Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (4) Yeni Başlığımız Hayırlı Olsun 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek

0 Üye ve 18 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5708596 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı ozan062

suan oturdugumuz evler
acaba hangi sartlarla yapıldı hangi denetimlerden geçirildi hangisine uyuldu??
bi kapı yeniliyorsun kapıyı tutan beton topak topak dokuluyor
sen simdi ne dersin??
işçilik kotu, denetim sıfır, malzeme leş
bende derimki güzel süslemiş iyi kakalamıs:))
etrafımızda binlerce ev güzelce dekore edilip aslında nitelik olarak yerlerde olan yapılarla dolu
bizim merdivenler enson dusunulecek seyler hem sen oraya bak orda demir gorunuyormu filiz gorunuyorsa o zaman hata var demektir olmadıgına gore oyle birsey sorun yok
*ŞENOL GÜNEŞ= En Büyük Güneş Bizim Güneş

Transferler için eleştirim:

Kararsızlık ve gecikme, başarısızlığın sebebidir.GOETHE
MisalGomezde herkesin kararlılığı sonuç getirdi

Çevrimiçi Necmi

orası yatay kolon olduğu için küfeki taşı kaplanıcak oraya.onlarda küfekinin alt bağlantı rayları.
sanmıyorum öyle bir ray sistemi görmedim hiç seramik falan için olurda taş için biraz zayıf kalmazmı onlar cam korkulukların altını sabitlemek için olabilir  sonuçta beton içinde kalacakları için esas tutucu beton olacaktır sonuçta oraya 10-12 cm kalınlığında bir şap döküyorlar @asyakartalı birde tamda cam pervazların konması gerektiği yere koymuşlar

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Evet stad maliyeti çok çok fazla ama orada bahsedilen sistem en fazla ne kadar olabilir ki? Eğer ileride uygun şartlar oluşursa bu sistem bana çok mantıklı geldi

Valla bende çok söyledimde :D

Bilmiyorum maliyetini ama belliki yüksek maliyetli çünkü seçilmedi :D
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimiçi Necmi

suan oturdugumuz evler
acaba hangi sartlarla yapıldı hangi denetimlerden geçirildi hangisine uyuldu??
bi kapı yeniliyorsun kapıyı tutan beton topak topak dokuluyor
sen simdi ne dersin??
işçilik kotu, denetim sıfır, malzeme leş
bende derimki güzel süslemiş iyi kakalamıs:))
etrafımızda binlerce ev güzelce dekore edilip aslında nitelik olarak yerlerde olan yapılarla dolu
bizim merdivenler enson dusunulecek seyler hem sen oraya bak orda demir gorunuyormu filiz gorunuyorsa o zaman hata var demektir olmadıgına gore oyle birsey sorun yok
deprem yönetmeliğinden sonra yapılan binaların betonarmesi oldukça iyi oluyor bence tabi sözüm istanbul için geçerli yapı denetim firmalarının kontroli dışında artık pek bina yapamıyor kimse o yüzdende betonarmeden çalamadıkları için bu sefer ince işçiliklerden bolcana çalıyorlar inşaatlarda kullanılan malzeme kalitesi çok düştü artık bakın çürük demiyorum ama kalitesiz inşaatlar yapılıyor

Çevrimdışı ozan062

buralar kaplanıcakmı??
gorunen kısımlar kaplanıcak diye hatırlıyorum yani aslında baya garip bir soru ama:))
hem güzel olurmu diyede soruyorum kendime yok olmaz ama bellide olmaz
nasılsa oralardanda ısıklandırmalar yapılabilir  orası kocaman kara delik geceleri problem olabilir:D

Çevrimdışı Deniz

hata demek için hatanın ne olduğunu bilmek gerekir. Betonun pürüzlü dökülmesi hata değildir hatta bazen öyle olması istenir. orda kaymak gibi bir yüzeyde elde edersin bu çok zor bir şey değil ama bazen yüzeyin böyle olmasını istersin mesela bu gün bir arkadaş prekastlara neden çentik atıldığını sordu bende cevap verdim oralara basamak koyacaklar yapıştırma şapının tutması için pürüzlü yüzey gerekir pürüzsüz yüzeyde sağlıklı olmaz dedim o yüzdende prekastlara çentik atıyorlar burdada projede oraların kaplanacak olması öngörüldüyse orda prüzsüz beton kullanmazlar basamak ların kaba betona daha sağlam tutması için yapılmış bir yöntemdir. Sizde çok biliyorsunuz ya her gördüğünüz gözünüze estetik görünmeyen şey kötüdür damgasını yapıştırın tamam orda pürüzsüz betonda yaparsın işte o zaman yanlış iş yapmış olursun çünkü oraya kanacak basamaklar o kullanım yoğunluğunda altı ay sonra kabarır yerinden kalkar orda o kadar mühendis işi bilen başkan o işin kötü olduğunu görmeyecek  ama burda siz resim inceleyerek uzman olduğunuz için hemen göreceksiniz orda kaymak gibi beton yapsalar mermerciler ellerine keskiyi çekici alıp o betonu kırarlar işi sağlam yaparlar yada üşenirler vurup giderler büyük ihtimal ikincisi olur o zamanda basamakları toplarsın altı ay sonra işin temel kuralıdır pürüzsüz yüzeye harç tutturamazsın pürüzsüz yüzeyde daha çok dış yüzeylerde betonu o şekilde kullanacaksan tercih edilir nedenide su tutmaması yüzeyden akıp gitmesi su biriken bir şekilde olursa zamanla yağmur don gibi etkenler betonu zayıflatır emilen su  demir erozyonuna sebep olur bir işin nasıl olacağı onun kullanım amacıyla direk ilgilidir yoksa kaliteli veya değil diye sınıflandırılmaz bir betonun kalitesi onun dayanıklılığıyla orantılıdır ve buda ancak testlerde ortaya çıkar gene tekrar ediyorum bir betona bakıpta kalitesiz demen için süpermen olman gerekir şimdi orda kaymak gibi beton olsaydı hepiniz ne güzel yapılmış derdiniz bende hangi dangalak döktü bu betonu derdim :) illaki kaplanmak zorunda beton ne kadar sağlam olursa olsun inen çıkan insanların yarattığı erozyana dayanmaz ya üstü yollardada kullanılan erozyana karşı dayanıklı sıvayla sıvanmalı yada bir kaplama malzemesiyle kaplanmalı bunun içinde pürüzsüz olmamalıki üzerine gelecek malzeme tutsun @İhsan o yüzden ben orda bir hata görmüyorum
@Necmi abi 2000 kelimelik paragrafta 2 tane nokta kullanmışsın tebrik ediyorum seni  :kop: :kop:
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Efe

Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimiçi Necmi

buralar kaplanıcakmı??
gorunen kısımlar kaplanıcak diye hatırlıyorum yani aslında baya garip bir soru ama:))
hem güzel olurmu diyede soruyorum kendime yok olmaz ama bellide olmaz
nasılsa oralardanda ısıklandırmalar yapılabilir  orası kocaman kara delik geceleri problem olabilir:D
otopark kısmı bildiğim kadarıyla kaplanmayacak ama stad tarafı ve kare kolonlar kaplanacakmış

Çevrimdışı ozan062

deprem yönetmeliğinden sonra yapılan binaların betonarmesi oldukça iyi oluyor bence tabi sözüm istanbul için geçerli yapı denetim firmalarının kontroli dışında artık pek bina yapamıyor kimse o yüzdende betonarmeden çalamadıkları için bu sefer ince işçiliklerden bolcana çalıyorlar inşaatlarda kullanılan malzeme kalitesi çok düştü artık bakın çürük demiyorum ama kalitesiz inşaatlar yapılıyor

dogrudur abi fakat ben izmir için deyim
mikserin cıkıs saatinden santiyeye ulastıgı saat onemli,,onu geçtim bu beton dokumu esnasında numuneler alınıyor herseferined bunlar belki sagsalim denetim firmasına veriliyor ama
onlar gerekli kosullarda süreci işliyorlarmı:)) zaten cok az insaatta buna uyulup yıkılıp tekrardan yapılması saglanıyor yani bizimki için demiyim ama simdi hele sorumlulugu ustayada yukleyen bi kanun cıkardıkları için o konuda eskiye oranla dediğin gibi kesinlikle yol katedildi
işte bu seferde malzeme kalitesinden kısıyorlar sorun oluyor birsekilde hallediyor cakallar:))
ama bir gercek var enfes  binayı giydiriyorlar artık sanırsın saraydasın:))

Çevrimdışı ozan062

otopark kısmı bildiğim kadarıyla kaplanmayacak ama stad tarafı ve kare kolonlar kaplanacakmış

anladım o zaman buralara hiçbi işlem yapmazlar aynen boyle kalırlar

Çevrimiçi Necmi

mikserin cıkıs saatinden santiyeye ulastıgı saat onemli,,onu geçtim bu beton dokumu esnasında numuneler alınıyor herseferined bunlar belki sagsalim denetim firmasına veriliyor ama
onlar gerekli kosullarda süreci işliyorlarmı:)) zaten cok az insaatta buna uyulup yıkılıp tekrardan yapılması saglanıyor yani bizimki için demiyim ama simdi hele sorumlulugu ustayada yukleyen bi kanun cıkardıkları için o konuda eskiye oranla dediğin gibi kesinlikle yol katedildi
işte bu seferde malzeme kalitesinden kısıyorlar sorun oluyor birsekilde hallediyor cakallar:))

estetik anlamda mimari gelişti bunu kabul ediyorum betonarme olarakta sağlam ama gerisi çöp çoğunlukla ama sonuçta o çöpler senin hayatını tehdit etmiyor tehdit eden kısımlarıda artık sağlam yapıyorlar dediğin gibi artık yapan usta bile sorumlu işden mesela mantolamayı anlamıyorum en ufak bir depremde bütün hepsi uçar :D bir binada yapılan en uyduruk iş o birde yaptırmak için servet ödüyorlar :bandit:

Çevrimdışı Coşkun Mevsim

Ozan özellikle  İzmirdeki denetim şirketleri ve yapı denetim laboratuarları 3*4 aydır çok sıkı denetleniyor.Çok firma kapatıldı yada 3*6*9 aylık  cezalar aldı.AMa eskiye göre nispeten çok daha güvenli demir/beton kalitesi.

Çevrimdışı Coşkun Mevsim

estetik anlamda mimari gelişti bunu kabul ediyorum betonarme olarakta sağlam ama gerisi çöp çoğunlukla ama sonuçta o çöpler senin hayatını tehdit etmiyor tehdit eden kısımlarıda artık sağlam yapıyorlar dediğin gibi artık yapan usta bile sorumlu işden mesela mantolamayı anlamıyorum en ufak bir depremde bütün hepsi uçar :D bir binada yapılan en uyduruk iş o birde yaptırmak için servet ödüyorlar :bandit:
Zeminden gelebilecek su/nem önlemi için mantolamayı  mı  kastediyorsun Necmi??

Çevrimdışı Melekcik

Deprem yönetmeliğine göre yapılması zorun lu kaldıki yapı denetim firma onayı olmadan bir şey yapamazsın aksine devletin şartlarına uymaz isen yıkma gibi yaptırımı bulunuyorki örneği mevcut yani bu yapı işleri aman oldu bittiye değil yasaya belirli standarta göre yapılıyor @Necmi
BEŞİKTAŞ!! Sadece iyi günde yanında olsaydık,renklerimizin arasına 'sarı'yı da koyardıkkkk!!!!

Çevrimdışı Melekcik

Yok artık bunun yaptıran kişiyede onay veren yapı denetimede ceza söz konusu hatta diyelim kişi depremde hayatını kaybetti ev istenilen şartları karşılamıyor ise yapı denetim başı büyük belaya girer sonu hapis allah korusun
BEŞİKTAŞ!! Sadece iyi günde yanında olsaydık,renklerimizin arasına 'sarı'yı da koyardıkkkk!!!!

Çevrimiçi Necmi

Zeminden gelebilecek su/nem önlemi için mantolamayı  mı  kastediyorsun Necmi??
yok yok ısı yalıtımı için dış cepheye yapılanı kasdediyorum @Coşkun Mevsim

Çevrimdışı Coşkun Mevsim

Herkes  iyi  geceler.Yatmam  lazım artık.

Çevrimdışı Deniz

Kufekiler kirlendikten sonra temizlenebiliyor mu Necmi abi ?
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Coşkun Mevsim

yok yok ısı yalıtımı için dış cepheye yapılanı kasdediyorum @Coşkun Mevsim
Necmi oda  önemli aslında.Şu an yapılan projelerde ısı yalıtımına azami dikkat  sarf ediliyor.Sıfır inşaatlarda sorun yok ama halihazırdaki binalarda durum felaket.Yalıtım nanay.Korkunç bir ısı sarfiyatı söz konusu.Doğalgaz veya elektrikle  ısınma  yada  kömür.Hepsinde  aynı dert  havaya saçılan,boşa giden paralar.Zaten enerji fakiri bir  ülke  dövizle  alınan bir  meta  sonuçta bu enerji.%20 başarı sağlansa ek ısı yalıtımı ile(mantolama) korkunç bir  kazanım olur.AMa ciddi yapılması  şart.

Çevrimdışı Deniz

Necmi oda  önemli aslında.Şu an yapılan projelerde ısı yalıtımına azami dikkat  sarf ediliyor.Sıfır inşaatlarda sorun yok ama halihazırdaki binalarda durum felaket.Yalıtım nanay.Korkunç bir ısı sarfiyatı söz konusu.Doğalgaz veya elektrikle  ısınma  yada  kömür.Hepsinde  aynı dert  havaya saçılan,boşa giden paralar.Zaten enerji fakiri bir  ülke  dövizle  alınan bir  meta  sonuçta bu enerji.%20 başarı sağlansa ek ısı yalıtımı ile(mantolama) korkunç bir  kazanım olur.AMa ciddi yapılması  şart.
Coskun abi cok guzel bir noktaya değinmişsin ama yalitim sirketleri ulkemizde inanilmaz yuksek rakamlar istiyor.ben bir sirketle görüşmustum verdigi teklife gore 9 senede amorti ediyordu.9 sene o evde oturacaginin kaniti yok ki..

Çevrimiçi Necmi

Deprem yönetmeliğine göre yapılması zorun lu kaldıki yapı denetim firma onayı olmadan bir şey yapamazsın aksine devletin şartlarına uymaz isen yıkma gibi yaptırımı bulunuyorki örneği mevcut yani bu yapı işleri aman oldu bittiye değil yasaya belirli standarta göre yapılıyor @Necmi
bende onu dedim zaten mesela yapı denetim demiri kontrol eder onay vermeden beton dökülemez dökülen betondan örnek alır teste tabi tutar bunları mütahit firma yapmıyor onlar noter gibi yeminli bürolar ve mütahit firmaların kontrolünde değiller devlet tarafından görevlendiriliyorlar. zaten beton testi geçemezse mümkün değil göz ardı edilemez burda eski kafada kalmış ve yeni inşaat sistemlerini bilmeyen arkadaşlar sürekli şüpheci yaklaşıyor olaya ben mesela oraya dökülen beton sağlammı demirler doğru bağlanmışmı diye dönüpde bakmam bile baksamda anlamam ama bidiğim bir şey varsa denetim sağlam yapılıyor mesela bizde denetci firma Kiptaş bildiğim kadarıylada devlet tarafından görevlendirildi ve kesinlikle bizim renklerimize bakıpta he demez tam tersi en ufak bir problemde bile sıkıntı çıkarır. @Melekcik

Çevrimiçi Necmi

ısı yalıtımı tabiki önemli ama sorun uygulama tekniğinde bunlar yapıştırıp gidiyorlar aslında onların duvara plastik dübellerle tutturulması lazım doğru teknik o rusyada kullanılan dübelin sayısına ve kaybettirdiği ısıya kadar hesaplanıyor hepsi planlanmış ama bizde bu işle ilgili hiç bir bilgisi olmayan insanlar tarafından ve sırf para kazanmak için yapılıyor ve bilgisiz halkta kandırılıyor malesef ortayada kalitesiz işler çıkıyor @Coşkun Mevsim

Çevrimdışı KUMANOVALI

Arkadaşlar
2-3 tane trol yüzünden birbirimizi kırmamakta
Yarar var.

Basit düşününce
Baştan savma bir iş yapılsaydı
Stad çoktan bitmişti...

Herkese iyi geceler...
BJK

Shqiptari per fjalen ther edhe djalen / Arnavut verdiği söz için oğlunu da keser

http://www.alisverisreyonum.com
http://www.hpkartus.com
http://www.bilsabilgisayar.com.tr
https://www.avazilla.com

Çevrimiçi Necmi

Kufekiler kirlendikten sonra temizlenebiliyor mu Necmi abi ?
kimyasallarla temizlenebilir ama bırak eskisin taş eskidikçe güzelleşir millet şömine yapar ama kirlenmesin diye kullanmaz aslında güzelliği içindeki küller isler değilmidir. Neden antika değerli oluyor da birebir aynısını yapsanda onun kadar değerli olmuyor @Deniz

Çevrimdışı haluk.m

Mabedimiz açıldıktan sonra yönetimin işi daha zor. Küftekileri ve cam korkulukları korumak kolay olmayacak.  kendi taraftarımız ayrı dert, rakipler ayrı dert. Stadyumun etrafı 7/24 güvenlik tarafından korunmalı(normal günlerde 30-40 kişilik bir ekip yeterli olur sanırım).  Kırılmaz cam olacak demeyin, burası Türkiye.