Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (4) Yeni Başlığımız Hayırlı Olsun 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek

0 Üye ve 21 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5716430 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Volkan Başaran

Necmi abi ışte hep sarkıyor. Ya prekastlar eski konulara bakın aralıkta bitecekti. Şimdi nisan diyoruz. Zamaninda olmuyor bişey
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Yusuf az çok rakip inşaatlara bakmak lazım

Şimdi bu statta müdürlük yapan adam (!) Ağustos 2014 te açmaya çalışacağız dedi hepimiz inandık. Şimdi yine aynı algı operasyonu

Bursanin stadı bizde olsa eminim o adam haftaya maça çıkarız diyecek. Ancak o stat bile sene başı açılmayacak belki de . Öyle söyleniyor.

Bizimki 'nin daha yüzde 60 i bitmiş bi inşaat. Hangi akıl ve mantık ile Ağustos denir bilmiyorum. Yine algı ile tepki azaltılıyor.

Sağolsunlar deseler ocakta açılacak yine bişey demeyecegiz. Çok çektik çünkü ancak geçen seneden beri bence yalan konuşup bizleri kandırıyorlar. Üzüldüğüm insan hayaller kuruyor sonra umutlar hayal oluyor. Şunları yazarken bile sene başı hayali kuran birisiyim ancak üç hece sekiz harf imkansız.

Abi 1 senelik değişim var burda :) Tamam haklısın yönetim ve çevresinden verilen tarihler tutmadı. Ben bile (inşaatın İ'sinden anlamam) geçen sene ağustos dediklerinde hiç inanmamıştım. Amma velakin bunun loca satışları için bir strateji olduğunu hepimiz öğrendik. Bu saatten sonra hala tarih verilmesi bana da yanlış geliyo. İnce işler, zemin ve en önemli iş; çatı kaldı. Stadın o beton yapısı bu kadar hızlı bitmişken, başka statlar senelerdir yapılmasına rağmen bizden azıcık ilerde olmalarını da göz önünde bulundurarak söylüyorum, ben ümitliyim abi bu stat 2015 sonbaharında mutlaka açılır ve büyük Beşiktaş taraftarına ilkbaharını yaşatır. Ben şunada inanıyorumki biz o stada bu senenin şampiyonu olarak giricez. Son şampiyonluğumuzda ben daha ortaokuldaydım Beşiktaşlıydım ama yeni yeni futbolu sevmeye başlamıştım. O sene sivasla çekişirken takımımızdan çok emindim abi. Hani bilic diyoya "Umudumuzu bizden söküp alamazlar", o sene öyleydim işte. Sivas öndeydi ama biliyodumki Beşiktaşım yakalayacak. Umudumuzu yitirmememiz lazım ortada kaybedilmiş bişey yok ama kazanacak çok şey var. Kazanacaklarımıza odaklanmamız lazım artık 2 senedir başımıza gelmeyen bela kalmadı haklısın ama geçti. Adı üstünde "geçti". Umudumuzu almalarına izin vermeyelim. Ve diyelimki; Bu taraftar ağaçlı yoldan o sarı yapraklara basa basa Mabedimize gümbür gümbür girer abi :)
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı Necmi

Orası paneller için tek uygun yer bence, çünkü panel ağırlığı doğrudan demir çatı kolonuna binmeli, halatlar membran ağırlığına göre planlanıyor, başka bir yere konamaz, konursada laf olsun diye konmuş olur,miktarı küçük olur, ben elektrik üretiyorum diyebileceğin büyüklüğe ulaşamazsın, (yeni açığın arkası filan dendi o nedenle söylüyorum, olmaz orası yer yok) bu arada ABD de elektrik üreten boya üzerine çalışıyorlar, mürekkep gibi bir boyayı sürüyorsun herhangi birşeyin üzerine elektrik üretiyor, ama ABD nin bu teknolojiyi atek in üzerine sürelim diye bize vereceğini hiç sanmam 😄 ben elektrik üretme sevdasından vazgeçtim artık, stad bitsin yeter bana.. Beklentimi küçük tutuyorum ilerde daha mutlu olayım diye.. 😄
elektrik üretmek bence Başkanın hayalinden başka bir şey değil üretilen elektriğin kazancına ve maliyete baktığında kendini amorti etmiyor etmesi için bütün çatıyı kaplamak gerekecek ama şu an için çatıya konma ihtimali bile bence sıfır konacak olsa bence şimdiden alt yapısının hazırlanması gerekir kirişlerden biri kondu ve mebranın geleceği nokta belli oldu kirişe kadar dayanacak demekki orda panel yok dışarı taşarmı sanmıyorum çirkin bir görüntü yaratır hemde çatı kirişine ona uygun aparat bağlanması gerekir şimdilik öyle bir görüntüde yok zaten tesisat işide yapılmıyor benim fikrimce çatıya panel konmayacak onun dışında nereye konursa konsun yaptık oldu olur sırf konuştuk sözümüzde duralım mantığı olur belki restoranların elektrik ihtiyacını karşılar :D o kadar

Abi 1 senelik değişim var burda :) Tamam haklısın yönetim ve çevresinden verilen tarihler tutmadı. Ben bile (inşaatın İ'sinden anlamam) geçen sene ağustos dediklerinde hiç inanmamıştım. Amma velakin bunun loca satışları için bir strateji olduğunu hepimiz öğrendik. Bu saatten sonra hala tarih verilmesi bana da yanlış geliyo. İnce işler, zemin ve en önemli iş; çatı kaldı. Stadın o beton yapısı bu kadar hızlı bitmişken, başka statlar senelerdir yapılmasına rağmen bizden azıcık ilerde olmalarını da göz önünde bulundurarak söylüyorum, ben ümitliyim abi bu stat 2015 sonbaharında mutlaka açılır ve büyük Beşiktaş taraftarına ilkbaharını yaşatır. Ben şunada inanıyorumki biz o stada bu senenin şampiyonu olarak giricez. Son şampiyonluğumuzda ben daha ortaokuldaydım Beşiktaşlıydım ama yeni yeni futbolu sevmeye başlamıştım. O sene sivasla çekişirken takımımızdan çok emindim abi. Hani bilic diyoya "Umudumuzu bizden söküp alamazlar", o sene öyleydim işte. Sivas öndeydi ama biliyodumki Beşiktaşım yakalayacak. Umudumuzu yitirmememiz lazım ortada kaybedilmiş bişey yok ama kazanacak çok şey var. Kazanacaklarımıza odaklanmamız lazım artık 2 senedir başımıza gelmeyen bela kalmadı haklısın ama geçti. Adı üstünde "geçti". Umudumuzu almalarına izin vermeyelim. Ve diyelimki; Bu taraftar ağaçlı yoldan o sarı yapraklara basa basa Mabedimize gümbür gümbür girer abi :)
O zaman bende deyim yeniden.
 "Umudumuzu kimse bizden sokup alamaz"

Şampiyon olalimda stat beklesin biraz daha :)))
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

elektrik üretmek bence Başkanın hayalinden başka bir şey değil üretilen elektriğin kazancına ve maliyete baktığında kendini amorti etmiyor etmesi için bütün çatıyı kaplamak gerekecek ama şu an için çatıya konma ihtimali bile bence sıfır konacak olsa bence şimdiden alt yapısının hazırlanması gerekir kirişlerden biri kondu ve mebranın geleceği nokta belli oldu kirişe kadar dayanacak demekki orda panel yok dışarı taşarmı sanmıyorum çirkin bir görüntü yaratır hemde çatı kirişine ona uygun aparat bağlanması gerekir şimdilik öyle bir görüntüde yok zaten tesisat işide yapılmıyor benim fikrimce çatıya panel konmayacak onun dışında nereye konursa konsun yaptık oldu olur sırf konuştuk sözümüzde duralım mantığı olur belki restoranların elektrik ihtiyacını karşılar :D o kadar
Necmi abi sence 8-10 sene sonra çatının Commerzbank gibi kapanabilir ve kübik ekranlı yapılmasına karar verilse mümkün olabilirmi yani modifiyeye açıkmı stadımız? :D
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

:claps: :claps: :claps: :)

Aşk bu Aşk !

volkanca.net

Çevrimdışı Necmi

Necmi abi ışte hep sarkıyor. Ya prekastlar eski konulara bakın aralıkta bitecekti. Şimdi nisan diyoruz. Zamaninda olmuyor bişey
yok prekastın bitim süresi mart sonuydu insanların burda konuşmalarına iş programı olarak bakmamak lazım prekastta bir gecikme olacağını tahmin etmiyorum şu anda hızlanmamalarının sebebi rampa o rampanın gecikmesininde ana nedeni ihsan beyin iş bilmezliğiydi yoksa bu güne kadar seksen kere yapılırdı daha yeni açık rampa kaldırılmadan eski açığın halledilmesi gerekiyordu ama Beşiktaş inşaat AŞ nin başındaki zat orda oturmanın sadece tv lere röportaj vermek olduğunu sandığı için bu gün bu noktadayız onun iş bilmezliği en az 3 ay kaybettirdi bize artık sağlık olsun diyelim olmuşla ölmüşe çare olmaz catıda programlanan tarihlere uygun başladı umarım sonrasında gecikme olmaz vinçlerin bu güne sökülmesi gerekiyordu yeni açıktaki ilk kurulan hariç onlar bence gecikti mart sonunda prekast biter en fazla gecikse bir hafta gecikir ondan sonrası ince işler onlarda süresel bir aksama yaşanmaz para sıkıntısı olmazsa yapılır çatı ve çimde olmaz sıkıntı beni en çok düşündüren elektrik işleri sağlam bir firma kalabalık ekiple girmek zorunda çatıdan sonra fazla bir zaman kalmıyor aydınlatma için

Çevrimdışı sozkul

Necmi abi sence 8-10 sene sonra çatının Commerzbank gibi kapanabilir ve kübik ekranlı yapılmasına karar verilse mümkün olabilirmi yani modifiyeye açıkmı stadımız? :D

Bu çatı dizaynı gayet minimalist, yalnızca demir çatı kolonlarından destek alıyor, daha fazla ağırlığı çekemez bance, komple kapanmasına gerek olduğunuda düşünmüyorum, 30-40 yıl sonra yeni çatı yapılırken belki...

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Bu çatı dizaynı gayet minimalist, yalnızca demir çatı kolonlarından destek alıyor, daha fazla ağırlığı çekemez bance, komple kapanmasına gerek olduğunuda düşünmüyorum, 30-40 yıl sonra yeni çatı yapılırken belki...
Banada öyle geliyor abi.. Yukarı doğru direkler mirekler vardı o tür statlarda haklsın ağırlık sorunu olur

Çevrimdışı Necmi

aslında bu saatten sonra bir ay gecikmiş iki ay gecikmiş çokta önemi yok yeterki doğru yapılsın ben kazmanın vurulduğu gün 2015 mayıs dedim wow da ve linç edildim :D  ve benim tahminime göre 3-4 aylık bir gecikme olacak buda böyle bir şantiyede kabul edilebilinir bir gecikme aslında insanlar logo gibi şak şak bitsin istiyor ama böyle olmazki ha dedikleri gibide biter ama 10 a mâl edeceğin 20 ye çıkar iş hayatındada böyle bir kural yok zararına iş yapılmaz

Çevrimdışı Necmi

Başkanın demesine göre kübik skorboarta uygun statikte yapılıyor çatı ama ben bir kez yapıldıktan sonra bir daha kimsenin skorboart değiştireceğine inanmıyorum çatının kapanmasınada bence hiç ihtiyaç yok çok fantazi bir çözüm olur gereksiz para harcanması demek Kuzey ülkelerinde olsak bütün kış don ve kar altında belki ihtiyaç olur ama istanbulda gereksiz bir şey bırak karı yağmur altında kaç maç oynanır istanbulda kışın toplasan beş gün kar görür oda maça denk gelirse bir maç etkilenir bunun için deymez ama insanların isteme nedeni üstü kapalı stadımız var diye hava atmak böyle bir hava atma içinde milyonlarca Euro harcanmaz

Çevrimdışı Deniz

Bu stad Ekim ayında açılırsa benim açımdan çok büyük başarıdır.Ekimden önce açılmayacağını düşünüyorum.Kendimi de ona göre ayarlıyorum :)
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Başkanın demesine göre kübik skorboarta uygun statikte yapılıyor çatı ama ben bir kez yapıldıktan sonra bir daha kimsenin skorboart değiştireceğine inanmıyorum çatının kapanmasınada bence hiç ihtiyaç yok çok fantazi bir çözüm olur gereksiz para harcanması demek Kuzey ülkelerinde olsak bütün kış don ve kar altında belki ihtiyaç olur ama istanbulda gereksiz bir şey bırak karı yağmur altında kaç maç oynanır istanbulda kışın toplasan beş gün kar görür oda maça denk gelirse bir maç etkilenir bunun için deymez ama insanların isteme nedeni üstü kapalı stadımız var diye hava atmak böyle bir hava atma içinde milyonlarca Euro harcanmaz
Anladım abi :)
Benim çılgın projem var :D Güneş panellerini çatı kolonlarının arasına, bileziğe monteli kuruyoruz eski açıkta yok ama :D elektronik sistemle açılır kapanır kapaklar gibi oluyo, güneş ortaya çıktığında panellerde ona göre pozisyon alıyo :D

Çevrimdışı Deniz

Anladım abi :)
Benim çılgın projem var :D Güneş panellerini çatı kolonlarının arasına, bileziğe monteli kuruyoruz eski açıkta yok ama :D elektronik sistemle açılır kapanır kapaklar gibi oluyo, güneş ortaya çıktığında panellerde ona göre pozisyon alıyo :D

Kardeşim sen benim bölümü oku.Ya da boşver okuma  :lol:
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Kardeşim sen benim bölümü oku.Ya da boşver okuma  :lol:
Bölüm ne abi paint uzmanlığı falansa olur :biggrinking:

Çevrimdışı Deniz

Şimdi doğru söyle fikir güzelmi değilmi :D Mis gibi yer yav akarı yok kokarı yok :kop:
Güneş panellerinde hareketli sistem halihazırda kullanılıyor ancak;

Panelleri oraya koyarsan ters açılardan faydalanamazsın,güneş panelleri her zaman hemen hemen her açıdan güneş alacak şekilde konur,ayrıca güneş panelleri oldukça maliyetli bir şeydir böyle bir sistemi kurmak için de bu maliyeti çok fazlar artırırsın,maliyet güneş enerjisinde her şey demektir o yüzden böyle bir sistemin kullanılması faydadan çok zarar getirir :)

Estetik açıyı da unutmamak lazım oraya konulan paneller pek de güzel görüntü oluşturmayacaktır :)

Çevrimdışı BORAN

tek şu olsa daha güzel olur diyebileceğim , kübik scoreboard başka eksik bir eksik/aşağı kalır yanı yok stadın,  bu bile eksik değil sadece görüntü olarak daha hoş ve scoreboard un yerini koltuklar olabilir .
ilerleyen yıllarda stada kat çıkılabilir yapıdamı acaba ? bir yarım asır zaten stada kimsenin dokunacağını düşünmüyorum bile zaten de.

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Güneş panellerinde hareketli sistem halihazırda kullanılıyor ancak;

Panelleri oraya koyarsan ters açılardan faydalanamazsın,güneş panelleri her zaman hemen hemen her açıdan güneş alacak şekilde konur,ayrıca güneş panelleri oldukça maliyetli bir şeydir böyle bir sistemi kurmak için de bu maliyeti çok fazlar artırırsın,maliyet güneş enerjisinde her şey demektir o yüzden böyle bir sistemin kullanılması faydadan çok zarar getirir :)

Estetik açıyı da unutmamak lazım oraya konulan paneller pek de güzel görüntü oluşturmayacaktır :)
Haklısın abi :) Maliyet konusu aklıma gelmişti :)
Ama napim çatıya konmıycak eski açık yeni açık arkası falan filan derken aklıma orası geldi :D

Çevrimdışı Deniz

Haklısın abi :) Maliyet konusu aklıma gelmişti :)
Ama napim çatıya konmıycak eski açık yeni açık arkası falan filan derken aklıma orası geldi :D
Belli olmaz baskan bir sponsor falan buyar koydurur belki .burasi vodafone arena burada her turlu surpriz olur

Çevrimdışı poedr

benim gördüğüm kadarıyla çatı kolonları takıldıktan sonra kirişlerin çok sürmemesi lazım çelik rekonstruksiyon sonuçta. cıvatalarla sabitlenecek. her kolon arasında taş patlasa 40 cıvata bağlantısı var. 2şer kolona tek kiriş düştüğüne göre 42 kiriş bağlanacak . üstüne düşülürse çok daha seri takılabilir. 2 gündür bi kiriş öyle bekliyor. hazır kolonların üstüne kirişlerin seri bi şekilde takılıp montajlanması  İSTENDİĞİ ZAMAN zor bi iş olmayacak. beton değil bu demir örüp kalıplayıp kurumasını ve mukavemet kazanmasını beklemecek. bu süreçte tüm kolonlar ve prekastlar tamamlanabilir. İSTENDİĞİ ZAMAN prekastlar takıldıktan sonra halat ve orta halka işleri tamamlanabilir. bence en uzun zürecek olan halat gerilmesi. halka havalandıktan sonra çim başlamalıdır.koltuk montajı atexlerle paralel sürebilir. zor değil ağustosa yetişir İSTENDİĞİ ZAMAN. herhangi birimizin istediği kadar istesinler yeter. ne faktörler var bilmiyorum .para mı yok isteyince yaratılır adammı yok sanmıyorum. obitaş bile isteyince dönüm dönüm tabla dikiyor üç günde isteyince oluyor. İSTEYİN ULAN İSTEYİN bitsin artık. ite köpeğe muhtac etmeyin bu kulübü . düşürmeyin bizi bu renklilerin diline
sınanmadığın günahın masumu değilsin

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Belli olmaz baskan bir sponsor falan buyar koydurur belki .burasi vodafone arena burada her turlu surpriz olur
Vodafone Arena'da rakiplerin galibiyeti dışında her türlü sürpriz olabilir :super: :biggrinking:

Çevrimdışı aşığımsana

Herkese günaydınlar... Yeni beko reklamı geliyor!!!
Ömrümsün Beşiktaş!

ysariusta

• Ziyaretçi

Stadın tam olarak hazır olması başka bir şey, maç oynanacak hale gelmesi başka bir şey. Kestirmek güç, Ağustos 2014 hayaldi, ancak martta olmaması beceriksizlik. Bu Başkanın sözü. Daha becerikli olmalıydık bu stadı 2014 te bitirmeliydik diyen kendisi. Beceriksizlik derken şunu söylemek gerekiyor tabi, bir buçuk yılda yapılanları neredeyse günü gününe takip ettik. Yıkım hafriyat, kaba inşaat. Kalan yol çok kısa. Ağustos yine hedef, ancak bu hedef sadece maç yapılabilirlik üzerine. Elektriği üretmek mümkünse sonra yapılablir, sonra çok şey eklenebilir. koltuğu ıvırı zıvırı halledilir. Enseyi karatmayın. Günaydın.

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

benim gördüğüm kadarıyla çatı kolonları takıldıktan sonra kirişlerin çok sürmemesi lazım çelik rekonstruksiyon sonuçta. cıvatalarla sabitlenecek. her kolon arasında taş patlasa 40 cıvata bağlantısı var. 2şer kolona tek kiriş düştüğüne göre 42 kiriş bağlanacak . üstüne düşülürse çok daha seri takılabilir. 2 gündür bi kiriş öyle bekliyor. hazır kolonların üstüne kirişlerin seri bi şekilde takılıp montajlanması  İSTENDİĞİ ZAMAN zor bi iş olmayacak. beton değil bu demir örüp kalıplayıp kurumasını ve mukavemet kazanmasını beklemecek. bu süreçte tüm kolonlar ve prekastlar tamamlanabilir. İSTENDİĞİ ZAMAN prekastlar takıldıktan sonra halat ve orta halka işleri tamamlanabilir. bence en uzun zürecek olan halat gerilmesi. halka havalandıktan sonra çim başlamalıdır.koltuk montajı atexlerle paralel sürebilir. zor değil ağustosa yetişir İSTENDİĞİ ZAMAN. herhangi birimizin istediği kadar istesinler yeter. ne faktörler var bilmiyorum .para mı yok isteyince yaratılır adammı yok sanmıyorum. obitaş bile isteyince dönüm dönüm tabla dikiyor üç günde isteyince oluyor. İSTEYİN ULAN İSTEYİN bitsin artık. ite köpeğe muhtac etmeyin bu kulübü . düşürmeyin bizi bu renklilerin diline
:claps: :claps: :claps: +1903 :claps: :claps: :claps:
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık