Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Konumuza bu başlık altından devam edebilirsiniz. 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 17 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 6405974 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Asıl önemli olan şeyi söylememişim, bizim göz zevkimiz yüzünden kulübün gelir kaybı kabul edilir değil.
Dostum ben üstü kapalı olunca çok daha fazla gelir elde edebileceğin organizasyonlar getirebileceğini düşünmüyorum. Şu da var İstanbul çok yağış alan bir şehir değil. Kış ayındayız ve nerdeyse doğru düzgün yağmur yağmıyor. O açıdan konser vb organizasyonları rahatça düzenleyebileceğin iklim koşulları var. Ayrıca konserler dışında 45,000 kişi getirebileceğin bir organizasyon bulman çok zor ve bunlar içinde çeşitli kapalı salonlar ve fuar alanları mevcut. Dünya'da çok az stadın üstü kapalı. Stadımızın özünde bir futbol stadı olduğunu unutmayalım. Amsterdam Arena veya Commerzbank ile karıştırmayalım.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı ahmet türken

146 locanın bize yıllık geliri yaklaşık ne kadar olacağını bilen var mı merak ediyorum, bugün çıkan haberlerde 3 yıllık satıştan 38m dolar kazanıldı deniyor az değil mi sizce?
yıllık yaklaşık 11 milyon dolar. Ayrıca önden alınan bir para. 3 yıllık paranın faiz  maliyetinide koyarsan yaklaşık yıllık 13-14 m dolar yapar. Az bir rakam değil. Her yıl takımdaki 5 yıldızın yıllık ücretini karşılar en azından

Çevrimdışı ahmetx

Dostum ben üstü kapalı olunca çok daha fazla gelir elde edebileceğin organizasyonlar getirebileceğini düşünmüyorum. Şu da var İstanbul çok yağış alan bir şehir değil. Kış ayındayız ve nerdeyse doğru düzgün yağmur yağmıyor. O açıdan konser vb organizasyonları rahatça düzenleyebileceğin iklim koşulları var. Ayrıca konserler dışında 45,000 kişi getirebileceğin bir organizasyon bulman çok zor ve bunlar içinde çeşitli kapalı salonlar ve fuar alanları mevcut. Dünya'da çok az stadın üstü kapalı. Stadımızın özünde bir futbol stadı olduğunu unutmayalım. Amsterdam Arena veya Commerzbank ile karıştırmayalım.
Konser,fuar,yarışma organizatörü olduğunuzu bir düşünün üstü açık bir stadda havanın nasıl olacağı korkusunu taşıyarak mı yada saha zeminiyle beraber 60 bin kapasiteli bir stadyum varken en fazla 15 bin kapasiteli bir salonda mı yapmak istersiniz?Aynı şey seyirciler veya katılımcılar içinde geçerli.İstanbulda bu merkeziyette bu kadar büyük organizasyonları yapabilecek yerler var mı bilmiyorum.Stadı sadece futbol stadı olarak düşünmek çok ciddi geliri elinin tersiyle itmek demektir,kapasite kaybımızın çok daha fazlasını açılır kapanır çatıyla telafi etmiş oluruz.
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı siyah-1903

Konser,fuar,yarışma organizatörü olduğunuzu bir düşünün üstü açık bir stadda havanın nasıl olacağı korkusunu taşıyarak mı yada saha zeminiyle beraber 60 bin kapasiteli bir stadyum varken en fazla 15 bin kapasiteli bir salonda mı yapmak istersiniz?Aynı şey seyirciler veya katılımcılar içinde geçerli.İstanbulda bu merkeziyette bu kadar büyük organizasyonları yapabilecek yerler var mı bilmiyorum.Stadı sadece futbol stadı olarak düşünmek çok ciddi geliri elinin tersiyle itmek demektir,kapasite kaybımızın çok daha fazlasını açılır kapanır çatıyla telafi etmiş oluruz.

bu tartışmalar zamanında yapılmış ve kulübün yeterli kaynağı olmadığı için açılır kapanır olmayacağı, bu şekilde kabul etmemiz gerekeceği sonucuna bağlanmıştı.

benim tahminim statik hesaplamaların ileride üstü kapatılabilecek şekilde yapıldığı yönünde, en azından ortak akıl bunu gerektirir, ama durum nedir kimsenin bildiği yok 
"Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır"

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Mevcut durumda da yeterince gelir elde edebiliriz, konser, moda v.b organizasyonlardan mümkün olan en fazla gelir sağlanacaktır. Sorun zaten sayısal, kimse dolduramayacağı bir salona o parayı vermez. Çok büyük konserler ve organizasyonlar dışında 60.000 kişiyi bir araya toplayamazsın. Zaten büyük konserlerin hepsi yağmur yağsada yağmasada açık alanlarda yapılıyor o açıdan üstü kapalı olmasının kimseye bir faydası yok.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı ahmetx

bu tartışmalar zamanında yapılmış ve kulübün yeterli kaynağı olmadığı için açılır kapanır olmayacağı, bu şekilde kabul etmemiz gerekeceği sonucuna bağlanmıştı.

benim tahminim statik hesaplamaların ileride üstü kapatılabilecek şekilde yapıldığı yönünde, en azından ortak akıl bunu gerektirir, ama durum nedir kimsenin bildiği yok 
umarım en azından daha sonra bu sistem yapılabilir şekilde projelendirilmiştir. :)
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı idilahmet

çatı için dikilecek kolonların beton ile arasında ki bağlantıyı kurup sabitlediği bağlantı elemanı diyebilirim bildiğim kadarıyla

eyvallah sağolasın  :ok:

Çevrimdışı panic13

umarım en azından daha sonra bu sistem yapılabilir şekilde projelendirilmiştir. :)

bildiğim kadarı ile seyrantepe'de çatı yapılması lazımmış kontrata göre. Bunun için 25 milyon dolar civarı bir para lazımmış. Bence çatı maliyet göz önüne alınarak açılır kapanır yapılmadı ama katılıyorum: umarım ileride tekrar yapılacak şekilde projelendirilmiştir.
Bizler, ne olursa olsun Beşiktaşlıyız.

https://medium.com/@kasimpasacanavari

Çevrimdışı ahmetx

Mevcut durumda da yeterince gelir elde edebiliriz, konser, moda v.b organizasyonlardan mümkün olan en fazla gelir sağlanacaktır. Sorun zaten sayısal, kimse dolduramayacağı bir salona o parayı vermez. Çok büyük konserler ve organizasyonlar dışında 60.000 kişiyi bir araya toplayamazsın. Zaten büyük konserlerin hepsi yağmur yağsada yağmasada açık alanlarda yapılıyor o açıdan üstü kapalı olmasının kimseye bir faydası yok.
Bu meseleyle ilgili keşke yapılmış bir çalışma olsa da bize ışık tutsa belki de senin dediklerin %100  doğrudur :ok: ,ben organizatör veya katılımcı yerine kendimi koyarak, empati yapıp stadın üstünün kapalı olmasını tercih ederdim :).

Çevrimdışı ahmetx

bildiğim kadarı ile seyrantepe'de çatı yapılması lazımmış kontrata göre. Bunun için 25 milyon dolar civarı bir para lazımmış. Bence çatı maliyet göz önüne alınarak açılır kapanır yapılmadı ama katılıyorum: umarım ileride tekrar yapılacak şekilde projelendirilmiştir.
Aynı şey değil,çünkü TT arenanın çatısı asma germe değil ve açılır kapanır sistem orada pvc örtü olmayacak.

Çevrimdışı panic13

Aynı şey değil,çünkü TT arenanın çatısı asma germe değil ve açılır kapanır sistem orada pvc örtü olmayacak.

demek istediğim şuydu; açılır kapanaır sistem stad inşaatından bağımsız olarak maliyetli bir iş. Bizimkiler de hem iklim koşulları sebebi ile hem de maliyet sebebi ile açık tribün yapmaya karar verdi. Sadece fikir verme açısından seyrantepe örneği verdim, tabii ki aynı değil.

Çevrimdışı Fatih

gs catiyi verilen sozlesme tarihine kadar yapmadigi icin suan devlete stadin yapim maliyetinin yarisini odemek zorunda... fakat gundeme kimse getirmiyor:)
Beşiktaşlılık acı çekmektir...

Çevrimdışı Fatih

146 locanın bize yıllık geliri yaklaşık ne kadar olacağını bilen var mı merak ediyorum, bugün çıkan haberlerde 3 yıllık satıştan 38m dolar kazanıldı deniyor az değil mi sizce?
Yonetimin aciklamasi loca satislarindan 60 milyon dolar elde etmek... Sene de 20 milyon dolar...
Beşiktaşlılık acı çekmektir...

Çevrimdışı panic13

gs catiyi verilen sozlesme tarihine kadar yapmadigi icin suan devlete stadin yapim maliyetinin yarisini odemek zorunda... fakat gundeme kimse getirmiyor:)

Bizim devlet geleneğimizdir, şimdi bu durumdan olabildiğince faydalanmaya çalışır spor bakanından gsgm memuruna kadar. Lisans çıkartırken bile bunu hatırlatırlar :D "tepemizi attırmayın, 50 milyon doları önünüze koruz haaa!!!" :D

Çevrimdışı ALI RIZA

Allaha sukur kizim simdi iyi, tesekkur ederim. Yasim senden buyuk ama sen benden daha anlayislisin. Bu arada ben de mobil platform oyun sektorundeyim, bir seye ihtiyaciniz olursa her zaman yardima da hazirim.
@F1RAt Ben hep diyorum şahsi değildir sizler içindir hersey daha iyi bilgilere ulaşmak için yerimde olsanız anlarsınız bende silmeye karşıyım ama bazen çığrından cıkıyor
Yazılım işi ise özelden irtibatlaşırız hocam bilgilerinizden yararlanmak lazım  :ok:

Çevrimdışı pascal26

Bizim stad, afet gibi acil durumlarda toplanma alanı olacağı için muhtemelen Başkan devlete yaptırmak isteyecektir çatının üstünü kapama işini.(tahmin)

Çevrimdışı ahmetx

demek istediğim şuydu; açılır kapanaır sistem stad inşaatından bağımsız olarak maliyetli bir iş. Bizimkiler de hem iklim koşulları sebebi ile hem de maliyet sebebi ile açık tribün yapmaya karar verdi. Sadece fikir verme açısından seyrantepe örneği verdim, tabii ki aynı değil.
romanya bükreş milli stadının açılır kapanır çatısı 20 milyon € ya mal olmuş,bizim ki 17 milyon € muydu.
http://architectism.com/romania%E2%80%99s-new-national-stadium-in-bucharest/

Çevrimdışı pascal26

Bu arada Başkan, Basket takım sponsorluğuyla yeni salon sponsorluğu için çalışmalar olduğunu söylemiş.
Bence Beşiktaş Beko basketbol takımı ve Beko Arena olur, çok da yakışır..

Çevrimdışı panic13

romanya bükreş milli stadının açılır kapanır çatısı 20 milyon € ya mal olmuş,bizim ki 17 milyon € muydu.
http://architectism.com/romania%E2%80%99s-new-national-stadium-in-bucharest/

Eh, Romanya'nınki de nerede ise Seyrantepe ile aynı imiş. 25 milyon$=20 milyon €. Gerçi Romanya stadı çok güzel bir stad, seyrantepe ile aynı cümlede bile geçemez :) . Sonuçta maliyetli bir iş çatı işi. Bayern gibi hem zamanımız hem paramız olaydı belki işler daha farklı olurdu ama bizim tek derdimiz para değil. Zamanla da yarışmamız lazım. İstikrarlı ve yüksek bir gelir için en kısa zamanda Vodafone Arena'ya geçmemiz gerekiyor.

Çevrimdışı Kesh

Haberlerde çıkan loca fiyatları çok az. Doğru değil bence.

Basketbol takımına artık iyi bir sponsor şart. Senelik en az 15 milyon dolar verecek bir sponsor olsa çok rahat şampiyonluğa oynarız. Parayı iyi değerlendirecek adamlar var ama sponsor bulamıyoruz. İntegral Forex sadaka verir gibi sponsor oldu. Adını her gördüğümde küfrederim.

Çevrimdışı Efe

mustafanın fotoları inceledim bu gece eski açık 1.kat tablanın yarısı betonlanacak bence bitmek üzere kalıplaması yapılmış demirlemeside bitmiştir bu ana kadar numaralı 2.loca katı tablasında kalıplama ileri devam ediyor demirlemede başladı cuma yada cumartesi orda da beton görebiliriz yine eski açık 1.loca katı tablasının kalan yarısıda hafta sonu betonlanacaktır ay sonuna kadar bakalım nekalacak tablalar  :)
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı onurt

Bu arada Başkan, Basket takım sponsorluğuyla yeni salon sponsorluğu için çalışmalar olduğunu söylemiş.
Bence Beşiktaş Beko basketbol takımı ve Beko Arena olur, çok da yakışır..

Beko TBLye sponsor oldugu için Beşiktaş Basketbol takımına sponsor olamayabilir.
haberin kaynağı nedir? yeni bir salon yapılacağını başkan teyitlemiş mi yani?
"Beşiktaş için birşeyler yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın."
Süleyman Seba

Çevrimdışı Kesh

Yanlış hesaplamışım. Bizim localar daha pahalıya gitmiş g.saray'a göre. Ama olması gereken düzeyde değil. İnşaat sebebiyle biraz ucuz olmuş. Gelecek yıllarda ateş pahası olur.

F.bahçe localarını ilginç bir şekilde kurumlar alıyor. Bir banka çıkıp 3-4 milyon dolar verebiliyor. Böyle sponsor gibi loaca alımları bize de olur mu bilmem. F.bahçe iş adamlarının sırtından kazanıyor stad gelirini.

Çevrimdışı Efe

yeni inönüden bi foto olsa şimdi iyi gider zamanı geldi :icool:
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Efe

4 adet iskele kurulmuş küfeki kaplaması için   :icool:
Şampiyon Beşiktaş JK