Ozan meselesiyle ilgili problem oyuncunun potansiyelinden çok muhtemel katkısıyla istenen meblalar arasındaki orantısızlık. 5 milyon ve üzerine transfer edilecek potansiyelde bir oyuncu değil. Ayrıca tecrübeli, oyun bilgisi daha yukarda bir orta sahanın sorunumuzu çözme ihtimali daha yüksek. Bedava oyuncu ya da kiralık vs arıyor olsaydık seçenek sıkışıklığı makul görünürdü ama bu kadar bonservis gözden çıkarılıyorsa (en az 4 mil) diyelim, bir çok alternatif var hali hazırda Avrupa'da. Gökhan ve Ozan'a tıkanılması anlamsız. İnler kaliteli bir oyuncu ancak 31 yaşında, son sezonu formsuz geçen bir oyuncuya 4 mil euro filan vermek de çok akılcı görünmüyor. Belki 2 ya da 3. kez yazıyorum ama bonservissiz Aquilanı'ye hayıflanmamak elde değil.
Son döneme girdiğimiz için alternatif yokluğundan bahsediliyor ancak zaten büyük ligleri ortalama düzeyde takip eden herkesin bildiği çok ekstra izlemeye vs gerek duymadan zaten oyuncu veritabanında bulunması gereken bir çok oyuncu var. Aradığımız mevki ortalama bonservislere Avrupa liglerinde altyapısı, mental kapasitesi yüksek bir çok oyuncu bulunabilen bir mevki.
Son iki senede kimini az kimini çok izlediğim ve iş yapabileceğinden emin olduğum bir grup alternatifi sıralamaya çalışayım mesela. Ben yönetimin elinde olsam bu oyuncuların durumunu soruştururdum. Belki 1. belki 2. orta alan takviyesi olarak.
1. Luca Cigarini (Aquiani kaçtı dedik bu İtalyan vatandaş onun muadili bir oyuncudur örneğin. Gerçi Aquilani'ye asıl benzeyen Montolivo'dur ama onu Milan bırakmaz bu sene. Atalanta'da oynuyor 4 senedir. Defansif anlamda açık kapattığı gibi oyun geçişliliğini de sağlar.)
2. Juraj Kucka (Biraz kesenin ağzını açmak gerekebilir. Ancak Giunti etkisi yaratır. Epey zamandır Genoa'da. Serie A tecrübesi hayli fazla.)
3. Ogenyi Onazi (Bir ara ismi geçmişti. Umarım alternatifler arasındadır. Genç ve dinamik. Kazmalıkları da var ama bence Ozan'dan daha potansiyelli. Geçen sene düşüş yaşadı. Lazio'dan koparmak için fırsat olabilir.)
4. Christian Gentner (Stuttgart. Son sözleşmesi için yüksek yıllık ücrete imza atmak isteyebilir. Bence ilgilenilmeliydi. İlk etapta zor gözükse de Ernst'te ilk etapta bana kolay görünmemişti.)
5. Perparim Hatemaj (Bu daha düşük profilli ilk 4 oyuncuya göre. Atiba'nın alternatifi olarak düşünülebilir. Yıllık ücret, bonservis yüksek olmaz. Chievo'nun ön liberosudur yıllardır. Hayli de sert bir oyuncudur.)
6. Jacopo Sala (Genç/potansiyelli kontenjanından. Takip edenler Hamburg'dan yetiştiğini hatırlayacaklardır. Gökhan, Tolgay jenerasyonundan. Beklenen çıkışı yapamadıysa da Gökhan'ın Hamburg ve TSL performanslarını ve buradaki çıkışını bilenler iyi bir seçenek olabileceğini düşünebilirler.)
7. Simon Thern (Malmö'de çıkış yapıp geçen sene başında Heerenveen'e geçmişti. Dinamik, ofansif meziyetleri de olan İskandinav ortasahalardan. Piyasasının çok yüksek olduğunu sanmıyorum.)
5,6,7 Ozan, Gökhan vsden iyi oyuncular değiller elbette ama çok daha maliyetsiz alternatifler olabilirler ve Ozan kadar potansiyelliler bence. İlk 4 oyuncuysa direk 11'e yazılabilecek kalitedeler.
Uyumamak için elimden geleni yaptım bende gece gece