Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu ile ilgili her şeyi bu başlıkta konuşabiliriz.

0 Üye ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu  [Okunma sayısı 7255653 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Çevrimdışı Koa_lAA

orta saha da oynayacak oyuncu gelişime en açık nokta bence... yanlış pas atsa örneğin kimse laf etmez.. çünkü o pas hatalarının kralını veli de necip de atiba da zaten yapmakta... stoper de bir hata yapsan kesik yersin, forvette net bir golü kaçırsan taraftar söylenmeye başlar ama orta sahada hata yapsanda telafisi mümkün... olur olur yeni yetenekler lazım..

Çevrimdışı Necmi

Dedim ya cümle insan önünde ceket iliklerdi Ben o zamanki hükümetler dahil hiç kimsenin onun hakkında saygısız
üslup kullandığını görmedim Rahmi bey anılarını anlatmıştı ya Kulübün paraya ihtiyacı olur Seba Rahmi koçu arar sen bana bu parayı
gönder ben sonra şeyderim dermiş. :D fulya arazisini alabilmek kolay işmi o araziyi Sebadan başka alabilecek kimse yoktu ne bizde nede Renklilerde
sağ olsun YD mirasyedi gibi davrandı Seba kimbilir ne üzülmüştür.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

ben görüyorumda siz bazı şeyleri göremiyorsunuz menejerlik FİFA nın resmi işidir.
hiç kimse menejerleri devreden çıkararak oyuncu alamaz. o yüzden kimse kimsenin ekmeğine kan doğramıyor
oyuncunun bir menejeri var sen istediğin oyuncuyla ilgilen sonuçta pazarlığı menejerle yapacaksın bu bütün iş
sektörlerinde nerdeyse geçerli olan bir şeydir. Acentalıkmı yapıyorsun farklı bir bölgedeysen o bölgeye hakim bir acentayla bağlantı kurar
işini onun üzerinden gördürürsün şimdi ahmet bulut gidiyor yabancı menejerlerle oyuncunun Türkiye haklarını alıyor.
senin bir seçeneğin yok o oyuncuyu istiyorsan Ahmet Bulutun kapısını çalacaksın FİFA diyorki bu adam benim yetki verdiğim menejer
baypas edemezsin. menejerlerede ayrı para ödemiyorsun bir bedel var kendi aralarında paylaşıyorlar.
bunda yanlış bir şey yok illaki bir menejerle çalışacaksın tercihin güvendiğin olur bir oyuncuyla ilgilenirsin saçma
sapan biriyle muatap olmamak için bir menejeri görevlendirirsin bu kadar basit iş yapmadığın bir menejerle
ibrahim akın olayında yaşadıklarını yaşarsın. Herşey sizin dediğiniz kadar basit değil milyar dolarların
döndüğü bir piyasa ve burda oynamak istiyorsan oyunu kuralına göre oynarsın yoksa alemi cihan olsan
ağzınla kuş tutsan bilgi küpü olsan işe yaramaz.
İfade edemedim kendimi abi. Oyunu kuralına göre oynama işinde farklı bir durum mevcut. Biz menajerlerin kuralına göre oynuyoruz daha doğrusu Türkiye. Avrupa'da zaten her takımın oturmuş bir sistemi var, scouting olayları gelişmiş durumda biz de ise herkes menajerlerin ağzına bakıyor durum böyle olunca da menajerler ne önerirse ona gidiyoruz onu araştırıyoruz çünkü elimizde bir futbolcu havuzu veya data yok. Türkiye'de Önder Özen gibi adamların istenmemesinin sebebi bu. Kendi istedikleri gibi at koşturmak istiyorlar, kendi fiyatları üzerinden sözleşmeler yaptırmak istiyorlar. Biz buna çomak sokmaya çalıştık beceremedik yine başa döndük. Çok basit bir örnekle açıklayacağım sen tüm satınalma işini dışarıdan outsource ediyorsun kendin buna vakit harcamak istemiyorsun durum böyle olunca adam sana hangi paraya ne getirirse kabul etmek durumunda kalıyorsun, ama kendin içerden bunu yönetmeye çalışsan çok daha ucuza çok daha kaliteli malzeme alabileceksin belki.
Senin gidip Menajere bana defansif orta saha lazım demen ayrı bana git şu şu oyuncular için fiyat araştırması yap veya direk adamın menajeriyle irtibata geçmek ayrıdır. 
[ Son Düzenleme: 03 Eylül 2015, 15:00:20 Serhat Akkaya ]
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Ensar

Dedim ya cümle insan önünde ceket iliklerdi Ben o zamanki hükümetler dahil hiç kimsenin onun hakkında saygısız
üslup kullandığını görmedim Rahmi bey anılarını anlatmıştı ya Kulübün paraya ihtiyacı olur Seba Rahmi koçu arar sen bana bu parayı
gönder ben sonra şeyderim dermiş. :D fulya arazisini alabilmek kolay işmi o araziyi Sebadan başka alabilecek kimse yoktu ne bizde nede Renklilerde
sağ olsun YD mirasyedi gibi davrandı Seba kimbilir ne üzülmüştür.
Ah ah o dönemleri yaşayamadık nerde şimdi öyle başkan
Aslolan hayattır , hayat da Beşiktaş !

Çevrimdışı Hasan Tahsin

Ah ah o dönemleri yaşayamadık nerde şimdi öyle başkan

O dönemin sonunu yaşamadığın için de şanslısın ama  :)
Başkanlığı bırakma süreci ( İstese ölene kadar o makamda kalırdı ) bende hoş olmayan anılarla dolu
Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimdışı Ensar

Başkanlığı bırakma süreci ( İstese ölene kadar o makamda kalırdı ) bende hoş olmayan anılarla dolu
nasıl sahip çıkılamadı ki nasıl anlasilmadi değeri, ne istedik ne yetmedi

Çevrimdışı Necmi

Süleyman Seba deyince hep içimi bir burukluk kaplıyor.
o zamanda kabullenememiştim tribünde söylenenleri ama hala
kendim söylemiş gibi utanıyorum söyleyenlerde çok üzgündür şimdi
eminim. Ama işte yetmiyor üzgün olmak ne söylediğine ne yazdığına bakmak gerekiyor
ilerde söylediklerinden pişman olsanda geriye dönüşü olmaz.

Çevrimdışı Sedat.Y

futbol elbette ekip işidir ama gençlere bırakılmaz öyle bir dünya yok
sadece fikir havuzu içinde yer alırlar sizler henüz sorumluluk almanın ne olduğunu daha yeni yeni
öğreniyorsunuz Beşiktaşın futbol takımının sorumluluğunu almak öyle hayatın gerçekleriyle tanışmamış
kişilerin yapabileceği bir şey değil on tane mükemmel yetenekte scout genci getir onundanda farklı fikir çıkar
kavgalar döğüşler gırla gider ve sonunda bir tane bile transfer yapılmaz emin ol Bilgili olmak yetmiyor
o bilgiyi doğru değerlendirecek tecrübede gerekiyor. Bende herşeyi bilirim diyordum gençken Annem Babam
bilmezdi ama şimdi dönüyorum geriye bakıyorum kendimden utanıyorum şu anda bile Annem Babam benden çok daha doğru kararlar veriyor
Akıl Tecrübeyle birleşmediği sürece hiç bir şey değildir.

:claps: :claps: :claps:

Çevrimdışı Necmi

nasıl sahip çıkılamadı ki nasıl anlasilmadi değeri, ne istedik ne yetmedi
Endüstriyel futbol malesef taraftarın bir tarafına başarı battı
birilerinin gelip Sebadan daha iyisini yapacağını düşündüler. şimdide
birilerinin gelip Fikret Ormandan daha iyisini yapacağını düşündükleri
gibi aslında birine gitsin demek için alternatifini sunmak gerekiyor yoksa bu gitsin
yerine gelen kim olursa olsun demek hiçte doğru bakış açısı değil

Çevrimdışı Ensar

Endüstriyel futbol malesef taraftarın bir tarafına başarı battı
birilerinin gelip Sebadan daha iyisini yapacağını düşündüler. şimdide
birilerinin gelip Fikret Ormandan daha iyisini yapacağını düşündükleri
gibi aslında birine gitsin demek için alternatifini sunmak gerekiyor yoksa bu gitsin
yerine gelen kim olursa olsun demek hiçte doğru bakış açısı değil
haklisin abi , fikret orman gitmemeli ama yönetimde ki adamların bazılarını da değiştirmeli bence

Çevrimdışı yedic

Necip 2009 da ilk altyapidan ciktiginda kendini gelistirirse lampard olur deniyordu 2015 e geldik as kadronun yedegi konumunda. Simdi Eslem icin ayni sey soyleniyor Veli ve Tolgay donene kadar o bolge 3 kulvarda onlara kaldi, ilk yarida en az 20 mac oynayacaklar Atiba sakatlanirsa yada kart cezalisi olursa vay halimize..

Çevrimdışı Sedat.Y

bizim o jenerasyon ve sonrasında gerçek ten yüzde yüz alt yapı Rıza Gökhan
sergen nihat gibi oyunculardır birde sanırım Ali vardı. Feyyaz Metin Şifo Recep gibi oyuncular bizim alt yapıdan yetişme değil

Feyyaz = Avcılardan alt yapıya kazandırıldı...
Metin   = Kocaeli alt yapısından bizim alt yapıya kazandırıldı...
İkiside 1-2 yıl Serpil Hamdi Tüzün hocanın tedrisatından geçmiştir (Yani alt yapı sayılırlar)

Şifo  = Kahramanmaraştan alındı sanırım  21 yaşında falandı....
Recep = Boluspordan alındı...

Çevrimdışı f_madida

Genc oyunculari yetistirmek ve tam potansiyellerine cikartmak ayrica bir ustalik istiyor. Cogu td zaten bu isle ugrasmiyor bile, ugrasanlar icinde de becerebilenler az.

Bir oyuncunun kadroda olmasi veya birkac mac oynamasi onun gelismesi icin yeterli degil. Aktif olarak kendini gelistirebilmesi icin hocanin o isin ustune dusmesi lazim. Necip mesela Ernst'ten cok sey ogrendi vakti zamaninda ama aradaki tdler ozellikle gelismesi icin bir calisma yapti mi, emin degilim. Gecen sene pek oynayamasa da farkli rollerde oynamayi benimsedi. Simdi Senol Hoca'yla biraz daha sakin ve oyunun pozitif yonune gore hareket etmeyi ogreniyor. Beklentileri cok yukseltmeden bakarsak gelistigini goruruz, ilk ciktiginda Lampard olacak demek aslinda hataydi. Turkiye tarihinde Lampard stilinde bir oyuncu cikmamisken genc bir oyuncuyu boyle lanse etmek haliyle hayal kirikligiyla sonuclanir.
The world is better in black and white, and red.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Genc oyunculari yetistirmek ve tam potansiyellerine cikartmak ayrica bir ustalik istiyor. Cogu td zaten bu isle ugrasmiyor bile, ugrasanlar icinde de becerebilenler az.

Bir oyuncunun kadroda olmasi veya birkac mac oynamasi onun gelismesi icin yeterli degil. Aktif olarak kendini gelistirebilmesi icin hocanin o isin ustune dusmesi lazim. Necip mesela Ernst'ten cok sey ogrendi vakti zamaninda ama aradaki tdler ozellikle gelismesi icin bir calisma yapti mi, emin degilim. Gecen sene pek oynayamasa da farkli rollerde oynamayi benimsedi. Simdi Senol Hoca'yla biraz daha sakin ve oyunun pozitif yonune gore hareket etmeyi ogreniyor. Beklentileri cok yukseltmeden bakarsak gelistigini goruruz, ilk ciktiginda Lampard olacak demek aslinda hataydi. Turkiye tarihinde Lampard stilinde bir oyuncu cikmamisken genc bir oyuncuyu boyle lanse etmek haliyle hayal kirikligiyla sonuclanir.
Aslında öyle çok da özel bir iş değil. Futbolcunun kendisini geliştirmesi için çok fazla üst düzey profesyonel arenada maç yapması lazım. Biz daha 10 tane maça çıkmamış adamdan takımı taşımasını bekliyoruz. As Kadroda oynatmaya başladığımız yaşlar 20-21. Bu yaştan sonra oynayan adam kendini geliştiremez, futbolunu fizik ve mental olarak geliştirmesi için 17-18 yaşlarında senede 20-25 maç oynaması lazım. Sonra bu adam niye olmadı diye kendimize soruyoruz oynamayan adam gelişmez gelişemez hele o yaşlarda takıma koyduğun adam hiç gelişmez, potansiyelini keşfettiğin anda a takıma alıp oynatman lazım, bunun başka bir yolu yok. Şu an Eslem içinde yapılan şey aynısı aslında tam sıçrama yapacağı anda ya saçma bir takıma kiralıyoruz ya da senede 3-4 maç kupada oynatıyoruz sonra 21 yaşına gelip a takımda oynatınca bu adamda ne potansiyel vardı niye böyle oldu diye birbirimize soruyoruz.
[ Son Düzenleme: 03 Eylül 2015, 16:32:07 Serhat Akkaya ]
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı cursedofdragon

Ibrahim Toraman:
"Beşiktaş'da sözleşmem bitmek üzereydi fatih terim galatasaray ile anlaşmamı istedi, ben ise Beşiktaşlı olduğumu Beşiktaşdan başka bi takımda asla oynamak istemedimi söyledim. Bunun üzerine yıllarca milli takıma cagrılmadım."

Zordur Beşiktaşli olmak..

Çevrimdışı can1903

Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimdışı talha

Kendisi büyük bir Beşiktaş düşmanıdır. Beşiktaş'tan çağırdığı oyuncuları da zaten ilk 11 de oynatmıyor.
Ne çağırsın ne oynatsın İsmaili orda kurban verdik

D5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Protest eylem düşüncüleri genişletir.
İnsanlar tekil fikirlerle diğer canlılardan farkı kalmaz.

Aynı masal bu sefer farklı olacak diye tekrar tekrar okunmaz.
Eğer bir tesadüf birden fazla nüksediyorsa asla tesadüf olamaz.
Subjektif savunma topluma ve bireye zarar getirir.

Çevrimdışı aa1903

Ibrahim Toraman:
"Beşiktaş'da sözleşmem bitmek üzereydi fatih terim galatasaray ile anlaşmamı istedi, ben ise Beşiktaşlı olduğumu Beşiktaşdan başka bi takımda asla oynamak istemedimi söyledim. Bunun üzerine yıllarca milli takıma cagrılmadım."

ibrahim toraman bir dönem en iyi 2-3 yerli stoperden biriydi ve milli takıma alınmaması skandaldı. şimdi nedenini anladım. tam da bugün cenk tosun'un milli takıma alınmama nedeninin beşiktaş'ı tercih etmiş olması olabileceği üzerine bir hisse kapılmışken bunu görmem enteresan oldu. adam antep'teyken milli takıma seçiliyordu, beşiktaş'a geldi alınmıyor. :D

Çevrimdışı Ensar

Kendisi büyük bir Beşiktaş düşmanıdır. Beşiktaş'tan çağırdığı oyuncuları da zaten ilk 11 de oynatmıyor.
ya var ya daha ağır konuşmak istiyorum da neyse ,haysiyetsiz herif , bu iki maçı beşiktaşlı oyuncular kazandıracak insallah , o formsuz rezil top oynayan üstüne üstlük sakatliktan belini dogrultamayan gsli oyuncuları cağırmaya devam etsin

Çevrimdışı MehmetRKıratlı

Hep söylüyorum bu milli takıma oyuncu göndermek çok tehlikeli.Sözleşmelerinin son senesine gelmeden Ozi-Töre-Cenk hepsi satılmalı çünkü imPARAtor konacak bunların üstüne.Şunu da söyleyeyim;
Cenk transferini FT'nin yaptırdığını düşünüyorum.Muhtemelen arayıp ikna etti Taffarelle 1 sene çalış milli takıma alayım seni diye.Bakın görün 1-2 seneye Onurla birlikte Cenk oynar kalede Volkanlar yalan olur.

Çevrimdışı Tuncay Heliya Sîa

Ibrahim Toraman:

Yani geçmişe baktığımız zaman Toraman çok fazla milli maça çıkmamış 2006'dan sonra sadece 2 defa milli maça çıkmış, yani çok fazla tercih edilen bir isim değil gibi gözüküyor. Tabi bu arada hep çağrıldı ama oynatılmadı da f.t. gelince hiç çağrılmadı mı demek istiyor acaba? Yani ftye zaten güvenmem ancak bunun doğru olması için ft dışındaki dönemlerde çağrılıyor olması lazım. FT dışında da çağrılmamışsa bir ihtimal de ftnin milli takımın diğer teknik direktörlerine de toramanın alınmaması şeklinde yönlendirme yapmış olması olabilir.

Kendi görüşüm ft karaktersizi milli takımda bu ayrımı yapmıştır ve hala yapıyordur.

Çevrimdışı frkndgnr

Necip 2009 da ilk altyapidan ciktiginda kendini gelistirirse lampard olur deniyordu 2015 e geldik as kadronun yedegi konumunda. Simdi Eslem icin ayni sey soyleniyor Veli ve Tolgay donene kadar o bolge 3 kulvarda onlara kaldi, ilk yarida en az 20 mac oynayacaklar Atiba sakatlanirsa yada kart cezalisi olursa vay halimize..
Her oyuncunun akıbeti aynı olacak diye birşey yok

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı Ensar

Yani geçmişe baktığımız zaman Toraman çok fazla milli maça çıkmamış 2006'dan sonra sadece 2 defa milli maça çıkmış, yani çok fazla tercih edilen bir isim değil gibi gözüküyor. Tabi bu arada hep çağrıldı ama oynatılmadı da f.t. gelince hiç çağrılmadı mı demek istiyor acaba? Yani ftye zaten güvenmem ancak bunun doğru olması için ft dışındaki dönemlerde çağrılıyor olması lazım. FT dışında da çağrılmamışsa bir ihtimal de ftnin milli takımın diğer teknik direktörlerine de toramanın alınmaması şeklinde yönlendirme yapmış olması olabilir.

Kendi görüşüm ft karaktersizi milli takımda bu ayrımı yapmıştır ve hala yapıyordur.
yapıyor tabi , kerim bize gelmeden önce 18 19 yaşında üst üste kaç kez oynadı , bize geldi o da cenk gibi sürekli a2de

f.t oldum olası sevmem. yıllardır milli takımıda tutmuyorum.şifolu feyyazlı zamanlarda bile kadroya giremezlerdi.dün hakan gündoğar soruyor cenk neden yok diye çalışsın falan filan diyor.sonra cevap olarakta beşiktaşlı hakan gündoğan soruyor diyor.sende orada gslisin diye t.d oldun beşiktaşlı olsaydın olamazdın.gökhan zan bizde milli takıma seçilmezken gs ye gidince birden milli takıma girdi.böyle birsürü örnek var.çeşke göndermeseler.bunlar hep lobi menajer işleri.vodafone arenada f.t görmek istemiyorum.milli takım düzelene kadar f.t gidene kadar eline ayağını çekene kadar istemiyorum.tamamen renkli takımlardans eç araya 1-2 tane beşiktaşlı tsli y.dışı futbolcu koy tamam.istemiyorum oynamasınlar vodafone arenada oynamasınlar milli takımda...

Çevrimdışı aa1903

bu arada keşke joey barton alınsaydı da ortalık şenlenseydi.