Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu ile ilgili her şeyi bu başlıkta konuşabiliriz.

0 Üye ve 20 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu  [Okunma sayısı 7279005 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Ersan Rhodolfo tandeminde İsmail idare ediyordu iyi kötü Ersan gittikten sonra telafi edilmeyecek boyutlara geldi defansımızın solu.Şenol hocanın daha öncede yazmıştım önde Cenk arkada Olcay sol koridoru denemesi gerekirdi şu ana dek.
Abi Marcelo da olmuyor Bu fizigine ragmen 1 e 1 lerde rezalet Arkaya sürekli adam kaciriyor

Dunden beri söylüyorum Kayseri maci ile birlikte Necip - Tosic ikilisine donmemiz gerekiyor bu ikili bana cok daha guven veriyor..
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı cursedofdragon

Abi Marcelo da olmuyor Bu fizigine ragmen 1 e 1 lerde rezalet Arkaya sürekli adam kaciriyor

Dunden beri söylüyorum Kayseri maci ile birlikte Necip - Tosic ikilisine donmemiz gerekiyor bu ikili bana cok daha guven veriyor..

Olmaz olamaz Beşiktaş'ın stoperleri bu adamlar olamaz.

Marcelo
Alexis
Franco
Milosevic
Tosic

Çevrimdışı Armağan Bozkurt

Takımın değişik varyasyonlar deneyeceği haftaları geçtik. Sezon başından beri dedik, kısmı değişiklik şart bazı maçlarda.

4-3-3 mesela.

Atiba-Tolgay-Ozzy orta sahası, Cenk-Gomez-Sosa ileri üçlüsü.

Quaresmanın şekil şukul peşinde koştuğu maçlardan gına geldi. Olcay bu maç biraz kıpırdandı ama sezonun tamamında pek faydalı görünmedi.

Neden 3 lü orta saha, kanatsız sistem diyorum, sadece kanatlardan gitmediğimiz için.

Varmı aklınıza gelen 3 tane maç, sağlı sollu ortalarla sıfıra inip çıkartılan ortalarla aldığımız maçlar. Mağlup durumdayken attığımız bir kaç gol harici benim aklıma gelmiyor.

3 lü orta saha demek, topun bizde daha fazla kalması demek. ha zaten top bizde genelde, ama bunu efektif alanda, efektif anlamda yapmadığımız da ortada. Sağa sola geriye kombinasyonlarıyla her maç 500 pas yapıp bunun 480 inde başarı sağlasan da bir şey fayda etmez. Orta göbekte delici diyebileceğimiz ozzy var, bunun yanına tolgay monte edilip, delmeyi denemek gerekiyor, 2 li 3 lü pas varyasyonlarını en iyi yapan takımız, bunu o şekil şukul peşinde olan q7, tükenmiş töre ve bu sene vasat olan olcayla yapıyoruz düşünün, en yeteneksizi olcay, en iyi istasyon oyuncularından biri olabiliyor. Cenk zaten gezici forvet, bağlasan tutamazsın, sosa hakeza, sağda solda forvet arkasında her yerde olabilecek fizik kapasiteye sahip. Bunlarla orta sahayı da kalabalık tutmuş olursun, ilerde gomeze daha rahat açarsın. Ben Q7 nin törenin gomeze alan açtığına hiç şahit olamadım. Olcay bile bunu sık sık deniyor ama kalibiyet sınırı yüzünden hepsinde başarılı olamıyor haliyle.

Çevrimdışı ilhan mansız

Mevcut ortasaha ve kanat oyuncuları 4-4-2'ye uygun değil. Ortasaha kaldırmayacağı gibi 4-4-2 kanatları kondisyonu çok yüksek savunması çok iyi kanatlar olmak zorunda ortasahayı savunmak için.

4-1-4-1 dek, ön liberonun asıl işi kanatlar dönmediğinde hangisi dönmediyse onun tarafını desteklemek oluyor savunmada. 4-4-2 de bu da olmaz çok daha fazla gol yeriz.
çağrı 3-6-1 olur mu? lucescu dönemi gibi, üçlü defans önüne atiba,necip veya tolgay onların önüne sosa,oğuzhan iki kanat olcay ve töre forvt gomez

Gerçekten muhteşem bir hiyaye Alıntıdır Okuyun derim.

MUHTEŞEM BİR HİKAYE GERÇEKTEN..
👏👏👏👏👏👏👏👏👏
“2007/2008 sezonu İnönü'de Vestel Manisa ile oynuyoruz.
Ben hemen Beşiktaş yedek kulübesinin üstünde numaralı tribündeyim.
Serdar Kurtuluş da yedek.
Maçın başlama vuruşundan önce Serdar yedek kulübesindeki yerini
almak için yaklaşırken; “Serdar” dedim
boynumdaki siyah-beyaz atkımı ona fırlattım.
Atkıyı aldı nisan ya da mayıs ayındaki o sıcak havadaki maçta
boynuna doladı ve bir Metin Oktay selamı yaparak elini
kalbine götürdü ve "Eyvallah" dedi.
90 dakika bitti.
Ben sırtım sahaya, yüzüm tribüne dönük setin üstünde oturup
goy goy yaparken sırtıma bir el vurdu.
Döndüm baktım Serdar Kurtuluş.
"Atkıyı sen mi vermiştin bana?" dedi.
Şaşkınlıkla "Evet" dedim.
Formasını bana verdi.
"Bu da benden sana olsun" dedi.
Yüzümde bir tebessüm Dolmabahçe yoluna doğru yürümeye başladım.
Yanıma bir çocuk geldi. Yaşı 7, bilemedin 8...
Artık bakımsızlıktan mı yoksa vitaminsizlik ve
yoksulluktan mı bilinmez pek ufak tefek duruyordu görüntüsü.
"Elindeki kola bittiyse tenekesini alabilir miyim?" dedi.
Maç sonu bira ve kola tenekelerini topluyordu.
"Hangi takımlısın sen?" dedim.
"Beşiktaşlıyız tabii ki abi, ayıp ediyorsun" dedi.
Elimde duran Serdar Kurtuluş'un bana verdiği formayı ona uzattım.
Hemen üstüne giydi. Ayaklarına kadar uzandı forma.
Beşiktaş formalı yürüyen bir kafa oldu ve uzaklaştı gözden.
Yıllar sonra Vodafone Arena açılışında Beşiktaş'ta yürürken
kağıt toplayan bir çocuk gördüm. Üstünde 2007/2008 sezonu
o çubuklu forma ve arkasında Serdar Kurtuluş yazıyordu.
Dedim “Bu çocuk o çocuk mu acaba?”
Vardım yanına gittim. Formanın beyaz yerleri kirden
simsiyah olmuş ve baskıları yer yer kopmuştu.
"f. orman güzelmiş nereden aldın?" dedim.
“Abi bana sen vermiştin, seni hatırladım" dedi.
Hala cılız ve çelimsizdi. Sonra ekledi:
"Ben o gün bana sorduğunda Beşiktaşlıyım demiştim ama
elindeki kutuyu vermezsin diye sana yalan söyledim.
O günden sonra Beşiktaşlı oldum harbiden" dedi.
Belki kaderi değişmemiş bu genç arkadaşımızın geçen 8 yılda
hala imkansızlıklar içinde ama hepimiz gibi o da şampiyonluk bekliyor.
Yüzünde kocaman bir gülümsemeyle
"Şampiyon muyuz abi bu sene?" dedi.
"Şampiyonuz tabii ki" dedim, şampiyonuz...
Zordur Beşiktaşlı olmak; dünyada Türk olmak gibidir Türkiye'de Beşiktaşlı olmak.
Ama önce insan olmak...
Şeref'inle oyna Hakkı’nla kazan!”
-CANDAŞ TOLGA IŞIK
NOT: Yukarda okuduğunuz hikaye Ozan Durmaz’a ait.
Hikayesinden haberim olunca Ozan’ı aradım.
“Hikayeni yazıyorum, adını vereyim mi?” dedim.
“Benim adımın bir önemi yok, Beşiktaş öne çıksın yeter” dedi.

Çevrimdışı DADAYKARTALI

Akhisar ı yeneceğimizi ciddi ciddi düşünen oldu mu? Bu maçı alamayacağımız çok önceden belliydi.geçen gün yazmıştım yenemeyiz mutlak bir puan için çıkmalıyız maça diye ve o bir puanı aldık.Geçen hafta bursa maçında izlediğim Akhisar ı yenmemiz imkansızdı zaten mükemmel bir takım olmuşlar. önümüzdeki 3 maçı alır konya beraberliği ile sezonu şampiyon kapatırız bir kaza olmazsa.Fener başakşehir e mutlaka takılacaktır.kasımpaşa Akhisar başakşehir gibi oyun planı olan takımları yenemiyoruz kayseri ve gs de oyun planı yok rahat maçlar ama biraz Osmanlı biraz konya sistem takımları dikkat etmek lazım :bandit:

Çevrimdışı f_madida

Bakin arkadaslar yedegimiz olsa, alternatifimiz olsa bu oyunculara istediginizi soyleyin ama kadro bu:

Tolga (alternatifi Boyko Tolga'dan beter mi? Beter)
Ismail (Tosic oynayabilir belki ama ise yarar mi? bilemiyorum)
Alexis (dun hakkaten berbatti, alternatifi kim Necip belki Tosic)

bu kadroya bu kadar oluyor...yapabilecegimiz bu oyunculari motive edip oynatmak simdi. Tesis basip veya stada gelip bunlara kufur etmek faydadan cok zarar verir. 4 mac kalmis surada, lig bitsin transfer konusunda bastiririz.

The world is better in black and white, and red.

Çevrimdışı f_madida

Ayrica Akhisar'in direkten donen topu Besiktas'in sampiyonlugunu ilan ettigi pozisyondur.

The world is better in black and white, and red.

Çevrimdışı Armağan Bozkurt

Dün osmanlı maçının kısacık özeti benim için kabus oldu.

Beşiktaş osmanlı maçının 5 golden az olma ihtimali 0.

Aynı şeyi bursa maçında da söylemiştim.
Osmanlıyı yenebilmemiz için kupa maçı oynuyormuşcasına oynamamız lazım buda bizim yapabildiğimiz birşey değil. O gün ciddi manada şansa ihtiyaç olacak. 3 pozisyona giriyorsak 4 atmamız gerekecek.
Çünkü bu osmanlı 3 girse 3 atar bize.
Ben konyanın bizim maça kadar salacağını düşünüyorum, özellikle bugün kazanırlarsa lig biter onlar için.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 24 Nisan 2016, 12:41:38
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
çağrı 3-6-1 olur mu? lucescu dönemi gibi, üçlü defans önüne atiba,necip veya tolgay onların önüne sosa,oğuzhan iki kanat olcay ve töre forvt gomez

3-6-1 sene başında bence olurdu o zaman ben de yazdım denenebilir diye ama artık şu dakikadan sonra hiçbir şey deneyemeyiz tabi alıştığımız iyi oynadığımız sistemle kaldıracağız kupayı.

Olcay Töre olmazdı kondisyondan ötürü Töre Okan Koç gibi dağılır 3'lünün kanadında. Ama Olcay - Beck gayet olurdu sene başında.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 24 Nisan 2016, 12:42:25
  • Beşiktaş / Bodrum
Dün osmanlı maçının kısacık özeti benim için kabus oldu.

Beşiktaş osmanlı maçının 5 golden az olma ihtimali 0.

Aynı şeyi bursa maçında da söylemiştim.
Osmanlıyı yenebilmemiz için kupa maçı oynuyormuşcasına oynamamız lazım buda bizim yapabildiğimiz birşey değil. O gün ciddi manada şansa ihtiyaç olacak. 3 pozisyona giriyorsak 4 atmamız gerekecek.
Çünkü bu osmanlı 3 girse 3 atar bize.
Ben konyanın bizim maça kadar salacağını düşünüyorum, özellikle bugün kazanırlarsa lig biter onlar için.

Bugün Fener puan kaybederse Konya 2.lik için asılacaktır. Fener yenerse dediğin gibi ligi kapatırlar.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı 38life

Bakin arkadaslar yedegimiz olsa, alternatifimiz olsa bu oyunculara istediginizi soyleyin ama kadro bu:

Tolga (alternatifi Boyko Tolga'dan beter mi? Beter)
Ismail (Tosic oynayabilir belki ama ise yarar mi? bilemiyorum)
Alexis (dun hakkaten berbatti, alternatifi kim Necip belki Tosic)

bu kadroya bu kadar oluyor...yapabilecegimiz bu oyunculari motive edip oynatmak simdi. Tesis basip veya stada gelip bunlara kufur etmek faydadan cok zarar verir. 4 mac kalmis surada, lig bitsin transfer konusunda bastiririz.
Zaten alternatifleri olmadığı için oyunculara verip veristiriyoruz. Eğer alternatifleri olsa ve hoca bunları oynatsa ozaman hocaya verip veristirirdik. Ben hocaya bir tek İsmail konusunda kızıyorum. Tosic kesinlikle kötü bek. Ama İsmailin yaptıkları kötülük ile falan açıklanacak şeyler degil. Dün Tosic oynasaydi 3 puan almıştık.
[ Son Düzenleme: 24 Nisan 2016, 12:47:29 38life ]

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 24 Nisan 2016, 12:45:31
  • Beşiktaş / Bodrum
Bu arada fazlasıyla moraller bozuk olduğu için farklı yerden bakmanızı sağlamak istiyorum.

4 maçımız kaldı. 2'si içeride 2'si dışarıda. Bunların 3'ü Anadolu takımlarıyla 1'i bitik İstanbul takımıyla ve bu 4 maçta 1 kez puan kaybetme hakkımız var.

Beşiktaş sanırım içerideki tüm maçlarını kazanacaktır o atmosferde hem fikir oluruz.

Kalıyor 2 deplasman. Biri Konya biri Galatasaray. Şampiyonluğa giden, takım halinde iyi oynayan sadece bireysel hatalardan gol yiyen Beşiktaş bu iki maçı da, totalde 4 maçı da kazanacak güce fazlasıyla sahip.

Dik durun çünkü kupa çok yakın! Dik durun çünkü rakibin de 3'ü deplasman olmak üzere 5 maçı var. O rakio son 4 maçında 7 puan kaybetti.

O sene bu sene, bundan sonraki sene ve ondan sonraki sene. Karartmayın boşuna üzmeyin kendinizi bu sene bizim. 1 adım geri çekilerek fikstüre bakın göreceksiniz.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı ilhan mansız

3-6-1 sene başında bence olurdu o zaman ben de yazdım denenebilir diye ama artık şu dakikadan sonra hiçbir şey deneyemeyiz tabi alıştığımız iyi oynadığımız sistemle kaldıracağız kupayı.

Olcay Töre olmazdı kondisyondan ötürü Töre Okan Koç gibi dağılır 3'lünün kanadında. Ama Olcay - Beck gayet olurdu sene başında.
ortasahada rakipleri tam olarak bozamıyoruz, iyi hücup yapıp gol bulursak tamam ama bulamazsak sıkıntı oluyor, o yüzden maçları koparmakta zorlanmaya başladık, maalesef bir de gol yemek için özel çaba gösteren bir defansımız var, o yüzden ben yine de denenebileceğini düşünüyorum.

Çevrimdışı worns

Necip değil Tosic'i denemek daha mantıklı stoperde. En azından mevkinin gerektirdiği oyun bilgisine sahip. İçlerinde yere en sağlam basan adam o. Alexis'in bir biçimde yedeğe çekilmesi gerekiyor.

Önümüzdeki sezon şu an kadromuzda görünen stoperlerden sadece Rhodolfo kalmalı. O da fiziksel olarak sezon ortasına kadar ancak kendine geleceğinden 4. stoper olarak.

Oyun mantığımızla stoperlerin karakterleri arasında bir uyum olmalı. Ortalama stoperler ihtiyacımızı karşılamıyor. Yaşadığımız aslında orta hatta orta üstü bir stoper olan Ferrari'nin Schuster'li sezonda dönüştüğü şeyle aynı. Marcelo mesela dengeli bir oyunda işe yarayabilir ama bizde yaramaz. Franco, Bilic takımında belli bir seviyede oynayabiliyordu. Şu şartlarda tamamen anlamsız. Alexis, o kadar kötü ki hiç bir durumda yaramaz zaten.

Ersan'ın gitmesinin ne kadar sıkıntı olduğu şimdi daha da görünür oluyor. Elimizde oyun tarzımıza en uyumlu stoperdi kendisi. Kalsa önümüzdeki sezon da her türlü ilk 11'e yazılırdı.

Önümüzdeki sezon sezgi, hamle, pozisyon bilgisi, güç hatta görece çeviklik anlamında ortanın üzerinde ya da bir ya da bir kaç tanesinde ligin epey üzerinde stoperlere ihtiyacımız var. Mevcut hoca ve oyun şablonunda az gol yememiz defansif organizasyonu geliştirmekle mümkün değil. Bu sorunu ancak oyuncu kalitesiyle tolere edebilirz ve bu oyunu sürdürebiliriz. Tüm ekonomik imkanlar stoperlere yatırılsın. Diğer mevkilere bedava-kiralık-ucuz oyuncularla yama yapılır, fazla sorunumuz yok.

Skrtel, Vermaelen, Glik gibi oyunculardan iki tanesini almak gerek örneğin.
[ Son Düzenleme: 24 Nisan 2016, 12:56:25 worns ]

Çevrimdışı atalay

Ligin henüz başında bu takımın Şampiyon olacağını söylediğim için herhangi bir endişem yok. Fakat gelecek sezonların planlamasında mental yönden güçsüz, baskıdan kolay etkilenen, hata yapmaktan çekinen oyuncuları görmek istemiyorum. 

Çevrimdışı Mehmet57

Kaybedilen puanlara "sampiyonluk gitti" gozuyle bakmaktan ziyade, alinan 1 puana sampiyonlugu getirebilecek puan diye bakmak gerekir. Fener kalan 5 macinin 5ini alacagini sanmiyorum. Bugun onlar da takilabilir. Ben beraberlikten ote gidebileceklerini sanmiyorum. O durumda kalan Kayseri ve Galatasaray maclarini yenip, evimizde Osmanli ile sampiyonluk macina cikariz.

Evet, kalite acisindan cok buyuk sorunlarimiz var. Yonetim bunu gozardi edemez. Kiralik, takas ve bedava opsiyonlari kullanarak kaleci-sagbek-stopper-solbek-on libero sart bu takima.

Ligin henüz başında bu takımın Şampiyon olacağını söylediğim için herhangi bir endişem yok. Fakat gelecek sezonların planlamasında mental yönden güçsüz, baskıdan kolay etkilenen, hata yapmaktan çekinen oyuncuları görmek istemiyorum.

seninde bu laflarından savunma hattının komple değişmesi gerektiğini anlıyorum doğru mu atalay :)

Çevrimdışı MUTE

Eskiden Kemal Sunal'ın filmleri izler gülerdim. Şimdi canım sıkıldıkça bizim defansı izliyorum ama nedense gülemiyorum. Başka bir şey yapıyorum. Anladınız siz.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 24 Nisan 2016, 13:03:05
  • Beşiktaş / Bodrum
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Türkay

Olcay sol bek'e geçse ileri de kanatlar Töre/Q7 Tosun olmaz mı sizce?

Taktiklerden falan hiç anlamam ama şu 4 maç Cenk Tosun'un 11 de olması gerektiğine inanıyorum. Ona ve hırsına çok ihtiyacımız var.
Sevdalı yüreklerde Beyaz sürgünler

Çevrimdışı MUTE

http://haber.besiktasarena.com/gunesli-gunler-35856.html

Galatasaray deplasmanında yıllardır maç kazanamıyoruz. Zira Osmanlı ve son maça kalırsa Konya maçları cok zor gececek. Güneş'li günler göreceğiz de bu taraftar şampiyon olmak istiyor Kanser değil.

Çevrimdışı can1903

Hala Tolga Zengin'e çiçek verilmedi mi?  :D
Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimdışı OrhanAker

Özellikle savunma..
Sol taraf için eren caner ikside bonservissiz ismaile güle güle yüzlerin değişmesi lazım en azından.
Sol stoper çağlar artı zapata yap maksimum 3 milyon da burası.
Sag bek icin gökhan gönül gelecek herhalde o kadar haber çıktı beck ile götürürler orayı.
Ama olacaklar bunlar değil tabi.

LG-H500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı atalay

seninde bu laflarından savunma hattının komple değişmesi gerektiğini anlıyorum doğru mu atalay :)

Bahsettiğim tanıma kim uymuyorsa...