Devre arası transfer döneminde kadrosuna bir defans oyuncusu katmak isteyen siyah beyazlılar, ilk olarak Marsilya'da forma giyen Nicolas Nkoulou için temasa geçti.
Ancak Fransız kulübünün 25 yaşındaki futbolcu için 10 milyon Euro bonservis bedeli talep etmesi görüşmelerin durmasına neden oldu. Sezon sonu Marsilya ile mukavelesi tamamlanacak Kamerunlu stoper için istenen bu yüksek bonservis bedeli sonrası yönetim rotasını İngiltere'ye çevirdi.
Siyah beyazlıların gündemine aldığı yeni isim Chelsea forması giyen Papy Djilobodji. Sezon başında Nantes kulübünden İngiliz ekibine transfer olan 26 yaşında ve 1.92 boyundaki Djilobodji, bu sezon ligde henüz şans buladı. Chelsea formasını sadece 1 kez, İngiltere kupası maçında görev alan Senegalli futbolcuyu kiralamak isteyen yönetim, temaslarını hızlandıracak.
Beşiktaş'ın UEFA ile yaptığı finansal fair play anlaşması nedeniyle transferde yüksek bonservis bedeli ödenemeyecek olması, Djilobodji'yi kiralanma ihtimalini artırıyor. 26 yaşındaki futbolcunun da forma giyebileceği bir kulübe gitmek istemesi transferin gerçekleşmesine katkı sağlayabilir. Önümüzdeki günlerde Chelsea ile masaya oturacak siyah beyazlıların Senagalli defans oyuncusunu kadrosuna katması sürpriz olmayacak.
Beşiktaş'ın ilgilendiği bir diğer isim ise Arjantin'in River Plate takımında forma giyen Eder Balanta. Yönetim futbol direktörü Gökhan Keskin'in raporu doğrultusunda 22 yaşındaki Kolombiyalı stoperi gündemine aldı. Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek Balanta için Arjantin ekibinin talep edeceği bonservis bedeline göre harekete geçmeyi düşünen siyah beyazlılar, bu ay sonuna kadar kesin kararını verecek.
Yönetim kadrosuna katacağı futbolcuyu belirledikten sonra resmi temaslara başlayacak. Devre arası transfer döneminden önce karar kılınan oyuncu ve kulübü ile prensip anlaşmasına varmak isteyen siyah beyazlılar, yeni defans oyuncusunu Ocak ayı hazırlık kampına yetiştirmeyi planlıyor.
Haber Kaynağı: NTV Spor