Takımın değişik varyasyonlar deneyeceği haftaları geçtik. Sezon başından beri dedik, kısmı değişiklik şart bazı maçlarda.
4-3-3 mesela.
Atiba-Tolgay-Ozzy orta sahası, Cenk-Gomez-Sosa ileri üçlüsü.
Quaresmanın şekil şukul peşinde koştuğu maçlardan gına geldi. Olcay bu maç biraz kıpırdandı ama sezonun tamamında pek faydalı görünmedi.
Neden 3 lü orta saha, kanatsız sistem diyorum, sadece kanatlardan gitmediğimiz için.
Varmı aklınıza gelen 3 tane maç, sağlı sollu ortalarla sıfıra inip çıkartılan ortalarla aldığımız maçlar. Mağlup durumdayken attığımız bir kaç gol harici benim aklıma gelmiyor.
3 lü orta saha demek, topun bizde daha fazla kalması demek. ha zaten top bizde genelde, ama bunu efektif alanda, efektif anlamda yapmadığımız da ortada. Sağa sola geriye kombinasyonlarıyla her maç 500 pas yapıp bunun 480 inde başarı sağlasan da bir şey fayda etmez. Orta göbekte delici diyebileceğimiz ozzy var, bunun yanına tolgay monte edilip, delmeyi denemek gerekiyor, 2 li 3 lü pas varyasyonlarını en iyi yapan takımız, bunu o şekil şukul peşinde olan q7, tükenmiş töre ve bu sene vasat olan olcayla yapıyoruz düşünün, en yeteneksizi olcay, en iyi istasyon oyuncularından biri olabiliyor. Cenk zaten gezici forvet, bağlasan tutamazsın, sosa hakeza, sağda solda forvet arkasında her yerde olabilecek fizik kapasiteye sahip. Bunlarla orta sahayı da kalabalık tutmuş olursun, ilerde gomeze daha rahat açarsın. Ben Q7 nin törenin gomeze alan açtığına hiç şahit olamadım. Olcay bile bunu sık sık deniyor ama kalibiyet sınırı yüzünden hepsinde başarılı olamıyor haliyle.