Ben, sıradan, antrenör gözü olmayan, futbolcu alım satım işlerinden anlamayan fanatik bir Beşiktaş taraftarıyım. Ama şöyle kafamda bir planlama yapayım dedim kadro hakkında ve şunlar çıktı ortaya;
Şimdi bizim 6 milyon € paramız var ve en az 2 transfer gerekiyor. Biri kaleci biri de sol stoper. Ospina olmuyor diye farzediyorum. Onun yerine 3,5-4 milyon € civarına Predrag Rajkovic'i alalım elimizde hem potansiyelli genç bir kaleci olsun hem de Papy Djilobodji'yi bonservisli alabilmek için 2-2,5 milyon € gibi bir para olsun.
Planlamanın diğer aşamasına geçersek, yaz döneminde satılması muhtemel iki oyuncu var. Biri Gökhan Töre biri de Oğuzhan Özyakup. Töre gitmese bile takıma Olcay yerine oynayacak daha yaratıcı, daha teknik ve topsuz oyunda en az Olcay kadar iyi bir adam lazım.
Ekonomik koşullar ve teknik detaylar düşünüldüğünde benim aklıma ilk olarak Andre Carrillo geldi. 6 ay sonra sözleşmesi bitiyor. Anlaş şimdiden 6 ay sonra bedavaya taş gibi kanat oyuncusuna sahip ol. Maaş konusunda ikna edilebileceğinden şüphem yok çünkü vergileri düştüğümüzde 1 milyon €'dan bile az kazanıyor.
Yine yaz döneminde sözleşmesi bitecek olan Miguel Veloso ve Caner Erkin ile 6 ay sonrası için anlaşıp orta saha ve sol beki de sağlama alabiliriz. 'Kabul ediyorum Veloso'yu ikna etmek zor.'
Yaz döneminde Töre 15 milyon ve üstü gibi bir paraya satılırsa Töre'nin yeri daha önceden doldurulmuş olacağından para direk bize diğer transferler için kaynak olacak.
6-7 milyon civarına Dede'yi, yine 6 milyon civarına Ospina'yı alarak Şampiyonlar Ligi seviyesinde bi takım oluşturabiliriz.
Gidecekler ise Milosevic, İsmail, Tolga, Veli ve yerine genç potansiyelli bir forvet almak koşuluyla Pektemek.
Şu planlamayı hiç bir bilgisi olmayan bir taraftar yapabiliyor ise bu profesyoneller de yapabilir. Elbette zor tarafları var hiç bir planlama kolay değildir..