2015/16 Transfer Sezonu
2015/16 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2015/16 Transfer Sezonu 2015/16 Transfer Sezonu ile ilgili tüm paylaşımları bu başlıkta yapacağız.

0 Üye ve 22 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2015/16 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12830366 defa] 2015/16 Transfer Sezonu

Çevrimdışı GÖRKEM

Gol atamama sebebi taktik problem.

Gol yeme sorunu kişisel hata asıl mesele bu.

Hğcum çok iyi demiyoruz ama kesinlikle öncelik savunmada olmalı.

hayir katilmiyorum. bizim bu taktikle oynamamizin nedeni oyunculara göre kurulu olmasi.

taktik sorunuda var kalite sorunuda var mental sorunlarda var. sadece biri degil hepsi var

Çevrimdışı GÖRKEM

Ben de diyorumki ikisi de doğru olur gol atmak da yemek de..Eğer bize gol yedirtmeyecek 4 savunma oyuncusu alıyorsak alalım zaten..Savunma oyuncusu alırsak sanki yemeyecek miyiz gol??Ayrıca gol atmada problem yaşıyorsak bunu neden çözmeyelim..Benim düşüncem bütçe dahilinde stoper, bek,orta saha ve kanat alınmalı birer tane..Bütçe olsa hemen hemen her mevkiye adam lazım zaten..

bastan sona kadar katiliyorum.  :claps:

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 29 Mart 2015, 01:06:52
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
Ben de diyorumki ikisi de doğru olur gol atmak da yemek de..Eğer bize gol yedirtmeyecek 4 savunma oyuncusu alıyorsak alalım zaten..Savunma oyuncusu alırsak sanki yemeyecek miyiz gol??Ayrıca gol atmada problem yaşıyorsak bunu neden çözmeyelim..Benim düşüncem bütçe dahilinde stoper, bek,orta saha ve kanat alınmalı birer tane..Bütçe olsa hemen hemen her mevkiye adam lazım zaten..

Beşiktaş'ın yediği golleri düşünün bir. En en az yarısı bireysel hatadır.

Ve evet biz bu bireysel hataları yapmayacak oyuncuları bulursak ve taktik olarak da gömülmezsek şuanda yediğimizin yarısını yeriz.

Savunma oyuncuları çok önemli bizim için golü bir şekilde atıyoruz.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı src35

hayir katilmiyorum. bizim bu taktikle oynamamizin nedeni oyunculara göre kurulu olmasi.

taktik sorunuda var kalite sorunuda var mental sorunlarda var. sadece biri degil hepsi var
iyi stoper, iyi bir ön orta saha, iyi bir kalecin olsun; iki ön orta saha oynamaktan vazgeçme opsiyonun olur. daha ofansif bir orta saha kurma şansın olur.

savunmayı düzelmenin hücuma nasıl bir etki edecegini düşünmek adına bir fikir.

önce her zaman savunmadan geçer iş...

Çevrimdışı Atkar

Ahmed Musa'yı bir geçelim oraya en mantıklı isim belki Ayew olabilir ki o bile zor  :D

Sosa'nın bölgesi için illa biri alınacaksa Schöne'yi almak lazım onunda sözleşmesi bitiyor sezon sonu :icool:
Ahmed Musa çok kaliteli bir isim.Bütçe doğrultusunda yapmadım kadroyu zaten.Demek istediğim forvete tam pivot birini alıp sol kanadı da araya kaçabilen,hızlı,pırpır bir oyuncu almak.Ahmed Musa bu söylenenlere uyuyor bana göre fakat uçuk tabiki : )

Çevrimdışı Atkar

Smalling için düşünceleriniz nelerdir ? Manu'nun satması bile gündemde değil ama fikir almak istiyorum.Defansı toparlayabilir mi acaba ?

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 29 Mart 2015, 01:13:06
  • Beşiktaş / Bodrum
Ahmed Musa çok kaliteli bir isim.Bütçe doğrultusunda yapmadım kadroyu zaten.Demek istediğim forvete tam pivot birini alıp sol kanadı da araya kaçabilen,hızlı,pırpır bir oyuncu almak.Ahmed Musa bu söylenenlere uyuyor bana göre fakat uçuk tabiki : )

Ayew fazlasıyla görür işimizi :)

Ba'ya yüksek teklif gelirse Gignac'ın da üstüne atlamak lazım.

Zaten bunları alırsak Bielsa istifa eder öncesinde de küfür eder bir de onu aldık mı tamamdır  :kop:
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 29 Mart 2015, 01:13:54
  • Beşiktaş / Bodrum
Smalling için düşünceleriniz nelerdir ? Manu'nun satması bile gündemde değil ama fikir almak istiyorum.Defansı toparlayabilir mi acaba ?

Ben daha alma ihtimalimiz olabilecek birinin yazayım gerçi bunu da alamayız ama.

Shawcross efsane olur ama bunları getirmek yüzde 10 yani.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Tolga

Ayew fazlasıyla görür işimizi :)

Ba'ya yüksek teklif gelirse Gignac'ın da üstüne atlamak lazım.

Zaten bunları alırsak Bielsa istifa eder öncesinde de küfür eder bir de onu aldık mı tamamdır  :kop:
İstifa etsin sonra gelsin kapımız herkese açık :kop: :kop:
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı GÖRKEM

iyi stoper, iyi bir ön orta saha, iyi bir kalecin olsun; iki ön orta saha oynamaktan vazgeçme opsiyonun olur. daha ofansif bir orta saha kurma şansın olur.

savunmayı düzelmenin hücuma nasıl bir etki edecegini düşünmek adına bir fikir.

önce her zaman savunmadan geçer iş...

Takim olarak daha cesur oynayabilirsin buna katiliyorum. fakat Veli, Olcay, Atiba ile üretkenlik yinede düsük olur ve karsi atak seklinde cok yük biner geri dörtlüye.

Çevrimdışı GÖRKEM

Takim olarak daha cesur oynayabilirsin buna katiliyorum. fakat Veli, Olcay, Atiba ile üretkenlik yinede düsük olur ve karsi atak seklinde cok yük biner geri dörtlüye.

Sistem degisikligine gidersen ise orta sahan direncsiz kalir ve savunmaya gene cok fazla yük biner. bunu sirf kaliteyle de zor telafi edersin.

Çevrimiçi blackeagle35

Beşiktaş'ın yediği golleri düşünün bir. En en az yarısı bireysel hatadır.

Ve evet biz bu bireysel hataları yapmayacak oyuncuları bulursak ve taktik olarak da gömülmezsek şuanda yediğimizin yarısını yeriz.

Savunma oyuncuları çok önemli bizim için golü bir şekilde atıyoruz.
Golü bir şekilde atamadık işte ligde 4-5 maçta..Ayrıca senin hücum tehditin olursa rakip bu kadar rahat üstüne gelemez..O bireysel hataları yapmayacak oyuncu kaç paradan başlar,alabilir miyiz çok zor..Savunma da hücum da plan işidir ayrıca..Biz daha duran topta nasıl durulacağını bilmiyoruz,bu sadece oyuncu kalitesine mi bağlı??Bu takıma Cech-Maxi-Dede-Caner mi daha çok fayda sağlar yoksa Dede-Azpilicueta gibi çift kanatta oynayabilecek bek-De Jong-sağlam bir sol ön oyuncusu mu??Benim cevabım ikincisi..Ben savunma iyi falan demiyorum yanlış yere çekmeyin..İki yere de takviye yapılmalı diyorum..Ayrıca futbol bu kadar ikiye bölünmez..

Çevrimdışı Atkar

Golü bir şekilde atamadık işte ligde 4-5 maçta..Ayrıca senin hücum tehditin olursa rakip bu kadar rahat üstüne gelemez..O bireysel hataları yapmayacak oyuncu kaç paradan başlar,alabilir miyiz çok zor..Savunma da hücum da plan işidir ayrıca..Biz daha duran topta nasıl durulacağını bilmiyoruz,bu sadece oyuncu kalitesine mi bağlı??Bu takıma Cech-Maxi-Dede-Caner mi daha çok fayda sağlar yoksa Dede-Azpilicueta gibi çift kanatta oynayabilecek bek-De Jong-sağlam bir sol ön oyuncusu mu??Benim cevabım ikincisi..Ben savunma iyi falan demiyorum yanlış yere çekmeyin..İki yere de takviye yapılmalı diyorum..Ayrıca futbol bu kadar ikiye bölünmez..

Bütçe olsun her ikisini de yapalım taraftarı herkes ama yok.Fakat açık bir şekilde Kaleci,stoper,bek ihtiyacımız var.Kesmek istediğimiz oyuncular sol kanatta Olcay,Belki orta sahada Sosa.Olcay bu kötü haline rağmen 7 gol 3 asist yaptı,Sosada 3 gol 5 asist.Yetmez tabiki ama geri tarafa göre idare eder.Bu yüzden önceliğimiz defans bölgesi.Bencede eksiklerimiz sol kanat,forvet,ön libero,oyun kurucu,STOPER,BEK,KALECİ.Büyük harfle yazdıklarım ağır basıyor malesef.

Çevrimdışı tomannie

bize iyi bir kaleci şart. öyle idare eden, eh işte demeyeceğimiz bir kaleci.. sakatlandıgında yada hafif agrıları olup antrenmana çıkmadıgında haberlerde "beşiktaşta maç öncesi büyük eksik" denilecek türden bir kaleci olmalı.
defansa adam şart. tamam pedro gelişime açık oyuncu, maç yaptıkça tecrübesi artıyor, adam ülkesinin milli takımına da yükseldi. ileriki yıllarda avrupada ne kadar çok boy gösterirsek piyasası o kadar çok olacak bir adam. ama onun yanına ersan-milo değil, her maçta belli bir çizgisi olan, güven veren, acaba dedirtmeyecek, tercihen büyük liglerden 25 yaş üstü bir defans şart oğlu şart.
sol beke adam şart.. augsburgun sol beki ne güzel olurdu. belli bir teknik kapasitesi var.izlediğin zaman işte sol bek bu diyebilecegin bir adam.motta iyi bir yedek olur anadolu maçlarında falan idare eder.köybaşını gören olursa da benden selam söylesin, bayadır görüşemiyoruz
atibanın yerine 2 gömlek üstü bir oyuncu şart.
eğer transfer bütçesi fazla olursa bir de sol kanat alınsa fena olmaz. ama sol kanattan önce üsttekilerin alınması lazım

Çevrimdışı Tolga

bize iyi bir kaleci şart. öyle idare eden, eh işte demeyeceğimiz bir kaleci.. sakatlandıgında yada hafif agrıları olup antrenmana çıkmadıgında haberlerde "beşiktaşta maç öncesi büyük eksik" denilecek türden bir kaleci olmalı.
defansa adam şart. tamam pedro gelişime açık oyuncu, maç yaptıkça tecrübesi artıyor, adam ülkesinin milli takımına da yükseldi. ileriki yıllarda avrupada ne kadar çok boy gösterirsek piyasası o kadar çok olacak bir adam. ama onun yanına ersan-milo değil, her maçta belli bir çizgisi olan, güven veren, acaba dedirtmeyecek, tercihen büyük liglerden 25 yaş üstü bir defans şart oğlu şart.
sol beke adam şart.. augsburgun sol beki ne güzel olurdu. belli bir teknik kapasitesi var.izlediğin zaman işte sol bek bu diyebilecegin bir adam.motta iyi bir yedek olur anadolu maçlarında falan idare eder.köybaşını gören olursa da benden selam söylesin, bayadır görüşemiyoruz
atibanın yerine 2 gömlek üstü bir oyuncu şart.
eğer transfer bütçesi fazla olursa bir de sol kanat alınsa fena olmaz. ama sol kanattan önce üsttekilerin alınması lazım
:claps: :claps:
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı GÖRKEM

bakiyorum da Veli den hic kimse bahsetmiyor bile.

bence beklerden de, stoperden de, kaleciden de daha önemli buradaki zaafimiz. Veli nin yerine kesinlike en az 1 Transfer lazim. en az diyorum cünkü Veliyi yedek olarak bile görmek istemiyorum Takimda. yani o mevkiye 2 Transfer gerekiyor aslinda. Atiba giderse bu sayi 3'e cikiyor.

göründügü kadariyla Veli den kurtulmak Bilic den kurtulmak ile ayni yoldan geciyor.

Çevrimdışı Kemal

Tüm transfer bütçesini 1 kaleci 1 stopere versinler winner ben razıyım

Çağrinin dediği gibi yediğimiz gol sayısı yaridanda aza düşer

Çevrimdışı GÖRKEM

bakiyorum da Veli den hic kimse bahsetmiyor bile.

bence beklerden de, stoperden de, kaleciden de daha önemli buradaki zaafimiz. Veli nin yerine kesinlike en az 1 Transfer lazim. en az diyorum cünkü Veliyi yedek olarak bile görmek istemiyorum Takimda. yani o mevkiye 2 Transfer gerekiyor aslinda. Atiba giderse bu sayi 3'e cikiyor.

göründügü kadariyla Veli den kurtulmak Bilic den kurtulmak ile ayni yoldan geciyor.

o Bölgede yasadigimiz ve yasayacagimiz sorunlar kücümseniyor. ikili mücadelelerde cok zorlanabiliyor gereksiz foullere sebep oluyor ve yerlesim hatalari yapiyor.  üstelik top cevirmemizi veya cabuk cikmamizi engelliyor Veli ciddi bir sekilde.

böylece Defans ve Hücüm hatti nin arasindaki Baglarin kopuk olmasina neden oluyor.

Çevrimiçi Samet Ç

Tüm transfer bütçesini 1 kaleci 1 stopere versinler winner ben razıyım

Çağrinin dediği gibi yediğimiz gol sayısı yaridanda aza düşer
Yetmez abi. Bilic kalacaksa yetmez. Bilic kalırsa defans Pedro hariç değişmesi lazım bii ön libero bir de sol açık lazım.

Çevrimiçi blackeagle35

Bütçe olsun her ikisini de yapalım taraftarı herkes ama yok.Fakat açık bir şekilde Kaleci,stoper,bek ihtiyacımız var.Kesmek istediğimiz oyuncular sol kanatta Olcay,Belki orta sahada Sosa.Olcay bu kötü haline rağmen 7 gol 3 asist yaptı,Sosada 3 gol 5 asist.Yetmez tabiki ama geri tarafa göre idare eder.Bu yüzden önceliğimiz defans bölgesi.Bencede eksiklerimiz sol kanat,forvet,ön libero,oyun kurucu,STOPER,BEK,KALECİ.Büyük harfle yazdıklarım ağır basıyor malesef.
Yahu ben de bütçe olmadığı için dengeli bir transfer politikası olmalı,bütün bütçeyi savunmaya ayırmak mantıksız diyorum..Savunmaya sen istediğin kadar oyuncu al orta sahan iyi pas yapamazsa sürekli baskı yersin ve hata olasılığın artar,duran top organizasyonun iyi değilse gol yersin,kontra tehditin yoksa rakip rahatça üstüne gelir,hücumdan sonuç alamazsan riske girersin bu da sana kontra olarak döner..Biz yediğimiz baskıyı sadece stoperlerden ötürü mü yedik,orta sahamızda top yapan,dribblingle çıkan oyuncumuz olsa baskı yer miydik??İstatistik vermişsin ben de vereyim..Bu sezon 24 gol yemişiz..1 golün altında ortalama..İyi bir oran..Buradan da ben o zaman savunma iyi diyeyim..Futbolda savunma yakım işidir..Demba Ba'nın topu tutmasından Veli'nin pas kalitesine kadar her şey etkiler,hücum da benzer şekildedir..Mümkün olduğunca optimumu alınmalıdır.. Adamda Ramos-Pepe tandemi var..Havadan etkili,yerden geçilmez yine de yol yiyor..Keza Chelsea bütün stoperleri,bekleri çok iyi yine de gol yiyor..

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 29 Mart 2015, 12:22:12
  • Beşiktaş / Bodrum
Öncelik sıralaması muhtemelen şöyle olacak.

Stoper > 1. Bek > Ön libero > Kaleci > > 2. Bek > Sol Kanat

Özetle 2 bek alınması çok düşük ihtimal. 2017'de Motta'nın sözleşmesi bitecek o zaman diğer tarafa bek bakarlar bence.

Eğer Opare alınırsa bek bakacaklarını da sanmıyorum bir tane daha. Serdar İsmail yedekler diye düşünecekler kim bu çok büyük hata olacaktır. Opare Maxi 5 üzerinden 3.5'luk transfer olur.

Maxi - Fuchs 5 üzerinden 4.5'luk transfer olur.

Stopere Kaboul gelirse düşük maliyetli geleceği için çok iyi bir kaleci alabilir yönetim.

Ama eminim bu transfer de Ağustos'un 25-30 arasına kadar gidececek. Şunu erken bitirmeyi öğrenemeyeceğiz. Son dakika iyi adam alınca şansa bakın fırsat doğdu diyorlar. Şans değil o anlayamadılar gitti.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Serkan P.

Veli bu takimdan gidecek en son kisidir.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 29 Mart 2015, 12:27:57
  • Beşiktaş / Bodrum
Bizde şöyle algı da var o da  olmamalı. Adam Veli kalitesindeyse hemen gönderilsin deniyor. Yahu neden gönderiyorsun?

Gönderip A kalite olunca onun yedeği kim olacak? Adam senede 50 maç oynuyor gık demeden her zaman görev adamı.

Bu ara takımın yarısından çoğunu yollamaya çalışıyor herkes ama farkında değil o yarısı bu takımın sadece fiziksel anlamda değil arkadaşlık ve güç anlamında da bel kemiği.

Sadece Töre kaliteli diye diğer yerlileri gönderirseniz seneye burası Galatasaray gibi çiftliğie döner. Hiçbir yabancı sallamaz takımı yerli kadar.

Yerli her zaman sorumluluk arkadaşlık demektir. Öyle 8 adam yollanıp 10 adam aldığınız zaman Demirören zihniyetinin sadece maddi kısmında dikkat eden taraftarı gibi davranıyoprsunuz.

Mesele sadece kalite değildir.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Yusuf

Cenk
      Maxi         Pedro             Glik      Fuchs

Töre        Tolgay            Allan        Ayew

Sosa

Demba ba

Gelecek sene şu tarz bir kadro kurarsak beklerin ve orta sahanın kalitesinin artmasıyla çok önemli bir hücum gücüne sahip oluruz. Arka 5'liden de 3 tanesinin değişmesiyle yediğimiz saçma gol sayısı da bir hayli azalır. Allan ve Glik dışındaki 3 transfer bonservissiz,bu iki futbolcuyu da toplam 11-12 milyon euro'ya alabilirsek çok sağlam bir kadroyla sezona başlamış olabiliriz.

Çevrimiçi Samet Ç

Cenk
      Maxi         Pedro             Glik      Fuchs

Töre        Tolgay            Allan        Ayew

Sosa

Demba ba

Gelecek sene şu tarz bir kadro kurarsak beklerin ve orta sahanın kalitesinin artmasıyla çok önemli bir hücum gücüne sahip oluruz. Arka 5'liden de 3 tanesinin değişmesiyle yediğimiz saçma gol sayısı da bir hayli azalır. Allan ve Glik dışındaki 3 transfer bonservissiz,bu iki futbolcuyu da toplam 11-12 milyon euro'ya alabilirsek çok sağlam bir kadroyla sezona başlamış olabiliriz.
Joe Allen mı bahsettiğin adam ?