Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu ile ilgili her şeyi bu başlıkta konuşabiliriz.

0 Üye ve 10 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu  [Okunma sayısı 7266655 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Çevrimdışı talha

Umarım yırtık filan yoktur.

Yoksa kadro zenginliğinden tekrar Paf takıma gönderdiğimiz  Belçikalı olsa 40 milyon euro bonservis edecek olan ortasaha oyuncumuz Eslem'i yukarı çekmek durumunda kalabiliriz.

Sanmam ama Oğuzhan bu tempoda iki maç daha oynar üçüncüyü çıkaramaz. 3 yıldır izlediğimiz adam bilmiyoruz sanki. Fener maçına sakatlanmasın ne oluyorsa olsun.
Protest eylem düşüncüleri genişletir.
İnsanlar tekil fikirlerle diğer canlılardan farkı kalmaz.

Aynı masal bu sefer farklı olacak diye tekrar tekrar okunmaz.
Eğer bir tesadüf birden fazla nüksediyorsa asla tesadüf olamaz.
Subjektif savunma topluma ve bireye zarar getirir.

Çevrimdışı Tolga

Umarım yırtık filan yoktur.

Yoksa kadro zenginliğinden tekrar Paf takıma gönderdiğimiz  Belçikalı olsa 40 milyon euro bonservis edecek olan ortasaha oyuncumuz Eslem'i yukarı çekmek durumunda kalabiliriz.
:kop: :kop:
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı 38life

Ben yönetimi başarılı bulan ve çoğu konuda savunan biri olarak transferin son günü söyledim ve hala söylüyorum; Yönetim bu transfer döneminde kendi ayağına değil resmen kendi kafasına sıktı...

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 08 Eylül 2015, 22:06:13
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
Oğuzhan çok özverili, istekli. Ama bu çıkış fiziksel bir çıkış değil. Gücünde ve dengesinde biraz artış var ama çok çok az.

Kondisyonu ise hala aynı 55 dakikada fişi çekiliyor. Sadece teknikle bir yere kadar. 3 maç sonra çok sıkı markaj yiyecek böyle devam ederse o zaman da güç gerek çıkmak için oradan.

Umarım bu kez yine fırsatı tepmez. Seneye Porto'dan Josue'yi 3 milyon civarına alırsak 8 numaraya iyi bir alternatif olur Oğuzhan ile birer devre oynarlar  :evillol:
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı atalay

Oğuzhan'ın alt sınırı çok maçın kilidini açar. Haftada 3 maç, 8 numara pozisyonunda Ozzie'yi izlemek enteresan olacak.

Fakat asıl sıkıntı Sosa. Temposunu arttırmak ve olaya dahil olmak zorunda. İşin Tuhafı daha onu BTB gibi kullanacağız.
[ Son Düzenleme: 08 Eylül 2015, 22:12:59 atalay ]

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 08 Eylül 2015, 22:10:59
  • Beşiktaş / Bodrum
Özellikle Fener ve Trabzon'un yabancılar 2-3 hafta içinde düşeşe geçecektir. Avrupa'dan kalma kondisyon 6. haftada biter.

6-17 arası da biz çıkış yakalayacağız hücumda pas bağlantıları gelişecek ve kondisyon ciddi anlamda artacak. Çünkü geç açtık sezonu.

6. hafta bittiğinde lider olursa, 17 hafta bittiğinde de öyle oluruz.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Özellikle Fener ve Trabzon'un yabancılar 2-3 hafta içinde düşeşe geçecektir. Avrupa'dan kalma kondisyon 6. haftada biter.

6-17 arası da biz çıkış yakalayacağız hücumda pas bağlantıları gelişecek ve kondisyon ciddi anlamda artacak. Çünkü geç açtık sezonu.

6. hafta bittiğinde lider olursa, 17 hafta bittiğinde de öyle oluruz.

Derbilerde naparız? ..
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı cursedofdragon

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

bu sene ben ümitliyim derbilerden.

Geçen senekiler rezaletti o yüzden bu sene derbi şart.
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı Easthanbool

Geçen senekiler rezaletti o yüzden bu sene derbi şart.

Bu sene bütün derbileri alsak anca keser beni
" H a s t a l ı k l ı  k o n g r e l e r d e n  s a ğ l ı k l ı  y ö n e t i m l e r  ç ı k m a s ı  b e k l e n e m e z "

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 09 Eylül 2015, 00:56:56
  • Beşiktaş / Bodrum
Futbolun, futbolcunun suyu çıkmış durumda.

Anthony Martial gibi bir genç 50 milyon euroya transfer oldu Manchester United'a. İnanılmaz rakamlar. Bu takımda Cole, Yorke, Nistelrooy hatta Solljskaer oynadı o kulüpte çok büyük hakaret bu paralar.

Chelsea'ye bakıyorum Hazard diye bir adam yıldız statüsünde. Keza Juve'de Pogba ve diğerleri.

Çok değil 10 yıl önce futbolda yıldızlar vardı ama hepsi birer liderdi. Davids, Nedved, Giggs, Figo, Zidane, Ronaldo, Raul, Veron, Rivaldo, Stam, Nesta ve niceleri.

Sanırım gelecek 10 yılda sadece yetenek değil aynı zamanda liderlik arayacağız. Belçika'da 10 tane safi yetenek var hepsi çok büyük kulüplerde oynuyor ama göreceğiz 1 kupa bile alamayacaklar çünkü hiçbiri lider değil.

Aynı sorun bizde de olduğu için yazdım. Yetenek yetmiyor, Töre, Oğuzhan, Kerim, Cenk hiçbiri lider değil. Rhodolfo, Beck ve Sosa umarım çok daha fazla sorumluluk alırlar.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı atalay

Futbolun, futbolcunun suyu çıkmış durumda.

Anthony Martial gibi bir genç 50 milyon euroya transfer oldu Manchester United'a. İnanılmaz rakamlar. Bu takımda Cole, Yorke, Nistelrooy hatta Solljskaer oynadı o kulüpte çok büyük hakaret bu paralar.

Chelsea'ye bakıyorum Hazard diye bir adam yıldız statüsünde. Keza Juve'de Pogba ve diğerleri.

Çok değil 10 yıl önce futbolda yıldızlar vardı ama hepsi birer liderdi. Davids, Nedved, Giggs, Figo, Zidane, Ronaldo, Raul, Veron, Rivaldo, Stam, Nesta ve niceleri.

Sanırım gelecek 10 yılda sadece yetenek değil aynı zamanda liderlik arayacağız. Belçika'da 10 tane safi yetenek var hepsi çok büyük kulüplerde oynuyor ama göreceğiz 1 kupa bile alamayacaklar çünkü hiçbiri lider değil.

Aynı sorun bizde de olduğu için yazdım. Yetenek yetmiyor, Töre, Oğuzhan, Kerim, Cenk hiçbiri lider değil. Rhodolfo, Beck ve Sosa umarım çok daha fazla sorumluluk alırlar.

Mevcut isimlerin maddi karşılıklarının fazla olması oyunun endüstriyelleşmesi ve Jorge Mendes gibi futbol baronlarının piyasayı ve piyasa değerini belirlemesinden ibaret.

Saydığın oyuncular ve daha fazlasının bugün ki oyunculardan yüksek görmenin sebebi; futbolun artık bireysel bir oyundan uzak olması, takımların benzer oyun şablonları, karşı hamleleri, güçlü oyun yapıları ve fiziksel gücün tüm spor branşlarında yetenek ile başa çıkabilme gerçeği ile alakalı. Tek adam üzerinden başarı hikayeleri yazmak pek mümkün değil artık.

Bunun yanına nostalji sevdalılığını da katabiliriz ki aslında saydığın oyuncular ve bir çırpıda sayacağım yüzlercesi benim içinde bugünün oyuncularından daha yıldız, lider ve değerlidir. 
[ Son Düzenleme: 09 Eylül 2015, 01:15:29 atalay ]

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 09 Eylül 2015, 01:25:18
  • Beşiktaş / Bodrum
Mevcut isimlerin maddi karşılıklarının fazla olması oyunun endüstriyelleşmesi ve Jorge Mendes gibi futbol baronlarının piyasayı ve piyasa değerini belirlemesinden ibaret.

Saydığın oyuncular ve daha fazlasının bugün ki oyunculardan yüksek görmenin sebebi; futbolun artık bireysel bir oyundan uzak olması, takımların benzer oyun şablonları, karşı hamleleri, güçlü oyun yapıları ve fiziksel gücün tüm spor branşlarında yetenek ile başa çıkabilme gerçeği ile alakalı. Tek adam üzerinden başarı hikayeleri yazmak pek mümkün değil artık.

Bunun yanına nostalji sevdalılığını da katabiliriz ki aslında saydığın oyuncular ve bir çırpıda sayacağım yüzlercesi benim içinde bugünün oyuncularından daha yıldız, lider ve değerlidir. 

Tabi ki geniş ölçekte bakarsak söylediklerinin çok büyük etkisi var, gelirlerin o zamanlara oranla 2-3 kat artması da. Ancak ben yetenek üzerinden ya da üstünlük üzerinden gitmedim daha çok.

Günümüzde de lider oyuncular yok değil, var. Ama yıldız olanların çoğu bu yapıda değil. Orta yaşlı oyunculara bakarsak Messi'nin sahadaki duruşu ve hükmü bir Zidane ya da Figo'daki kadar yok.

Takımlar anlattığın gibi bir bütün ama oyuncular bu bütünün içinde liderlik olarak son derece bireysel ve yalnızlar. Bizdeki son örneği Ernst'ti mesela bu yapının.

Hazard topu ayağına aldığında bir şey yapar diyebiliyorsun ama işler kötüye gidince takımını o psikolojiden çekip çıkarabilir diyemiyorsun. Aguero keza aynı şekilde. Liderlik başka meziyet.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Sosa bence btb oynayamaz. Onda o ışığı göremiyorum. Defans yapacak, omuz vuracak, top kesecek tip yok manken tipi var adamda. :D

Çevrimdışı doganay

zaten Sosa gereginden fazla ovuluyor, Sosa'da da lider ozellikleri yok. Is goruyor ama o bolgede daha lider ozellikle oyuncuya ihtiyacimiz var. Ozellikle derbileri almak icin boyle adamlar sart.

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

@Çağrı abi bir kere bahsetmişti.

Bizim farklı olan, maç içinde fark yaratacak oyunculara ihtiyacımız var. Mesela Demba bunun en iyi örneği veya Tolgay.

Bu adamlar ligimizde bulunmayan tipte oyuncular. Sosa, Beck, Tosic, çoğu zaman Veli çok düz oyuncular.

Farklı oyuncu Demba Ba'dır, Tolgay'dır, Töre'dir, Olcay'dır, Melo'dur, Caner'dir. Oynadığı bölgede çoğu oyuncuda olmayan özellikler taşırlar, ekstra işler yaparlar.

Şahsi fikrim böyle oyunculardan daha fazla kazandırmalıyız takımımıza.

Çevrimdışı atalay

Tabi ki geniş ölçekte bakarsak söylediklerinin çok büyük etkisi var, gelirlerin o zamanlara oranla 2-3 kat artması da. Ancak ben yetenek üzerinden ya da üstünlük üzerinden gitmedim daha çok.

Günümüzde de lider oyuncular yok değil, var. Ama yıldız olanların çoğu bu yapıda değil. Orta yaşlı oyunculara bakarsak Messi'nin sahadaki duruşu ve hükmü bir Zidane ya da Figo'daki kadar yok.

Takımlar anlattığın gibi bir bütün ama oyuncular bu bütünün içinde liderlik olarak son derece bireysel ve yalnızlar. Bizdeki son örneği Ernst'ti mesela bu yapının.

Hazard topu ayağına aldığında bir şey yapar diyebiliyorsun ama işler kötüye gidince takımını o psikolojiden çekip çıkarabilir diyemiyorsun. Aguero keza aynı şekilde. Liderlik başka meziyet.

Maradona'nın 86'Dünya Kupası yada Napoli performansını bekliyorsan; bekleme. Anlattığım ve mümkün olmayan kısım bu zaten. Futbol gelişiyor. Salt psikolojiden çekip çıkarmak yada liderlik meselesi değil. Sistem içerisinde maksimum bireysel performanslar çıkabilir. Ronaldo, Messi, Suarez gibi. Fiziksel ve mental güç. Doğru bir strateji, güçlü oyun kurgusu ve şablonları, oyun ve alan parselizasyonu ve bilumum parametre tek başına bireysel yetenek tanımıyor. Bunun sebebi de daha iyi oyuncularının gelmemesi değil; artık oyun daha zor.

Maradona'nın sürekli tekme yediği ve Messi'nin bu kadar korunmasına rağmen daha üstün bir performans sunamadığı tartışılıyor.

Kademe anlayışı, derinlik ve genişlik bilgisi, alan oyunu becerisi, savunma ve denge oyunundaki taktikler 80'ler, 90'lar ve 2000'ler ile aynı mı? Bu sadece futbol için değil diğer takım sporlarında da aynı durum söz konusu.

Mesela bir örnek vereyim. Forechecking denilen şey bile daha çok yeni. Böyle bir plan varken Beckenbauer çıkması mümkün mü? Her dönemin futbol anlayışı kendi yıldızlarını yaratır mesela Neuer tipi kaleci gibi. Benim tarihin en iyi ön liberosu dediğim Redondo; bu oyun yapısında en iyi merkez orta saha olabilir mi? - Olamaz! 

edit: Velhasıl kelam futbol mantalitesi, fiziksel kalite ve teknik konular futbolun yapısını ve oyuncu profilini bu da oyuncu performansını ve algıyı değiştiriyor.
[ Son Düzenleme: 09 Eylül 2015, 02:43:10 atalay ]

Çevrimdışı BavyeraKartali

Skorere bak ya Oguzhanin basarisinda ille fenerbahcenin adi gececek :)

Oğuzhan’a en büyük destek ise Arsenal’den eski arkadaşı olan Robin van Persie’den geldi. Siyah-beyazlı oyuncunun uzun süredir Türkiye-Hollanda maçında rakip olduğu Fenerbahçeli golcünün tavsiyelerini uyguladığı belirlendi. Sık sık görüştüğü Robin van Persie’nin tecrübelerinden yararlanan Oğuzhan, tatil döneminde bireysel çalışmalarla fizik eksiğini kapatmıştı.
Bir Beşiktaş atasözü: ''Oğuzhan'ın yeri, Atiba'nın yanı..''

Çevrimdışı Ensar

boşversenize futbolun degisimini ,o zaman ki yıldızlar ile şimdi yıldız denenler karşılaştırılmaz bile bana göre , nerde zidane figo raul ronaldo giggs nesta cafu shevchenko zanetti ballack maldini nedved del piero rivaldo lucio daha niceleri ,simdikiler çok içi bos geliyor bana :)
Aslolan hayattır , hayat da Beşiktaş !

Çevrimdışı Hasan Tahsin

Oğuzhan , bahsedilen teknik veriler açısından lider olmayabilir ama ben liderliğe soyunduğu görüşündeyim. Maçlara başlamadan önce ki ilk maçımız Mersin maçı dahil takımımız halka oluşturduğunda motivasyon konuşmalarını hep Oğuzhan yaptı. Oğuzhan oyununu 90 - 60 - dakikaya yayamasa da sürekli olmayan kısa süreler içinde liderlik görevini yerine getirdi. Her antrenman sonrası serbest vuruş çalıştı ve antrenman kopyası bir gol ile Antep kilidini açtı. Diğerleri de her maçta 5 dakikada liderliğe soyunup inisiyatif alsalar yeter diyorum.
Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimiçi Samet Ç

Siyah-Beyazlılar'a Çin'den teklif var

Kara Kartal'a, yeni sezon hazırlık kampı için Avustralya ve Çin'den şimdiden teklif olduğu öğrenildi.

Çevrimdışı can1903

Siyah-Beyazlılar'a Çin'den teklif var

Kara Kartal'a, yeni sezon hazırlık kampı için Avustralya ve Çin'den şimdiden teklif olduğu öğrenildi.
Ersan'ı ve Pektemeki alsınlar gidelim
Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimdışı Ensar

Ersan'ı ve Pektemeki alsınlar gidelim
adamlar para ödeyecek bi de üstüne ersanla mustafayi mi alacak çok şey istiyorsun :D
Aslolan hayattır , hayat da Beşiktaş !

Çevrimdışı Türkay

Sevdalı yüreklerde Beyaz sürgünler

Çevrimdışı Hasan Tahsin

Tek Büyük Beşiktaş