2015/16 Transfer Sezonu
2015/16 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2015/16 Transfer Sezonu 2015/16 Transfer Sezonu ile ilgili tüm paylaşımları bu başlıkta yapacağız.

0 Üye ve 18 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2015/16 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12905934 defa] 2015/16 Transfer Sezonu

Çevrimdışı 38life

İnan ki Necipten iyi bir oyuncu değil.

Bence Lawal'ın nasıl bir oyuncu olduğunda hemfikiriz de Necip konusun da hemfikir değiliz gibi geliyor. Ben Necip'i hiç beğenmiyorum çünkü gerçekten. Bir azmini severdim o da son zamanlar da kayboldu.

Çevrimdışı TALAT

@Necmi abi gecenin bu saatinde reytingler tavan  :kop:
beyond the horizon of the place we lived when we were young
in a world of magnets and miracles

Çevrimiçi Necmi

İyi de tamam kimse ezik görmüyor takımını. Herkes gerekli noktalara adımlar atılsın istiyor. Herkes bunu söyleyince ezik deniliyor.

Eksik var işte. Babalar gibi ortaya çıktı bu. Biz bunu kapatmamız gerekirken önden bahaneler sunup. Bunlara itiraz edenlere ezikdamgası vuruyoruz.

Yapmayın.
bak kardeşim takım kadrosu yetersiz bu kadroyla şampiyon olmak zor demek farklı
ilk üçe giremeyiz demek farklı avrupada daha grup kuraları çekilmeden gruptan çıkamayız demekte bambaşka bir şey
evet bunu söyleyene ezik damgası vururum sen karşındaki kim olursa olsun Beşiktaşı bunun karşısında zayıf görüyorsan elbette eziksin
futbolu isimler kazanmaz yoksa hersene real Barça şampiyon olurdu ama en fazla bir şampiyon çıkıyor.
diğeri kötümü oluyor. tamam uefada final gruplarına çıkacak kadar güçlü bir kadromuz yok dense genede makul bir açıklama olarak karşılarım
ama gruplardan çıkamaz demek için bir gün daha beklemen rakipleri görmen analiz etmen kendinle tartman gerekir bunların hiç biri yokken
kendini gruptan çıkamayacak ilan etmenin senin kelimelerinle anlamı ne söylede öyle hitap edelim @talha

Çevrimdışı Neo Nesil

fikrin yokki saygı göstereyim eksik sana göre eksik sen kendin böyle düşünüyorsun diye böylemi olduğunu sanıyorsun
senin işe yaramaz dediğin Neciplerle Ersanlarla Pedrolarla oynadık geçen sene Avrupada oynadığımız her maçta kök söktürdük
bu sene o takıma 5 takviye yapıldı dahada yapılacak dereyi görmeden paçayı sıvarsan alacağın cevapta bu olur.
bizim orta sahamız eksik değil yetersiz diyebilirsin yeterli halede getirilmeye uğraşılıyor Transfer bitmedi ne olacak bir oyuncu alınınca
gruptan çıkamaz dediğin takım finalmi oynayacak takım oyununda bir oyuncu hiç bir şeydir. finalde oynayabilirsin sıfır puanla gruptanda çıkamayabilirsin
ama bunu şimdiden çıkamayız dersen bu gerçeklik olmuyor eziklik oluyor kaldıki daha kuralar bile çekilmemiş kimler düşecek
belli değil senin bu lafın o kupada oynayacak bütün takımlardan daha kötü olduğumuzu söylemek demektir buda ezikliktir
sen kendini adını bile ilk defa duyduğum takımlardan zayıf görüyorsan daha kuralar çekilmeden gruptan çıkamayız diyorsan
bu kelimenin tam anlamıyla ezikliktir. yada sen Beşiktaş taraftarı değilsin bunun başka bir açıklaması yok. bana sakın gerçeklikten
bahsetme rakibin bile ortada yokken söylediğin bu söz gerçeklik değildir.
lige gelince hiç bir şey olmasa hadi diyelim rakiplerine yenildin buna bursayı trabzonuda katıyorum 8 maç eder geriye 26 maç kalır
buda 78 puan ederki bu puan seni şampiyon yapar onuda geçtim zaten 60 ı geçince ilk üçe girersin ilk üçe bile giremez demek takımı
anadolu takımlarından bile küçük görmektir.sen rakiplerine kaybedersen unutma rakiplerinde birbirleriyle oynayacak ve birileri kaybedecek
yani tek kaybı sen vermeyeceksin sahan yokken rakiblerinden iki katı daha zor şartlarda mücadele ederken kendine iki senedir yukarda yer buluyorsan bu büyüklüktür
desenki fener iyi kadro kurdu onunla baş etmek zor bunu genede belli ölçüde anlamaya çalışırım ama sahasında oturmuş kadrosuyla
osmanlıyı yenemeyen bir takımdan kendini aşağı görürsen yürü git derim sen Beşiktaş taraftarı falan değilsin
rakiplerin bile seni şampiyonluk adayı olarak görürken sen ilk üçe giremeyiz dersen evet eziksin. @Neo Nesil 2

"senin işe yaramaz dediğin Neciplerle Ersanlarla Pedrolarla oynadık geçen sene Avrupada oynadığımız her maçta kök söktürdük"
(brugge hariç diğer avrupa maçında kök söktürdük evet... ancak kök söktürmeyle bu iş bitmiyor... gol de atacaksın... gol atmadan tur atlayamazsın arsenal ve bürüj maçlarında...)

"bu sene o takıma 5 takviye yapıldı dahada yapılacak dereyi görmeden paçayı sıvarsan alacağın cevapta bu olur."

(bize bu sene lazım orta saha, devre arası değil. hadi defans kaleci falan neyse, orta saha olmadan ilk devreyi göremezsin. geçen sezon necip kaç kere yaktı bizi... elinde veli ve tolgay yok... muhakkak transfer lazım...)

"senki fener iyi kadro kurdu onunla baş etmek zor bunu genede belli ölçüde anlamaya çalışırım ama sahasında oturmuş kadrosuyla
osmanlıyı yenemeyen bir takımdan kendini aşağı görürsen yürü git derim"(2 sezondur bunların ölüsünü dahi yenemedin. bu sezon bunları yeneceğimiz ne malum? geçen sezon en kötü gsye gol bile atmadık gol...)

"ama bunu şimdiden çıkamayız dersen bu gerçeklik olmuyor eziklik oluyor kaldıki daha kuralar bile çekilmemiş kimler düşecek
belli değil senin bu lafın o kupada oynayacak bütün takımlardan daha kötü olduğumuzu söylemek demektir buda ezikliktir
sen kendini adını bile ilk defa duyduğum takımlardan zayıf görüyorsan daha kuralar çekilmeden gruptan çıkamayız diyorsan
bu kelimenin tam anlamıyla ezikliktir. yada sen Beşiktaş taraftarı değilsin bunun başka bir açıklaması yok. bana sakın gerçeklikten
bahsetme rakibin bile ortada yokken söylediğin bu söz gerçeklik değildir." (asterası da ilk defa duyduk da ne oldu??? atiba kırmızıyı yiyince orta saha düştü ve neredeyse yeniliyorduk... dediği gibi orta sahan yoksa sende yoksun...)

"lige gelince hiç bir şey olmasa hadi diyelim rakiplerine yenildin buna bursayı trabzonuda katıyorum 8 maç eder geriye 26 maç kalır
buda 78 puan ederki bu puan seni şampiyon yapar onuda geçtim zaten 60 ı geçince ilk üçe girersin ilk üçe bile giremez demek takımı
anadolu takımlarından bile küçük görmektir.sen rakiplerine kaybedersen unutma rakiplerinde birbirleriyle oynayacak ve birileri kaybedecek
yani tek kaybı sen vermeyeceksin sahan yokken rakiblerinden iki katı daha zor şartlarda mücadele ederken kendine iki senedir yukarda yer buluyorsan bu büyüklüktür " (2010-11 sezonuna bak derim... defansımız ve orta sahamız yokken ligde ve avrupada rezil olmuştuk...)

"Sen beşiktaşlı olamazsın" (bunları dedim diye beşiktaşlılığımı sorgulaman niye, o zaman herşey güllük gülistanlık olsun, eksiklerimizi söylemeyelim, takımların durumu hakkında konuşmayalım. ayrıca benim beşiktaşlılığımı sorgulamanız haddinize değildir... )

sizinle de anlaşamayacağız... lütfen benim mesajlarımı alıntılamayınız...

[ Son Düzenleme: 28 Ağustos 2015, 03:57:25 Neo Nesil 2 ]

Çevrimdışı talha

Hadi ezik muamelesi görmeyelim.

GS'den bariz üstün olduğumuz yerler. Forvet hattı. Kanat hattı. Ne Podolski ne de Yasin ne Olan ne de Emre bizim kanatlarımızdan üstün değil.

Forvet hattımız zaten bariz üstünlük kurmuş. Gomez ve Cenk ikilisi Burak ve Umut'u ezer.

Ofansif Orta Saha'da bariz üstünlük onlarda Sneijder çok farklı bir oyuncu.

Orta Saha da işler farklı ama Melo bizim orta sahaya üstünlük kuruyor. Oğuzhan kratif anlamda üstünken maalesef fiziksel ve temposal anlamda eziliyor. Atiba ise kreatif olarak çöküyor. Tempo ve fiziksel olarak eziyor.

Defans'ta biz daha derli topluyuz. Beklerimiz çok daha iyi. Defanslarımız ise eşit. Ama kalede adamlar çok çok bariz üstün.

Hamzaoğlu adamalrın en büyük eksisi. Bu yönden biz onlara üstünlük kuruyoruz. GS bu sene yarıştak kopmaz ama bizimle çok çekişir. Hatta bir dönem bizim altımızda gider.

Fener.

Forver hattı bizden üstün. Kabul etsekte etmesekte öyle. Kanat hattı bizden kötü. İsimleri olan ama cisimleri olmayan oyuncular.

Orta saha bizden bariz üstün. Souza-Ozan ve Meireles yeri geldi mi Topal. Tempo ve fiziksel olarak maçın tamamını çıkarabilen isimler.

Diego Sosa'dan çok kötü. Bence kötü.

Defans hattında beklerinin üstünlükleri var. Ama Beck Gökhan ile çok rahat yarışır.

Bu defans tandemi ile çok gol yerler. Kjaer Bruno uyumlu değil. Olamazlar da.

Volkan iyi kaleci ama öyle çok büyük fark yaratmıyor.

TD'leri kötü TD değil. Sadece hafif zamana ihtiyacı var.

Şimdi anlayın. 3 transfer şu iki takımı kolaylıkla egale edebilecekken. Biz bunları yoksayıp. Öyle yola çıkmayı düşünüyoruz.
Protest eylem düşüncüleri genişletir.
İnsanlar tekil fikirlerle diğer canlılardan farkı kalmaz.

Aynı masal bu sefer farklı olacak diye tekrar tekrar okunmaz.
Eğer bir tesadüf birden fazla nüksediyorsa asla tesadüf olamaz.
Subjektif savunma topluma ve bireye zarar getirir.

Çevrimdışı talha

işte senin de anlamadığın nokta bu. fenerbahçe ya da gs'nin altına doğru gittiğimiz yok. onların da bizden üstte oldukları nokta yok. belki fb'nin derin kadrosu. ama daha önce de açıkladığım gibi arıza onlarda da çok.

ama sen baştan beri onları ezebileceğin potansiyelin olacakken o potansiyeli harcıyorsun demiyorsun ki. sen bu iki takımdan da alttayız 3. oluruz avrupada pek birşey olmaz diyorsun.

bu iki takımın yaşadığı sıkıntıları da baz alınca pek realist olmuyorsun pesimist oluyorsun. keşke ilk zamanlar yaptığın gibi sıralamada bizi altlara yazmadan kadro kalitemizi yükseltmeliyiz eksikleri kapatmalıyız demeye devam etseydin. o zaman kendi takımın için realist yaklaşmış olurdun çünkü kadro kalitemizi yükseltmeli ve eksikleri bir an önce kapatmalıyız. diğer türlü söylemler pesimistliğin ötesine geçmiyor.

Gerekli takviyeler yapılmazsa uzun soluklu yarışta geriye düşeriz benim düşüncem bu. Avrupa'da pek birşey olmaz demedim ben yanlız. Avrupa'da götürebileceğimiz noktaya kadar götürürüz. Ama daha ilerisini istiyorum ben. En azından bir çeyrek olsa güzel olur.

Çevrimiçi Necmi

Beşiktaşa yakışmayan tavır ve davranışlarından dolayı Neo nesil2 nin forumdan kaydı silinmiştir.

Çevrimdışı talha

Bu arada şöyle bakın noktaya.

Atiba ya da Oğuzhan sakatlandı diyelim. Veli ve Tolgay'da yok. Sen kimseyi almadın. Ya da Lawal'ı aldın diyelim. Haydee bakalım.  :evillol:

atalay güzel bir laf demişti.

Sosa'nın beline Gomez'in dizine bakıyoruz.

Çevrimdışı talha

bak kardeşim takım kadrosu yetersiz bu kadroyla şampiyon olmak zor demek farklı
ilk üçe giremeyiz demek farklı avrupada daha grup kuraları çekilmeden gruptan çıkamayız demekte bambaşka bir şey
evet bunu söyleyene ezik damgası vururum sen karşındaki kim olursa olsun Beşiktaşı bunun karşısında zayıf görüyorsan elbette eziksin
futbolu isimler kazanmaz yoksa hersene real Barça şampiyon olurdu ama en fazla bir şampiyon çıkıyor.
diğeri kötümü oluyor. tamam uefada final gruplarına çıkacak kadar güçlü bir kadromuz yok dense genede makul bir açıklama olarak karşılarım
ama gruplardan çıkamaz demek için bir gün daha beklemen rakipleri görmen analiz etmen kendinle tartman gerekir bunların hiç biri yokken
kendini gruptan çıkamayacak ilan etmenin senin kelimelerinle anlamı ne söylede öyle hitap edelim @talha

orası ayrı herkesin kendi düşüncesi. kimse birşey diyemez.

ama şunu söylerim bunu aslında sende biliyorsun abi böyle yola çıkarsak uzun soluklu yarışta çok büyük sıkıntılar yaşarız.

avrupa'da gruplardan her türlü çıkarız.Gerisini de eğer yarı takviye yaparsak birşekilde zor takımlar gelmedikçe götürürüz.

Çevrimiçi Necmi

Hadi ezik muamelesi görmeyelim.

GS'den bariz üstün olduğumuz yerler. Forvet hattı. Kanat hattı. Ne Podolski ne de Yasin ne Olan ne de Emre bizim kanatlarımızdan üstün değil.

Forvet hattımız zaten bariz üstünlük kurmuş. Gomez ve Cenk ikilisi Burak ve Umut'u ezer.

Ofansif Orta Saha'da bariz üstünlük onlarda Sneijder çok farklı bir oyuncu.

Orta Saha da işler farklı ama Melo bizim orta sahaya üstünlük kuruyor. Oğuzhan kratif anlamda üstünken maalesef fiziksel ve temposal anlamda eziliyor. Atiba ise kreatif olarak çöküyor. Tempo ve fiziksel olarak eziyor.

Defans'ta biz daha derli topluyuz. Beklerimiz çok daha iyi. Defanslarımız ise eşit. Ama kalede adamlar çok çok bariz üstün.

Hamzaoğlu adamalrın en büyük eksisi. Bu yönden biz onlara üstünlük kuruyoruz. GS bu sene yarıştak kopmaz ama bizimle çok çekişir. Hatta bir dönem bizim altımızda gider.

Fener.

Forver hattı bizden üstün. Kabul etsekte etmesekte öyle. Kanat hattı bizden kötü. İsimleri olan ama cisimleri olmayan oyuncular.

Orta saha bizden bariz üstün. Souza-Ozan ve Meireles yeri geldi mi Topal. Tempo ve fiziksel olarak maçın tamamını çıkarabilen isimler.

Defans hattında beklerinin üstünlükleri var. Ama Beck Gökhan ile çok rahat yarışır.

Şimdi anlayın. 3 transfer şu iki takımı kolaylıkla egale edebilecekken. Biz bunları yoksayıp. Öyle yola çıkmayı düşünüyoruz.
ama bariz bir durumda yok transfer yaparsak öne bile geçeriz yapamazsak bu halde yarışın içinde oluruz
fenerin birde o kadroyla ne yapacağı soru işareti ben forvet hattının dediğin kadar üstte olduğunu düşünmüyorum
en azından gomezin katkısını görmek lazım bunu söylemek için bence defansları çok kötü dediğin gibi orta sahada üstünlükleri var
beklerde bence eşitiz fenerin hücümu iyi savunması kötü bekleri var bizimde tam tersi savunması iyi hücumu vasat beklerimiz var
ama bizim kanatlarımızın çok iyi olması beklerin bu açığını kapatıyor buda aslında beklerde de bizi bir adım öne çıkartıyor
kaleci gelecek bu kesin gibi stoper transferi içinde hamle yapılıyor bizdeki kilit nokta orta sahaya bir tane kaliteli isim almaktan geçiyor
emin ol ondan sonra bir adım öne geçeriz ama şampiyonluk için konuşmak genede erken iyi olmak şampiyon olacaksın anlamı taşımıyor
sadece seni biraz daha şanslı yapıyor onun dışında bir sürü etken var şampiyon olmak için senin şampiyonluğunu istemeyen
federasyon ve hakemler varken çok daha iyi kadron olmalı hakemide yenmen gerekiyor.

Çevrimdışı talha

Bence Lawal'ın nasıl bir oyuncu olduğunda hemfikiriz de Necip konusun da hemfikir değiliz gibi geliyor. Ben Necip'i hiç beğenmiyorum çünkü gerçekten. Bir azmini severdim o da son zamanlar da kayboldu.

Necip'î beğenmiyorsun ya Lawal'i izle nefret edersin adamdan. Necip arada uzun pas falan atar. Lawal bunu da yapmaz.

Onur Küçük

• Ziyaretçi

onun dışında bir sürü etken var şampiyon olmak için senin şampiyonluğunu istemeyen
federasyon ve hakemler varken çok daha iyi kadron olmalı hakemide yenmen gerekiyor.
Benim anlatmak istediğim de bu . Medya , federasyon, hakemler bizim aleyhimize ama meselenin özü , odaklanmamız gereken çok iyi kadroyu kurmak. Bir sonraki aşama da başarıyı istikrara kavuşturacak hamleleri yapmak.

Çevrimiçi Necmi

orası ayrı herkesin kendi düşüncesi. kimse birşey diyemez.

ama şunu söylerim bunu aslında sende biliyorsun abi böyle yola çıkarsak uzun soluklu yarışta çok büyük sıkıntılar yaşarız.

avrupa'da gruplardan her türlü çıkarız.Gerisini de eğer yarı takviye yaparsak birşekilde zor takımlar gelmedikçe götürürüz.

orası işin başka boyutu kardeşim bizim aslında bu sene en büyük zorluğumuz kadro sayısal yetersizliği olacak
biz dezavantajlı başlıyoruz Avrupada 23 oyuncu vereceğiz listeye bunun büyük ihtimalle 3 ü kaleci olacak Tolga gibi her gol
yedikten sonra sakatlanan bir kaleciye güvenipte iki kaleci vermek intihar etmek gibi bir şey yani avrupada bu sene gerçektende
zorlanabiliriz. ligide konuşmak için aslında transfer sezonunun bitmesi gerekir bizim için önemli olan maç trabzon maçıydı
o geçti bu saatten sonra trnsferlerin gecikmiş olmasının bir eksi olacağını düşünmüyorum yeni gelen transferlerde Fener maçına kadar hazır olur
o zamana kadar olan maçlarıda bu kadroyla alamıyorsak zaten bir şeyden bahsetmenin anlamı yok yani kaybettiğimiz bir şey yok yeterki beklentimiz doğrultusunda transferler yapılsın.

Çevrimdışı talha

orası işin başka boyutu kardeşim bizim aslında bu sene en büyük zorluğumuz kadro sayısal yetersizliği olacak
biz dezavantajlı başlıyoruz Avrupada 23 oyuncu vereceğiz listeye bunun büyük ihtimalle 3 ü kaleci olacak Tolga gibi her gol
yedikten sonra sakatlanan bir kaleciye güvenipte iki kaleci vermek intihar etmek gibi bir şey yani avrupada bu sene gerçektende
zorlanabiliriz. ligide konuşmak için aslında transfer sezonunun bitmesi gerekir bizim için önemli olan maç trabzon maçıydı
o geçti bu saatten sonra trnsferlerin gecikmiş olmasının bir eksi olacağını düşünmüyorum yeni gelen transferlerde Fener maçına kadar hazır olur
o zamana kadar olan maçlarıda bu kadroyla alamıyorsak zaten bir şeyden bahsetmenin anlamı yok yani kaybettiğimiz bir şey yok yeterki beklentimiz doğrultusunda transferler yapılsın.
Avrupa kadrosu az buz şekillenmiştir ama bu kadro meselesi çok sıkıntılı Tolga gibi çok çabuk sakatlanan bir isimle yol çıkmak çok tehlikeli hayırlısı

D5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimiçi Necmi

Benim anlatmak istediğim de bu . Medya , federasyon, hakemler bizim aleyhimize ama meselenin özü , odaklanmamız gereken çok iyi kadroyu kurmak. Bir sonraki aşama da başarıyı istikrara kavuşturacak hamleleri yapmak.
hem fikirim ama bu dediklerin bir anda olacak şeyler değil bir sezonda böyle bir kadro
kuracak ekonomik güce sahip değiliz olanıda en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Gerçeklerden bahsederken reel durumuda göz önünde tutmak
gerekiyor. @Çağrı nın dediği gibi paramız var transfer yapmıyoruz demek değil bizim paramız yok kardeşim.
oyuncu sattık kasaya para koyduk diye bu paranın hepsini transfere yatıracak kadar lüksümüz yok
 oyuncuların parasını ödememişsin elindeki parayı ver bonservise eee oyuncuların maaşını nasıl ödeyeceksin
sadece oyuncu almakla olmuyorki bu iş maaşları ödeyemezsen FFP ye takılırsın ve bitirmek zorunda olduğumuz bir stad var
herkes bunu bahane olarak görüyor ama gerçek bu o stad bitmek zorunda bitmesi içinde paraya ihtiyaç var
ve senin önceliğinde transfer değil stadı bitirmek yoksa en iyi kadroyu kursan bile göçebelikle bu kadronun gücünü
yarıya indiriyorsun somut gerçeklerden bahseden arkadaşlar bunları görmüyor bu adamları alsan bile maaşını ödeyecek paran olmuyor
maaşları ödeyemezsende geçen sene Töre de olduğu gibi sen şampiyonluğa giderken sahaya çıkmazlar seni şampiyonluk yolunda
sekteye uğratırlar bizler taraftar gibi düşünüyoruz ama yöneticiler oyuncular böyle düşünmüyor gerçekler bunlar

Çevrimiçi Necmi

iyi geceler arkadaşlar

Onur Küçük

• Ziyaretçi

hem fikirim ama bu dediklerin bir anda olacak şeyler değil bir sezonda böyle bir kadro
kuracak ekonomik güce sahip değiliz olanıda en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Gerçeklerden bahsederken reel durumuda göz önünde tutmak
gerekiyor. @Çağrı nın dediği gibi paramız var transfer yapmıyoruz demek değil bizim paramız yok kardeşim.
oyuncu sattık kasaya para koyduk diye bu paranın hepsini transfere yatıracak kadar lüksümüz yok
 oyuncuların parasını ödememişsin elindeki parayı ver bonservise eee oyuncuların maaşını nasıl ödeyeceksin
sadece oyuncu almakla olmuyorki bu iş maaşları ödeyemezsen FFP ye takılırsın ve bitirmek zorunda olduğumuz bir stad var
herkes bunu bahane olarak görüyor ama gerçek bu o stad bitmek zorunda bitmesi içinde paraya ihtiyaç var
ve senin önceliğinde transfer değil stadı bitirmek yoksa en iyi kadroyu kursan bile göçebelikle bu kadronun gücünü
yarıya indiriyorsun somut gerçeklerden bahseden arkadaşlar bunları görmüyor bu adamları alsan bile maaşını ödeyecek paran olmuyor
maaşları ödeyemezsende geçen sene Töre de olduğu gibi sen şampiyonluğa giderken sahaya çıkmazlar seni şampiyonluk yolunda
sekteye uğratırlar bizler taraftar gibi düşünüyoruz ama yöneticiler oyuncular böyle düşünmüyor gerçekler bunlar
Bu yönetim dün iş başına gelseydi bugün birçok şeyi mazur görebilirdik . Birçok şeyi daha iyi yapabilirlerdi ve şu anki konumumuza göre biraz daha iyi durumda da olabilirdik . Fikret Orman da zaten yanlış yaptıkları işlerin olduğunu kabul ediyor. Bundan yönetimi tukaka ilan edelim anlamı da  çıkarılmasın . Bundan sonrasında başarıyı yakalayıp  sonrasında başarıda istikrar sağlamak için neler yapılmalı bunlar üzerinde detaylıca düşünüp harekete geçilmeli. Yönetimin Vodafone Arena inşaatı ve gelirlerin artırılması gibi konularda başarısı inkar edilemez fakat sportif başarıların artması için de doğru adımların atılmasının zamanı geldi. Örneğin Bayrampaşa'nın %51 hissesinin alınarak pilot takım yapılması başarılı bir sportif hamledir ama tek başına yeterli değildir.Yapılması gereken daha çok iş var. Başarıyı istedikten ve sonrasında bunun gerekleri yerine getirildikten sonra UEFA ya da şampiyonlar ligi kupası hayal olmaz. Hayalperest bir insan da değilimdir.
İyi geceler.

Çevrimdışı BesiktasTaraftari

Fener'in forvet hatti bizden iyi degil. RVP bu sene 25 maca cikarsa yatsin kalksin dua etsinler. Ustelik sakatliklar yuzunden form da tutamaz.

Fernandao buyuk maclari kaldirabilecek kapasitede degil.

Sow satildi. Bir baska deyisle yeni forvet almazlarsa bir bakima forvetsiz oynayacaklar.

Orta sahada da simdilik bizden iyiler. Veli ve Tolgay sakatlanmasa orada da ustunduk.

Bakin ustune basa basa soyluyorum. FB kesinlikle cok abartiliyor. Shakhtar'in nasil dagittigini gordunuz ki bu Shakhtar 2-3 sene onceki Shakhtar degil, cok onemli oyuncularini kaybettiler. Oyle boyle degil FB'yi ezdiler. Takimlarinda hic bir uyum yok, Beckenbauer'in dedigi gibi sirktiler zaten simdi iyice sirk oldular. Takim oyunu oynayan her takim FB'den puan alir. Bence bu sene bizi yine GS zorlar. Cunku her mevkide cok kaliteli adamlari olmasa da dengeli ve uyumlu bir kadrolari var. Ayrica tecrubeliler ve ligi taniyorlar.

Butun bunlarin otesinde ise gercek mesele su: biz hakemleri sindirebilecek miyiz yoksa sindiremeyecek miyiz? Bakin Aziz daha 2. haftadan basladi hakemlerle ugrasmaya, ustelik ortada fol yok yumurta yokken. Yani adam hakemle alakasiz kaybettigi maclarda bile hakemleri itham ediyor. Gecen seneyi dusunun, ilk yari FB'ye en az 13 puan hediye edilmedi mi? Tolga Ozkalfa'nin yonettigi Gaziantep macini hatirlayin. Serdar'a atilan tokatla yedigimiz golu dusunun. Ayni mactaki su pozisyonu dusunun:

Simdi su sartlar altinda yapilmasi gereken ilk sey hakemleri sindirmektir. Takimla, yonetimle bu kadar ugrasmayin. Hakem, Federasyon, Medya uclusunu yenemedigimiz muddetce ancak nasil sampiyon oluruz biliyor musunuz? TSL'deki en iyi takim Premier ligde ilk 10'a giremez, hah iste bizim Premier ligde ilk 5'e oynayacak bir takim kurmamiz lazim ki saha disi faktorleri yenmeden de sampiyon olabilelim, oyle bir takim kurmak da neredeyse imkansiz. Maalesef hic bir seyin temiz kalmadigi, kokusmusluk ve curumenin devletinden, hukukuna, egitiminden, sporuna her alana yayildigi bir ulkede futbolu temiz sanip sportif onlemlerle sampiyonluk gelecegini sanacak kadar naif olmayin. Biz ya temiz kalip Besiktas'i onumuzdeki 50 sene icinde gomeriz, ya da bu oyunu bozariz baska cikis yok. Yok ikisi de olmuyorsa ciksin Yunan Ligi'ne falan soksunlar Besiktas'i ben takimi yine desteklerim, hic degilse Turkiye'de ugradigimiz kadar haksizliga ugramayiz.

Çevrimdışı adil arif

Ben Seba ekolünden geldiğim için ayağımızı yorganımıza göre uzatma taraftarıyım. Olanla yetinmeyi de bilirim. Ama genç arkadaşları ezik olmakla suçlamak bence yanlış. Renklilerin forumları çok daha acımasız yorumlarla dolu. Belki de bu baskı sonuna kadar desteklediğim Fikret Orman ı daha iyi olmaya zorlayacak. Belki de bu baskıyla renkli takımlar daha başarılı oluyorlar.  Bu yüzden genç arkadaşlara kızmayalım. Ama unutmayalım ki Türkiyede şampiyonluk için gereken transfer değil, federasyon, hakem ve siyasetten gelen destektir.

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

transfer dönemi bitmeden bakalım hangi kaleciyi alacağız en azından berisha gelsin :D

Çevrimdışı ALI RIZA

evet son 3 gün bitecek sezon kapacagız bu konuyu :) artık diğer konularda silme işlemi yapacagım @Çağrı  :ishock:  :ishock:  :super: :super: :halay: :halay:

Çevrimdışı kaanzor

Günaydın forum ahalisi

Vurduğumuz gol yediğimiz ofsayt olsun başarılar Beşiktaşım
"Ben matematik bilmem, 4-4-2 den 3-5-2 den anlamam..Beşiktaş çıksın, Beşiktaş gibi oynasın kazanır" Vedat Okyar.

Çevrimdışı canU

Dün geceki tartışmaları baştan sona okudum. Bazı şeyler söyleyeyim ben de.

Para yoksa, ffp ye takılma riskimiz varsa,
Ozaman yapmayalım transfer ffp riski var yapmayacağız desinler. Kuckaya 3milyon €, ozan'a 7milyon €, valdes'e senelik 2 milyon € lar verilebiliyorsa ozaman para yok ffp riski var bana çok mantıklı gelmiyor.

Benim görmek istediğim transferlerde bir futbol aklının olması. Senelerdir hayal ettiğim olay, birçoğumuzun hayali. Bir profesyonel ekip bulur listeyi çıkartır yönetim gider pazarlık yapar araştırır kişiliğini, gece hayatını vs hocaya listeyi sunar mümkün topçuların en sonunda hocanın tercih listesi, ekibin tercih listesine göre yönetim karar verir. En sonda karar merci yönetim kuruludur sonuçta. Ama bizde aradakiler yok direk yönetim menajerleri almış o profesyonel bölüme kim önerilirseona göre yapılıyor.

4. Senesine girmişler halen böyle durum. Ben bunu kabul edemiyorum. Bana mantıklı gelmiyor, doğrusu da bu değil. Avrupada hiçbir kulüpte böyle bir sistem yok. Birşeyler düzelecekse kulübü bir şirket bir fon satın alsın, profesyonelce yönetilelim. Hiçbir yönetim daha bunu başaramadı. Yönetim birçok açıdan çok başarılı kabul ediyorum ve yaptıkları herşeye teşekkür ediyorum. Ama profesyonelleşme olmayınca transferler de böyle son güne kalıyor, kadro mühendisliği olmadan transfer yapılıyor.

Her sene takım daha iyiye gidiyor denilmiş. Evet her sene daha iyiye gidiyoruz onu da kabul ediyorum. Ama her sene apaçık eksikler bırakıyoruz ve biz o eksikleri 3 senede kapatabildiğiz için başka noktalarda tekrardan açıklar oluşuyor. Böyle döngüye girmiş durumdayız. Her sene 2-3 tane üst düzey alsan 2-3 seneye tamamen toparlarsın kadronu şampiyonluğa gidersin. Biz onun yerine her sene 5-6 tane vasat üstü 1 tane üst düzey alıyoruz üstüne de açık bölgeler kalıyor.

Mesela bu sene sol açık mı öncelikli eksik bölgeydi yoksa orta saha mı? Sol açık transferi inanılmaz gerekli bir transfer değildi. Ama haftakar kaybettik sol açıkla. Şuanda stoper bakıyorsak demekki transfer dönemi başında da bakabilirdik.

Transferde düzen arıyorum ben. İnşaatçıların değil, profesyonellerin yönettiği bir futbol düzeni arıyorum. Herkes kendi işini, profesyonelleriği konuyu yapsın. Ben yazılımcı olarak gidip inşaat mühendisinin işine karışsam herkes laf eder, milyon dolarların döndüğü bir yerde, mesleğiyle alakası olmayan insanların futbolu yönetmesi bana mantıksız geliyor.

EssiLor

• Ziyaretçi

Beşiktaşın Lawal konusunda çok ciddi olduğu ve bu transferin bugün veya yarın açıklanacağını söylüyorlar
Beşiktaş Lawal için 3 milyon euro ödeyecek felan diyorlar
Nedir bu be kardeşim.

Dün gece epey atraksiyonlu geçmiş. Yalnız bir şeyi hep görmezden geliyoruz; Kadro kalitesi. Hayatta inanılarak başarılan şeylerde bile başarı için gerekli kriterleri sağlamanız gerekir. Buna çok örnek verilebilir. En basit örnek sanırım şu şekilde olabilir; herhangi bir sınavına girecek birinin o dersi geçmeye olan inancı çalışmayla doğru orantılı olduğu taktirde başarılı olacaktır. Sadece inanç hayatta bir çok şey için yeterli değildir bana göre. İstediğiniz kadar inanın, inandığınız şey için yeterli olan gayrete, yeteneğe ve çalışma disiplinine sahip değilseniz asla başarılı olamayacaksınızdır. Buradan geleceğim şey ise babamla her gece tartışmasını yaptığım kadro kalitemiz. Realist olmak çoğu durumda iyidir. En azından beklenti yaratmaz ve beklenti insana her daim hayal kırıklığı yaşatır. Kadro kalitesi olarak evet oturup ağlanacak halimiz yok lakin kadro mühendisliği olarak yapılacak çok sert eleştiriler var. Uefa'da yarı final, final oynarız diyenlerin yazılarını hayretle okuyorum. Tamam iddalı olmak iyidir, tamam biz Beşiktaşız her yerde kafaya oynamak bizim genlerimizde var buna kabul ama senin yönetimin seninle aynı şeyi düşünmüyor bunu artık anlamamız gerek. Türkiye liginde bile kalen, defansın ve orta sahan sırıtırken nasıl olacakta uefa'da ilk dörde ilk 2 ye kalınacak bunu benim aklım almıyor. Uefa'da kupa kaldırmak istiyoruz diyen bir başkanın 2 aydır bir orta saha transferi yapmaması, stoper almaması, kaleci almaması bambaşka bir muamma iken, kalkıp uefa'da final oynarız demek bana açıkçası aşırı romantizm'den başka bir şey ifade etmiyor. Hepimiz Beşiktaşlıyız, hepimiz takımına aşık insanlarız ama bazen dışarıdan bakabilmek çok önemli olaylara. Sen koca bir yılda orta sahanda necip-atiba, kalende tolga-günay, defansta ersan ile oynamayı planlıyorsan kimse kusura bakmasın da bizim işimiz çok zor. Çok sevdiğim bir caps tarzı var son zamanlarda daha çok görüyorum sosyal medyada ''hayaller-hayatlar'' durum bundan ibaret.