Ben Sergen Yalçın bizden ayrıldıktan sonra ne yaptı da tekrar bize gelmeyi haketti diye soruyorum, bana başka başarısız hocaların örnekleriyle geliyorsun. Ben Ole'ci, Valerien'ci, Gio'cu şucu bucu değilim ki onları savunayım.
Bir hocanın başarılı olması için illa şampiyon olması gerekmiyor. Beşiktaş için hedef şampiyonluktur, Avrupa'da ilerlemektir. Antalya için ise ligde ilk 8'e vs. girmektir. Bunları yapan hoca başarılıdır, yapamayan başarısızdır.
Sergen bizden ayrıldıktan sonra çalıştırdığı tek takım olan Antalya'yı sezonun 16. haftasında 5. sıradayken devralmış, ligi 10. sırada bitirmiş.
Sergen dönemindeki bütün başarısızlıkları ANÇ'ye yıkıyorsun (ki bazılarında %100 haklısın, ANÇ Beşiktaş tarihinin en rezil, en hain başkanıdır) ama Ole dönemi için tamamen hocayı suçluyorsun, aylardır şu takıma iki kanat getiremeyen yönetimin en ufak kabahati yok. Burada bir tutarsızlık yok mu?
Televizyonlarda ahkam kesmekten, at yarışı reklamlarında oynamaktan başka bir icraati olmayan adamı Beşiktaş'a kurtarıcı olarak görüyorsunuz. Kulübü küçük düşürdüğünüzün farkında bile değilsiniz.
Onceki mesajiniz ortada. Besiktas'ta son sezonu kotu diye Sergen gelmemeliymis. 1 tam, 2 tane yarim sezonu oldu ve 2/3'unde basariliydi. Kaotik anadolu takiminda basarili olamadi diye hocayi tamamen silmemiz mi gerekiyor? Gomez Fiorentina'da kotuydu ama gittin aldin geldin cunku adamin onceki basarilarini biliyorsun.
Ole donemi her maci farkli kazanamamizin sebeplerini konusuyor olsak yonetimden, eksik transferden bahsederiz.
Ole donemi 9-10 kisilik takimlari yenememek? Shatkar'a karsi ezilmek? Amator takima karsi ecel terleri? Lozan'a iki mac korkakcana yenilmek?
Bu derece agir basarisizligi transfer eksigiyle aciklayamazsin. At yarisi reklami oynamaktan baska icraati olmayan adam... Edin kufredin, hakaret edin, yerin. Orasina burasina laf edin... Yok yani bu adam Besiktas'i gs-fb'nin onunde sampiyon yapmadi, yillarca kulupte oynayip, bir suru gencin Besiktasli olmasinda katkisi olmadi yani... Rakibin bes kere F.Terim getirip muzesine 3-4 daha lig sampiyonlugu ekler, biz tabi bunu yapmayalim cunku yorumculuk yapmis, reklamda oynamis...
Super ligde sampiyonluk yasamis yada tepeye oynatmis hoca getirmek boyle GVB-Santos-Ole-Valerien gibi maceralardan cok daha efektif, cok daha risksiz bir anlayis.- Super lig ayari bir yerde sampiyonluk.
- Turkiye ligi dinamiklerini bilmek.
- Ofansif, domine eden bir futbol oynatmak
- 2 puan uzerinde ortalamalara sahip olmak
- Genc oyuncuya sans vermek
- Vasat oyuncudan verim almak, gelistirmek
Bunlarin hepsi Senol hoca ve Sergen hocada var. Turkiye liginde sampiyon yada tepeye oynatmis kim var? Terim-Ismail Kartal baska camianin adamlari. Jorge Jesus ve Mourinho'ya sanirim butcemiz yetmez ki Mourinho stilini begenmez Besiktas.
Su an Besiktas'in ihtiyaci, renkli medya, feto-himmet troll ordusu tarafindan Besiktas'in basarili adamlarina karsi olusturulmus bu kamuoyunun temizlenmesi. gs-fb taraftarlarina sorun Ole mi Sergen mi kalsa rahat hissederdiniz? Hepsi keske Ole kalsaydi der.