Hala aynı yerdeyim. Beşiktaş yarışamaz, yarışamayacak. Rakiple aynı seviyeye gelmek için önce bir iki adım geri gidip sonra öne sıçramalı Beşiktaş. Feda'dan başka hiçbir yol yok. Serdal Adalı yanlış bir politika izliyor. Oysa scout ekibini kurması, buralara yatırım yapması vs. çok iyi fakat feda sezonu aciklamadığı sürece ne yaparsa yapsın boş. Beşiktaş yine "iyi oyuncu alacaz" diye yola çıkıyor. Sen ne kadar iyi oyuncu getirirsen getir rakiplerinki kadar iyi olmayacak. Yarım yamalak iş yapilmis olacak ve bunlara para harcayacaz. Ne sportif başarı gelecek ne de ekonomik olarak düzlüğe çıkacağız. Oysa Beşiktaş bu yazı sadece bedelsiz ya da kiralık, 2m€ üstü maaş talep etmeyen, imza parası veya kiralama ücreti istemeyen futbolcular almalı. Bu kriterlerin dışındaki futbolculara herhangi bir teklif götürmemeli. Beşiktaş bu şekilde de zaten üçüncülük yarışı verecek, "iyi oyuncular" alırsa da üçüncülük yarışı verecek. Ama benim söylediğim gibi bir strateji izlenirse bir sonraki yıl veya ertesi yıl için Beşiktaş'ın rakiplerin getirdiği gibi futbolcular getirme imkanı doğar. Bütçen birikir. Sportif olarak zaten geri kalmazsın. O şekilde kurulan bir kadro onuncu falan olmaz. Hatta şuanki takımdan daha çok savaşır.
aynen katılıyorum, ağzına sağlık.. hadi farzedelim araziyi tesisi satıp 300milyon değerinde kadro kurduk diyelim, konjonktür izin vermediği sürece 500milyonluk kadroda kursan şampiyon olamazsın bu ligde.. Dün muhabbeti döndü osai fenerde oynadığı gibi bizde oynasa sürekli kart görer, her pozisyonu faulle biter diye doğruda. Düşünsene bizde davidson sanchez ve barış alper oynuyor kartsız maçı tamamla ihtimalleri varmı sizce? Yada samsun, alanya, eyüp, antep önümüzdeki sezon kocaeli’de eklenecek, gs ve bjk maçlarında aynı oyunumu oynuyorlar, aynı eformu, aynı sertlik, temaslı oyun, aynı alan daraltmayımı yapacaklar? Aynı ligdeyix ama aynı rakiplerle bile oynamıyoruz malesef.. Bence de feda denilmeli..