2015/16 Transfer Sezonu
2015/16 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2015/16 Transfer Sezonu 2015/16 Transfer Sezonu ile ilgili tüm paylaşımları bu başlıkta yapacağız.

0 Üye ve 18 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2015/16 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12902528 defa] 2015/16 Transfer Sezonu

Çevrimdışı Türkay

Sirf Van Persie, Ibrahimovic gelmedi diye yönetimi elestirmek komik. "Messi'yi alamadiniz!!1!11!!" gibi oluyor biraz. Sanki Dzeko mesaj gönderiyor 'beni alin' diye, bizim yönetim 'olmaz biz Ndoye alacagiz' diyor. Van Persie'nin bile pesinden kosuldu ama olmuyor, Sampiyonlar Ligi veya sampiyonluk yillardir yok ve bu yüzden yildizlari ikna etmesi imkansiz oluyor.

Ndoye'yi de sirf büyük bir isim olmadigi için elestirmeyelim, saçma oluyor. Süper Lig'te süper golcü degil, belli özellikleri olan golcüler daha faydali oluyor. Fernandao, Burak Yilmaz bu sene Demba Ba kadar gol atmadilar mi? Demba Ba ikisinden de kat kat üstün bir golcü olmasina ragmen oldu, hatta 'Türkiyede bu kadar temasa dayali oyun oldugunu bilsem gelmezdim' dedi. Ndoye süper yildiz degil, ama eger süper lig'e uygun bir oyuncuysa gol krali olacaktir.

Dzsudzsak yerine Quaresma istemek ne kadar saçmaysa, Ndoye'yi tanimadan elestirmek de o kadar saçma. Önemli olan takima faydasi. Taraftarin sevgisi (Quaresma) ya da isim (van Persie) degil. Sosa geldiginde de elestiriliyordu, 'Ruiz, Belhanda denilirken Sosa kim yaa.s' deniliyordu, Sosa hepsinden daha iyi seçim çikti.

Ama başkan dün çıkıp dedi ki "Yeni forvette Van Persie ile eşdeğer"  :tabe:
Sevdalı yüreklerde Beyaz sürgünler

Çevrimdışı Armağan Bozkurt

Sirf Van Persie, Ibrahimovic gelmedi diye yönetimi elestirmek komik. "Messi'yi alamadiniz!!1!11!!" gibi oluyor biraz. Sanki Dzeko mesaj gönderiyor 'beni alin' diye, bizim yönetim 'olmaz biz Ndoye alacagiz' diyor. Van Persie'nin bile pesinden kosuldu ama olmuyor, Sampiyonlar Ligi veya sampiyonluk yillardir yok ve bu yüzden yildizlari ikna etmesi imkansiz oluyor.

Ndoye'yi de sirf büyük bir isim olmadigi için elestirmeyelim, saçma oluyor. Süper Lig'te süper golcü degil, belli özellikleri olan golcüler daha faydali oluyor. Fernandao, Burak Yilmaz bu sene Demba Ba kadar gol atmadilar mi? Demba Ba ikisinden de kat kat üstün bir golcü olmasina ragmen oldu, hatta 'Türkiyede bu kadar temasa dayali oyun oldugunu bilsem gelmezdim' dedi. Ndoye süper yildiz degil, ama eger süper lig'e uygun bir oyuncuysa gol krali olacaktir.

Dzsudzsak yerine Quaresma istemek ne kadar saçmaysa, Ndoye'yi tanimadan elestirmek de o kadar saçma. Önemli olan takima faydasi. Taraftarin sevgisi (Quaresma) ya da isim (van Persie) degil. Sosa geldiginde de elestiriliyordu, 'Ruiz, Belhanda denilirken Sosa kim yaa.s' deniliyordu, Sosa hepsinden daha iyi seçim çikti.

Sen çok yanlış gelmişsin ya. Ndoye ismini eleştirmiyoruz, Sürec sonunda ndoye isminin gelmesini eleştiriyoruz.

Farkı bir otur düşün.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 12 Temmuz 2015, 19:24:29
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
Rahmi Koç ve Erdoğan Demirören'den değil oğullarından çektik biz :tabe:

Erdoğan Demirören'in kendisinden de çektik sağolsun :)
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Kadir G.

Sanki taraftar yıldız istiyormuşta rvpden daha iyisi gelir diyen bizmişiz gibi yorum yapmayın saçmalıyorsunuz.

Çevrimdışı murat

n doye nin eski bir analizi.trabzona transfer olma işi son anda yatmış.o dönem yapılan bir analiz.

Nasıl Bir Futbolcu?

Futbol kalitesi olarak, bitirici vuruşları iyidir, sakindir pozisyon içerisinde. Şutları da iyidir fakat özellikle kafa gollerinde çok daha iyidir. Kornerlerde ön veya arka direğe yaptığı koşularla kalecileri gafil avlayabilir. Ligin hava hakimiyeti en iyi oyuncusu olacaktır diyebilirim. Ayrıca fizik gücü yüksektir. Pozisyon içerisinde pes etmeyi sevmez, Odense ve Lyngby maçlarında şut çektikten sonra kaleden dönen topları tamamlayıp gole çevirdiği pozisyon vardır, hava topuna zıpladıktan savunmanın bakışları arasında 2. bir gol hamlesi yapması da çevik olduğunun göstergesidir.  Top kontrolü tekniği oldukça iyidir. Sadece gol atmaz takım arkadaşlarına da attırır. Zaten Kopenhag formasıyla 34 asisti bunu göstergesi. Özellikle ileride Santin’le çok iyi anlaşmaları verimliliğini daha da arttırmıştı. Kobenhavn’ın altın sezonunda her iki kanadın çok iyi işlediğini ve 2 tane de bindirmeyi seven bekin olduğunu hatırlatalım. N’Doye’un form grafiğini yükseltmek için kanatların çalışkan olması bence elzemdir. İstediği hava toplarını attığınızda, bitiriciliğinin yüksek olduğu kafa vuruşlarıyla rakipleri zorlayacaktır. Boyu 1,86 olsa da yavaş bir oyuncu değildir. Komple bir forvet oyuncusudur. Derbi maçlarına daha da iyi motive olur, Brondby maçlarını pek boş geçmeyip 11 maçta 8 gol atmıştı. Duran toplarda ise Panathinaikos formasıyla Lazio'ya, Kopenhag formasıyla Midtjylland'a ve Senegal milli takımında attığı frikik golleri vardır hatta Chelsea maçında direkten dönen topu ama frikiklerde beklentileri çok yüksek tutmamak gerekir.

Karakteri

“Senegal’de herkes mutludur, sorunları olduğunda bile. Mutlu olduğunuzda istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz.”

Dame N’Doye’u tek kelimeyle tanımlamak gerekseydi bu kelime neşe olurdu herhalde. Karakter olarak da çok düzgün bir adamdır, koca Kopenhag kariyerinde gördüğü kırmızı kart yok, hakemlerle didişmez. Aklıma 3 senedir sinirlendiği pozisyonları getiriyorum da 1 elin parmağını geçmez. SonderjyskE ile Odense maçlarında rakiplerle gerginlik yaşamış (kavga değil) ve bir de kendi takım arkadaşı Zohore şutu kendisine bırakmadığı için sinirlenmiştir. Ama heba olan pozisyonu görseniz siz de çileden çıkabilirdiniz.

Hatırlayan var mıdır bilmem ama eski Bjk kalecisi Shorunmu (nasıl yazılıyor hatırlamıyorum) gibi yanlış olduğunu düşündüğü şeylerde hafif şekilde gülümser, tepki vermeden geçer gider. Neşeli oyuncunun nasıl güldüğünü merak mı ediyorsunuz? O zaman kısa bir video derleyeyim:

Saha Dışındaki Yaşamı

“Yapmanız gerekenleri sahada yapmanız gerekiyor.  Sizi buralara taşıyan gazeteler ve televizyon kanalları değil teknik heyetin sizi iyi oynuyorken görmesi ve size güvenmesidir.”

Yukarıdaki sözü N’Doye’un basına yansımayı sevmediğinin göstergesi aslında. N’Doye röportajı pek göremezsiniz o yüzden. Aslında “hocanın kararı”, “sadece çalışıyorum” gibi standart cevapları nedeniyle muhabirler de artık röportaja yanaşmamaya başlamış. Basın demişken; Danca, "Dame" kadın demek olduğundan basın haber girerken genellikle "Damen" demeyi tercih ederdi. Ama herhangi bir lakabı yoktu.

Gece hayatı vardır, barlara takılır ama içip olay çıkardığını veya maç günü barlarda sabahladığını kısacası aşırıya kaçtığını duymadım. Zaten öyle bir olay olsa ligin en gözde oyuncusu olduğundan manşetlerde elbet rastlardık. Bir bar kavgası olayı var ama onu ilerki bölümde anlatacağım.

Disiplinsiz  mi?

Aslında bu soruyu çalıştığı teknik adamları gruplayarak cevaplandırmak en uygunu olacaktır;
Solbakken otoriter bir hocaydı bir gün “İdmanlara bir daha geç kalırsan önümüzdeki 4 maç kenarda oturursun.” demişti. Solbakken de saygı duyduğu bir hoca olduğundan ona karşı disiplinsiz bir tavır sergilememişti.

Nilsson ise takım üzerinde otorite kuramayan bir teknik adamdı, İsveç kariyeri nasıldı bilmiyorum ama Kopenhag’da durum buydu. N’Doye bu dönem idmanlara geç gelmeyi alışkanlık haline getirdi, hocayla takıştı derken taraftarla arası çok iyi olması nedeniyle mecburen oynatıldı. Bu olumsuz ortamda olmasına rağmen saha içi performansı açısından her zaman çalışkan bir oyuncuydu. Antrenman tembeli diye de niteleseniz, saha içindeki çalışkanlığına pek laf edilebileceğini düşünmüyorum.

Son teknik direktör Ariel Jacobs’la uzun süre çalışma fırsatı bulamadı. Milli takımda olduğundan Kopenhag kampına geç katılmıştı, sonraki günlerde de transfer gelişmeleri yaşanınca aklını pek Kopenhag’a veremedi. Bu yüzden ilk uyarı olarak Jacobs tarafından son hazırlık maçında kadro dışı bırakıldı. Transfer görüşmeleriyle telefonda sabahlamayı sürdürünce Ariel Jacbos tarafından profesyonel olmamakla suçlandı ve ilk lig maçında da kadro dışı bırakıldı. N’Doye ise mental olarak zorlu bir süreçten geçtiğini, kulübünden anlayış beklediğini söyledi. Ayrıca hocası Jacobs ile sorunu olmadığını zaten takıma yeni katıldığından birbirlerini neredeyse tanımadıklarını söyledi. Kadro dışı kaldığı lig maçından sonra Jacobs söylemlerini yumuşatıp maçta N’Doye’un yokluğunu hissettiklerini açıklayarak bir nevi kadro dışı bırakma kararından vazgeçebileceği sinyalini verdi. Şunu söyleyebiliriz ki N’Doye kafasında Kopenhag’ı bitirmiş durumdaydı, transfer döneminde sadece formasını giyebileceği “yeni takımı” düşündü.

N'Doye ve eşi

Ailesi

Müslüman olan N’Doye evli ve eşinin hamile olduğuna dair söylentiler var doğru mu zaman gösterir. Senegalli’nin abisi Ousmane N'Doye Romanya takımlarından Vaslui forması giymektedir. Annesi için yanılmıyorsam Lyngby maçında attığı gol sonrası formasını çıkartıp seni düşünüyorum anne, seni seviyorum yazılı tişörtünü göstermiştir.

3 yıl önce PSV Eindhoven ile deplasmanda yapacakları Uefa kupası maçı öncesi eşi menenjit şüphesiyle hastaneye kaldırılmış fakat N’Doye yine de zorlu deplasman maçına çıkıp elinden gelen mücadeleyi göstermiştir. Bunla ilgili sorulan sorulara ise zor bir durumdu fakat takım için önemli bir maçtı cevabını vermiştir. Eşi de 1 haftadır başı ağrıdığını, soğuğun da etkisi olduğunu söyleyerek bir bakıma soğuk Danimarka ikliminden şikayetçi olmuştur.

Taraftarla olan ilişkisi

N'Doye'un taraftarlarıyla olan yakın ilişkisi bilinen bir şeydir. Hatta kendini de FC Kopenhag taraftarı sayar. Gol attığında genellikle ateşli taraftarların bulunduğu kale arkasına koşup sevincini içtenlikle paylaşır. Hatta yukarıda yüklediğim videodaki son gol sevincini izlerseniz buna çılgınlığı da dahil edebiliriz. Gol sevinci sırasında önündeki çöp kovasını taraftarlara atıp ilginç bir gol sevincine imza atmıştı Senegalli.

Taraftar grubunun logosundan dövme yaptırması

Olay olan dövmesi

Taraftarın sevgilisi olan Senegalli golcü Kopenhag'ın en ateşli taraftar grubu olan Urban Crew'in logosunu koluna dövme olarak yaptırmıştı ancak Urban Crew yaptığı taşkınlıklarla kulübün ceza almasına neden olan, kulübün pek hazzetmediği taraftar grubuydu. Kulüp yöneticisi Anders Hørsholt N'Doye'un taraftarlarla yakın ilişki içinde olan ve kulübe %100 bağlı bir oyuncu olduğunu bildiğini söyledi. Ancak yaptırdığı logoyu pek hoş bulmadığını yine de vücuduna yaptıracağı dövmelere karışamayacaklarını dile getirdi. N'Doye ise maç sonu dövme hakkında sorulan sorular karşısında bunun kişisel bir konu olduğunu söyleyip cevap vermekten kaçınmıştı. Kısacası taraftar grubuna olan sempatisi için yönetimle karşı karşıya gelmeyi bile göze almıştı N’Doye.

Diskoda Kavga Olayı

N’Doye’un yılbaşından önce gittiği diskoda olay çıkardığı söylenmişti. İddia sahibi 2 Brondby’li N’Doye’un kendilerine saldırdığını söyleyip polise şikayetçi olmuşlardı. N’Doye ise bu polisin işi bir şey söylemek istemiyorum, hiçbir şey olmadı sadece diskoda garip davranan kişiler vardı diyerek soruları yanıtlamıştı olay sonrası…

18 ve 33 yaşındaki Brondby taraftarlarına göre N’Doye herkesin ortasında taraftarlara saldırıp elbiselerini yırtmış, N’Doye’un yanındaki kadın da kendilerine şişe fırlatmıştı. Ancak diskodaki kamera kayıtları incelendiğinde bu senaryonun doğru olmadığı anlaşıldı, N’Doye’un tahrik edici veya saldırgan bir tavrına rastlanmamıştı. Dün ise polis N’Doye’un o gece hiçbir olaya karışmadığını ve soruşturmada aklandığını açıkladı. N’Doye’un kişiliğini bildiğimden böyle bir şey yapsa çok şaşırırdım zaten…

geniş analiz alttaki linkte;
http://kuzeyligleri.blogspot.com.tr/2012/07/dame-ndoye.html

Çevrimdışı Ersoy

Rvp'nin bir tık üstü veya ona eşdeğer adam alıcaz dedi ve bize sunduğu adam ndoye ?
Bundan sonra her sene!

Çevrimdışı Alper1903

Eleştirilen o değil. Madem büyük oynuyorduk transferde neden bir anda küçüklere geçtik? Taraftarla dalga geçmek gibi birşey bu.

Çevrimdışı TALAT

rahmi koç mustafa ve ali koçu beşiktaşlı yapabilseydi şu an ki durumumuzu düşünemiyorum.
ayrıca onları fb li yapan da şöförleriymiş. hayat bu kadar saçma olabiliyor bazen
beyond the horizon of the place we lived when we were young
in a world of magnets and miracles

Çevrimdışı ozan062

cucagın iki tam maçını izledim

acıkcası biraz hayal kırıklıgına ugradım,, ne yapacagını belli ediyor yani ezber oynuyor ha dersenki onlemini alıyorlarmı alamıyorlar ama biraz üst düzey rakiplerde sanki tıkanacak gibi bir hissiyat verdi
uzun süre izlenmesi gerek yani ve bende on yargı yokken olmaya basladı.
*ŞENOL GÜNEŞ= En Büyük Güneş Bizim Güneş

Transferler için eleştirim:

Kararsızlık ve gecikme, başarısızlığın sebebidir.GOETHE
MisalGomezde herkesin kararlılığı sonuç getirdi

Çevrimdışı Onur Can

RvP'den iyisi alinacak denmedi, Demba Ba'nin bir tik üstü olacak gelecek oyuncu denildi. Ve Ndoye Demba'dan daha güçlü, daha hizli ve uzun süre forma giymeye alisik (Demba Ba gibi yedek degil). Bence bu tanima da uyuyor. Dzeko'nun, Immobile'nin gelmeyecegini herkes biliyordu zaten.

Hatta iddia ediyorum, Ndoye, van Persieden daha çok gol atar süper lig'de. Van Persie Ndoye'den çok üstün evet ama Türkiye liginde gol atmak farkli. Sürekli temas var v benim bildigim Van Persie daha çok açik alan oyuncusu.

Çevrimdışı aspireless

Ndoye sene sonu en fazla 8 gol atmış olur.Ndoye yerine adam akıllı forvet Quaresma yerine Zudzak gelse süper olur.

Ndoye 20  civari gol atacak neden nesi begenilmiyor gercekten anlmiyorum dem ba dan bir eksigi yok ki adamin. bu adam da gecebiliyor. ndoye senol hocanin tarifine remy den de daha cok uyuyor. lig baslayinca izliycez almislarsa tabi.

Ama hata isim beklentisinin olusturulmasi ona itirazim yok. Biz baska transferler bekliyorduk diye de adami cop yapmayalim adam iyi oyuncu. Kaldi ki bu ligde omer bile 12 gol attiysa penaltisiz....kalas gol krali olduysa... Ndoye her turlu is yapar.

Çevrimdışı talha

Ama başkan dün çıkıp dedi ki "Yeni forvette Van Persie ile eşdeğer"  :tabe:

Yaşıt mı demek istedi acaba :S
Protest eylem düşüncüleri genişletir.
İnsanlar tekil fikirlerle diğer canlılardan farkı kalmaz.

Aynı masal bu sefer farklı olacak diye tekrar tekrar okunmaz.
Eğer bir tesadüf birden fazla nüksediyorsa asla tesadüf olamaz.
Subjektif savunma topluma ve bireye zarar getirir.

Çevrimdışı Alper1903

RvP'den iyisi alinacak denmedi, Demba Ba'nin bir tik üstü olacak gelecek oyuncu denildi. Ve Ndoye Demba'dan daha güçlü, daha hizli ve uzun süre forma giymeye alisik (Demba Ba gibi yedek degil). Bence bu tanima da uyuyor. Dzeko'nun, Immobile'nin gelmeyecegini herkes biliyordu zaten.

Hatta iddia ediyorum, Ndoye, van Persieden daha çok gol atar süper lig'de. Van Persie Ndoye'den çok üstün evet ama Türkiye liginde gol atmak farkli. Sürekli temas var v benim bildigim Van Persie daha çok açik alan oyuncusu.

:evillol: :evillol: :evillol: :evillol: :evillol:

Çevrimdışı aa1903

ortalıkta hasta beşiktaşlıyım gibi dolanan sürüyle beşiktaşlı var. "beşiktaş sahipsiz değildir." demekten başka kulübe 5 kuruş faydalarının dokunduğunu göremedik.

Çevrimdışı Ersoy

Rvp'ye eşdeğer forvet alınacak dedi çok net bir şekilde.Ndoye'da Persie'den fazla gol atsın forma alıp arkasına Ndoye yazdırırım.
Bundan sonra her sene!

Çevrimdışı TALAT

ortalıkta hasta beşiktaşlıyım gibi dolanan sürüyle beşiktaşlı var. "beşiktaş sahipsiz değildir." demekten başka kulübe 5 kuruş faydalarının dokunduğunu göremedik.

hepsi kasımpaşa'da. efendilerinin ellerini öpüyorlar
beyond the horizon of the place we lived when we were young
in a world of magnets and miracles

Çevrimdışı Kadir G.

N'doye Ba'dan iyiymiş :)

Çevrimdışı Hasan Akten

:evillol:

Çevrimdışı Renton

Demba ba n'doyeden daha hizli
See you in another life,brother.

Çevrimdışı aspireless

Alıntı yapılan: Onur Can link=toadamlarlmsg307580#msg307580 date=1436718639

Katiliyorum rvp futbolu bilen adamlara karsi oynadi hep. Simdi 11 kisi ceza sahasinda bekleyen takimlara karsi oynayacak hem sakat hem artik cok genc degil hemde Yalcina. Servete .... Karsi bir oynasin bakalim topla karisik..:)

Çevrimdışı Ersoy

Ndoye>Pektemek
En fazla bu.Daha fazlası etmez.
Bundan sonra her sene!

Çevrimdışı aspireless

Demba ba n'doyeden daha hizli
Kesinlikle daha hizli degil.

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

sanırım bir ara oğluna şirketten uzak dur da ne yaparsan yap  demiş o da geldi bizi batırdı :bandit:

Çevrimdışı Kadir G.

Yok rvp birde burda oynasınmış çok atamazmış. Bunlar hep züğürt tesellisi 20 bırakır. Terrye cahille oynayan adam mı servet çetinle yalçın ayhanla oynayamayacak çok komik.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 12 Temmuz 2015, 19:39:02
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
cucagın iki tam maçını izledim

acıkcası biraz hayal kırıklıgına ugradım,, ne yapacagını belli ediyor yani ezber oynuyor ha dersenki onlemini alıyorlarmı alamıyorlar ama biraz üst düzey rakiplerde sanki tıkanacak gibi bir hissiyat verdi
uzun süre izlenmesi gerek yani ve bende on yargı yokken olmaya basladı.

Quaresma'ya doyamadın Dzsudzsak'ta mı su kaynatacaksın  :kop:
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli