@Yakup Bey eğer ki kullanıcı adınızı bilseydim mention yapardım. Kusura bakmayın.
Öncelikle evet bir insana "korkak" demek hakarettir. Siz farklı düşünebilirsiniz. Bu hakaretleri onlar yapabilir ama onlar yaptı diye biz yaparsak onların seviyesine ineriz. Ki bu "Beşiktaş duruşu" dediğimiz olguya aykırıdır.
Takım maalesef ki maalesef çok önemli 2 maçını kaybetmiştir. Eğer sorumlu ararsan bulursun. Bilic dersin, Tolga dersin, Olcay dersin, Demba Ba dersin. Dersin oğlu dersin. Sorun şu ki bu ağır eleştirilerin ne yeri ne de zamanıdır içinde bulunduğumuz süreç. Hani derler ya "birlik ve beraberliğe en ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde" diye. İşte aslında tam da o günlerdiyiz.
Maçlara dönersek, bu 2 maçın da çok ince bir kırılma noktası var. Brugge maçında Demba Ba'nın pozisyonunda doğru karar verilseydi yani rakip kırmızı kart görseydi şu anda çeyrek finaldeydik. Eğer ki Fenerbahçe maçında Emenike'ye, Emre'ye hakedilen verilseydi şu anda liderdik. Rakip Fenerbahçe ve kendi evinde ciddi güçlü bir rakip. Eğer ki sen Fenerbahçe'ye karşı hücum oynarsan golü yersin. Bunun adı cesaret değil ahmaklık olur. Hücum riskini ancak son 15-20 dakika alabilirsin 40 dakika boyunca yapamazsın. Bilic de bunu amaçladı ve değişikliklerini bu dakikalara sakladı. Her 2 maçta da saçma sapan goller yedik biri Tolga diğeri Necip'in sayesinde. Her 2 gol de kopma noktası oldu. "Korkak" olmayan ancak mental olarak yetersiz bulduğum Necip atağa çıktı ve golü yedirdi. Yazında nedense Necip'ten hiç bahsetmemişsin ? Bu maçta Bilic dikkat edersen ilk yarı boyunca sürekli pas yaptı veya rakibin topla oynamasına izin verdi. Eğer ortasahanda sürekli dinamik pas yapabilecek adamların varsa rakibe top oynatmazsın. O da zaten meşhur tiki taka taktiği olur. Amaç rakibi üzerine çekmek, boşluklar bulmak ve özellikle de rakibi yormak. 2. yarı da yorulan rakibi yıkmak. Emenike ve Emre'nin pozisyonları olmasa bunda da oldukça başarılıydı. O pozisyonlar oyunu soğuttu. Bu taktiğin en güzel uygulamasını ilk yarıdaki 1-0 biten Bursaspor maçında görebilirsin. Rakip Bursaspor olursa eğer rakibe 2. yarı komple yüklenebilirsin ancak rakip Fenerbahçe gibi güçlü bir rakipse bunu ancak az önce de dediğim gibi 15-20 dakika yapabilirsin. Olcay'ın yedek soyunmasının sebebi de buydu zaten. Takımın en dinamik adamı ve hiç umulmadık anlarda pozisyona girebiliyor zira.
Biz millet olarak futbolu çok iyi bildiğimizi düşünürüz. Sana futbolu bilmediğini söylemiyorum veya benim bildiğimi söylemiyorum ama bizim kafamızdaki taktik "hep saldır hep saldır gaz gaz gaz" olan Fatih Terim taktiğinden başkası değil. Senin de yazında bahsettiğin gibi.
Bilic bana göre bu ülkedeki en iyi teknik adamdır. En karakterli teknik adamdır. Hem teknik kapasitesi çok yüksektir hem de aurası oyuncuları ciddi anlamda motive eder. Bugün senin kadrondaki Veli, Serdar, Motta, Necip, Olcay vs. gibi adamlar inan bana Fenerbahçe ve Galatasaray'da şu seviyelere çıkamazlardı. Bana göre takımdaki tek geri giden oyuncu Oğuzhan ki onun da zaten tembel yapıda olduğu sır değil. Kaldı ki o bile Bilic'in gelmesi ile birlikte "bu sezon futbolun taktiksel bir oyun olduğunu anladım" demiştir. Bilic'in elinde Sneijder yerine Olcay, Melo yerine Veli, Chedjou yerine Ersan, Muslera yerine Tolga var. Ben bu oyuncularımızın her birini tek tek ayrı seviyorum ancak biraz mantıklı bakalım olaya. Bilic'in elindeki kısıtlı kadroyla, malum şartlarda bu seviyeye gelmesi büyük başarıdır. Ve dediğim gibi daha hiç birşey bitmedi. Ben tüm olumsuzluklara rağmen şampiyon olacağımıza inanıyorum. Vakti gelir başarısız olursak konuşuruz sorunları tek tek.
İşin komik yanı ne biliyor musun ? Lucescu "korkak" denilerek gönderilmiştir Beşiktaş'tan!...
Futbol konuşmayı bırakıp eleştirdiğim yazıya dönersek; senin o yazıyı forumda, mahallende vs. yazman, söylemen normaldir. Ancak belki zamanla Beşiktaş'a malolucak, senelerdir özlemi çekilen bir haber sitesinde yayınlanması yanlıştır. Beşiktaş ile ilgili bir haber sitesinde "korkak" "bukalemun" "sarı kafa" gibi söylemler ciddi düşündürücü. Site ve haber portalını yöneten kişilerden işte bu sebeplerden dolayı o yazının kaldırılmasını veya düzenlenmesini istedim.
Masaya yumruk vurmak dediğin şey holiganlıktır. Bırakın da onu Aziz Yıldırım gibi aciz insanlar yapsın. Zaten onlar böyle yapa yapa b.k çukuruna düştü Türk futbolu. Sen gerekirse çıkar, açıklamanı yapar, belgelerin varsa sunar hakkını ararsın. Tıpkı "Beşiktaş duruşu" dediğimiz olgunun son neferi rahmetli Süleyman Seba'mız gibi.
Saygılar.