2015/16 Transfer Sezonu
2015/16 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2015/16 Transfer Sezonu 2015/16 Transfer Sezonu ile ilgili tüm paylaşımları bu başlıkta yapacağız.

0 Üye ve 34 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2015/16 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12871804 defa] 2015/16 Transfer Sezonu

Çevrimdışı darthvader

@Çağrı ve @atalay olcayı kanatta oynatmaktansa forvet arkası oynatsak daha çok verim alamaz mıyız?Adam eksiltme yok adamda,içeri katetmeyi daha çok seviyor kendisi arkaya sosa atiba yapsak orta saha transferi gelene kadar idare eder bence.

Çevrimdışı ONUR KOLCU

Yahu şu ülkeye Benfica'yı getir 10 yılda 8 tane kupa koyar müzesine.

Basel'i koy 3-4 tane koyar.

Mesele sistem filan değil. Doğru yönetilmekten ibaret. Sen dominant kadro kurarsan dominant oyun oynarsan iç sahada zaten 70 puanı garantiliyorsun.

Bir tık üstüne çıkınca şampiyon oluyorsun.

Taraftarın psikolojisi bozuldu iyice ondan bu yorumlar çıkıyor. Son 10 yıldır düzgün tek bir kadro bile kurmadık beyler. Başarı gelmemesi son derece normaldi.

Kimse bizi yemedi. Biz kuramadık organizasyonu. Bir kere 8 yıl YD yönetti bu kulübü. Daha yeni temizleniyoruz.

Sponsorluklar gelirler derken baya baya adam da alabilmeye başladık. Algı o kadar kolay değişir ki Türkiye'de 5 yılda 3 tane kupa aldığın zaman her şey tersine döner.

Ama sistemin istediği kalıp düşüncelere girip de karalar bağlarsan geçmiş olsun.

5 sene  3 kupa alınca  bu ezik ezik konusanlar hiç bişey dememiş gibi insanların canını sıkmamıs gibi en cok onlar sevinir.

Dediğin gibi son 2 sezonda kişisel hatalardan  (bilic) gitti şampiyonluk geçen sezon son 5 hafta en favori takımdık. nasıl o kadar gerileyebildik anlamak güç

Çevrimdışı TALAT

@Çağrı dün fazla yoktun buralarda. macar bursa olayı yattı galiba :D
beyond the horizon of the place we lived when we were young
in a world of magnets and miracles

Çevrimdışı kaanzor

@Çağrı ve @atalay olcayı kanatta oynatmaktansa forvet arkası oynatsak daha çok verim alamaz mıyız?Adam eksiltme yok adamda,içeri katetmeyi daha çok seviyor kendisi arkaya sosa atiba yapsak orta saha transferi gelene kadar idare eder bence.

olcay bu enerjiyle atibanın yanında bile oynar ama top dağıtma konusunda büyük sıkıntı olur orta saha dediğin tıkır tıkır pas yapıp alan değiştirip boşa çıkacak olcay alan değiştirir boşa çıkar ama tıkır tıkır pas bilemedim   :D
"Ben matematik bilmem, 4-4-2 den 3-5-2 den anlamam..Beşiktaş çıksın, Beşiktaş gibi oynasın kazanır" Vedat Okyar.

Çevrimdışı Hakan Bilgin

sanırım ilk geldiği sene kayseri ile kayseride yapılan hazırlık maçında o pozisyonda oynamış etkili olmuştu golünüde atmıştı
Beşiktaşlı duruşu reflekstir esas duruşa benzemez en acı tarafıda sonradan öğrenilmez

Çevrimdışı Çağrı

Yok oynayamaz orada. Soldan içeri katettiği zaman boşluk bulmasının sebebi savunmanın dengesiz yakalanması ve yüzü dönük olması.

10 numara oynarsa hem liberolar hem stoperler alır kucağına. Zaten yüksek tekniği, pası ve sırtı dönük oyunu yok.

En büyük silahı soldan içeri forvet olarak girmesi ve arka direk koşuları. O yüzden oynadığı her sene 8-10 bırakır, bırakacak Olcay.
@Çağrı dün fazla yoktun buralarda. macar bursa olayı yattı galiba :D

Sakin kalmaya çalıştım umarım öyle olur :D
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Serkan7738

Sakin kalmaya çalıştım umarım öyle olur :D

evet aşırı sakindi dün :)

Çevrimdışı aykut.celenk

Açıkcası benim hala oğuzhan'dan hala umudum var atibanın yanında bu sene daha farklı olacaktır.

Çevrimdışı ONUR KOLCU

olcay bu enerjiyle atibanın yanında bile oynar ama top dağıtma konusunda büyük sıkıntı olur orta saha dediğin tıkır tıkır pas yapıp alan değiştirip boşa çıkacak olcay alan değiştirir boşa çıkar ama tıkır tıkır pas bilemedim   :D

Aslında olcay cok güzel pas yapar bence. :)

Çevrimdışı Serkan7738

olcayın en önemli özelliği duvar pası ve tek pas özellikleri pozisyon alması tekniğiyle olmasada alan boşaltarak adam eksiltmesi

ysariusta

• Ziyaretçi

3000 sayfa yazdiniz bir transferi bitiremediniz. Yuf

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Şenol Güneş'e Ozan transferinde yaşananlardan dolayı niye sallıyorsunuz diyenlere Şenol Güneş'in ağzından cevap aşağıdadır.

Bursaspor’un genç yıldızı Ozan Tufan Fenerbahçe’ye gitti ama tartışmalar bitmek bilmiyor. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Lig TV’ye katıldığı canlı yayında Ozan Tufan’ın transfer süreci hakkında ilginç açıklamalarda bulundu.

Şenol Güneş şunları söyledi: “Ozan beni aradı, ayrılmak istediğini söyledi. Ben de bunu başkanımız Fikret Orman’a ilettim. O da çok medenice gidip Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı ile görüştü ve anlaştıklarını söyledi. Ben bunu biliyorum. Ardından Bursaspor Başkanı çıktı, Ozan'ın aklını karıştırdığımı söyledi."

Bursaspor tarafı da Ozan’a “Galatasaray maçını oyna, sonra Beşiktaş’a git” demiş. Bunu bana Ozan ve babası ödül töreninde söyledi. Oyuncu Fenerbahçe’ye gitti. Hayırlı olsun. Biz insan işi yapıyoruz, eşya satmıyoruz.”
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Serkan7738

3000 sayfa yazdiniz bir transferi bitiremediniz. Yuf

Sorma Yunus Abi gelde bitirelim :)

Çevrimdışı Çağatay

Hope for the Best, Plan for the Worst

Çevrimdışı OrhanAker

5 sene  3 kupa alınca  bu ezik ezik konusanlar hiç bişey dememiş gibi insanların canını sıkmamıs gibi en cok onlar sevinir.

Dediğin gibi son 2 sezonda kişisel hatalardan  (bilic) gitti şampiyonluk geçen sezon son 5 hafta en favori takımdık. nasıl o kadar gerileyebildik anlamak güç

artı senin stadın yoktu.içerde başakşehir,trabzon,bursa senden fazla puan almış.

Çevrimdışı Çağrı

Takımları ortasahaları şampiyon yapar.

Son 10 yıldır ortasahamızda oynayan oyunculara, stratejik kadro planlaması hatalarına bakın zaten kimseyi suçlamaya gerek kalmaz.

Psikolojiniz onlar çok büyük ondan olmuyor diye bozulmaz. Yıllarca aynı hata yapıldı. 10 milyon bütçemiz oldu hep. 2'şer 2'şer oyuncu alıp 3 yılda kadro oturtmamız gerekirken 10 milyona 8 oyuncu aldık.

Haliyle hepsi boş oyunculardı.

Ersnt ve Cisse dışında ortasaha gelmedi takıma ki bunlar bile çift yönlü değil. İnceman mı oynamadı burada, Delgado mu.

Adam akıllı teknik direktör bile gelmedi her şet 1 yıllık plan üzerine kuruldu Demirören döneminde. O yüzden sistemmiş makasmış geçin.

Eksikleri çok olsa da Orman'ın şu son 2 yıllık yapılanması 2004'te başlamış olsa biz 2-3 tane kupa koyardık müzeye.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı atalay

Olcay, yay civarında çok etkili. En fazla tamamlayıcı bir forvet oyuncusu gibi oynayabilir.

Oyun vizyonu geniş bir oyuncu değil, sırtı dönükte oynayamaz. Aybaba döneminde etkin olmamasının sebebi serbest oynamasından kaynaklıydı. O yay civarında ve kutu içerisinde arka direk koşularında iş yapar. Takımda kısmende olsa sızmaları deneyen tek kanat oyuncusu zaten.

Bu arada Sosa merkez ikilide oynayamaz; çok görüyorum böyle düşünenleri olmaz. 15-20 metre geriye çekmek lazım fakat hepsi bu.

Çevrimdışı Çağrı

Şenol Güneş'e Ozan transferinde yaşananlardan dolayı niye sallıyorsunuz diyenlere Şenol Güneş'in ağzından cevap aşağıdadır.

Bursaspor’un genç yıldızı Ozan Tufan Fenerbahçe’ye gitti ama tartışmalar bitmek bilmiyor. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Lig TV’ye katıldığı canlı yayında Ozan Tufan’ın transfer süreci hakkında ilginç açıklamalarda bulundu.

Şenol Güneş şunları söyledi: “Ozan beni aradı, ayrılmak istediğini söyledi. Ben de bunu başkanımız Fikret Orman’a ilettim. O da çok medenice gidip Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı ile görüştü ve anlaştıklarını söyledi. Ben bunu biliyorum. Ardından Bursaspor Başkanı çıktı, Ozan'ın aklını karıştırdığımı söyledi."

Bursaspor tarafı da Ozan’a “Galatasaray maçını oyna, sonra Beşiktaş’a git” demiş. Bunu bana Ozan ve babası ödül töreninde söyledi. Oyuncu Fenerbahçe’ye gitti. Hayırlı olsun. Biz insan işi yapıyoruz, eşya satmıyoruz.”

Şunları okuyunca daha çok üzüldüm açıkçası.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Takımları ortasahaları şampiyon yapar.

Son 10 yıldır ortasahamızda oynayan oyunculara, stratejik kadro planlaması hatalarına bakın zaten kimseyi suçlamaya gerek kalmaz.

Psikolojiniz onlar çok büyük ondan olmuyor diye bozulmaz. Yıllarca aynı hata yapıldı. 10 milyon bütçemiz oldu hep. 2'şer 2'şer oyuncu alıp 3 yılda kadro oturtmamız gerekirken 10 milyona 8 oyuncu aldık.

Haliyle hepsi boş oyunculardı.

Ersnt ve Cisse dışında ortasaha gelmedi takıma ki bunlar bile çift yönlü değil. İnceman mı oynamadı burada, Delgado mu.

Adam akıllı teknik direktör bile gelmedi her şet 1 yıllık plan üzerine kuruldu Demirören döneminde. O yüzden sistemmiş makasmış geçin.

Eksikleri çok olsa da Orman'ın şu son 2 yıllık yapılanması 2004'te başlamış olsa biz 2-3 tane kupa koyardık müzeye.
Çağrı yapılanma diyoruz ama her seferinde bir nokta açık kalıyor. Böyle yapılanma olmaz. Sen kale inşaa ediyorsun duvarları inanılmaz güçlü, her türlü korunma sistemi var ama kapısını tahtadan yapıyorsun bunun gibi bir şey bu. İyi yaptığın herşey yaptığın kötü bir şey veya yapmadıkların yüzünden anlamsız kalıyor. Böyle planlama olmaz, bu sene buraları alalım seneye de oralara bakarız diyerek takım kurulmaz.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı atalay

Süreç aktardığım gibi gelişmiş.

Kaynak sağlammış öğrenmiş olduk.  :D

Çevrimdışı Tuncay Heliya Sîa

Fakir olduğunu kabullenmeyen çocuklar gibiyiz. Evdeki televizyonu satmadan eve başka birşey alamıyoruz ama bunu inkar ediyoruz. Durum bu.

Bu önümüzdeki 3yıl 5 yıl da düzelecek birşey değil. Sadece kabullenmek gerekir. Taraftar sayın 3de1 ilerde 4de1 e inecek.
Taraftar sayın azaldıkça reytingin iyice düşecek. Reytingi düşen işin, reklam verenide daha az vermeye başlayacak.

İşin özü, makas açıldıkça açılacak. Bu fb transferlerinden korktuğum için değil, bizi görünce düşündüğüm şeyler. Eminim inkar edeceksiniz.
Asla metin ali feyyaz çıkmayacak, çıksada onlar gibi olmayacak. Teknolojive bilgi çağındayken bir numaralı şey, başarıdır. Gerisi rüzgar.

2000ler itibari ile treni kaçırdık. Halbuki 100yıldan sonra o trenin lokomotifi olabilirdik olmalıydıkta. Ama artık geçti. İmkansız

Atletico Madrid 2 sene önce şampiyon oldu ama bi 20 30 sene daha olamayacak. "denk gelmeleri" bizde yaşayacağız ama tesadüf olarak anılacak.

Endüstriyel konjonktürde bir rekabet varsa bunun 2 başlı olması mı işine gelir baronların 3 yada daha fazla mı? Yani fb-gs nin Total reytingi 30 ise, bunu Beşiktaş yahut bir başka kuluple 45 olmasını neden istemez? Lig tv misal neden istemesin beşiktaşı yarışta?
Yahut spor gazeteleri neden beşiktaşın mevcut tirajını elinin tersiyle itsin? Senelerden beri aynı paranoya kuruntu içerisindeyiz.

Yeter bu kadar anlattığım. Nasıl olsa size göre, merdiven çocukları yazsam daha çok dikkat çekerim. Ama uğraşmayacağım ergence şeylerle.

Arkadaş sen niye sadece kendi düşünceni söylemiyorsun neden milleti her mesajında aşağılamaya çalışıyorsun sürekli taraftarı hedef alma taraftara çatma taraftarın görüşünü beğenmeme 3-5 kişinin söylediğiyle dalga geçme. Bu kulübün bu halde olmasının sebebi taraftar mı sorumlu kimse ona seslen demirörene seslen ona oy veren kongre üyelerine seslen toplu aidatlar için sesini çıkar hakemine mhksına lobilerine habercilerine sesini çıkar işin gücün burada yorum yapan pozitif düşünen bir suçu olmayan Beşiktaşlıları eziklemek. Twitterda da aynı yav bir oyuncu alınıyor veya alınmıyor sen alana almayana değil senin istediğin gibi yorum yapmayan gariban taraftara lafı çakmaya uğraşıyorsun. Yav sen o adama veya o çocuğa lafı çaksan ne olur onlar mı suçlu onlar mı sorumluluğu yetkisi olan? Kendini kürsüde 1000tane Beşiktaşlı kendi aralarında konuşurken sürekli onlara salça olup yav o doğru değil sen aptalsın bu doğru şeklinde yorumlarla avutuyorsun. Çok mu zekisin herkes kadar aklın var herkesin geçtiği yoldan geçtin. Olaylara bakış açın gelecekle ilgili tahminin farklı nedir bu her şeyi ben biliyorum şu taraftar bilmiyor bu taraftar bilmiyor demeler.
Senin bu depresif yazılarına en büyük cevabı zaman ve Beşiktaş verir.

Çevrimdışı ONUR KOLCU

artı senin stadın yoktu.içerde başakşehir,trabzon,bursa senden fazla puan almış.

Aslında dogru yeni stat belki yeni bi sinerji yaratabilirdi ama  biz inönü stadında da cok etkili bi takım değildik :)

belki Bilicle farklı olurdu ama  2 senede kesin 1 şampiyonluk cıkartırdık.

Çevrimdışı atalay

Ligin dinamiklerini görmek çok zor değil.

Ersun Yanal'ın Fenerbahçe'sine; Terim'in ilk seneki Galatasaray'ına; Sağlam'ın Bursa'sına bakın anlarsınız.

Bunu daha öncede yazdım. 13 yıldır güçlü kadrolar kurulamamış, binanın temelleri; yönetim, futbolcular, teknik ekip saç ayağı sağlam oturmamış.

Kadronuzu niye rakipleriniz ile karşılaştırıyorsunuz; bu ligde kendinizle yarışıyorsunuz.

6 yıldır 70 puanı görememişiz, bu kadar kötü bir ligde.

Velhasıl kelam rakip biziz.

Çevrimdışı Çağrı

Çağrı yapılanma diyoruz ama her seferinde bir nokta açık kalıyor. Böyle yapılanma olmaz. Sen kale inşaa ediyorsun duvarları inanılmaz güçlü, her türlü korunma sistemi var ama kapısını tahtadan yapıyorsun bunun gibi bir şey bu. İyi yaptığın herşey yaptığın kötü bir şey veya yapmadıkların yüzünden anlamsız kalıyor. Böyle planlama olmaz, bu sene buraları alalım seneye de oralara bakarız diyerek takım kurulmaz.

@Serhat Akkaya paran yoksa tam olarak böyle planlama yapılır. 7 pozisyon varsa alman gereken 7'sini değil de 3'ünü kapatacak paran varsa 3'ünü kapatır o sene şampiyonluğu doğrudan hedeflemezsin.

Seneye kalan 4 bölgeyi kapatır önündeki 5 sene şampiyonluğa oynarsın. Bu iş böyle olur bütçe yoksa.

Demirören bütçe olmadığı halde hep 7 şer 7 şer topladı 5'ini gönderdi 8 sene takım kuramadık.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Hakan Bilgin

konu dışı: bjk_mabet: Stadımizda kaza geçiren çalışanımız için Şişli etfal de AB rh( + ) kana ihtiyaç var.
iletişim:0530 262 03 44 ( Eyüp bey)
Beşiktaşlı duruşu reflekstir esas duruşa benzemez en acı tarafıda sonradan öğrenilmez