2015/16 Transfer Sezonu
2015/16 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2015/16 Transfer Sezonu 2015/16 Transfer Sezonu ile ilgili tüm paylaşımları bu başlıkta yapacağız.

0 Üye ve 22 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2015/16 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12951816 defa] 2015/16 Transfer Sezonu

Çevrimdışı hic2222

@Necmi bey, @Çağrı ve tanımadığım diğer tüm yöneticilere seslenmek istiyorum;

Muhakkak huzur, sükun, saygı çerçevesinde bir forum olması gayretiyle ve endişesiyle bazı kaideler uyguluyorsunuz.
Tabiki sizler daha iyi bilirsiniz ama forumda bir F Tipi Cezaevi havası oluşmaya başladı...
Birileri konulan kurallara uymuyorsa birebir bilgilendirilip ceza, yaptırım vesair uygulansa,
Ceza maddeleri, uygulanan hükümler, sürekli demokrasinin kılıcı gibi her sayfada karşımıza dikilmese daha uygun olur diye düşünüyorum.

Tabiki yönetim sizin, karar sizin ancak bence kabak tadı vermeye başladı bu ceza uygulamalarının ifşa veya hatırlatma kısımları..

Saygılarımla..
Kılıcın yapamadığını adalet yapar.

Çevrimdışı aa1903

Teşbihte hata olmaz ama bence elmayla armutu kıyaslıyorsunuz.

Realitede Futbolun hiçbir toplumsal, yaşamsal, sosyolojik, teknolojik vesaire vesaire geri dönüşü yok.
Yani bilimsel çerçevede yok. Yani Futbol olmazsa ağaç yetişir, hasta iyileşir, uçak uçar vb..
Ama Doktor mühendis vesair olmazsa olmaz...

Ancak işin diğer boyutu artık insan hayatında kabul görmüş gerçekler var.
Bazı yerlerde futbol, bazılarında basketbol, masa tenisi, bilardo, dövüş sporları, beyzbol, motor sporları vesair vesair...

Bir şekilde bir Formula 1 pilotu daha fazla para kazanıyor. Yada basketçi, futbolcu vesair..

Mesela Nikolas Tesla bir Messi kadar popüler olamamıştır yaşarken, tabi ki parada kazanamamıştır muhtemelen.

Yani bu kısır bir döngü,,

Eğlenceye yönelik faaliyetler, bir cepheden bakınca herşey, bir cepheden bakınca hiçbirşey... Yani tercih..

abi haklısın futbol olmasa kimseye bir zararı dokunmaz. müzik olmasa da kimseye bir zararı dokunmaz. ama spor ve sanatın bütün dalları yok olursa insanlar kafayı yerler.

ayrıca "futbolcular niye bu kadar çok para kazanıyor?" sorusu sormak yerine insanların futbola niye bu kadar çok ilgi gösterdiğini sorgulamak daha mantıklı bana göre. kapitalist sistemde yaşıyoruz, yüksek reyting=yüksek para.

Çevrimdışı Kaan Türker

futbolcunun yararını sen ölçemezsin. eğer bir futbol maçını izlemeye 50bin kişi gidiyorsa onun yararsız olduğunu nasıl kanıtlayabilirsin. ayrıca ülkede verilen rakamlar sana göre astronomik. aslında astronomik falan değil. sorun sadece bu paraları veren kulüpler gelir olarak ve başarı olarak bu paraları geri alamıyor. bizim ligimizde kural falan olmadığı için astronomik olarak lanse ediliyor çünkü bu paraları ödeyen takımlar borç içinde.

bir de dünyanın diğer ucundan örnek vereyim. amerikadan. nba-nfl ya da beyzbol. burdaki oyuncuların aldıkları paralar yıllık olarak 30 milyon dolarlara çıktı (sadece maaş, sponsorluklar yok) neden astronomik olmuyor çünkü kulüplerin bu paraları ödeyecek bütçeleri var. kimse de demiyor ki hacı bunların bana bir faydası yok niye bu kadar kazanıyorlar diye.

demiyorlar çünkü o da bir sektör. nasıl ki liman hizmetleri bir sektör bu da spor sektörü. binlerce kişiye iş imkanı sağlıyor.

madem sana futbolcuların bir faydası yok, neden bu tip forumlarda yazıyorsun ki? sonuçta futbolcuların sana bir faydası olmadığına göre takımların da yok.

bir de futbolculara bu paraların ödenmesini sağlayan kombine, forma, bilet alan insanlar saf sen akıllı
Ekonomik anlamda bakmak isteniyorsa makro düzeyde bakmak ve yavaş yavaş mikro düzeye inmek daha makul. İlk önce ülkenin ekonomik düzeyine bakmak lazım, gsmh oranı nedir vs... Bunları oranlamadan orada böyle şurada böyle demek doğru değil bana göre. Ekonomide çok kullanılan bir analiz var, daha doğrusu en basit analiz pareto 80-20 kuralı bu doğrultuda bakıldığında ülkedeki gelir seviyesinin dağılımı analiz edilip yorumlanabilir. Türkiye gibi ülkelerde bu paralar astromikten de ötedir. Her şeyden öte diğer meslek sahiplerine hakarettir, burada sadece futbolu kastetmiyorum. Neyse bu olay çok uzar. Sadece yorumumu belirtmek istedim.

Çevrimdışı brkntcnr

Yahu dün evren soktu benim aklıma mvilla yı. Muazzam olur. Belki ilgi bile yok ama ben sanki ilgileniyormuşuz gibi bakıyorum. Yok mu burada yönetime yakın kişiler biraz bastıralım. Ozanla uğraşana kadar bu adamı koparalım :)

TURKCELL T50 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı Scout

E o zaman izlemeyin dostum :) Yarar zarar değil ki bu Dünya'da eğlence sektörü diye bir şey var. Dünya'nın en büyük sektörü.

Eğlence sektöründe de fiyatlar böyle. Bir dizi bölümü başına 200.000 lira alan oyuncular var. Yarar zarara bakamyacaksınız servis sunduğu kitleye bakacaksınız.

O kitle Türkiye'de 40 milyon en az. Hangi mühendisi 40 milyon kişi tanıyıp hata olunca sövüyor tehdit ediyor?
Tehdit Neden Mi Annem Babamın Maaşı 2000 Ben Gidip Forma Alıyorum , Maça Gidiyorum , Daha Dün Ozan Tufanın Açıklamaları Futbolcu Babasını Çalıştırmaz Bune Saçmalık , Bizim Annemiz Babamız Biz Okuyalım Diye Paralar Döksün Eşşekler Gibi Çalışsın Ben Okumak İçin Ameliyatımı Erteledim Yazın Oldum Ne Acılar Çektim , Her gün 30 Dakika Otobüs Duragina Yuruyordum Okula Gitmek İcin , Daha Mesleğini Layıkıyla Yapamayan Topçular Laf Yiyince Baskı Altındamı Oluyor , Aldığı Paralar Hak Etmiyorlar
Pika Pika

Çevrimdışı Sarp

@Çağrı Geçtiğimiz sayfalarda paylaştığın Sam Larsson ne öyle ya!
Argo tabirler kullanmak istiyorum.
Gerçi böyle kolaj videolar yanıltıcı olabiliyor.  :D

Çevrimdışı TALAT

Ekonomik anlamda bakmak isteniyorsa makro düzeyde bakmak ve yavaş yavaş mikro düzeye inmek daha makul. İlk önce ülkenin ekonomik düzeyine bakmak lazım, gsmh oranı nedir vs... Bunları oranlamadan orada böyle şurada böyle demek doğru değil bana göre. Ekonomide çok kullanılan bir analiz var, daha doğrusu en basit analiz pareto 80-20 kuralı bu doğrultuda bakıldığında ülkedeki gelir seviyesinin dağılımı analiz edilip yorumlanabilir. Türkiye gibi ülkelerde bu paralar astromikten de ötedir. Her şeyden öte diğer meslek sahiplerine hakarettir, burada sadece futbolu kastetmiyorum. Neyse bu olay çok uzar. Sadece yorumumu belirtmek istedim.

ülkede çalışan insanlara oranlarsan astronomik. hatta bende ömrüm boyunca çalışsam hiç yemeyip biriktirsem heralde pektemekin bir yıllık ücretini toplayamam.

ama futbol ülke çalışanlarına oranlanırsa yanlıış olur kanaatindeyim. kişi başına gsmh'de çin ve hindistan çok gerilerde ama orda da ödenen ücretler afaki. abd'de bile çalışanlara oranlar sporcuların aldığı para çok yüksek. hatta en yüksek ordadır diye tahmin ediiyorum.

ama dediğim gibi spor özellikle futbol kendi içinde değerlendirilmeli.
beyond the horizon of the place we lived when we were young
in a world of magnets and miracles

Çevrimdışı Kemal

Nerde ulan bu Gomez'in KAP'ı ve uçak radar görüntüleri, kafayı yedirtecekler sonunda!

Çevrimdışı Kaan Türker

Dostum ben de 3 tane üniversite bitirdim ben de devam ediyorum gelişmeye de ben kazanamıyorum diye adamın kazancını niye fazla göreyim? Adam zorla mı alıyor bu parayı?

İşin karşılığı bu Dünya'da. Bu futbolcuya göre belirlenmiyor ki. Reklam, bilet vs para bir havuzda toplanıyor ve bu işi yapanlara dağıtılıyor. Öyle bir şeyi sorguluyorsunuz ki şuan forma 20 lira bile 5 lira olması lazım futbolcunun normal ücret alması için.

Yani futbolcuya o ücreti kazandıran biziz bir başkası değil.
Biz değiliz o paraları kazandıran buna insanları iten sistem. Sisteme dahil olmayabilirsin, bunda bir gariplik yok. Adam o paraya forma almıyorum diyebilir. Bilet almıyorum diyebilir. Burada zaten olay adamların kazandığı para değil. Kazandıkları paraları normalleştirmek sorun. Verilen emek, katma değer, sağlanan kazanç, fayda vs diye liste uzar gider. Bunların hepsini düşünüp normal demek bana garip geliyor. Bunlar benim düşüncem, tabi ki sen farklı düşünebilirsin ya da bir başkası.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 28 Temmuz 2015, 15:48:52
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
@Çağrı Geçtiğimiz sayfalarda paylaştığın Sam Larsson ne öyle ya!
Argo tabirler kullanmak istiyorum.
Gerçi böyle kolaj videolar yanıltıcı olabiliyor.  :D

Onun da savunması zayıf Kerim gibi  :evillol:
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Kaan Türker

ülkede çalışan insanlara oranlarsan astronomik. hatta bende ömrüm boyunca çalışsam hiç yemeyip biriktirsem heralde pektemekin bir yıllık ücretini toplayamam.

ama futbol ülke çalışanlarına oranlanırsa yanlıış olur kanaatindeyim. kişi başına gsmh'de çin ve hindistan çok gerilerde ama orda da ödenen ücretler afaki. abd'de bile çalışanlara oranlar sporcuların aldığı para çok yüksek. hatta en yüksek ordadır diye tahmin ediiyorum.

ama dediğim gibi spor özellikle futbol kendi içinde değerlendirilmeli.
Katılıyorum sana ve hatta o yüzden her yerde spor, oyunculuk gibi televizyon mesleği denen meslekler çok uçuk para kazanma meslekleri olarak görülüyor. Çalışanlara oranlanmasını kastememiştim orada. Oranlamadan, bu oranlama ile astronomik normal az kıyasından vs bahsetmeye çalıştım. Neyse sonuçta durum bu. 

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 28 Temmuz 2015, 15:51:10
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
Konudışı tüm yorumlar temizleniyor.

Bundan sonra şikayeti olan özelden yapsın yöneticilere. Yoksa yazılan konudışı kabul edilecek.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Nem: %24.  :D

Ben antrenmanları uzaktan yönetiyorum.  :evillol:

Alanya güzeldir ama.

Güzel de.. %60-70 nem ve..

Esmiyor. :evillol:

Aslında yaz kamplarını karadeniz yaylalarında yapmak lazım performansa direk etki edicektir. Soğuk memleketlerde antrenmanlar ve maç tempoları daha verimli oluyor diye duymuştum :alala:
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı can1903

Nerde ulan bu Gomez'in KAP'ı ve uçak radar görüntüleri, kafayı yedirtecekler sonunda!
Uçağı takip etmek istiyorum ben ya
Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimdışı TALAT

uçak cumadan önce gelmez diye tahmin ediyorum :alala:

Çevrimdışı Kemal

Geçende yazdım son kez mükerrer olmama adına yazıp çekilecem :

Bir başlık açılsın , davetle o başlığa girilsin , yönetimle 1 konu hakkında ( yazısı silinmiş - düzeltilmiş- uyarı almış vb. ) itiraz edip karşılıklı konuşulacak yazışılacak kişi o başlığa davetle çekilsin , orda istenilen kadar yazılıp çizilip tatlıya bağlanır veyada bağlanmaz.

Özerk bir yer olduğu için insanların tahammül sınırlarıda daha alt seviyede olur , çünkü herkes okumadığından gurur yapma olayıda azalır.

Burda da flood oluşmaz, konu dışı olmaz.

Olaydan sonra silinir loglar o özel alanda da şişme olmaz.

Çevrimdışı Scout

Konu Disi Olmasin Diye Edit
[ Son Düzenleme: 28 Temmuz 2015, 15:59:00 Scout ]
Pika Pika

Çevrimdışı Kemal

uçak cumadan önce gelmez diye tahmin ediyorum :alala:

uçağı Cuma gününe kadar takip edemezsek , gerçekten kafayı sıyırırız bu konuda. :)

Çevrimdışı Anıl

Gomez bugün kapa bildirilmez bence boşa bekleniyor :)

Yarın bildirilir bence

Çevrimdışı TALAT

uçağı Cuma gününe kadar takip edemezsek , gerçekten kafayı sıyırırız bu konuda. :)

bir bilgim yok bu konuda ama nedense öyle bir hisse kapıldım.

kartalbaz01

• Ziyaretçi

@Necmi bey, @Çağrı ve tanımadığım diğer tüm yöneticilere seslenmek istiyorum;

Muhakkak huzur, sükun, saygı çerçevesinde bir forum olması gayretiyle ve endişesiyle bazı kaideler uyguluyorsunuz.
Tabiki sizler daha iyi bilirsiniz ama forumda bir F Tipi Cezaevi havası oluşmaya başladı...
Birileri konulan kurallara uymuyorsa birebir bilgilendirilip ceza, yaptırım vesair uygulansa,
Ceza maddeleri, uygulanan hükümler, sürekli demokrasinin kılıcı gibi her sayfada karşımıza dikilmese daha uygun olur diye düşünüyorum.

Tabiki yönetim sizin, karar sizin ancak bence kabak tadı vermeye başladı bu ceza uygulamalarının ifşa veya hatırlatma kısımları..

Saygılarımla..
Abi burda bizim hic hatamiz yokmu? Bide onlarin cephesinden bak. 2 aydir forumu takip ediyorum her defasinda maclarda link atarmisiniz gibi yorumlar oluyor. Bu adamlar daha ne kadar uyaracaklar. Bir kural varsa uygularsin yada sonuclarina katlanirsin. Senin icin demiyorum yanlis anlama biz diyorum kendimide icine koyuyorum. Onlarda insan ve onlarinda bazen kopma noktalari olabilir.

Çevrimdışı Deniz

Gomezin son iki yildir yaşadığı sakatliklar malum ama kalitesi tartisilmaz.iyi bir gomez bu ligi süpürür.
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı can1903

Gomez bugün kapa bildirilmez bence boşa bekleniyor :)

Yarın bildirilir bence
Evrak yetişmedi diyor birisi birisi imza yok sözlü mütabakt var diyor bizle resmen bill.. geçiyolar  :sevinc
Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimdışı can1903

Bu arada biz niye Fener başarılı olmasın diye söylüyoruz ki.. Gs parayı avuçlayacak bizim avrupa geliri Ts&Beşiktaş&Fb ihtimal dahilinde Başakşehirde olacak..