Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (4) Yeni Başlığımız Hayırlı Olsun 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek

0 Üye ve 15 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5709481 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı CanEmre

kale direklerini getirmek için biraz acele etmemişler mi?  :lol: :lol:
Etmişler  :evillol: Yanında daha takılmamış prekastlar duruyor  :evillol:
Bizim için sevdadan çıldırmış diyorlar,
Bilmeyenler nasıl anlasın

ysariusta

• Ziyaretçi

Bursan ın koltuk dizilimi işaretlediğim bölgede çıkış kapısının altıda koltuklar var koltuk dizilimlerini hiç beceremiyor bizim firmalarımız arkadaş..
Ben en tepedeki locaları sevmiyorum. Sanki yukarıdan bakan elit kesim aşşadaki duruma bakıp "eğleniyor lan fakirler" der gibi. Daha bir aristokrat görünüyor gözüme. Localar arada kaybolunca daha rahat olunur gibi. Tamam futbolcular alışkında bana sürekli izlenimi verince kasılırım.

Çevrimdışı onurturan

kale direklerini getirmek için biraz acele etmemişler mi?  :lol: :lol:
Bu bursanin çatisi da baya kötü gözüküyo çok yuksek geldi bana bi bilgim yok ama tabii ki bu konuda.

Çevrimdışı ahmet türken

Bursan ın koltuk dizilimi işaretlediğim bölgede çıkış kapısının altıda koltuklar var koltuk dizilimlerini hiç beceremiyor bizim firmalarımız arkadaş..
başka stadları görünce bizimki bu gezegenden diil gibi geliyor. Gerçekten çok ayrı bir klası var  vodafone arenanın

ysariusta

• Ziyaretçi

Kanser olmak için baz istasyonuna gerek mi var? Beşiktaş kanseri yeter de artar bile  :lol:
Baz istasyonundan dem vuracaksanız önce belediyelerin yol panolarının içine sakladıkları baz istasyonlarından başlayın derim. yediğiniz hazır gıdalarda bulunan raf ömrü uzatıcı bazı katkılardan devam edip, yeterli yeşil alanı bulunmayan şehirlerden ilerlersek en sonunda bir yerlerde stada da sıra gelir. Hassas olunması güzel bir şey ayrıca bunu takdir etmedim sanılmasın. Ancak her hassasiyeti önce stattan başlayıp dillendirmek dikkat çekici.

Çevrimdışı ErsinA.

Beşiktaş taraftarı olarak kansere bağışıklık kazandık.    :evillol:   via son dakikalar.

Çevrimdışı KUMANOVALI

günaydın cemat-ül BEŞİKTAŞ ARENA  :D

@SDemirsoy dediği gibi koltuk montajını yapan arkadaşlar sakatsa
işimiz var demektir.. :s20:
BJK

Shqiptari per fjalen ther edhe djalen / Arnavut verdiği söz için oğlunu da keser

http://www.alisverisreyonum.com
http://www.hpkartus.com
http://www.bilsabilgisayar.com.tr
https://www.avazilla.com

Çevrimdışı YunusEmre

Günaydın arkadaşlar..  50 yıl önce İnönü stadı

Çevrimdışı ahmetx

@ahmetx abi çatı için bu şekilde yazılmış freysaş sitesinde
http://www.freysas.com.tr/haber-besiktas-vodafone-arena-stadi-catisi
"Beşiktaş Vodafone Arena Stadyumu çatısının tasarım ve yapım sözleşmesi, İz İnşaat ile imzalandı"
@FARUK hocam yeni bakabildim,teşekkürler bilgilendirmen için.Evet benim anladığım bu işin yapımını freysaş gerçekleştirecek.
Burada verilen bilgiye göre de çatı için öngörülen maksimum süre 8 ay,sanki açılış için Ekimi bekleyeceğiz.
Alıntı
BEŞİKTAŞ ARENA STADYUMU
14.1.2015
Türk Loydu; stadyum projelerindeki deneyim ve uzmanlığına Türkiye’nin ilk halat germe membran çatı sistemine sahip stadyumu olan “Beşiktaş Arena Stadyumu”nun 3.taraf imalat ve montaj kontrollük hizmeti ile devam ediyor.

Stadyum çatısı toplam 1500 ton çelik konstrüksiyondan oluşmaktadır. Çelik kompozit 84 adet kolonun üzerinde sismik izolatörlere oturan 42 adet çelik basınç ringi ve halatlardan oluşan çekme ringine verilen ön germe ile bisiklet tekerleği teknolojisiyle gerilmiş halatlı germe membran çatı sistemine sahiptir.

Çelik konstrüksiyon imalatı; EN 1090-2 standardı EXC3 sınıfına göre 2 farklı imalathanede, halat sistemleri imalatları ise ayrı bir lokasyonda yapılmakta olup, 24.11.2014 tarihinde yüklenici İZ İNŞAAT MADENCİLİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile imzalanan sözleşme gereği 8 ay sürecek olan projenin ön imalat, imalat ve montaj kontrolünü konusunda uzman Türk Loydu mühendisleri tarafından gerçekleştirecek, proje sonunda çelik konstrüksiyon yapıya imalat kontrol sertifikası düzenlenecektir.
http://www.turkloydu.org/turkloydu//Turk-Loydu-Hakkinda/Turk-Loydundan-Haberler/2015/BESIKTAS-ARENA-STADYUMU.aspx
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı ahmetx

locaların üstte olmasını herkesten daha önce loca sahipleri istemez zaten,bursa stadının tek beğenmediğim yanı locaların bizdeki gibi kat aralarında ve loca katında olmaması.
Çatı örtüleri baya bi sarı geldi bana ........Timsah kafası gibi,bi ara bizde de kanatlarını açmış kartal vardı böyle fantezileri oldum olası sevmem zaten.....
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimiçi Kartal Ç

Kesinlikle katiliyorum. Tarihi dokuya madem bu kadar onem veriliyor, cati kolonlarininda kufeki taslarla uyusmasi lazim.

Bahsettigin dusunce aslinda kolaylikla yapilacak birsey.

Resimdeki kolon kadar detayli olmasada, benzer bir kalip rahatlikla hazirlanabilir. Ne tur meteryal kullanilir bilemem ama 2 parca halinde montaj edilir. 82 (yada 84) birbirinin aynisi kolon.

hah ben de böyle kastetmiştim zaten eline sağlık.

o dediğiniz malesef olmaz hayal kurmayın
o kolonların allah korusun deprem olsun flen esneme payı var
rüzgardır kardır esnediğinde kolonlar ,onlar kırılır dağılır  :ok:

Hocam hayal mayal ama olsun önermesi bizden :D bir de onların esneyeciğinin ben de farkındayım o yüzden dışındaki kaplamayla arasında hareket edeceği maksimum alan kadar boşluk olsun istedim neticede bu parçaların maksimum ne kadar hareket edeceği belli. 40 santim ileri 40 santim geri hareket edecek hali yok ayrıca sismik izolatör'ler bu metal kolonların üzerine yapılacak ikinci bilezikle çatı bağlantıları arasında olacaktır muhtemelen. zaten depremde ve şiddetli rüzgarda o izalatörler üzerinde hareket edecektir çatı. Şu projesi bi sızmadı ki :evillol:

Çevrimdışı siyah-1903

locaların üstte olmasını herkesten daha önce loca sahipleri istemez zaten,bursa stadının tek beğenmediğim yanı locaların bizdeki gibi kat aralarında ve loca katında olmaması.
Çatı örtüleri baya bi sarı geldi bana ........Timsah kafası gibi,bi ara bizde de kanatlarını açmış kartal vardı böyle fantezileri oldum olası sevmem zaten.....

hepinizde de loca var da locanın dezavantajına üzülüyorsunuz  :s20:
kimseyi kandırmayalım tribün bütünlüğü anlamında kimse istemezde alt üst kat arası 2 loca katının olmasını. keşke en yukarıda olma imkanı olsaydı da locacılar için dezavantaj olsaydı..
"Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır"

Çevrimdışı iyimserure

kimseyi kandırmayalım tribün bütünlüğü anlamında kimse istemezde alt üst kat arası 2 loca katının olmasını. keşke en yukarıda olma imkanı olsaydı da locacılar için dezavantaj olsaydı..
loca gelirleri ile kıyaslandığında tribün bütünlüğü o kadar önemsiz bir konu ki... stadın yenilenmesinin temel amacı zaten başta localar olmak üzere daha lüks bir stat yapmak... taraftar bir arada oturacakmış yok koreografi yapacakmış yok çarşı kapalıda değil de yeni açıkta olacakmış, bunlar pek mühim değil

Çevrimdışı ErsinA.

@FARUK hocam yeni bakabildim,teşekkürler bilgilendirmen için.Evet benim anladığım bu işin yapımını freysaş gerçekleştirecek.
Burada verilen bilgiye göre de çatı için öngörülen maksimum süre 8 ay,sanki açılış için Ekimi bekleyeceğiz.http://www.turkloydu.org/turkloydu//Turk-Loydu-Hakkinda/Turk-Loydundan-Haberler/2015/BESIKTAS-ARENA-STADYUMU.aspx

Öngörülen süre 8 ay ama sözleşmenin İZ İnşaat ile imzalandığı tarih 24.11.2014.  Bahsedilen 8 aylık sürenin bu tarihten itibaren hesaplanması gerekir.

Buda demek oluyorki çatı Temmuz sonunda kaplaması dahil teslim edilmesi gerekiyor.  Temmuz sonu teslim bitmesi içinde Mayıs-Haziran ayında germe işlemlerinin yapılması gerekir.

Bence stadın Ağustos sonuna yetişmesi imkansız değil..

Çevrimdışı riza calli

Merdivensporun merdivenleri catal degil oda yeni stad onlar nasil yapıyorsa bizde yapalim.

Çevrimdışı ahmetx

kulübün gelir kaybı olacaksa üzülürüm tabii ki....Kulüplerin yapısı ve futbol çocukluğumdaki gibi olsaydı locada neymiş derdim sana katılırdım ama yıl olmuş 2015 ve futbola artık endüstriyel olarak bakılıyor......

Çevrimdışı ahmetx

Öngörülen süre 8 ay ama sözleşmenin İZ İnşaat ile imzalandığı tarih 24.11.2014.  Bahsedilen 8 aylık sürenin bu tarihten itibaren hesaplanması gerekir.

Buda demek oluyorki çatı Temmuz sonunda kaplaması dahil teslim edilmesi gerekiyor.  Temmuz sonu teslim bitmesi içinde Mayıs-Haziran ayında germe işlemlerinin yapılması gerekir.

Bence stadın Ağustos sonuna yetişmesi imkansız değil..
kaba bitmediyse neden imzalasın ki o tarihten itibaren çok mantıksız,tribün kaba bitişten itibarendir o sözleşme....

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Merdivensporun merdivenleri catal degil oda yeni stad onlar nasil yapıyorsa bizde yapalim.
Onların Tribünleri bizimkisi gibi Dik değil , Oldukça yatay ve yine Onların çıkış kapıları ile tribün bitiş mesafleri bizşmki kadar yakın degil :iscrewy:
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı ahmetx

Onların Tribünleri bizimkisi gibi Dik değil , Oldukça yatay ve yine Onların çıkış kapıları ile tribün bitiş mesafleri bizşmki kadar yakın degil :iscrewy:
Tribünler bu kadar dik olunca çatal merdiven kaçınılmaz,ben bile kendimi inandırdım bu konuda...

Çevrimdışı siyah-1903

kulübün gelir kaybı olacaksa üzülürüm tabii ki....Kulüplerin yapısı ve futbol çocukluğumdaki gibi olsaydı locada neymiş derdim sana katılırdım ama yıl olmuş 2015 ve futbola artık endüstriyel olarak bakılıyor......

2 kat locayı en tepeye koyabiliyorsan ve neden gelir kaybı olsun ki. kaldı ki yukarının çapı daha büyük olduğu için daha fazla loca koyma imkanın da olur.. neyse konu değil, elbette imkansızdı yapılamadı. ama ben normal bir taraftar olarak bu stad benim için de yapılıyor diye düşünüyordum.
tek dert loca gelirleri demek bence bir daha düşününce senin de altına imzanı atamayacağın bir ifade olmuş
"Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır"

Tribünler bu kadar dik olunca çatal merdiven kaçınılmaz,ben bile kendimi inandırdım bu konuda...
@ahmetx abi Çıkış kapısı ile Tribün bitişi arasındaki mesafe sadece 3 Basamak , Maç bitişi Çıkıl kapısı onunde oluşacak Bir yıgılmada en ufak bir harekette Onlarca kişinin Aşagı uçma Riski çok yüksek , Ne cam koruma nede Demir bariyer kurtarmaz , Ciddi anlamda çok iyi bir önlem Çatal merdiven , Askerde Koridorlarda Yazan bir yazıyı hatırlatayım : önce emniyet Sonra hareket :iscrewy: Bizde onlemlerimizi en yüksek derecede alıyoruz , Demir bariyer , Kırılmaz Cam korkuluk ve Çatal merdiven....

Çevrimdışı Sedat_BJK

kaba bitmediyse neden imzalasın ki o tarihten itibaren çok mantıksız,tribün kaba bitişten itibarendir o sözleşme....
kaba bitmese bile proje verilmistir ilgili sirkete. Projeye gore imalat baslamistir ki baslamis ve malzemeler bir suredir geliyor ve montajlari yapiliyor. sahsi kanaatim sozlesme agustosa gore yapilmis.
Bir Sevdaysa Hayatı Anlamlı Kılan,
Daha Sesli Söyle BEŞİKTAŞ ULAN!!!

Eski açık ve yeni açıktan Yatay şekilde çekilmiş Fotolarda BiLe Kapalının ne kadar dik olduğu bariz Şekilde belli oluyor , Birde İçeri girenlere Sor :bandit: Ben Çıkış kapısına doğru ilerlerken Tutunacak yer aradım , düşeceğim diye :bandit: @ahmetx

Çevrimdışı ErsinA.

Kaba bitmeden imzalandı çünkü o süre içinde İZ İnşaat'ta piyasadan malzeme tedarik edip o malzemelerle üretime başladı.

Örneğin çatı direkleri ve şuan sahanın ortasında bekleyen çelik iskeleler bu süre içinde imal edildi ve hala üretimi devam eden bir sürü malzeme vardır.