncu. Tipik orta sınıf striker.

Osmanlı'nın bütün oyuncu tercihleri doğru neredeyse.

Kesinlikle, kadroları gayet iyi. İkinci yarıda büyük çıkış bekliyorum Osmanlı'dan. En azından Gs'nin de içinde olduğu ilk 4 yarışını zorlar  :icool:

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 27 Şubat 2016, 20:33:14
  • Beşiktaş / Bodrum
Kesinlikle, kadroları gayet iyi. İkinci yarıda büyük çıkış bekliyorum Osmanlı'dan. En azından Gs'nin de içinde olduğu ilk 4 yarışını zorlar  :icool:

Akrep gibi takım tam pislik. Aşırı çabuk ve hızlı siyahiler, akıllı ortasaha oyuncuları. Seneye arka dörtlü ve kaleyi hallederlerse baya baya takım olurlar Galatasaray'dan iyi kadroları olabilir :D
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı EMİR EMRE

Akrep gibi takım tam pislik. Aşırı çabuk ve hızlı siyahiler, akıllı ortasaha oyuncuları. Seneye arka dörtlü ve kaleyi hallederlerse baya baya takım olurlar Galatasaray'dan iyi kadroları olabilir :D

:evillol: :evillol: Molde'nin Ankara görmüşü  :biggrinking:

Acayip kötü tercihleri var kale önünde maç 5'e giderdi resmen şimdiye kadar. Trabzon bizim maçta böyle oynarsa tarihi fark olur
[ Son Düzenleme: 27 Şubat 2016, 20:55:11 EMİR EMRE ]

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Trabzon'un ne düzgün bir saha dizilişi ne takım olarak net , düzgün bir oyun anlayışı , oyun disiplini var.  Oyuncuların görev dağılımı net değil ; topu ayağına alan oyuncu oyunun akışına  göre bireysel çabalara girişiyor. Belli oyuncular sorumluluk alma adı altında bencilliğe kaçıyor. Futbolun sadece top ayağına geldiğinde oynandığı ve daha çok bireysel çabalarla anlık kararlarla sonuca gidildiği anlayışı hakim takımda . Transferden önce futbol zihniyetlerini değiştirmeliler.

Çevrimdışı atalay

Hakem "ben gördüm" deyip, kırmızı vermedi. Koridorda gösterecekmiş...

Çevrimdışı cursedofdragon

Hakem "ben gördüm" deyip, kırmızı vermedi. Koridorda gösterecekmiş...

kime ?

Çevrimdışı atalay

Çevrimdışı cursedofdragon

Erkan Zengin son saniyede tekme attı. Hakem kartı gösteremedi.

Bakalım koridorda gösterebilecek mi :)

Çevrimdışı EMİR EMRE

Erkan haksız ama Torje'nin de dalga geçer gibi son saniyelerde bir aşağı bir yukarı rakibine çalım atması futbol ruhuna yakışmıyor.

Aklıma Ronaldo'nun sonu geldi.

http://www.vidivodo.com/ronaldo-tekmeyi-yedi

Çevrimdışı atalay

TS maçındaki 30 saniyelik protestoyu yeni izledim. Kaleciye pas var, es geçilmiş.  :D

Çevrimdışı denilanz

TS maçındaki 30 saniyelik protestoyu yeni izledim. Kaleciye pas var, es geçilmiş.  :D

Çevrimdışı atalay

Bizim Manucho neler yapmış öyle! Bu arada Pedro (Lugano) yine 18'de yok.

Etiketler: