2015/16 Transfer Sezonu
2015/16 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2015/16 Transfer Sezonu 2015/16 Transfer Sezonu ile ilgili tüm paylaşımları bu başlıkta yapacağız.

0 Üye ve 22 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2015/16 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12923788 defa] 2015/16 Transfer Sezonu

Çevrimdışı alimm

Sane gerçekten olabiliyorsa iyi olur.

Hava toplarında ölümcül ve çok sert stoper. Ersan'ı değil Rhodolfo'yu atar yedeğe çünkü manevrası da var.

Sane ozzy nin yanında da oyanar mı... 4-5-6 alternatif i olarak iyi hamle olabilir sanki....
Bundan Sonra Her Sene Böyle...

Çevrimdışı ozan062

Cassio cesur bir kaleci. Sorumluluk alır yüzü düşmez en azından maçlarda hep itici rol üstleniyordu Corinthias'ta.

Fiziğine, ve 1.95 boyuna rağmen çabukluğuna kimse laf edemez zaten iyi de pozisyon alır. Tek sıkıntı Volkan gibi maçtan kopuşları olabiliyor çok top gelmeyince.

Yoksa devamlı baskı yediğin maçta vay be ne kaleci almışız da dedirtebilecek bir adam.

En büyük iki özelliği refleksleri ve yan topları. Çıkıp da alamadığı çok az top oluyor o boyla çok iyi zıpladığı için kafa vurdurmuyor alan hakimiyeti ceza sahasında.

Ama bize libero özelliği olması şart ve bu kaleci de yok maalesef. Çizgi kalecisi.

işte bu coook büyük sıkıntı tolgadada var ve simdi atak futbolu oynadıgımız için konsantrasyon asırı onemli ve bu kopus bize cook pahalıya mal olur

bana sorarsan 3 milyon civarlarına iyi bir kaleci ama kariyerinde hiç bonservis ödenmemiş ve verilmesi düşünülen maas bana göre fazla orantısız yani millide olmamıs cnk
*ŞENOL GÜNEŞ= En Büyük Güneş Bizim Güneş

Transferler için eleştirim:

Kararsızlık ve gecikme, başarısızlığın sebebidir.GOETHE
MisalGomezde herkesin kararlılığı sonuç getirdi

Çevrimdışı Kemal

Şimdi bu noktaya geldiyse tüm ıslak odunları göze alarak giriyorum :D

Cassio olursa kötü bir kalecimiz olmayacak kalede. Sakin öyle köpürmeye gerek yok. Kaleci vasat denilmeyecek kadar başarılı ve iyi ancak fark yaratır denilmeyecek kadar da sıradan.

Teknik anlamda her özelliği Tolga'dan 1-2 sınıf üstte. Fiziksel anlamda da keza.

İstediğimiz Ospina ile kıyaslarsak Ospina'nın Cassio'dan farkları birebirleri ve çıkışları. Yoksa şut karşılamada, pozisyon almada ve özellikle yan toplarda fark yok arada.

Biraz konsantrasyon problemi yaşıyor ancak öyle ya da böyle kupa kazanmış winner bir kaleci. Burada tepki beklentiyi bu kadar yükseltip algıda kaybedeceğimiz bir kaleciyi seçmek yine.

Özetle lig için yeterli Avrupa için yetersiz bir kaleci.

Hem lig için hem avrupa için başarısız bence .

Tokatladığı toplara iyi bakın hep rakibin üzerine istisnasız. Eline ayağına hakim bir kaleci değil . Ha Tolgadan üstün müdür, o zaten dubalara bile trip atan bir şahsiyet , ondan kimi alsanız üstün olur.

Çevrimdışı Çağatay

Taraftar kimi çok istiyor: Ospina
yani ospina bir hata yaptığında kredisi çok, "olur ya takmayın,o da insan, nazar boncuğu..vs"

Peki ya Cassio ?
Hemen hemen kimse istemiyor
peki ilk yaptığı hatada ne olur yada normal de olsa bir gol yediğinde ??
"biz demiştik, böyle kaleci alınır mı, saat markası işte ne beklersin..vs"

Peki bu ikili arasında ucurum misali bir fark mı var ???
Çağrı'nın bahsettiğine göre yok

bakalım kim gelecek
ve bakalım bizim taraftarın olurda bir hatalı gole nasıl tepki verecek...
ve bu tepkiler takımı nasıl etkileyecek....!

NOT:Cassio'yu savunduğum filan düşünülmesin,benimde ilk tercihim o değil
[ Son Düzenleme: 11 Ocak 2016, 15:28:07 Çağatay ]
Hope for the Best, Plan for the Worst

Çevrimdışı atalay

beşiktaş scout'ta analizi yayınlanmıştı ben de o yazıyı bu sitede paylaşmıştım hatırlıyorum. Çagrı yetersiz bulmuştu diye hatırlıyorum. Sanırım oynadıgı lig ve klüpten dolayı burada yapamayacagı düşünüldü ama kesinlikle alınabilir bir riskti. Çok ucuzdu çünkü. Fazla paran yoksa bu tarz transferleri denemek zorundasın

Çağrı yetersiz bulup, burada olmaz demiştir; eminim.  :D

Öngörü yeteneği kusursuz (!)

Çevrimiçi Necmi

arkadaşlar forumla dalga geçer gibi abartılı yaş yazanların kayıtları ikaz edilmeden silinecek
gidip dalgalarını başka yerde geçsinler burası eğlenecekleri yer değil

Çevrimdışı sametbagan

Sane gerçekten olabiliyorsa iyi olur.

Hava toplarında ölümcül ve çok sert stoper. Ersan'ı değil Rhodolfo'yu atar yedeğe çünkü manevrası da var.
Zaten stoper alınırsa rodolhfonun yerine olacak ersanın değil.Çünkü Şenol hocanın sistemde sakat veya cezalı değilse ersan banko oynar.
Olması gereken de bu bence çünkü açık alanda rodolhfo çok statik kalıyor forvetlere karşı

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 11 Ocak 2016, 15:29:30
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
beşiktaş scout'ta analizi yayınlanmıştı ben de o yazıyı bu sitede paylaşmıştım hatırlıyorum. Çagrı yetersiz bulmuştu diye hatırlıyorum. Sanırım oynadıgı lig ve klüpten dolayı burada yapamayacagı düşünüldü ama kesinlikle alınabilir bir riskti. Çok ucuzdu çünkü. Fazla paran yoksa bu tarz transferleri denemek zorundasın

N'diaye ile ilgili yorum yaptığımı hatırlamıyorum çok maçını izlemedim çünkü. Ancak 1- 1.5 sene önce olabilir Bilic'in sisteminde oynayabilecek bir oyuncu değildi hala da oynayabileceğini sanmıyorum çünkü çok farklı bir şey oynuyorduk geçen 2 senede.

Ancak şimdi yorumlayacak olursam bence hala 11 oynayamaz bu takımda rotasyon oyuncusu olur. Badou için Oğuzhan'ı kesmek gerek kesemezsin. Sosa'yı kesip Oğuzhan'ı öne atmak gerek Badou henüz bu seviyede değil bence bize onun işini daha sert ve mücadeleci şekilde yapan tip oyuncu gerek. Ankara'da biraz daha önde oynuyor.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı ozan062

Taraftar kimi çok istiyor: Ospina
yani ospina bir hata yaptığında kredisi çok, "olur ya takmayın,o da insan, nazar boncuğu..vs"

evet evet bahsettiğim seylerden biride bu simdi bu adam gol yediğinde yine bi krebilitesi kenarda duracak zaten sansı bu

ama bu adam cassio olursa veya türevi  mesela opare gibi son dakikada duyulmus bir adam gibi transfer olursa onunda inanılmaz tepkiler alması kacınılmaz bir gercek

cnk cıtayı cok yukselttik hatırlayın gs macında herkes gunayı tepelere cıkardı taaki o ilginc hatayı yapana kadar:) yaptıgında inanın içimde ahanda tolganın  ahı tuttuuuu:) dedim yani:)

[ Son Düzenleme: 11 Ocak 2016, 15:33:36 ozan062 ]
*ŞENOL GÜNEŞ= En Büyük Güneş Bizim Güneş

Transferler için eleştirim:

Kararsızlık ve gecikme, başarısızlığın sebebidir.GOETHE
MisalGomezde herkesin kararlılığı sonuç getirdi

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 11 Ocak 2016, 15:30:57
  • Beşiktaş / Bodrum
Çağrı yetersiz bulup, burada olmaz demiştir; eminim.  :D

Öngörü yeteneği kusursuz (!)

Prejudice :D
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Kemal

Cassio yu allayıp pulluyosunuzya şaşkınlıkla izliyorum sizi.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 11 Ocak 2016, 15:33:33
  • Beşiktaş / Bodrum
Hem lig için hem avrupa için başarısız bence .

Tokatladığı toplara iyi bakın hep rakibin üzerine istisnasız. Eline ayağına hakim bir kaleci değil . Ha Tolgadan üstün müdür, o zaten dubalara bile trip atan bir şahsiyet , ondan kimi alsanız üstün olur.

Abi sıkıntıdan çok Corinthias maçı izledim bende bıraktığı bu kalecinin.

Benim de tercihim değil ama bu ligi taşıyamayacak bir kaleci de değil bunu biliyorum. Beklentiyi karşılayamayacağı aşikar duruyor ancak gömmemek lazım.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı eski inönü

Kalinic dururken 3 küsür milyon eurolara Casio'yu alırlarsa rezillik olur

Çevrimdışı RQ7_351903

Bizim yönetim çoğu konuda gelişti ama şu ara transferlerde noktayı vuramıyorlar.

Kaleci konusunda artık günü birlik çözümlerin bırakılması lazım 3 Milyon Tolga'ya verdik 3 Milyon Cassio'ya ve ben iddia ediyorum Cassio gelirse en fazla 2 sene sonra tekrar bir 3 Milyon daha ödeyeceğiz bunu yerine bir kere 6 verip net bir kaleci ile devam etmek lazım herkes şuan ki duruma göre konuşuyor kardeşim biz seneye Şampiyonlar Ligi'ne gideceğiz bu adam o standar'da bir kaleci değil dikkat edelim iyi kalecisi olan takımlar öle yada böyle bir şekilde sıyrlabiliyor.Başkan'ın hedefi Avrupa Kupası ama bu hamle çok çelişkili olur Atanın Gomez ise tutanında ona yakın biri olmalı.

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Ben hala Cassio gibi bir topa girmek yerine ileride satabileceğimiz genç bir kaleci veya 6 aylık kiralık bir kaleci üzerinde durulmalı diyorum.

Çünkü bu işin dönüşü yok. Bu kaleci bizi bu sene şampiyon yapabilir belki ama seneye Avrupa'da kimseyi tatmin etmeyecek bunu öngörmeliler.

Abi tamam da 3,5 senelik kontrattan bahsediliyor. Biz bunu alınca o bölge yine "tam" olmayacak.
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı sametbagan

Şimdi bu noktaya geldiyse tüm ıslak odunları göze alarak giriyorum :D

Cassio olursa kötü bir kalecimiz olmayacak kalede. Sakin öyle köpürmeye gerek yok. Kaleci vasat denilmeyecek kadar başarılı ve iyi ancak fark yaratır denilmeyecek kadar da sıradan.

Teknik anlamda her özelliği Tolga'dan 1-2 sınıf üstte. Fiziksel anlamda da keza.

İstediğimiz Ospina ile kıyaslarsak Ospina'nın Cassio'dan farkları birebirleri ve çıkışları. Yoksa şut karşılamada, pozisyon almada ve özellikle yan toplarda fark yok arada.

Biraz konsantrasyon problemi yaşıyor ancak öyle ya da böyle kupa kazanmış winner bir kaleci. Burada tepki beklentiyi bu kadar yükseltip algıda kaybedeceğimiz bir kaleciyi seçmek yine.

Özetle lig için yeterli Avrupa için yetersiz bir kaleci.
Daha önce de dediğim gibi alınacaksa en iyisi alınsın bıktık yama transferlerden .

Çevrimdışı Çağatay

evet evet bahsettiğim seylerden biride bu simdi bu adam gol yediğinde yine bi krebilitesi kenarda duracak zaten sansı bu

ama bu adam cassio olursa veya türevi  mesela opare gibi son dakikada duyulmus bir adam gibi transfer olursa onunda inanılmaz tepkiler alması kacınılmaz bir gercek

cnk cıtayı cok yukselttik hatırlayın gs macında herkes gunayı tepelere cıkardı taaki o ilginc hatayı yapana kadar:) yaptıgında inanın içimde ahanda tolganın  ahı tuttuuuu:) dedim yani:)

İki kalecimizde de güven sorunu had safhada
dün günay ın yediği gol misal
antremanda olsa yemezdi onu
Şu anda ikiside kaleci transferi yapılsın diye dua ediyordur
çünkü tüm baskı kalkacak üzerlerinden
"yeni gelen halletsin artık" gibi
yoksa ikinci yarı ikisi aynı anda kalede de olsa yine yapamazlar :)

işte burada yeni gelecek arkadaşın bu durumu görüp (inşallah görür)
ona göre motive olması lazım.
yoksa cassio da gelse ospina da gelse şu anda yanan bir kalenin içinde duracaklar
Hope for the Best, Plan for the Worst

Çevrimiçi Koa_lAA

lopez aslında kısa vadeli çözüm... 6 ay kiralayabilsek işimizi görür.. yazında beleş kalecilerden birine çökeriz..

ama sıkıntı şu lopez kaç para ister ve yarım sezon kiralamayı kabul edermi.. bence etmez.. en az 1,5 sene istiyordur.. 4 ay için buraya gelmez gibi :/

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 11 Ocak 2016, 15:39:32
  • Beşiktaş / Bodrum
Abi tamam da 3,5 senelik kontrattan bahsediliyor. Biz bunu alınca o bölge yine "tam" olmayacak.

Olmayacak ben de alınmasın diyorum zaten. Ki alınacağını düşünmüyorum hala.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 11 Ocak 2016, 15:40:38
  • Beşiktaş / Bodrum
6 ay Valencia'nın kalecilerinden biri, yazın Ospina veya Mandanda.

Uygulanması gereken bu olmuyorsa.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı ayayhan

uzun zamandır yazmıyorum okumuyordumda transfer bölümünü
şimdi göz gezdirdim anladıklarım

1 tolga: 5 yıl kaleci sorunun çözdük diye buralarda bayram edenler vardı şimdi yerlerde
2.beck: transfer olsun diye alınmıştı buraya göre şu an için bir derdi yok kimsenin
3.ersan sezon başı satılsın bundan bişi olmaz diyenler şimdi defansın vazgeçilmezi
4.ismail dünyanın en kötü sol bekiydi şuan iyiki varmış deniyor
5 oguzhan : yedek olur deniyordu şimdi türkiyenin en büyük futbolcusu deniyor.

takım olarakta bu fenerle başetmemiz mümkün değil 20 puan fark atar bizede 4-5 atar diyenler hala   burdamı ?

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 11 Ocak 2016, 15:44:39
  • Beşiktaş / Bodrum
uzun zamandır yazmıyorum okumuyordumda transfer bölümünü
şimdi göz gezdirdim anladıklarım

1 tolga: 5 yıl kaleci sorunun çözdük diye buralarda bayram edenler vardı şimdi yerlerde
2.beck: transfer olsun diye alınmıştı buraya göre şu an için bir derdi yok kimsenin
3.ersan sezon başı satılsın bundan bişi olmaz diyenler şimdi defansın vazgeçilmezi
4.ismail dünyanın en kötü sol bekiydi şuan iyiki varmış deniyor
5 oguzhan : yedek olur deniyordu şimdi türkiyenin en büyük futbolcusu deniyor.

takım olarakta bu fenerle başetmemiz mümkün değil 20 puan fark atar bizede 4-5 atar diyenler hala   burdamı ?

Tolga alındığında bu forum yoktu.

Beck alındığında çoğunluk memnundu burada transfer olsun diye alındı diyen de okudukça ikna olmuştur.

Ersan hala iyi bir stoper değil vazgeçilmez hiç değil, daha iyisi olmadığı için iyi stoper şuan için.

İsmail hala kötü bir bek yine daha iyisi olmadığı için oynuyor.

Oğuzhan'a herkes fiziğini düzeltmezse yedek olur fiziğini düzeltirse vazgeçilmez olur diyordu düzeltti.

Aylarca yanlış foruma girmemişsiniz sanırım. Uzun zaman uğramayıp kimseyi bu şekilde tahrik etmeyin hele ki böyle gergin bir zamanda.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı DADAYKARTALI

nasıl bir şaka bu , resmen David ospina yazıyor orda
ospina haberleri bana robinho nun bavulları otele geldi haberlerini hatırlatmaya başladı :kop:

Çevrimiçi Necmi

Forumda istediğimiz fazla bir şey yok küfür hakaret ve rencide edici konuşmalar olmaması
ve forumdaki saygı çizgisinin korunması bu güne kadar fikirleri yüzünden kimse ceza almadı
cezalar hep küfür hakaret ve foruma karşı alaycı üsluptan oldu. birde troller yedi. Ama bu tavır insanları
rahata sefkediyor yönetici ikazlarınada alayla karşılık veriyorlar. Biz tavrımızı bozmayacağız burayı özgür insanların fikirlerini korkmadan söyleyebileceği bir
yer olarak tutmaya devam edeceğiz ama bu forumun saygın şeklini bozmaya meilli kimseyi burda tutmayacağız.
Burda önemli olan kaç kişi olduğumuz değil üyelerimizin saygınlığıdır ve bunu araya giren bir kaç kişinin bozmasına asla müsade etmeyeceğiz.
biraz önce bir kişinin foruma saygısızlıktan dolayı kaydı silindi.

Çevrimdışı eski inönü

Casio'yu alacak kadar çaresizliğe düştüysen hic kaleci alma. Zaten Avrupa'dan elenmişsin. Bekle yaz döneminde daha iyi transfer yaparsın. Gecen yaz kaleci almaman buyuk hataydı zaten. Bu hatayı Ocak transferinde Casio'yu alarak sıvama.