Ortaya akil koyamadigimiz surece zaten yarisamayiz. Ben 100.yil ve 101. yil kadrosu ve Senol Gunes'in muhtesem antrenorluguyle 4. yaptigi Talisca Adriano Pepe'li kadro disinda rakiplerimizden net daha iyi kadro'ya sahip oldugumuz bir sene hatirlamiyorum (kagit ustunde). Ki o senelerde de kadromuz belki daha iyiydi kagit ustunde, ama rakiplerden daha fazla para harcadik mi emin degilim. O takimda da Pepe, Negredo disinda absurt maas alan oyuncu yoktu mesela.
Hep akilla, sinerjiyle, butunlesmeyle sampiyon olduk, bu saatten sonra da o sekilde olabiliriz anca.
Ha, aradaki kadro kalitesi ve finansal fark hic bu kadar buyuk olmamisti, eyvallah.
Ama oturup aglayacak da degiliz, bir yerden baslamak lazim.
Illa ki seneye sampiyonluk yarisinda olacagiz kafasinda olmamak lazim, bu bana utopik geliyor.
Bunu taraftara anlatip realist bakmak lazim. Arada 2 kati kadro kalitesi farki varken sen rakiplerinin butcesine gore kus kadar butceyle bu farki kapatamazsin.
Daha elden cikarman gereken yabancilarin maliyetine girmedim bile.
Ama seneye 70-80 puan toplayacak, ertesi sene son 5-6 hafta'ya kadar yarista kalacak, 3. sene'de son hafta'ya kadar yarisin icinde olacak kadro kurulabilir.
Dogru yatirimla, sabir gostererek, gecmise degil de potansiyele yatirim yaparak olur.
Bu o kadar da zor degil, ama bunu yapacak akil lazim, cesaret lazim.
Taraftari dinleyip kisa vadeli basari icin kendimizi zorlayarak daha da batacak duruma geliyoruz.