2015/16 Transfer Sezonu
2015/16 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2015/16 Transfer Sezonu 2015/16 Transfer Sezonu ile ilgili tüm paylaşımları bu başlıkta yapacağız.

0 Üye ve 25 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2015/16 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12903007 defa] 2015/16 Transfer Sezonu

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Sosa diyelim ki gitmek istedi.

Sosa yerine josue alınsa ne dersiniz?

İkisi farklı tipte oyuncular. Sosa tek başına yön verirken Josue daha çok pas yardımıyla kontrol edebiliyo.

Mesela Sosa daha oturaklı bi oyuncu, Josue daha bir gezen, daha hareketli, bilekleri daha hızlı bir oyuncu.

Sosa'nın yerini asla dolduramaz ama fark katar kadroya.
[ Son Düzenleme: 26 Haziran 2015, 02:12:42 Yusuf Tekeli ]
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı GÖRKEM

Görkem. Adamlar Gökhan gönülü yedeklemek için şeneri aldı. Alacakları forveti yedeklemek için ligin gol kralı yabancısını aldı, bilmiyorum bunu nasıl atlıyorsun. Adamlar bu isimleri ROTASYONA aldı.

iyi de Gönülü yedekleyebilecek mi? ben hic sanmiyorum.

Fernandao'yu ise yedek mi aldilar yoksa 1. forvet olarak mi o da belli degil. dedigim gibi ortada su anda bir sey yok.

yani onlarin da bizden cok farki yok.

Çevrimdışı Çağrı

Sosa diyelim ki gitmek istedi.

Sosa yerine josue alınsa ne dersiniz?

O bölgeyi de 1 gömlek aşağı çekmiş oluruz.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı sosyalkartal

mesajımı değiştireyim derken kendi kendime alıntı yaptım ya la  :kop:
Bizler Tanrının kullarıyız, bize kim kafa tutabilir ki Çelik gibi bir azimle ve korkusuzca adımlarla binlerce umut altında güneşlenen kullarız. Bugün kaderimizi yazmak üzere ileri çıkıyoruz..

Çevrimdışı can1903

Armağan abinin dediği doğru , Ozan tufan iyi topçudur iki yönüde STSL genelinde gelişmiştir. Ozan Tufan ve Gökhan Töre en kötü Atl. Madrid yapar arkadaşlar.
Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimdışı Armağan Bozkurt

Bu sene bize bir şeyi öğretecek.

Küçük takım ile büyük takımda oynamak bir değildiri.

Volkan ve Fernandao sağlam bir patlasın Fener'de o zaman aaa diyecek insanlar yine bunlarda bir şey yokmuş.

1o+ gol atan Volkan kalsın 3 golde gol kralı Fernandao kalsın 8-9 golde gibi.

Bazı sistemler çok tehlikelidir. özgür ortamda yıldız yaratır oyuncuları sattırır ama giden hiçbir oyuncu dışarıda tutunamaz.

Şenol Güneş sisteminde parladı bu oyuncular. Şimdi siz bunlara dur koşma öne orada 9 adam var diyince adamlar ne yapalım diyecekler otur set pas yapıp boşluk arayacağız diyince bizden bu kadar diyip yedek kalacaklar.

Durum bundan ibarettir.

İyide adamlar fernandaoyu zaten 8-9 gol atsın diye alıyor.

Yani Webo gitti yerine Fernandao geldi diyorlar.

Şimdi emenikenin yerine yani geçen sene 1.forvetleri yerine forvet almaya çalışıyorlar.

Çevrimdışı atalay

Bakın bunu aylar önce Şenol Hoca gelmeden yazmıştım.

Şenol Hoca gibi direkt oynamayı tercih eden, pas oyununa da önem veren takımların oyuncuları biraz kalburüstü ise hemen potansiyelli yada iyi oyuncu olarak "etiketleniyor."

Çünkü niye alışmamışız. Oyuncuların ofansif meziyetlerini sergilemesine bile yabancıyız.

Mesele Şener bunun tipik örneği. Göreceksiniz defolarını. ŞL ön elemesinde ya da gruplarda Gökhan'ın yerine oynasın bakalım bir. Hatta ligde.

Bu arada Ozan Tufan bence ligin önemli orta sahalarından ve üstüne koyacaktır.

Bu ligde şöyle de bir realite var; adınızın Xelçuk olabilmesi yada son 4 yılda ligin kaderini değiştirmeniz için.

Kalçayı daya, topu sakla, düşük tempoda iş yap; pas dağıt, bekleri çıkar, 20 - 25 metre savunma arkası Burak'ı topla buluştur.

Lig bu. O yüzden çok şey yapmayın ...  :D

Ben aynı performansları Avrupa maçlarında görmek istiyorum; bana 4 yıldır ligin kaderini değiştiren Selçuk'un 1 tane Avrupa maçını gösterin. Milli takım dahil.

edit: Bu arada müthiş bir karakter koydu ve takımın şampiyonluğunda önemli rol oynadı bu sezon.

edit2: Son 10 yılda Ersun Yanal takımlarında da bunu gördük.
[ Son Düzenleme: 26 Haziran 2015, 02:14:14 atalay ]

Çevrimdışı Onur Can

Vay, ozan velinin yarısı bile değilmiş. E ben özür diliyorum o vakit. kapattım ozan mevzusunu.

Volkan şen, törenin bağcığı olamazdı zaten, fernandao demba ba nın tozluğu olamaz, ozan velinin yarısı olamıyor.  Biri istatistikte töreyi ikiye katlıyor, diğeri türkiye ligi gol kralı oluyor, diğeri avrupanın önde gelen gelecek nesil isimlerinden biri gösteriliyor.

Bir hata var ama, zaman gösterecek haklıyı haksızı.

Hadi Ozan daha bir sezonluk futbolcu, daha yeterince izlemedik, hepimiz yaniliyor olabiliriz de, Fernandao kim Allah askina yapma yahu. Adam 26 yasina gelene kadar kariyerinde 24 gol atmis. Yas gelmis 30'a ilk kez iyi bir sezon geçiriyor. Fener'in elinde patlayacak, çok kötü transfer. Besiktas'a gelseydi aynisini söylerdim. Senol Günes'in elinde herkes gol krali oluyor, bu sezonu saymazsan adam koca bir hiç.

Gökhan Töre Volkan Sen karsilastirmasinin da ironi oldugunu düsünüyorum. Töre ergenken Chelsea'ye gitmis. Ve henüz 23 yasinda Besiktas'in en iyi oyuncusu olup, Uefa'nin EL yilin onbirine seçilmis, dünyada 4-5 takim hariç her takima katki saglayacak bir adam. Volkan ise Trabzonspor'da aglayarak sahayi terk eden, bu sezon kariyerinin en iyi sezonunu geçirip (28'e gelmis yas) sadece 22 gole dogrudan etki etmis. Az bir rakam degil ama, 30'una iki sene kalmis bir futbolcunun kariyerinin en iyi sezonu olmasi için bence az bir rakam.

Töre'nin istatistiklerinin 'kötü' olmasi tamamen Bilic'in sucudur. Senol Günes Volkan gibi bir kazma'dan o kadar verim aldiysa, bu sene Töre'yle ligi yikar geçer.

Çevrimdışı FARUK

Faruk, bu saatten sonra Necip'in oyunu gelişmez belki bunun üzerine biraz daha çıkar o kadar.

Necip alt yapıdan A takıma çıktığı zaman oyunun iki yönünü de oynayabilen, ileri çıkıp şut atan, az da olsa çalım özelliği olan bir oyuncuydu.

A2 maçlarını izlerken baya baya umutluydum ama o patlamayı yapamadı ve şuan sadece defansif yönü iyi olan bir oyuncu haline geldi.

aynen fizik olarak geliştikçe ince kabiliyetlerini kaybetti ne ince kabiliyeti diyeceksiniz şimdi :) ama öyle
ayrıca kafasını kaldırmadan oynuyor sezileri yok top kime gidiyorsa ona koşuyor

Çevrimdışı Tolga

@Çağrı ya katılıyorum.

Özellikle Volkan Şen'in bu sezon bu kadar parlamasının en büyük sebebi Şenol Hoca'nın Bursa'daki oyun sistemidir.

Fakat büyük takımlarda bu kadar geniş alanı rakipler sana vermez.

Durağan oyunda da fark yaratmak zorundasın.Volkan'ın bu konuda büyük zaafları var.

Fb transfer ederse bu özelliğinin eksik olduğunu çok net göreceksiniz.

Set oyununa hiç uygun olmayan bir oyuncudur Volkan.
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı Çağrı

Şimdi emenikenin yerine yani geçen sene 1.forvetleri yerine forvet almaya çalışıyorlar.

Ben de bu adamı 1. forvet yapıp yanında Sow'u oynatacaklarını düşünüyorum.

Rotasyon için kullanırlarsa dediğin gibi bizim Cenk'i kullanmamız gibi olacak. ( tabi sakatlanmazsa )

3 aşağı 5 yukarı aynıdır benim gözümde kalite olarak.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı atalay

Bende aynısını düşünüyorum.

Fernandao; oyunu yıktıkları, baskıyı kurdukları anda kutu golcüsü görevi görecek. 8-9 tane atsa misyonunu tamamlar.

Çevrimdışı Çağrı

Töre'nin kıymetini bilelim tek diyeceğim bu.

Sosa ve Töre set pas yani büyük takım oyuncularıdır. Kalçasını dayayarak da oynar, hızlı da. Ne istiyorsan oynar.

Biz sol açıktaki, bir ön liberodaki ve beklerden birindeki set pas oynama eksikliği olduğu için oyun tutamadık. Tolgay geldi oyun biraz tutmaya başladık ama yetmedi.

Şimdi al Dzsuzsak'ı artık 2-0'dan oyun vermezsin 3-0 olur o maç.

Al set bilen sağ bek 1-0'dan da maç vermezsin artık vurunca alırsın maçı. Bu işin realitesi bu.

Töre'nin 5 golü Volkan'ın Bursa'da atacağı 15 gole eşittir bu yüzden.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Kadir G.

Tosun fernandaodan çok atacak alıntılarsınız.

Çevrimdışı Türkay

Ozi Tolgay Sosa Töre Dzudzscak Mitro.

Çok etkili hücum hattımız olur böyle olursa.

Sevdalı yüreklerde Beyaz sürgünler

Çevrimdışı Çağrı

Tosun fernandaodan çok atacak alıntılarsınız.

Aynısını düşünüyorum hatta bir tezim var olacak mı göreceğiz.

Beşiktaş seneye Olcay ile oynamayacak.

Sol kanat almazsak Sol iç Forvet Cenk oynayacak Bakambu gibi.

Böyle başlamasak bile buna döneceğiz ve arka direkten çok kafa golü atacak bu sene.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Armağan Bozkurt

e bende diyorum, cenk demba ba dan daha komple forvettir diye. Oynat demba ba kadar, demba ba ya attırdığın penaltıları attır, vallahi de billahi de en az demba ba kadar gol atar.

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Ozi Tolgay Sosa Töre Dzudzscak Mitro.

Çok etkili hücum hattımız olur böyle olursa.

Ben Tolgay'ın yanında Veli'nin olması taraftarıyım. Orda sert, rakibi döndürmeyecek, top kazanacak oyuncu şart.

Tolgay'ın omuzları falan kuvvetli ama yinede eksik kalıyor. O bize hücumda daha çok lazım bu yüzden :ok:

Ama şahsi fikrim Şenol Hoca ilk başta Atiba'yı kullanacaktır orada.
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı TØLGA

Aynısını düşünüyorum hatta bir tezim var olacak mı göreceğiz.

Beşiktaş seneye Olcay ile oynamayacak.

Sol kanat almazsak Sol iç Forvet Cenk oynayacak Bakambu gibi.

Böyle başlamasak bile buna döneceğiz ve arka direkten çok kafa golü atacak bu sene.
oyun sistemi çok önemli yaaaa bakambuya göre hız bakımından çok fuleli koşuyor tosun
geç hızlanıyo
Böyle bir aşk yok
beşiktAŞK

Çevrimdışı Çağrı

Yapmamız gereken şu, sonra otur maç izle.

Mbokani

Dzsudzsak  Sosa   Töre

Atiba   Tolgay

Motta  Britos Samba  ???

Neto

Öndeki şu 5 'liyi kuralım biz 20 galibiyeti cebe alırız.

Kalan 5 galibiyeti de sağ beke ve kaleye kimin alınacağı belirler.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Anıl

Mbokani

Dzsudzsak  Sosa   Töre

Atiba   Tolgay

Motta  Britos Samba  ???

Neto

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Mbokani

Dzsudzsak  Sosa   Töre

Atiba   Tolgay

Motta  Britos Samba  ???

Neto

Abi sen de sağ bek bulamadın sanırım :biggrinking:

Çevrimdışı TØLGA

Mbokani

Dzsudzsak  Sosa   Töre

Atiba   Tolgay

Motta  Britos Samba  ???

Neto

ben bugünkü şenol hocanın açıklamasını gördükten sonra kaleci alınmayacağına ikna oldum  :biggrinking:
Böyle bir aşk yok
beşiktAŞK

Çevrimdışı sosyalkartal

özet geçeyim fernandao dembanın tırnağı olabilir volkan şen törenin tırnağı olamaz veli ozan tırnak olayı için daha erken  :kop:
Bizler Tanrının kullarıyız, bize kim kafa tutabilir ki Çelik gibi bir azimle ve korkusuzca adımlarla binlerce umut altında güneşlenen kullarız. Bugün kaderimizi yazmak üzere ileri çıkıyoruz..

Çevrimdışı Çağrı

Abi sen de sağ bek bulamadın sanırım :biggrinking:

Bana kalsa ben bir manyaklık yaparım gelen 25 milyon euronun 8 milyonu ile gider Mayke'yi alırım  :biggrinking:

Kaleci almam gerekirse Mayke'yi alırım o derece diyorum :D
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli