2015/16 Transfer Sezonu
2015/16 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2015/16 Transfer Sezonu 2015/16 Transfer Sezonu ile ilgili tüm paylaşımları bu başlıkta yapacağız.

0 Üye ve 26 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2015/16 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12890028 defa] 2015/16 Transfer Sezonu

Çevrimdışı Volkan Başaran

Konu dışı ama burası daha çok takip edildiği için vereyim..

Aşk bu Aşk !

volkanca.net

Çevrimdışı BesiktasTaraftari

Ertuğrul un Yaptığına Halk dilinde yedigi kaba pislemek denir neyse bizden uzak Allah a yakin olsun..

Gelip kovuldugu icin zoruna gidiyor. Sanki basarili oldu da biz gonderdik, sivadigi yetmez gibi Liverpool rezaletinin de bas sorumlusuydu.

Bu arada Rode haberleri cikiyor, vermez Bayern diyecegim ama ayni mevkiye Vidal ve baska bir adam daha almislar. Olursa dort dortluk olur.

Çevrimdışı worns

Ozan meselesiyle ilgili problem oyuncunun potansiyelinden çok muhtemel katkısıyla istenen meblalar arasındaki orantısızlık. 5 milyon ve üzerine transfer edilecek potansiyelde bir oyuncu değil. Ayrıca tecrübeli, oyun bilgisi daha yukarda bir orta sahanın sorunumuzu çözme ihtimali daha yüksek. Bedava oyuncu ya da kiralık vs arıyor olsaydık seçenek sıkışıklığı makul görünürdü ama bu kadar bonservis gözden çıkarılıyorsa (en az 4 mil) diyelim, bir çok alternatif var hali hazırda Avrupa'da. Gökhan ve Ozan'a tıkanılması anlamsız. İnler kaliteli bir oyuncu ancak 31 yaşında, son sezonu formsuz geçen bir oyuncuya 4 mil euro filan vermek de çok akılcı görünmüyor. Belki 2 ya da 3. kez yazıyorum ama bonservissiz Aquilanı'ye hayıflanmamak elde değil.

Son döneme girdiğimiz için alternatif yokluğundan bahsediliyor ancak zaten büyük ligleri ortalama düzeyde takip eden herkesin bildiği çok ekstra izlemeye vs gerek duymadan zaten oyuncu veritabanında bulunması gereken bir çok oyuncu var. Aradığımız mevki ortalama bonservislere Avrupa liglerinde altyapısı, mental kapasitesi yüksek bir çok oyuncu bulunabilen bir mevki.

Son iki senede kimini az kimini çok izlediğim ve iş yapabileceğinden emin olduğum bir grup alternatifi sıralamaya çalışayım mesela. Ben yönetimin elinde olsam bu oyuncuların durumunu soruştururdum. Belki 1. belki 2. orta alan takviyesi olarak.

1. Luca Cigarini (Aquiani kaçtı dedik bu İtalyan vatandaş onun muadili bir oyuncudur örneğin. Gerçi Aquilani'ye asıl benzeyen Montolivo'dur ama onu Milan bırakmaz bu sene. Atalanta'da oynuyor 4 senedir. Defansif anlamda açık kapattığı gibi oyun geçişliliğini de sağlar.)
2. Juraj Kucka (Biraz kesenin ağzını açmak gerekebilir. Ancak Giunti etkisi yaratır. Epey zamandır Genoa'da. Serie A tecrübesi hayli fazla.)
3. Ogenyi Onazi (Bir ara ismi geçmişti. Umarım alternatifler arasındadır. Genç ve dinamik. Kazmalıkları da var ama bence Ozan'dan daha potansiyelli. Geçen sene düşüş yaşadı. Lazio'dan koparmak için fırsat olabilir.)
4. Christian Gentner (Stuttgart. Son sözleşmesi için yüksek yıllık ücrete imza atmak isteyebilir. Bence ilgilenilmeliydi. İlk etapta zor gözükse de Ernst'te ilk etapta bana kolay görünmemişti.)
5. Perparim Hatemaj (Bu daha düşük profilli ilk 4 oyuncuya göre. Atiba'nın alternatifi olarak düşünülebilir. Yıllık ücret, bonservis yüksek olmaz. Chievo'nun ön liberosudur yıllardır. Hayli de sert bir oyuncudur.)
6. Jacopo Sala (Genç/potansiyelli kontenjanından. Takip edenler Hamburg'dan yetiştiğini hatırlayacaklardır. Gökhan, Tolgay jenerasyonundan. Beklenen çıkışı yapamadıysa da Gökhan'ın Hamburg ve TSL performanslarını ve buradaki çıkışını bilenler iyi bir seçenek olabileceğini düşünebilirler.)
7. Simon Thern (Malmö'de çıkış yapıp geçen sene başında Heerenveen'e geçmişti. Dinamik, ofansif meziyetleri de olan İskandinav ortasahalardan. Piyasasının çok yüksek olduğunu sanmıyorum.)

5,6,7 Ozan, Gökhan vsden iyi oyuncular değiller elbette ama çok daha maliyetsiz alternatifler olabilirler ve Ozan kadar potansiyelliler bence. İlk 4 oyuncuysa direk 11'e yazılabilecek kalitedeler.

Uyumamak için elimden geleni yaptım bende gece gece :D

Çevrimdışı Necmi

Ozan ve Topal'ı istemeyen benimle muhattap olmasın :D
Tamam olmayayım da bu fener artıklarından ne bekliyorsun
bana fenerden bize gelipte fayda sağlamış tek oyuncu söylesene
Topalı hocaları istemiyor bu belli şimdi dayayacak bir yer arıyorlar
iyide bonservise çakacaklar şu anda en iyi müşteri Beşiktaş mevkie adam
arıyor 4 e falan dehleyip üstüne biraz para koyup ozanı alırlar bizde onların
ozan transferine sponsor oluruz. Yoksa Aziz istemedikten sonra fenerden oyuncu alamazsın
eminim bu fitili perde arkasından fener ateşliyordur. @Anıl

Çevrimdışı genki1914

S.Rode nin olma ihtimali var midir ya kiralik olarak dusunuluyormus bayern costa ve vidali da aldi ? Ne diyosunuz hayal mi ozanla rode hayvan  gibi olur 😊

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Guti14

Çevrimdışı talha

Rode'yi kim yazdıysa rahet okuyorum o adama.

İnanmayın şu hberlere hadi Münih bıraktı diyelim adamın kendisi gelmez.
Protest eylem düşüncüleri genişletir.
İnsanlar tekil fikirlerle diğer canlılardan farkı kalmaz.

Aynı masal bu sefer farklı olacak diye tekrar tekrar okunmaz.
Eğer bir tesadüf birden fazla nüksediyorsa asla tesadüf olamaz.
Subjektif savunma topluma ve bireye zarar getirir.

Çevrimdışı genki1914

Rode'yi kim yazdıysa rahet okuyorum o adama.

İnanmayın şu hberlere hadi Münih bıraktı diyelim adamın kendisi gelmez.
Kimler geliyor ya rode mi gelmeyecek 2 kilo super lukse tava cekerler belli olmaz umudumuzu alamazlar gelecegi takim alibeykoyspor degil

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Guti14

Onur Küçük

• Ziyaretçi

ozan transferine sponsor oluruz. Yoksa Aziz istemedikten sonra fenerden oyuncu alamazsın
Aynı fitili Sow için ateşlediler ama tutmadı . 13 milyon euro serbest kalma bedeli olan adam için 15 milyon sterlin teklif yapılacak diye uydurma haber çıkartıp 3-5 milyon euro veren  taliplerini kızıştırmak istediler ama tutmadı. Keza Galatasaray için de Telles'e aynı taktik uygulanmaya çalışıldı .O da tutmadı. Bu 2 kulübün de oyuncu satışından gelecek paraya ihtiyacı var muhtemelen içinde Ozan Tufan'ın da olduğu transfer etmek istedikleri oyuncular için . O yüzden Beşiktaş'ın Ozan transferini fazla uzatmaması gerektiğini düşünüyorum . Uydurma transfer haberleriyle oyuncularını yüksek bedelden satabileceklerini sanıyorlardı. Şu ana dek taktikleri tutmadı.

Çevrimdışı Anıl

1. si Mehmet Topal artık falan değil. Kesinlikle Fenerbahçe orta sahasının en iyisi. Bizim ve Galatasaray'ın tam ihtiyaç duyduğu adam. Gelmez ama eğer ki gelirse muhteşem olur. Topal ve Ozan tamamen farklı 2 oyuncu birbirlerinin alternatifi olamazlar. Gökhan İnlere 4 milyon vereceğimize Topal'a verelim. Topal-Ozan orta sahası anasını ağlatır ligin :) @Necmi

Çevrimdışı Necmi

1. si Mehmet Topal artık falan değil. Kesinlikle Fenerbahçe orta sahasının en iyisi. Bizim ve Galatasaray'ın tam ihtiyaç duyduğu adam. Gelmez ama eğer ki gelirse muhteşem olur. Topal ve Ozan tamamen farklı 2 oyuncu birbirlerinin alternatifi olamazlar. Gökhan İnlere 4 milyon vereceğimize Topal'a verelim. Topal-Ozan orta sahası anasını ağlatır ligin :) @Necmi
yarı stoper yarı libero oynamaktan başka nesi var
kesinlikle fenerin artığıdır aldığında elini rahatlatırsın
bu sene bir yere gönderemezlerse ellerinde bomba olacak
yamayacakları kapı arıyorlar sırf bu nedenle bile alınmaz
fenerde ligin anasını ağlatıyor ya bizdede ağlatır. Nasıl bu kadar
renkli oyununa geliyorsunuz anlamıyorum dediğin gibi bir oyuncu olsa
fenerden sökemezsin resmen pazarlama taktiği uyguluyorlar
kadroları şişti hocaları kesin istemiyor boşaltmak istiyorlar
topal gibi bir adamı Anadolu takımına gönderemezler gitmez
yurt dışınada gönderemezler çok düşük bonservis olur gsde
alamaz ucuza gönderseler taraftarlarını susturamazlar tek alıcı
kulüp biziz veriyorlar gazı şimdi internetteki yeni yetmeler gaza gelir
sen topal gibi defansa hapsedeceksen elinde daha iyisi var atiba  @Anıl

Çevrimdışı Anıl

yarı stoper yarı libero oynamaktan başka nesi var
kesinlikle fenerin artığıdır aldığında elini rahatlatırsın
bu sene bir yere gönderemezlerse ellerinde bomba olacak
yamayacakları kapı arıyorlar sırf bu nedenle bile alınmaz
fenerde ligin anasını ağlatıyor ya bizdede ağlatır. Nasıl bu kadar
renkli oyununa geliyorsunuz anlamıyorum dediğin gibi bir oyuncu olsa
fenerden sökemezsin resmen pazarlama taktiği uyguluyorlar
kadroları şişti hocaları kesin istemiyor boşaltmak istiyorlar
topal gibi bir adamı Anadolu takımına gönderemezler gitmez
yurt dışınada gönderemezler çok düşük bonservis olur gsde
alamaz ucuza gönderseler taraftarlarını susturamazlar tek alıcı
kulüp biziz veriyorlar gazı şimdi internetteki yeni yetmeler gaza gelir
sen topal gibi defansa hapsedeceksen elinde daha iyisi var atiba  @Anıl
Katılmıyorum @Necmi abi bence Topal Atiba'dan daha iyi hem de daha genç. Koyu yaptığım yeri de bana demediğini ümit ediyorum.

Ayrıca Fenerde şuan istenmiyor olabilir çünkü sistem değiştiriyorlar ve bunu yanlış teknik direktörle yapıyolar.
[ Son Düzenleme: 09 Ağustos 2015, 04:27:40 Anıl ]

Çevrimdışı Necmi

Katılmıyorum @Necmi abi bence Topal Atiba'dan daha iyi hem de daha genç. Koyu yaptığım yeri de bana demediğini ümit ediyorum.
yok sana demedim de
nesi iyi anlamadım görmüyormusun dehlemeye çalışıyorlar
o rakamları gözden çıkarttıktan sonra kimler alınır zaten artık bir
renkli alacaklarını sanmıyorum öyle bir hataya tekrar düşmezler
alınan her renkli elimizde patladı bak meloyada bir kapı arıyorlar
yarın kalkar onuda bize yamamaya çalışırlarsa hiç şaşırmam
en azından topaldan daha kaliteli
yerli alacaksan genç olacak yetenekli olacak tolgay gibi ozan gibi
adamlara yöneleceksin işi bitmiş yerli alınmaz ona vereceğin paraya bir sürü yabancı bulursun hemde daha iyi daha genç @Anıl
yarın Tolgay iyileşince ne yapacaksın fener nasıl kulübede tutamadığı için elden çıkartmaya uğraşıyorsa seninde başına gelecek
olan odur. Tolgay gibi oynatıp pazarlayacağın birini kulübeye gönderirsin çünkü Topalı gönderemezsin

Onur Küçük

• Ziyaretçi

@Anıl elimden geldiğince anlatmaya çalışayım. Beşiktaş'ın önceliği 6 değil 8 numaralı pozisyon .Fener de bu pozisyona transfer yapmak istiyor ama elinde yeterince parası yok. Bu sezonda kadrolarında fazla yer vermeyi düşünmedikleri ama halen piyasası olan futbolcuları pazarlamaya çalışıyorlar. Bunlardan biri de Mehmet Topal. Bu futbolcuya muhtemelen 4-5 milyon euro bedel biçip ellerinde kalan 2-3 milyonluk transfer bütçesini de ekleyip muhtemelen Ozan Tufan'ı transfer etmek isteyecekler. Beşiktaş bu konumda Mehmet Topal'ı transfer ederse ne olur? Ozan Tufan'ın Fenerbahçe'ye transferinin sponsoru olur . Hadi Fenerbahçe Ozan Tufan'ı değil başka adamı transfer etti diyelim sen adamlara bütçe yaratarak istedikleri transfer imkanının sunarken kendi transfer bütçenden de 4-5 milyon euro düşüreceksin .  Bundan kim kazanç sağlar?Fenerbahçe. Kim zarar görür. Önceliği 6 değil 8 numara olan Beşiktaş .

Çevrimdışı Necmi

@Anıl elimden geldiğince anlatmaya çalışayım. Beşiktaş'ın önceliği 6 değil 8 numaralı pozisyon .Fener de bu pozisyona transfer yapmak istiyor ama elinde yeterince parası yok. Bu sezonda kadrolarında fazla yer vermeyi düşünmedikleri ama halen piyasası olan futbolcuları pazarlamaya çalışıyorlar. Bunlardan biri de Mehmet Topal. Bu futbolcuya muhtemelen 4-5 milyon euro bedel biçip ellerinde kalan 2-3 milyonluk transfer bütçesini de ekleyip muhtemelen Ozan Tufan'ı transfer etmek isteyecekler. Beşiktaş bu konumda Mehmet Topal'ı transfer ederse ne olur? Ozan Tufan'ın Fenerbahçe'ye transferinin sponsoru olur . Hadi Fenerbahçe Ozan Tufan'ı değil başka adamı transfer etti diyelim sen adamlara bütçe yaratarak istedikleri transfer imkanının sunarken kendi transfer bütçenden de 4-5 milyon euro düşüreceksin .  Bundan kim kazanç sağlar?Fenerbahçe. Kim zarar görür. Önceliği 6 değil 8 numara olan Beşiktaş .
kaldıki senin elinde atiba gibi bir altı numaran var bir ay sonra gelecek bir velin var gene bir altı numarada rahat oynatacağın Necip var çok mecbur olursan Serdar var
ama 8 numaran yok mecburen oynatabileceğin tek Oğuzhan var ki kapalı kutu böyle bir durumun içindeyken üstüne birde Topal alarak zaten sınırlı bütçeni dinamitlemiş olursun kaldıki lükse kaçacağım diyeceksen 6 dan önce git bir stoper al neden inler ve ozan deniyor ikiside 8 numara oynatılabilir

Çevrimdışı BJKTÜRK23

Topal>Necip+Atiba+Veli

Ama. Necmi abi şu konuda haklı aziz y. ön libero ve kanat alacaz dedi. Onlarında bizim gibi kadroları şişik ve topal ı istemiyor hocaları. Alma durumu olursa da izlenmesi gereken yol Ozan la (necip verilecek büyük ihtimal) anlaşılır. Transferin son gününe kadar beklenir. fener yer açmak için mecbur satacak alacakları karşılığında verecek sonunda bir taşla iki kuş vuracaz. Ama bonservisle Topal almak lükse kaçar. Hele ozan alınmadan alınırsa fenere sponsor olmuş oluruz. Daha öncelikli yerlerimiz var.
Ne Mutlu Türk'üm Diyene...Kemal

Çevrimdışı fatihbjk

Atiba yada laf ediyonuz ya arkadaş. Atiba tr deki box to box adamların içinde en iyi bir iki adamdan biridir. Ofansif katkısı kısıtlı eyw da. Topal isteyenler sanirim en asa 2 2.5 arasi maas isteyecegini vede bonservisi 5 6 dan asaga olmayacagini sanirim dusunmuyolar. Melo alalim daha iyi ciddi soyluyorum.

Topal kesinlikle ihtiyacimiz olan adam degil, onun daha iyisi Atiba var elimizde. Bize geriden oyun kurabilecek, ileriye destek olabilecek, dinamik bir adam lazim. Defansin icine kadar gomulen Mehmet Topal degil. Yani ornek vermek gerekirse, bu ayarda adam alamayiz ama Gerrard, Lampard tarzi bir adam. Tolgay'in sakatligi cok kotu oldu o bakimdan. Topal'i alirsak bu sefer orta saha ile forvet arasi iyice kopar. Onun yaptigini yapacak Veli de var duzeldiginde. Ne Atiba'nin ne Veli'nin Topal'dan eksigi yok bence, zaten ikisi de mevkilerinde milli oyuncular. Kesinlikle yutmamamiz lazim bu numaralari. Rode mi olur, Inler mi olur bilmem ama birisi lazim oraya.

Atiba yada laf ediyonuz ya arkadaş. Atiba tr deki box to box adamların içinde en iyi bir iki adamdan biridir. Ofansif katkısı kısıtlı eyw da. Topal isteyenler sanirim en asa 2 2.5 arasi maas isteyecegini vede bonservisi 5 6 dan asaga olmayacagini sanirim dusunmuyolar. Melo alalim daha iyi ciddi soyluyorum.

Melo gibi adam BJK'de oynarsa her sezon en az 6-7 maci cezali gecireceginden faydasini goremeyiz. Zaten ite kopege kalmadik, eksik olsun.

Çevrimdışı brkntcnr

Şahsen bende Topal' ı istemeyenlerdenim. Şenol hocanın oyun profili hızlı oyun bol pres topla birden ileriye çıkma. Öyle fenerdeki oynadığı topu alayım canere vereyim ondan alayım gökhana vereyim vs. modeli bizde tutmaz. Şenol Hoca' da tutmaz. Maç boyunca sabit kalır. Topal tek hamlelik oyuncu. O hamlesini de çok iyi yapıp topu kapabiliyor. Fakat Şenol hoca hızlı ve bol presli futbol oynattığı için arkada kalan oyuncuların daha hızlı olması gerekiyor. Hızlı hücuma çıkarken çabuk kontra ataklarda yiyebiliriz ve Topal geride olursa bu çabuk atakları kesemeyecek kadar yavaş. 4-1-4-1 de tökezler. He 4-2-3-1 de yanına ozan ı koyarsan belki. Ancak Atiba' dan farkı ne? Defansta müdahaleleri daha iyi fakat top tekniği atiba dan zayıf. Atiba gerektiğinde topla çıkabilen oyunculardan. Topal ise sadece al ver oyuncusu. Yandakine ver basit pas yap ileriye topla çıkamaz. Karakteri on numaradır kendisini çok severim ama Şenol hocanın oyun planına uymaz. Ayrıca bizim 6 numaraya ihtiyacımız yok. 8 e ihtiyacımız var. 6 da atiba veli necip gerektiğinde serdar bu lig için idare edilebilir. Fakat 8 numaramız yok. Ozan da tam bize uygun bi 8.

Çevrimdışı brkntcnr

Ayrıca şu Rode olayı acayip dikkatimi çekiyor. Şuan Bayern in elinde tam 6 tane orta saha var. Javi Martinez, Rode , Alonso, Kimmich i aldılar, Vidal i aldılar, Thiago Alcantara da var. Bu 6 adamın içinde oyun planında genellikle ikisi yer alıyor. Bu ikilinin önünde Müller serbest oynuyor onun önünde de Lewandowski var. Rode bu altılının içinde 5. adamdır bana göre. Çok zor mu ? Öyle. Fakat imkansız da değil. 8-10 milyon opsiyonla kiralama teklifine bayern olumsuz bakmaz. Üstelik bedavaya aldılar bu adamı. Fakat olay oyuncuda. Artık orada da Kaju mu fıstık mı lüks karışık mı yaparlar bilmem  :evillol: :evillol: Olursa efsane ötesi birşey olur. En iyi transferi olur Fikret Orman' ın tüm seneleri boyunca. Ayrıca Twitter da da Beşiktaş 4 vermiş Bayern 6 istiyormuş falan filan yazan Beşiktaş hesapları var. Ne bileyim insan umutlanıyor. Gelse orta sahaya başkasına gerek kalmaz.

Çevrimdışı brkntcnr

Ayrıca oyuncu transferinden ziyade Bayern le de Chelsea yle kurduğumuz gibi bi bağ kurmamız lazım. Onlarda yeterli olmayıp de bizde oynayabilecek kalitede isimler var. Chelsea yle yaptığımız gibi bir iletişim kurabilirsek çok çok iyi olur.

Çevrimdışı dlcs

Çok ezbere konuşuyorsunuz. Topal'ı sutlayıp ozan'ı alma planı tamamen doğru. Topal artık performansı düşmüş bir oyuncu.

Çevrimdışı Kadir G.

Ayrıca şu Rode olayı acayip dikkatimi çekiyor. Şuan Bayern in elinde tam 6 tane orta saha var. Javi Martinez, Rode , Alonso, Kimmich i aldılar, Vidal i aldılar, Thiago Alcantara da var. Bu 6 adamın içinde oyun planında genellikle ikisi yer alıyor. Bu ikilinin önünde Müller serbest oynuyor onun önünde de Lewandowski var. Rode bu altılının içinde 5. adamdır bana göre. Çok zor mu ? Öyle. Fakat imkansız da değil. 8-10 milyon opsiyonla kiralama teklifine bayern olumsuz bakmaz. Üstelik bedavaya aldılar bu adamı. Fakat olay oyuncuda. Artık orada da Kaju mu fıstık mı lüks karışık mı yaparlar bilmem  :evillol: :evillol: Olursa efsane ötesi birşey olur. En iyi transferi olur Fikret Orman' ın tüm seneleri boyunca. Ayrıca Twitter da da Beşiktaş 4 vermiş Bayern 6 istiyormuş falan filan yazan Beşiktaş hesapları var. Ne bileyim insan umutlanıyor. Gelse orta sahaya başkasına gerek kalmaz.

Rode ismi Ozan transferini gölgeye düşürmek için renkli medyanın ortaya atmasıdır. İnanmayın.

Ne onu alacak paramız var ne de oyuncu buraya gelmek ister. Şimdi satılığa çıksın 4-5 tane talibi çıkar.

Çevrimdışı Kadir G.

Bir de yok başkan 4 milyon teklif etmiş bayern 6 istiyormuş pazarlıklar sürüyormuş haberi yapmışlar tam komedi.

6 milyonu verin gelin alın deseler çoktan açıklanırdı.