Yeter artık Falcao Falcao diye şu transferi övüp durmayın. Evet büyük golcü ama Diagne de öyle veya böyle gol atıyordu zaten. Bu adamların problemi Falcao değildi ki, takım olarak iğrenç bir futbol oynuyorlar. Fatih terim denilen yoz tipin artık modern futbolda yeri yok, dönemi kapanıyor o adamın.
Oynadıkları maçlarda hazırlık dönemini bomboş geçirdikleri gözüküyordu, futbola dair hiçbir şey ortaya koyamadılar + Bir sürü düşük karakterli futbolcuları var.
Geçen sene Falcao epey gol attı yine, takımının kaçıncı sırada bitirdiği malum. Öyle çöp bir kadrosu falan da yoktu Monaco'nun, 20 30 milyonluk kaç tane adamları vardı.
İnsan beyni çok garip bir şey, düşüncülerin gözükmeyen bir sürü etkisi olabiliyor. Sezon başında yaşanan sakatlıkların çeşitli sebepleri olabilir lakin 1-2 sakatlık gelince bizi, yöneticileri belki teknik heyeti de bir endişe sardı ondan sonra domino taşı gibi geldi gerisi. Bulaşıcı hastalık gibi. Sakınılan göze çöp batar dermis eskiler, boşa söylenmemiş.
Ben bu Gs'ye baktığımda ciddi mantara bağlamış bir klüp görüyordum ve bunun sebebi sadece oynadıkları oyun değil. Milyonlarca etkeni var, bu sene İbrahimoviç'i getirseler şampiyon olamayacaklar diye baktığımdan harcayabildikleri kadar para harcasınlar diyordum.
N'Zonzi, Muslera. Bu sene kafası başka yerlerde olduğu belli olan Marcao dışında iyi topçu diyebileceğin kimse yok kadrolarında, hocası, taraftarı yönetimiyle karaktersizler sürüsü bir topluluk ve bu sene başarılı olamayacaklar. Bizim gerçeğimiz bu olmalı, Falcao malcao değil.
Her zaman dalavereciler kazanmaz hayatta. Bu harcamaların hepsi de kendilerine, hocalarına takımlarına güvenmedikleri için yaptıkları şeyler. Biz Enkuduyu beğenmiyoruz adamlar Emre Mor çapsızına silah olarak bakıyor, Quaresma’yı beğenmedik yolladık Belhanda gibi kramponlarını taşıyacak topçu oyun kurucuları. Saymakla bitmez dandiklikleri. Bütün işaretler çöküş dönemine girdiklerini gösteriyor, sarıldılar Falcao’ya. Bir onu aldılar diye şampiyon olacaklar, önümüze geçecekler düşüncesine girerseniz adamların ekmeğine yağ sürmüş olacaksınız, bu düşüncelerden bizim oyuncularımız, hocamız, yönetimimiz de etkilenecek, yapmayın.
Benim tercihim Apo hoca değildi sezon başında ama adam mis gibi kamp yedirmiş takıma, şu anda her şeyini verdiği açıkça gözüküyor. Hocamıza, oyuncularımıza güvenelim, onlar belki Falcao ile bile şampiyon olamazlar ama biz iyi bir takımız ve Okaka gibi içeri sokamayan forvet olsa bile şu son maçtakinden çok daha farklı neticeler alabiliriz. Yönetimin eleştrilecek yanları olabilir ama Gs ve Fb’nin başındakilere 10 çekerler.