Plansız iş yapıyoruz, programsız iş yapıyoruz dediğimizde, kardeşim daha lige şu kadar var bilmem ne..
e geçen sene ne yaptık diyorum, ba yı 2.kampın sonuna doğru getirdik, sosayı arsenal maçı sonrası getirdik. Buralarda hepimiz ağladık, sosa olsaydı farklı olurdu diye.
Şimdi sosadan ettiğin kar mı? yoksa edemediğin kar mı daha büyük? Haydi söyleyin.
Sezonun başlamasına 1 ay kalmış, bu hafta bitti arkadaşlar, yarın adamı açıklasak, istanbula geldi muayene kontrol gitti, eşofman giydi cuma olacak. 14-15 ağustosta ilk maça çıkacağız. 1 puanın dahi telafisi olmayabilecek bir lig düşünmüyormusunuz? Geçen sene de öyle değil miydi?
Bahsettiğimiz yerlerden en kritiği savunma, tamam hadi forveti geç açıkla eyvallah diyeyim, ba süpriz oldu de(yersen), kardeşim takımda en önemki şey savunma ve orta sahada ön liberonun uyumudur. 2 stoper önlerinde 1 ön libero, bunlar kaymaları, kademeleri uzun uzun çalışmak zorunda. Futbol izlerken kolay da, aynı dili konuşamadığın adamla bu iş o kadar kolay değil. Futbol dilinden bahsediyorum, diğeri anlaşılır az çok.
Savunmaya beck aldın, sol bek tosic aldın yeni, ama birlikte oynayacakları stoper belli değil. Şimdi pedro-ersanla sistem kuracaksan tamam eyvallah şuan oturup çalışsınlar. Sen pedronun yerine şak diye başka birini koyarsan nasıl olacak. Kaldı ki pedro da milosevic de daha kampta bile değiller.
Şenol hoca diyor bir türlü bitirilemiyor 10 gündür. Arkadaşlar bakın, sen beşiktaşsın. Bitiremediğin adam douglas rhodolfo braz toloi falan olamaz, olmamalı, kabul dahi edilemez.
Örneğin, skrtel için uğraşıyorsundur bak onu anlarım 10 günü, 15 günü. Ama kardeşim yapmayın. Sonra bu kadar uğraşıp getirdiğiniz adam rhodolfomu derler adama ki çok beğenirim kendisini.
Hani her mevkinin alternatifi hazırdı. Sene boyunca bunları duymadık mı? Demba ba gitti sap gibi kaldık ortada. Bahsi geçen forvetlerin hepsinin özellikleri başka.
Bu hafta sonuna kadar töre satıldı satıldı, sonra satılırsa ben ağır konuşurum. Madem satacaksın, adam kampa gitmeden sat. Sattığın gününün akşamına yeni transferini açıkla, kurumsalım diye konuşuyorsunuz orada burada, her gidenin arkasından 2hafta oyuncu arıyoruz, bu nasıl kurumsallık allah aşkına.
Şimdi soruyorum size, aklı selim hangi futbol adamı, hocam, pektemeğe talip var, gönderelim guidettiyi alalım yerine deseniz kabul etmez? Şimdi guidetti de mi alınamayacak bir oyuncu? adam celticde oynadı, hepi topu bu. Gs alma peşinde şuanda.
Neyse velhasıl kelam, buda aynı stat başlığında ki gibi, plan programa uygun gidiyor masalları ile geçen günlerden işte. o plan program hep bir aksilik çıkıyor uzuyor, bizim transfer işleride öyle. Hep bir aksilik çıkar zaten.