Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (4) Yeni Başlığımız Hayırlı Olsun 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek

0 Üye ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5698701 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı SDemirsoy

Hangi ülkede yaşadığımızı göz önüne alırsak, devletin yaptığı işleri referans almak sadece komiktir. Bu devletin yaptığı rezidansları da (mecidiyeköy), işlettiği toplu taşımları da (metrobüs, marmaray), denetlediği madenleri de görüyoruz (soma). Yanlış anlaşılmasın herkesin düşüncesine saygım var ve burada siyaset yapmak da istemiyorum. Ne yeri, ne başlığı. Burada stadımızı konuşuyoruz.

Ama zilyon işi olan devletle kısıtlı işi olan BJK kulübünü karşılaştırmak da saçmalık. Öte yandan verdiğin örneklerdeki stadyumların sahiplerinin hiçbir acelesi yok ki? Olimpiyatlarda, Ankaralarda, Konyalarda sürünen takımın taraftarı biziz. Neden acele etsinler ki bizim kadar? Bunları da göz önüne almak gerekir. Yanlışsam söyleyin.

Bu stadı yapmak kolay değildi evet, evet büyük iş başarıyorlar bu yüzden yanlışlarına rağmen Fikret Orman'ı seviyorum.

Fakat neyle kıyaslandığımız önemli. Dediğim gibi devletin yaptığı staddan bize ne? Biz sadece kendi emeğimiz olduğu için gurur duyuyoruz. Ama onlara göre hızlı olmak Beşiktaş Kulübüne göre hızlı olmak değildir.

Maddiyat zorluyor, lokasyon zorluyor ama neticede yavaşız.

Stadı yapmak başarı olsa da durum bu. Bak prekastlara ne hızda koyuluyor. Sence daha hızlı olunamaz mıydı? Ama yok. İmkanlar bu.

Ve yavaşız.
hocam yazılarınızı tekrar tekrar okudum zorlayan sebepleri söylüyorsunuz bu sebeplerin çözümü var mı sizce prekastlar hızlı olabilirdi evet  bazı kirişlerimiz prekast montajına tam olarak hazır olsa idi hızlı olabilirdik onlara göre hızlı olmak Beşiktaş kulübüne hızlı olmak değildir demişsiniz ama sonuçta onlarda stat yapıyor bizde stat yapıyoruz hemde daha zor imkanlarla...ha illa ki eleştiricem diyorsanız tabi ki saygı duyarım :) @darkfather

Çevrimdışı darkfather

Aslında yavaş değil insanları yanıltan gün verilmesi yavaş değil derken hızlıda değil normal yapılması gerektiği gibi yapılıyor çok daha hızlı yapılabilirmiydi bence yapılabilirdi ama bu genede Başkanın dediği tarihlerde bitmezdi o çok absürt bir tarihdi kendine göre nedenleri vardı diyebiliriz doğrumuydu böyle tarih vermesi kesinlikle doğruydu
Maddi zorlukların işçi sayısıyla bir ilgisi yok biz işleri kendimiz emekçi çalıştırarak yapmıyoruz firmalarla götürü usulde anlaşıyoruz yani az işçi çalıştırsada fazla işçi çalıştırsada bizim yapacağımız ödemelerde bir değişiklik olmaz işler bu güne kadar para yüzünden geç başlamamazlık etmedi burda yapan firmaların katkısıda fedakarlığıda taktir edilecek düzeyde gerçekten dar bütceyle ellerinden geleni azami ölçüde yaptılar inşaatı doğal koşullar haricinde hiç durdurmadılar ama gerçekten lokasyon çok zor sadece gece malzeme girişi yapabiliyorsun sadece gece beton dökebildin prekast tırı gece giriş yapabiliyor ertesi gün malzemesi boşaltılıyor ve tekrar yola gece çıkabiliyor bir tır malzeme için 24 saat demektir bu hem maliyet arttırır hemde zaman kaybettirir burda ucu ucuna malzemelerle çalışılıyor çünkü sahada malzemeyi depolayacağın bir alanın yok buda sefkiyattaki ufacık bir aksama yüzünden işlerin tepetaklak olması demektir bu kadar engeller yüzünden hızlı ve sağlıklı bir malzeme sefkiyatı olmaması bu sefer fazla miktarda işçi çalıştırmanıda engelliyor birde işçileri barındırma sorunu var
her şey güllük gülüstanlık değil demişsin ben düzelteyim hiç bir şey güllük gülüstanlık değil bildiklerimin yüzde birini bile şurda söylesem burda altı ay konuşulacak konu çıkar ve yönetimin bu stadı nasıl buraya kadar getirdiğine şaşarsınız şu kadarını söyleyeyim orda stad yapanlar Beşiktaş taraftarı ve bu stad için bir taraftar gibi mücadele ediyorlar
açık ve net söylüyorum bu stadın bu sürede buraya kadar getirilmesi bir mucize buda en iyimser konuşmamla böyle gerisini siz düşünün

Necmi Abi verdiğin detaylı bilgiler için teşekkür ederim sana. Evet, bu tartışmayı başlatan ilk yorumumda yazdığım gibi alan daralmaya başladı. Ve bu çok etkiliyor. Dediğim gibi kapalının prekastları çatır çatır yapıldı. Daha sonra yavaşladı. Yani ikisinin arasındaki farkı aldığımızda şu an yavaş olduğumuz gerçeği ortaya çıkmıyor mu? Lokasyondu, maddiyattı. Yavaşız. He bu stad tabiiki büyük bir başarıdır. Başarı olmasa, sevilecek bir şey olmasa manyaklık derecesinde takip etmeyiz böyle.

Stadı yapmak güç bir şeydi evet. Özellikle Gezi zamanına denk gelmesi (çArşı olayları) ve bulunduğu muhitte birçok göz olması (Stadımız öyle bir yer ki sadece İstanbul'un değil direkt Türkiye'nin göbeği) stadın inşaatının başlama sürecini olumsuz etkiledi. Ama yönetim bunları bir şekilde aşabildi. Buraya kadar gelmişken daha da hızlanılabilir diye düşünüyorum. Fakat olmuyor. Düşünmek kolay tabi. Zorluğu onlar çekiyor. Ama nitekim yavaş be Necmi Abi. Ağustos'a yetişebilirdi en azından.

Dediğin gibi tarihler verildi, şu oldu bu oldu, ama yok. Hızlanamadık hiç.

Çünkü yeterli para yok, yeterli alan yok.

Ve son olarak; ben sadece derdimi paylaştım. Stadın yavaş ilerliyor olması (ki bana göre yüzde 100 öyle) beni çok darladı. Birçoğumuzu olduğu gibi.

Amacım pesimizm patlaması yaşatmak değil. Sadece sıkıldım.

Çevrimdışı darkfather

hocam yazılarınızı tekrar tekrar okudum zorlayan sebepleri söylüyorsunuz bu sebeplerin çözümü var mı sizce prekastlar hızlı olabilirdi evet  bazı kirişlerimiz prekast montajına tam olarak hazır olsa idi hızlı olabilirdik onlara göre hızlı olmak Beşiktaş kulübüne hızlı olmak değildir demişsiniz ama sonuçta onlarda stat yapıyor bizde stat yapıyoruz hemde daha zor imkanlarla...ha illa ki eleştiricem diyorsanız tabi ki saygı duyarım :) @darkfather

Tabii ki de illa eleştireceğim demiyorum. Ama devletin yaptığı stadlardan hızlı olmak, gerçek manada hızlı olmak demek değildir ki. Ona bakarsanız devlet aynı anda kaç stad yapıyor şu an? Biz bir tane yapıyoruz.

Zorlukları saydım evet. Hatta birçoğunu sayamadım bile. Demek istediğim daha hızlı olunabilirdi. İşçi sayısı, malzeme imalatı, malzeme teminatı vs vs.

Özetlemem gerekirse, bu stad biraz şansımız olsaydı ve inşaat süreçleri biraz daha hızlı olabilseydi (çatı germe-koltuk montajı-çim döşemesi) bu stad eylül'e yetişebilirdi. Ki bu benim sadece gözlemlemem sayesinde fark edilen bir şey değil, yönetimin kendinin de söylediği bir şey.

Nitekim kolay iş yapmıyorlar. Ama imkansız da değildi Eylül'e yetiştirmek.

Sadece ben darlandım. Bize konuşmak kolay tabi oturduğumuz yerden. Ama ne yapalım özlüyoruz, dayanamıyoruz.

Çevrimdışı Fatih

Beşiktaşlılık acı çekmektir...

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

yol izni numaralıya montaj yapılırken kullanılacak demişti sanki. Yeni açık kısmına yol izni gerekmez herhalde. kule vinçte söküldü, arka taraf müsait.
Vallahi 2-3 kiriş hazır ama bekletiliyor , Vinç yanaşamıyor dedi...
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı SDemirsoy

Tabii ki de illa eleştireceğim demiyorum. Ama devletin yaptığı stadlardan hızlı olmak, gerçek manada hızlı olmak demek değildir ki. Ona bakarsanız devlet aynı anda kaç stad yapıyor şu an? Biz bir tane yapıyoruz.

Zorlukları saydım evet. Hatta birçoğunu sayamadım bile. Demek istediğim daha hızlı olunabilirdi. İşçi sayısı, malzeme imalatı, malzeme teminatı vs vs.

Özetlemem gerekirse, bu stad biraz şansımız olsaydı ve inşaat süreçleri biraz daha hızlı olabilseydi (çatı germe-koltuk montajı-çim döşemesi) bu stad eylül'e yetişebilirdi. Ki bu benim sadece gözlemlemem sayesinde fark edilen bir şey değil, yönetimin kendinin de söylediği bir şey.

Sadece ben darlandım. Bize konuşmak kolay tabi oturduğumuz yerden. Ama ne yapalım özlüyoruz, dayanamıyoruz.
valla herkes sizin gibi sıkıntıdadır bundan şüpheniz olmasın keşke yarın oynanacak hale gelse stat ama benimde kanaatimce şuan ki imkanlara göre inşaat iyi gidiyor diyebilirim

Çevrimdışı martin40

Biliyorum kardeşim , Hem takılıyorum sana :bandit:
Hemde bu Akşamki Gifi bekliyorum :bandit:

Sezon sonunda bulusuruz kardesim  :icool:

GIFi atmak için, günün prekast isinin bitmesini bekliyorum, bitince atarim  :ok:

Çevrimdışı darkfather

valla herkes sizin gibi sıkıntıdadır bundan şüpheniz olmasın keşke yarın oynanacak hale gelse stat ama benimde kanaatimce şuan ki imkanlara göre inşaat iyi gidiyor diyebilirim

Özetle; İnşaatın yapılması iyi, sorunu yok, hızı yavaş.

Sezon sonunda bulusuruz kardesim  :icool:

GIFi atmak için, günün prekast isinin bitmesini bekliyorum, bitince atarim  :ok:
O Allah ın emri Ligin bitiminden Bir önceki hafta Çarpışacağız, O çarpışmadan Galip çıkan ligi Şampiyon bitirecek :bandit: :bandit:
Umarım bu Biz oluruz :icool: :ishock: :ishock:

Çevrimdışı Efe

Özetle; İnşaatın yapılması iyi, sorunu yok, hızı yavaş.
programdan tek bir sapma yok hızı gayet iyi sadece cati kirisleri az takildi onuda altta iskele kurarak kapatiyorlar baska islere yoneldiler gecikme olursada yazacagiz suan normal seyir bu
Şampiyon Beşiktaş JK

@Efe abi durum raporu alabilirmiyiz :busted_cop: :busted_cop:
Ben izliyorum ama Yanlış gormuyorsam paletli şuan prekast takmıyor yine kaytarmaya başladı kerata :D Çatıcılarda çalışmıyor , Sarı Vinç Her zamanki gibi yardırmaya devem ediyor :bandit: :D

Çevrimiçi Necmi

Necmi Abi verdiğin detaylı bilgiler için teşekkür ederim sana. Evet, bu tartışmayı başlatan ilk yorumumda yazdığım gibi alan daralmaya başladı. Ve bu çok etkiliyor. Dediğim gibi kapalının prekastları çatır çatır yapıldı. Daha sonra yavaşladı. Yani ikisinin arasındaki farkı aldığımızda şu an yavaş olduğumuz gerçeği ortaya çıkmıyor mu? Lokasyondu, maddiyattı. Yavaşız. He bu stad tabiiki büyük bir başarıdır. Başarı olmasa, sevilecek bir şey olmasa manyaklık derecesinde takip etmeyiz böyle.

Stadı yapmak güç bir şeydi evet. Özellikle Gezi zamanına denk gelmesi (çArşı olayları) ve bulunduğu muhitte birçok göz olması (Stadımız öyle bir yer ki sadece İstanbul'un değil direkt Türkiye'nin göbeği) stadın inşaatının başlama sürecini olumsuz etkiledi. Ama yönetim bunları bir şekilde aşabildi. Buraya kadar gelmişken daha da hızlanılabilir diye düşünüyorum. Fakat olmuyor. Düşünmek kolay tabi. Zorluğu onlar çekiyor. Ama nitekim yavaş be Necmi Abi. Ağustos'a yetişebilirdi en azından.

Dediğin gibi tarihler verildi, şu oldu bu oldu, ama yok. Hızlanamadık hiç.

Çünkü yeterli para yok, yeterli alan yok.

Ve son olarak; ben sadece derdimi paylaştım. Stadın yavaş ilerliyor olması (ki bana göre yüzde 100 öyle) beni çok darladı. Birçoğumuzu olduğu gibi.

Amacım pesimizm patlaması yaşatmak değil. Sadece sıkıldım.
yavaş olmasına yavaş ama dediğin gibi bizim şartlarımıza göre tahammülümüz olmadığı için yavaş bunun bir sürü etkeni var eski açık rampa yapıyorsun bir arkadaşın dediği gibi bütün istanbul şebekesini ordan geçirmişler ve oralara müdahale edemiyorsun gelecek o kurum yapacak sende yapmalarını bekleyeceksin zaten konu biz olunca çıt kırıldım oluyorlar vinç gelecek kiriş hazır ama on gündür izin vereceklerde getirip takasın zaten yaptığın iş zor birde birileri tarafından zorluk derecesi 3-4 kat arttırılıyor her gün yeni bir sıkıntı çıkıyor karşına bunlar maddiyatla ilgili şeyler değil birde işin dediğin gibi maddi boyutuda var ya arkadaş şantiyeye bir araç giriyor ve şantiyeden o araç çıkarken kulelerin arkasında yıkama havuzu var yıkamadan aracı çıkartamıyorsun düşünün her aracın yıkanması bile orda başlı başına bir iş üç tane aracı arka arkaya şantiyeden çıkışını veremiyorsun neymiş istanbul trafiği felç oluyormuş belki doğrudur şimdi birilerine art niyet koymayalım ama sonuçta bu hep yıpratıcı iş aksatıcı nedenler ve bunlar en basitleri numaralıda kiriş takılacak nasıl yukarda yol kapatılması lazım al sana ikinci sıkıntı bu çatı işlerinin çoğu dışardan yapılacak ve her parça için izin alacaksın yolu kapatacaklar güvenliğini alacaklar vs vs mahalemizde iki katlı bina yapılmıyorki Türkiyenin konum itibarıyla belkide en önemli ve en göz önünde olan şantiyesi bu ve bu güne kadar çevreye en ufak bir rahatsızlık vermedi bu işi devlet yapsaydı iki yıl oralar felç olurdu yollar sürekli kapatılırdı lokasyon falan demezlerdi örnek üsküdar marmaray yapacaklar yıllardır felç orası arabayla gidersen 3 km yolu iki saatte alamıyorsun ve bölge insanıda çok rahatsız olurdu şimdi belki biraz yavaş oluyor ama orda bu şantiye var diye çevreden tek bir kişi bile rahatsızlık görmüyordur renkliler hariç bak işte onlar çok rahatsızlar  :D birde içimizdeki renkliler tabiki

Çevrimdışı otuzmartt

arkadaşlar yeri değil ama kusura bakmayın :D burda birisi vodafone arenanın camdan maketini paylaşmıştı galiba kartal yuvalarında varmı o internet sitesinde göremedim :D yardımcı olursanız sevinirim :D

Çevrimdışı martin40

O Allah ın emri Ligin bitiminden Bir önceki hafta Çarpışacağız, O çarpışmadan Galip çıkan ligi Şampiyon bitirecek :bandit: :bandit:
Umarım bu Biz oluruz :icool: :ishock: :ishock:

Derbi final olacagi kesin, hangi statta oynanacak ?

Çevrimdışı ErsinA.

Bu iki resmin arasında sadece 16 ay varken bu inşaata yavaş demek haksızlık olur. Müteahhitler 10 katlı bina için bu kadar süre veriyor ev sahiplerine.

Daha hızlı olamaz mıydı o tartışılabilir ama mevcut hıza yavaş demek doğru olmaz.

arkadaşlar yeri değil ama kusura bakmayın :D burda birisi vodafone arenanın camdan maketini paylaşmıştı galiba kartal yuvalarında varmı o internet sitesinde göremedim :D yardımcı olursanız sevinirim :D
Evet Kartal yuvalarında satışta ama İnternet Sayfasında Bende göremedim , Kartal Yuvası.com a koymamışlar nedense :alala: :alala:

Çevrimdışı otuzmartt

Sizin sahada :by2:

her kartal yuvasında varmıdır acaba mesela beşiktaş kartal yuvasında

Çevrimdışı Efe

ben paylastim kristal vodafone arena kartal yuvalarinda var
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimiçi Necmi

ama eylüle yetişecek :D
tabi bir terslik daha çıkmazsa :bandit:

Çevrimdışı otuzmartt

fiyatı ne kadardı acaba alıntı yapamıyorum alışamadım foruma :D

Çevrimdışı SDemirsoy

Çevrimdışı Tolga

Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...