Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu ile ilgili her şeyi bu başlıkta konuşabiliriz.

0 Üye ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu  [Okunma sayısı 7250230 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Çevrimdışı Kadir G.

Bugün Fulya davasının görüşmesi vardı, ne oldu acaba? Forumda ilgili konuyu bulamadım.

Ertelenmiş olması lazım.

Çevrimdışı Tuncay Heliya Sîa

Bugün Fulya davasının görüşmesi vardı, ne oldu acaba? Forumda ilgili konuyu bulamadım.

konu başlığı aşağıda ama çok fazla ekleme yapmamışız. Daha göz önünde bir yere ve başlığa taşınsa çok daha iyi olur çünkü neredeyse futbol takımımızın değeri kadar büyük bir zarar söz konusu.

http://besiktasarena.com/besiktas-jk-mali-konular-ve-sponsorluk-anlasmalari/bjk-fulya-ile-ilgili-haberler/msg326776/#msg326776

Yazıları Beşiktaş'a yapılan haksızlıkların arşivi gibi. İlhan Durusoy'un son yazısı :)

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Biz Birlik Olmalıyız: Neredeyse Feneri Galip İlan Edecekler

BJK- FB maçında çok hakem hatası oldu:

1. İlk BJK golünde Ersan ofsayttı.

2. FB ikinci golünde Kjaer Tosic’e faul yaptı. ( Kimse bundan bahsetmiyor)

3. Nani Hakeme israrla iki ayrı pozisyonda itiraz ediyor. Her ikisinde de en az sarı kart verilecek hareketler yapıyor. İlk yarıda aldığı sarı kart ikinci olacak ve kırmızı görecekti. Devre sonunda bir sarı kartlık hareket daha yapıyor. ( Hiç Kimse bunu görmüyor, maçı tekrar seyretsinler görürler.

4. Van Persie’nin golünde topu çizgiyi geçip geçmediğini Volkan topa dokunduktan sonra değerlendiriyorlar, halbuki dokunmadan önce geçmiş olabilir. Yayımcı kuruluş ofsaytları cm cm verirken bunu ölçmüyor. Arkadan bakınca ayak mani olduğu için hakem de göremiyor. Bu pozisyon tartışmalı bir pozisyon. Onu görmek için çizginin tam arkaında olmak gerekir.

5. Şener dk 55 de Mario Gomez’e penaltı yaptı. En az sarı kart alacaktı. Şener’in sarı kartlık üç hareketi var.(Dk 56, dk 57, dk 68) Hakem bu kartları verse iki defa atılmaya yeterdi. Kimse bunu yazmıyor.

6. Van Persie’ye verilen ofsayt tartışılıyor Çizgi ütünde. Topun ayaktan çıkmasını önce ölçüyorlar. ofsayt değil çıkıyor. Bir futbolcu saniyenin onda birinde bir metreye yakın mesafe gidiyor.

7. BJK’nin da ofsaytla kesilen iki pozisyonu var. Biri çok bariz değil, ama kesiliyor. İkincisinde ise topun ayaktan çıktıktan çok çok sonra bakıldığı aşikar görülüyor. Saniyenin onda biri meselesi.

8. Maç boyunca çekme ve itmeler oldu, BJK’nin son golünde Gomez Alves’in önceki pozisyonlarda yaptığını yapıyor. O çekme o dev vücuda etki etmez, son hızla koşuyorlar. Fizikte momentum diye bir kavram vardır. O momentumda o çekme vız gelir. Hareketlerde onu gösteriyor. Gomez golü son anda ileri uçan hamlesiyle atıyor. Aynı hamleyi Alves yapmadığı için gol oluyor. Kendini uzman sananlar hemen ahkam kesebiliyor.

9. Dk 63 Kjaer Gomez’i ceza sahası içinde itip düşürüyor. Bu da ikinci penaltı.

10. 90+1 de Cenk’e yapılan faulü veriyor. Kontratakta Gol pozisyonu yaratıyor.

11. 90+2 de Volkan’a kartı vermiyor.

12. Alves ve Topal’a vernediği kartlar da cabası.

Sonuç : Bu incelikleri ortaya çıkarınca maçın hiç öyle hakem karalarıyla BJK’a geldiği görünmüyor. Ama medyada yaratılan hava bu değil. Biz birlik olmalıyız. Adaletli davranacağız diye BJK’nin haklarını bol keseden harcamamalıyız. Bizim hakkımız devamlı yeniyor. Hakem kararlarıyla yenmese bile, “şerefli ikincilik’lerde kalabiliyoruz.

İlhan Durusoy

Çevrimdışı atalay

Maçı tekrar izledim.

Öncelikle sahanın en iyileri kesinlikle Töre, Atiba ve Meireles. Beck'in, Nani'yi karşılama mesafesi ve Olcay ile beraber kaleye uzak tutmaları belli ki çalışılmış. Rhodolfo'yu beğendim. Ersan'ın kadrajdan görebildiğim kadarı ile 3 sarı kartı dışında kritik 7-8 tane hatası var. Ki bu yanındaki stoperin performansını kesinlikle düşürür. Alves - Kjaer'de olduğu gibi.

Oğuzhan'ın pas tercihleri ve maç içerisindeki bir iki işi dışında etkisiz buldum. Fakat golünde mimarı. Gol öncesi 19 pas yapmamızda enteresan. Atiba bu ligin pozisyon oyununu en iyi oynayan oyuncularından biri. Pozisyon bilgisi ile alan oyununu iyi oynuyor. Fakat orta saha zafiyeti stoperlerin ve ön oyuncularının (Olcay - Gökhan) üzerine büyük bir yük bindiriyor. Hatalarının bir kısmı bundan ibaret tabii özellikle Ersan ve Tosic'in bireysel-pozisyonel hataları da çok fazla. 2.golde 3 tane hata var.

Bekler özelinde şunu söyleyeyim. İkisi de dengeli bekler. Hücum ve savunma setlerinde doğru yerde durup; geçişlerde, oyuna genişlik katılan bölümlerde doğru yerlere hareketleniyorlar özellikle Beck'in oyun bilgisi gayet iyi. Savunmada da oldukça sağlam. Tosic'in karar verme mekanizması ve oyun tercihleri zaten problemli üstelik o vasat seviyesinin bile altına inip; birde skora direkt etki edecek hatalar yapınca tabii yerden yere vuruluyor elbette.

Volkan Şen'de gayet iyi oynamış. 3 tane asistlik pası var. Markovic ve Volkan tiplemesinde oyuncular Sporting takımında da var. Dar alanda, kısa mesafede patlayıcı gücü olan oyuncular savunmamıza problem yaratabilir.

Gomez, fiziksel olarak hiç hazır değil. Servis yapamadığı gibi sırtı dönük oyunda da yok. Lakin kendine alan yaratacak koşuları ve pozisyon alma bilgisini golde zaten gösterdi. Derbininde adamı oldu. Biraz daha güçlenirse akan oyunda arkadaşlarına alan yaratacak koşuları ve servis becerisini görebiliriz ilerleyen haftalarda.

Bu arada İsmail hamlesi kağıt üzerinde doğruydu; Volkan'ın top almaması için fakat pek işe yaramadı. Maç öncesi yazdığım forechecking'i Cenk Tosun oyuna girdikten bir bölüm sonra Atiba, Gökhan, Olcay ve Tosun ile ufak bir bölümde görebildim.

Bu arada Necip'e bir paragraf açmak lazım. Kabul etseniz de, etmeseniz de orta sahada agresyon ve reaksiyon derecesi en yüksek oyuncu. Topsuz oyunda alan ve oyun opsiyonu daraltmak istediğiniz bölümlerde, oyuna sertlik katacak yegane oyuncu. Ondan iyisine sahip olamamız yönetimsel bir problem.

Ayrıca 90 dakikada 1-0'dan sonraki 10 dakika dışında oyunu ele alıp; istediğimizi oynadığımız bir bölüm yok.

Velhasıl derbi galibiyeti bazı şeyleri değiştirmiştir futbolcuların kafasında. Sürekli söylüyorum, eğer böyle maçlar benimde çalıştığım 13-14 yaşındaki çocukları değiştiriyor ise bu seviyedeki oyuncuların moral motivasyonunu bir seviye yukarıya çıkarmıştır.

[ Son Düzenleme: 29 Eylül 2015, 18:24:43 atalay ]

Çevrimiçi Necmi

beck ileri cıktıgında inanılmaz garip işler basarıyor

ben tosicinde bu adamında defansına laf etmiyorum zaten
Tosiçin defansına laf eden çarpılır :nerd:
adam izin vermiyorki rakip forvetler gol atsın yakında döverler onu
ben söyleyeyim bu kadar bencillik olmaz bırakta birazda biz atalım diye @ozan062

Çevrimdışı Kadir G.

Maçı tekrar izleyebileceğimiz kaynak var mı?

Çevrimdışı Kadir G.

Cacares kadro dışı bırakılmış.

Maçı tekrar izleyebileceğimiz kaynak var mı?

Atalay maçın tekrarını yukarıda yayınlamış yeniden izlemiş gibi oldum :icool:
[ Son Düzenleme: 29 Eylül 2015, 18:38:53 Tuncay Heliya Sîa ]

BEŞİKTAŞ A.Ş. Kulübü'nün 27.09.2015 tarihinde oynanan BEŞİKTAŞ A.Ş.-FENERBAHÇE A.Ş. Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu müsabakasındaki "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca, "saha olayları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Çevrimdışı Gökhan Güvenç

Van Persie'yi belirlenen bölgede ısınması için uyaran saha görevlisi PFDK'ya sevkedilmiş ama RVP sevkedilmemiş. Gerçekten enteresan bir ülkede yaşıyoruz.
Be the change you want to see in the world. 🦅

Çevrimdışı Anıl

BEŞİKTAŞ A.Ş. Kulübü'nün 27.09.2015 tarihinde oynanan BEŞİKTAŞ A.Ş.-FENERBAHÇE A.Ş. Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu müsabakasındaki "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca, "saha olayları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.
Doğu tribün hariç hepsi kapanır dimi @Necmi abi :kop:

Çevrimiçi Necmi

Doğu tribün hariç hepsi kapanır dimi @Necmi abi :kop:
doğu bütün tribünlere küfür ettirdi bir tek kendi etmedi
şimdi istermisin doğu tribün kapansın  :D  @Anıl ortada suça teşvik var :kop:

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 29 Eylül 2015, 18:58:13
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
@Çağrı edebi bir spor yazısı olmuş, çok ta güzel olmuş. İşte bizden birileri çıkıp bu tarz konuşmalı, bize maçta veya başka maçlarda yapılan haksızlıkları dile getirmeli.
Bu arada resmini görünce şaşırdım ben seni Nedved gibi hayal ediyordum  :) Ayrıca 27 olmuşsun ayrıca Beşiktaş'lı mutlu yıllar dilerim  :ok:

Teşekkür ederim @Hasan Tahsin abi benden çıksa çıksa yarım Sosa çıkar  :D
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı murat

tosiç nasıl stoper oynamış :alala:
kendi bölgesinde oynarken sorun yok içeriye girdiğinde birşeyler oluyor adama.elimizdeki 3 solbek içinde en iyisi yinede tosiç diyorum.fenerbahçe maçında rodolfo da çok kötüydü.aslında takım olarak kötü oynadık.bu kötü oyunda hakemin etkisi çok büyüktü.her atağa çıkışımızda sarı kartlık faullerle doğrandık.bazılarında bırakın sarıyı faul bile vermedi.ayrıca çizgi pozisyonunda top dışarı kesinlikle çıkmış.topun volkanın stop ettiği yere değil havadaki ilk müdahalesine bakılırsa net olarak görülecektir.ama lick tv ve yancı medya işene geldiği gibi topun çizgiye temas ettiği yeri esas alması gayet doğal.verilmeyen penaltılar ve sarı kartlar ile oyun hızımızı kesmesi ile hakem biz doğramak için elinden geleni yapmıştır.işin iyi yanı hem fenere hem halis muhlise ...
maçtan önce hakemler ne iş yapmış maç içinde ne yaptılar anlamak mümkün değil.maçtan önce forma seçimi rezalet  yaptıkları rezillik içinde battılar.maç içinde naninin hakemi bir dövmediği kaldı rvp ise 4. hakemle resmen alay etti. tabi en büyük rezilliği unutmamak gerekir.

Maçtan sonra Mahmut Uslu basın mensuplarına, "Hakemler bizi çıtır ettiler. Bu akşam bir futbol faciası yaşandı. (Hakem) resmen bizi doğradı" demişti.

çıtır mahmut :D
[ Son Düzenleme: 29 Eylül 2015, 19:14:36 MURAT ]

Çevrimdışı atalay

Fulya davasında duruşma, 15 aralık 2015 tarihine ertelenmiş.

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

tosiç nasıl stoper oynamış :alala:
kendi bölgesinde oynarken sorun yok içeriye girdiğinde birşeyler oluyor adama.elimizdeki 3 solbek içinde en iyisi yinede tosiç diyorum.fenerbahçe maçında rodolfo da çok kötüydü.aslında takım olarak kötü oynadık.bu kötü oyunda hakemin etkisi çok büyüktü.her atağa çıkışımızda sarı kartlık faullerle doğrandık.bazılarında bırakın sarıyı faul bile vermedi.ayrıca çizgi pozisyonunda top dışarı kesinlikle çıkmış.topun volkanın stop ettiği yere değil havadaki ilk müdahalesine bakılırsa net olarak görülecektir.ama lick tv ve yancı medya işene geldiği gibi topun çizgiye temas ettiği yeri esas alması gayet doğal.verilmeyen penaltılar ve sarı kartlar ile oyun hızımızı kesmesi ile hakem biz doğramak için elinden geleni yapmıştır.işin iyi yanı hem fenere hem halis muhlise ...
maçtan önce hakemler ne iş yapmış maç içinde ne yaptılar anlamak mümkün değil.maçtan önce forma seçimi rezalet  yaptıkları rezillik içinde battılar.maç içinde naninin hakemi bir dövmediği kaldı rvp ise 4. hakemle resmen alay etti. tabi en büyük rezilliği unutmamak gerekir.

Maçtan sonra Mahmut Uslu basın mensuplarına, "Hakemler bizi çıtır ettiler. Bu akşam bir futbol faciası yaşandı. (Hakem) resmen bizi doğradı" demişti.

çıtır mahmut :D
Yinede elimizdeki en iyi sol bek Tosic mi :o_o: :o_o: :olmaz :olmaz
Sen bari yapma @MURAT abi , Mottanin ölüsünü Tosice tercih ederim !!
Motta hic degilse penalti yaptiriyor , Penaltiyi kalecinin cikarma ihtimali var , Rakibin kacirma ihtimali var :icool:
Tosic garantiye oynuyor direk bizim kaleye sokuyor Topu :bandit:
Adam Yedigimiz 7 Golun 3 une DIREKT olarak etki etmis 2 Gol 1 Asistle oynuyor ama bizim kaleye !!
Herseyi geçtim adam HANTAL ! Hantal Bek mi olur yahu , Adam kosamiyor :s20: :s20:
Ismail oynasin diye DUA eder hale geldik , Motta da Ismailde , Tosic den 1 tik hatta 2 tik ustun , Bu adamin ilk 18 e bile alinanmasi lazim :busted_cop: :busted_cop:
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı atalay

U-19 takımına Maharafa Tandina diye Malili bir çocuk gelmiş. Röportaj yapmışlar birde.

Bu arada Musa Muhammed'e ne oldu? Başakşehir'de oynatmıyor. U-17 Dünya Kupasında gayet iyiydi.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 29 Eylül 2015, 20:43:14
  • Beşiktaş / Bodrum
U-19 takımına Maharafa Tandina diye Malili bir çocuk gelmiş. Röportaj yapmışlar birde.

Bu arada Musa Muhammed'e ne oldu? Başakşehir'de oynatmıyor. U-17 Dünya Kupasında gayet iyiydi.

Galatasaray'ın alt yapısındaydı o çocuk çaldık mı, saldılar mı acaba.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 29 Eylül 2015, 20:44:01
  • Beşiktaş / Bodrum
Bravo çağrı kardeşim çok iyi yazmışsın yüreğine sağlık..

Teşekkürler kardeşim..
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı talha

Salmışlardır. Birilerinin parmağı çıkar bunda da. :lol:

Bu arada roportaj yapmışlar güya. Sonra kötü biz oluyoruz. TV'ye çıkıyor formayı ters giymiş çocuk. Bir kişi bile düzelt demedi mi arkadaş. Bu kadar mı özverisiz yapılır bir iş.
Protest eylem düşüncüleri genişletir.
İnsanlar tekil fikirlerle diğer canlılardan farkı kalmaz.

Aynı masal bu sefer farklı olacak diye tekrar tekrar okunmaz.
Eğer bir tesadüf birden fazla nüksediyorsa asla tesadüf olamaz.
Subjektif savunma topluma ve bireye zarar getirir.

Çevrimdışı atalay

Öyleymiş. Fransız pasaportu da varmış.

Çevrimdışı Tolga

Beşiktaş'ın yıldız futbolcularından Ricardo Quaresma hafta sonu oynadıkları Fenerbahçe derbisi ve UEFA Avrupa Ligi'ndeki Sporting Lizbon karşılaşması hakkında açıklamalarda bulundu.

Derbi sonrası Portekiz basınına konuşan Quaresma, Türkiye'ye geri döndüğü için mutlu olduğunu söylerken, "Beşiktaş formasını yeniden giymek bana gurur veriyor. Türkiye'de kendimi evimde gibi hissediyorum. Bana burada gösterilen sevgiye karşılık vermek istiyorum" şeklinde konuştu.

Derbide forma giyemediği için üzgün olduğunu ama maçı kazanmalarının önemli olduğunu dile getiren Portekizli futbolcu, "Açıkçası derbide oynayacağımı düşünmüştüm. Kendimi buna göre hazırladım. Ancak son oyuncu değişikliğinde Cenk'in oyuna girişini görünce kısa süreli üzüntü yaşadım ama takımın kazanması önemliydi" ifadelerini kullandı.

Perşembe günü oynanacak Sporting Lizbon maçının zor geçeceğini belirten Portekizli oyuncu, "Beşiktaş çok kaliteli oyunculara sahip. Kendi sahasında çok iyi oynayan bir takımız. Sporting için çok zor bir gece olacak. Ben de heyecanla Perşembe akşamını bekliyorum. Hocam bana görev verirse sahaya çıkar ve elimden geleni yaparım" diye konuştu.
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı Hasan Tahsin

Barca - Lever maçı iyi gidiyor diyeceğim siz de doğal olarak konu dışı diyeceksiniz ama ilgili konuda sadece ben varım , ziyaretçi bile yok  :kop:

http://besiktasarena.com/turk-ve-dunya-sporu/uefa-sampiyonlar-ligi-2015-16-sezonu/150/#top

Hasan Tahsin ve 0 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tek Büyük Beşiktaş