Adı geçti diye Ali Ece'yi dinledim, fikirleri nedir diye,
Saha analizleri, tespitleri bizden farklı değil, her taraftar gibi, Ndour, Mario, Masauka, Onur bulut....
Dar kadro, çaresizlik, mecburiyetler....
Ancak, kadroyu darlaştıran da bu yönetim ve teknik ekip, çok saçma gelecek ama Ndour, mario alana kadar, neden Gezal, Hadziahmedovic gitti..10 kere olmasada 2 kere, 3 kere daha faydalı olurlardı... Kadron daralmazdı bu kadar...
Neden Salih'i oynatmazsın, neden Muçiyi , Semih'i kanatta rezil edersin...
Çünkü akıl- analiz ekibinde ciddi sıkıntı var...
Dar kadro, ilahi sende saçmalıyorsun diyenlere de yapması gereken çözümleri yazayım,
1.senin sol kanadın kanayan yara, orada çok büyük defansif sıkıntın var Masauka 'nın defansı zayıf önüne Semih'i Muçi'yi, mario yu koyunca Masauka patlıyor, bunları sola koysan svenson patlıyor,
o zaman orayı kapatacak adam koy, bu kadroda orayı kim kapatabilir, bu ciğerde ve defansif özellikte iki kişi var, Gedson ya da beğensenizde beğenmesenizde elinizdeki ikinci alternatif onur bulut, onuru oraya koysan Masauka-Onur o kanadı her türlü işletir, Masauka-Gedson ise uçurur, ligi sürklase eder, bir kere bile denedi mi, denemedi....
Gitti muçi ve Semih'i harcadı...
Zaten hiçbir şey denemiyor, ezberleri var, bozamıyor...
Semih'in bu maça kadar kendini anlatması imkansızdı, anca göstere göstere anlattı, ben Forvet oğlu forvetim diye... Şimdi oynatır...
Ali ece'nin vizyon söylemlerinde Seba-Milne üzerinden inşaa ettiği fikir ağında da eksik olan şu, Milne deniyordu, altyapı üstuapı demeden oyuncu kalitesine bakıyordu, her maç kartları karıyordu, Metin Tekin'i kesebiliyordu,,,altyapıdan kötü topçu gelseydi, o kadroyu kurabilecek miydi, o altyapıyı Milne kurmadı ama cesaretle o cevheri işledi.... Denedi, korkmadı...
Milne üzerinden örnek vermek o nedenle bence çok defolu...
Benim kalbimin orta yerinde bir yara var, oda Rasim Kara, o adama haksızlık edildi... O adam Beşiktaş'ın geleceği idi harcadılar.... O sene çalınan şampiyonluk onun hakkıydı...
Birazda Samet'e haksızlık edildi, oda kalacaktı, kalmalıydı..
Lucescu'nun başına gelenlerin tamamı zaten malum yapıdan kaynaklanıyordu...
Biz bırakamayacağımız adamı zaten bırakmayalım, zaten bekleriz, ama o büyük kurtarıcı Giovanni değil....
Ben Başkana inandım, Beşiktaş'lı, vizyonlu adam, bu işleri yapabilecek bir sistematiği var, Bizi bir yere getirecek....inşallah yolda kazaya uğramaz... Çünkü bu Giovanni'nin yapacakları, ya da yapamayacakları sepette ki tüm yumurtalara zarar verecek gibi.... Bu yönetimi kaybetmememiz lazım, hatta deli gibi sahip çıkmamız lâzım...
Yarın öbür gün takım tümden düştümü zamanı çekip geriye alamayacağız...
Bu arada Giovanni'nin Ali Ece'nin yorumlarını dinlediğini hiç sanmıyorum... Çok başka fikirdeler...