Birincisi ceza alan üyeler ve neden ceza aldığı ceza süreleri ve bitiş tarihleriyle ilgili bi bölüm yapılamaz mı?
İkinci konu da foruma küsen bi şekilde yazmayan yazarlar geri döndürülemez mi? Ne bileyim belki maille taciz edilir hatırlatılır falan.
Üçüncüsü bir mesajı alıntılayıp yazarken vazgeçip sayfayı kapatıyorum, daha sonraki bi mesajı cevaplamaya çalışırken eski alıntı duruyor yenisini almıyor.
sonuncudan başlıyorum, onun altyapısı benden önce hazırlanmış: forumda, gönderilmekten vazgeçilen mesajların muhafaza edilmesini sağlayan bir paket yüklü. asıl amacı bazı aksilikler nedeniyle gönderilmesi mümkün olmayan paylaşımların kaybolmasını engellemekti; fakat ne yazık ki yarım kalan her paylaşımı hafızasında tutuyor. o nedenle yazmaktan vazgeçilen iletilere ait sayfanın, metni tamamıyla silip kapatılması gerekiyor. problemini ileten birkaç kullanıcı daha oldu, özellikle uzun mesajlarda sağladığı koruma nedeniyle bir süre daha kalmasına karar verdik. belki bazı üyelere muafiyet sağlayabiliriz; yalnız en erken üç vakte kadar.
başa dönüyorum: necmi ağabey de uzun süredir ceza alanlara yönelik bir konu açılmasını öneriyor. bu tartışmayı çok fazla yaptığımız için cevabım yüzeysel gelebilir, o nedenle kusura bakma.
ben cezaların ifşasının foruma bir şey katmayacağı gibi problemleri daha da büyüteceğini düşünüyorum. ihlal barındıran paylaşımları forum alanında muhafaza etmiyoruz, böyle bir durumda sadece ihlal edilen kuralı ve verilen cezayı aktaracağız. sonra konuyu tam olarak hatırlamayan ya da o konudan önce bahsedilen kişinin kaç mesajının silindiğini, kaç uyarı aldığını bilmeyen bir üye mevcut eylemi başka birinin de yaptığını ve onun ceza almadığını iddia edecek. bu sefer de ceza alan üyenin o zamana kadar kaç kez uyarıldığını, kaç mesajının silindiğini açıklamamız gerekecek ve bunların hepsi, ceza alan kişinin forumla iletişimi kısıtlı olduğundan ya da engellendiğinden, ona söz hakkı tanımadan gerçekleşecek. doğal olarak saklı hak ceza bitiminde kullanılmak için bekletilecek. başlığı kilitli tutsak, sadece bilgilendirme amacıyla bulundursak bile orada yazılanlar durdukça hep bir savunma isteği oluşacak. benzer sebeplerle itiraz hakkının işlem uygulanır uygulanmaz kullanılmasını ve bunun forum alanına taşmamasını istiyoruz, yani en azından bir bölümümüz böyle istedi şimdiye kadar.
ikinci soruya cevap veremiyorum: ben bilmem necmi ağabeyim bilir.