Perri kaleci olarak işimizi görür, önde oynayan takımlarda libero kaleci gibi çıkıp arkayı süpürebiliyor, ayakları berbat ama yani eldeki kalecilere bakınca sorun o değil de her geleni yemeyecek biri lazım.
Perri iyi gozuktu bana da. Neticede Fabri'de elit kaleci degildi ama buyuk takim oyunu oynayabiliyordu. Perri'nin Ersin'de olmayan ekstra toplar cikarma olayi da var, topa da aciliyor. Ayagi Fabri-Ederson vs etmez ama kotu demem yani Mert Gunok'luk yapmaz. Zaten elle baya iyi top dagittigi icin oradan bir arti getiriyor.
Ama tabi kaca alinacagi bir sorun. Brezilya'dan 7m'a gelip sonra 1 sene sonra 17m'a falan satilmis. Simdi bir devre kotu oynamis, yani borsada dusen hisse misali, bonservisiyle alinacaksa bence artik 12m altina gelmesi gerekir, hatta mumkunse 9+bonus.
Transfer doneminin basindan beri Agbadou'ya 17m vs verilmesine sahsen karsiydim. Oilatan'a 5+1 yada 7m diyen var. Oh 12-15m yazilmis.
Ekside biri guzel yazmis oyuncularin ederi ile ilgili:
https://eksisozluk.com/entry/1815714666 ay once 24m euro'ya gitme durumu olan Oh icin su an 15m euro verilmesine 'soygun' demek dogru degil. Ayni sekilde Agbadou icin de 17m vermek piyasa fiyatini vermek demek.
Sorun su ki, biz 50m euro'da harcasak 150m euro da harcasak bu sezon 3-4. sirada lig bitirir belki kupayi kazaniriz. FB-GS falan piyasa fiyatiyla oyuncu almasi normal.
Transfersiz de gideriz diyen Sergen varken yonetim protestolara dayanamayip transferleri yapmis belli oluyor. Oyuncularin hepsi fizik olarak cok iyi, Sergen'in oyununa cuk diye oturacak oyuncular. Ama bu oyuncular bizi seneye yarismaci ancak sonraki seneler peak hallerinde sampiyon yapacak planlamaya gore alinmis. Gercekci planlama ama taraftarin sabri olacak mi? Kore'li cocuk Burak Yilmaz gibi. Ama barindiracak miyiz? Bir kisim zararli taraftarin baskisi belli ki etkili olmus. Gene de onlarin isteyecegi Benzema Immobile profiline gidilmemis.
Olumlu taraftan bakarsak yonetimin yeni aldigi oyuncularin degeri genel olarak hep artti. Rekor satis da yaptilar.
Satilanlar:
Abraham'a verilen 15m euro ve yillik maas 6-7m euro pahali geldi. Goller kacirdi vs elimizde patlayacak diye dusunenler vardi ama 21m+Yasin(7m)'a satildi.
Rafa Silva'nin manyak maasindan cikarken nasil 7m euro para aldilar bilmiyorum. Demir Ege Braga'da iyi oynarken 5m etmemisti, ozel bir top oynamadi ama simdi 7m etti.
Degeri artanlar:
Sezon basi 25-30'a Orkun geldi bana pahali geldi. Oynadigi topa, futbol piyasasina bakiyorum yani su an 40-50m'a L'Pool vs bir takim gelip alsa cok mutlu olur aldigina bu paraya. Bircok takimda o kalite 8 numara yok.
Ndidi'ye bakiyoruz su an talipleri var ve sezon basi verdigimiz paranin %50 fazlasina gider mi gider.
Djalo'yu dipten aldik su an kesinlikle daha degerli.
Yazin Semih-Muci-Haciahmedovic'den muhtemelen 25-30m euro da gelecek. Yasin'i belki monte edeceksin yavas yavas, bir bakmissin Emirhan'i 15-20m'a satmissin. Ha ben sahsen bu kadar al-sat isteginde degilim. Yasin-Emirhan vs neyse artik bu kadro seneye sonuna kadar yarissin, en kotu sonraki sene sampiyon olsun isterim.
Besiktas dogru profilde oyuncu yatirimi yapmaya basladi. Verilen maaslar, alinan geneli 28 yas alti oyuncular. Gecen senelerde
EMEKLI ikramiyesi veren Arap ligi kulubu gibiydik. Simdi aldigindan fazlasina satis yapan, vitrin kulup olmaya basladik.- 32-35 yaslarinda maasi haddinden pahali oyuncu alip zarar etmiyoruz. Immobile-Paulista
- Ismi olan, ama mental-fiziksel sakat topcu pesinde kosmuyoruz: Rebic-Ox-Musrati vs...
- Ucuz etin yahnisi kivaminda, iyi hali bile Besiktas'ta yetersiz topcu almiyoruz. Rashica-Felix-Joao Mario
Iki tane sorun var.
1. Bu kadar para verip numune olarak bile 'yildiz' almamak.Adali yonetimi, Sergen falan sanirim bu kismi unutuyor. Maas dengesini bozmadan bir tane yildiz denebilecek oyuncu alinmasi lazim. Taraftarlar, ozellikle gencler/cocuklar mutlu olsun. Medyada vs Besiktas algisi daha yuksek tutulsun.
Bu bence eksik kaldi ozellikle Abraham-Rafa gitmisken. Iki oyuncunun maasi sanirim 13m euro ediyordu. Tasarrufu anliyorum da bir tane yildiz lazim Orkun'la benzer maasta.
2. 3m euro bandinda genc yada gozden dusmus transfer denememek. Bu sezon anlamli bir hedef kalmamis. Kontenjanda yer var.
TS'nin transferleri ovuluyor genelde. Oulai icin esasen 5m degilde 12m'a alinmis diye haberde cikti. Ama neticede Goztepe'den aldigimiz Oilatan gibi, bazi TS transferleri gibi 1-2-3m euro falan verip oyuncu denenebilirdi. Hazir bos kontenjan var.
Mesela Djalo'yu aldik 3.5m euro. Yok mu boyle sakatlik vs yasamis, yada buyuk takimda becerememis oldugu icin piyasasi dusen iyi topcu?