Tosic, Sırp. Ülkesinin en büyük takımlarından Kızılyıldız ile 50 küsur maça çıktı. Orada pozisyon oyunları oynandığından stabil bir oyun oynaması normal.
Tosic'in en fazla forma giydiği takım Gençlerbirliği (94). Sonra Sochaux (40)
Yani İngiltere gördü (OPR- 5 maç) İspanya gördü (2 maç), Almanya gördü (32 maç) Geçiniz! -Hiçbirinde tutunamadı.-
Bunlarda önemli değil. Şu kısım önemli.
Sağ bekin atletik değil. Hücumlarda çıkışları problemli. Çizgiye inemez; öyle Caner gibi çizgiye inmeden adamın kafasına ortalarda açamaz.
Sol bekin aynı şekilde (Motta) savunma arkasına sarkmaz, müthiş ortalar açamaz ve atletik değil. Arada sürpriz şutları ve gününde olursa da savunmada ki agresifliği dışında ön plana çıkan bir özelliği yok.
Şimdi sen hangi akla hizmet atletik olmayan, hücum çıkışları sıkıntılı, ağır bir Tosic'i transfer ediyorsun?Motta / Tosic hangisi hücumcu. Geriden top çıkarırlar mı? Ancak 3.bölgeye top atarlar. Peki, bunu Caner kadar yaparlar mı?
E o zaman ne halt yemeye aldınız bunu?
Sol stoper oynayacaksa kontratını uzattığınız bir Ersan var.(1)
Millonarios kariyerinin yarısından fazlasını sol stoper oynamış bir Pedro var.(2)
Atınç Nukan var.
Bir de -benim hiç umudum yok; defalarca izledim- Milosevic var. Hem sağ; sol stoper oynar.
Ben size söyleyeyim Tosic'in stoper performansı bunlardan iyi filan değil. En azından Beşiktaş seviyesinde değil. Ki gerekli olan bu.
Aldıktan sonra satamayacağın; piyasası olmayan bir oyuncu olduğunu söylemem bile gerek yok.
Hayırlı olsun.