Aslında yavaş değil insanları yanıltan gün verilmesi yavaş değil derken hızlıda değil normal yapılması gerektiği gibi yapılıyor çok daha hızlı yapılabilirmiydi bence yapılabilirdi ama bu genede Başkanın dediği tarihlerde bitmezdi o çok absürt bir tarihdi kendine göre nedenleri vardı diyebiliriz doğrumuydu böyle tarih vermesi kesinlikle doğruydu
Maddi zorlukların işçi sayısıyla bir ilgisi yok biz işleri kendimiz emekçi çalıştırarak yapmıyoruz firmalarla götürü usulde anlaşıyoruz yani az işçi çalıştırsada fazla işçi çalıştırsada bizim yapacağımız ödemelerde bir değişiklik olmaz işler bu güne kadar para yüzünden geç başlamamazlık etmedi burda yapan firmaların katkısıda fedakarlığıda taktir edilecek düzeyde gerçekten dar bütceyle ellerinden geleni azami ölçüde yaptılar inşaatı doğal koşullar haricinde hiç durdurmadılar ama gerçekten lokasyon çok zor sadece gece malzeme girişi yapabiliyorsun sadece gece beton dökebildin prekast tırı gece giriş yapabiliyor ertesi gün malzemesi boşaltılıyor ve tekrar yola gece çıkabiliyor bir tır malzeme için 24 saat demektir bu hem maliyet arttırır hemde zaman kaybettirir burda ucu ucuna malzemelerle çalışılıyor çünkü sahada malzemeyi depolayacağın bir alanın yok buda sefkiyattaki ufacık bir aksama yüzünden işlerin tepetaklak olması demektir bu kadar engeller yüzünden hızlı ve sağlıklı bir malzeme sefkiyatı olmaması bu sefer fazla miktarda işçi çalıştırmanıda engelliyor birde işçileri barındırma sorunu var
her şey güllük gülüstanlık değil demişsin ben düzelteyim hiç bir şey güllük gülüstanlık değil bildiklerimin yüzde birini bile şurda söylesem burda altı ay konuşulacak konu çıkar ve yönetimin bu stadı nasıl buraya kadar getirdiğine şaşarsınız şu kadarını söyleyeyim orda stad yapanlar Beşiktaş taraftarı ve bu stad için bir taraftar gibi mücadele ediyorlar
açık ve net söylüyorum bu stadın bu sürede buraya kadar getirilmesi bir mucize buda en iyimser konuşmamla böyle gerisini siz düşünün
Necmi Abi verdiğin detaylı bilgiler için teşekkür ederim sana. Evet, bu tartışmayı başlatan ilk yorumumda yazdığım gibi alan daralmaya başladı. Ve bu çok etkiliyor. Dediğim gibi kapalının prekastları çatır çatır yapıldı. Daha sonra yavaşladı. Yani ikisinin arasındaki farkı aldığımızda şu an yavaş olduğumuz gerçeği ortaya çıkmıyor mu? Lokasyondu, maddiyattı. Yavaşız. He bu stad tabiiki büyük bir başarıdır. Başarı olmasa, sevilecek bir şey olmasa manyaklık derecesinde takip etmeyiz böyle.
Stadı yapmak güç bir şeydi evet. Özellikle Gezi zamanına denk gelmesi (çArşı olayları) ve bulunduğu muhitte birçok göz olması (Stadımız öyle bir yer ki sadece İstanbul'un değil direkt Türkiye'nin göbeği) stadın inşaatının başlama sürecini olumsuz etkiledi. Ama yönetim bunları bir şekilde aşabildi. Buraya kadar gelmişken daha da hızlanılabilir diye düşünüyorum. Fakat olmuyor. Düşünmek kolay tabi. Zorluğu onlar çekiyor. Ama nitekim yavaş be Necmi Abi. Ağustos'a yetişebilirdi en azından.
Dediğin gibi tarihler verildi, şu oldu bu oldu, ama yok. Hızlanamadık hiç.
Çünkü yeterli para yok, yeterli alan yok.
Ve son olarak; ben sadece derdimi paylaştım. Stadın yavaş ilerliyor olması (ki bana göre yüzde 100 öyle) beni çok darladı. Birçoğumuzu olduğu gibi.
Amacım pesimizm patlaması yaşatmak değil. Sadece sıkıldım.