kelimesi kelimesine katılıyorum. ayrıca fernandesin ne kadar sorun yaratacağı belliydi(beşiktaş maçlarının hepsini 90 dk izleyen herkes gerçek beşiktaşlı herkes görüyordu gereksiz boş boş koşturduğunu) başarılı bir spor yöneticisi olsa o keş adamı sattırırdı cska moskovaya.. fikret başkan da dünden razıydı satmaya ama teknik ekip satma taraftarı olmadığı için işlerine karışmak istemedi.. necmi abinin kastettiği gibi resmen etkisiz elemandı. iki üç etkileyici cümle kurmayla, real madrid barcelona dortmund gibi kulüplerin uyguladığı sitemleri proje olarak getirmeyle olmuyo bu işler yemezler hocam
fernandesi başkan kendisi; taraftar baskısından çekindiği için satmak istemediğini açıkça söyledi. ayrıca real madrid, barcelona, dortmund gibi kulüplerin uyguladığı sistemleri neden getirmek istediğini hiç düşündünüz mü? getirmek istedi çünkü bu projeler başarılı olmuş.
oyuncu seçimlerinde yanlışları vardır. ben de kabul ediyorum fakat transfer hiç bir zaman garanti bir şey değildir.
bir de atiba transferi için antalya 400 bine anlaşmıştken biz 1 milyona anlaştık denmişti. hatırlatırım o sene antalya başkanı herkese sallıyordu biz şu kadara anlaşmıştık onlar bu kadar verdi. samet aybabanın bir kısımı maaşını beşiktaşa ödettik. barosu maç başı ücrete ikna ettik diye. hatırlatırım o şovmen sene başında alkışlandı sene sonunda takım küme düştü.
bizim taraftarımız ne yazıkki tahammüle, sabretmeye gelemiyor bu yüzden bizim için en iyisi sinan engin, fatih terim gibi adamlar. böyle düşünceler yüzünden serdar bilgili ile çıkışa geçen takım şu an nerelerde. taraftarımız malesef serdar bilgili, önder özen gibi adamlar yerine başlarda hep yd ve sinan engin gibilerini tercih etti. durum ortada.
önder özen ismi benim için önemli değil fakat bu takıma önder özen gibi projeleri olan ileri görüşlü adamlar gerekir. çünkü artık parayla herşeyi yapamayacağız çünkü avrupa sıralamalarında türk takımları olarak çok gerilerde kalacağız. bir beş sene sonra sadece orta sıradaki ingiliz takımları ile aramızda maddi uçurumlar olacak (seneye macherster united sadece yayın geliri, forma markası ve göğüs reklamından 220 milyon euro alacak. bu rakam avrupanın diğer dev kulüperi için bile uçuk rakamlar). adamların küme düşen takımı geçen sene yayın geliri olarak yanlış hatırlamıyorsam 63 milyon euro aldı ki önümüzdeki senelerde bu rakamlar daha da artacak.
özetlersem artık paramız ile avrupada söz sahibi olmamız çok zor bu yüzden planlı ve projeli gitmemiz tabiri caiz ise bir porto bir dortmund yaratmamız gerekir. bunun için de önder özen tarzı adamlar gerekir
konuyu biraz uzattım kusura bakmayın.