Kaleci aramaya gerçekten epey geç başladık. Bizim için kaleyi düşünürken kritik olan güvenilir, dönem dönem ekstra performans verebilecek bir kaleciye ihtiyacımız olduğu. Görece potansiyelli vb oyuncular kadromuzda da var. Gerekirse yaşlı (33-34) ki 30+ kaleciler mental açıdan iyi durumdalarsa genelde kariyer zirvesi yaparlar, garanti bir isme oynamak mantıklı. Ciddi bir bonservis ayrıldığını zannetmiyorum kale için yıllık ücreti ortalamanın üstünde tecrübeli isimlerin peşinde koşmak bu yönden de makul geliyor.
Boyko çok riskli bir isim. Bence yetenekli bir kaleci buradaki bir çok yorum gibi düşünmüyorum. Elimizdeki kalecilerden bir çok özelliği daha iyi fakat uyum sorunu yaşama riski fazla geliyor. Diğer ülkelerde başarılı olabilen çok fazla slav kaleci yok. Takıma geç katılacağını da düşünürsek devre arasına kadar çok acı çekeriz.
İmkanım olsa benim önereceğim bir kaç oyuncu şunlar olurdu:
Wiedenfeller (Daha önce de yazdım oyuncu ikna edilebilirse Dortmund anlayış gösterecektir. Almanca vb avantaj takımın genel yapısı düşünüldüğünde)
Marchetti (Bu zor gibi ama)
Viviano-Sampdoria (Elden kaçtı dediğimiz Romero'yu kulübeye göndermişti.)
M.Vorm (Totenham'da yedek)
Biraz daha erken davransak deneyimli Mirante işe yarardı ya da Stutgart'a giden Langerak'da çok işimize yarardı.
Para harcama şansımız varsa Rene Adler'i tek geçerim o ayrı. Ama Hamburg'dan koparmak için epey para gerekir.