Kusura bakma ama tamamen milliyetci duygularla yaziyorsun bana kalirsa.
Basarisiz hocalari yazarken yabancilari tam siralamissin, ama Sergen ve Senol'un adini anmamissin bile.
Halbuki yabancilar birsey katmisken Sergen ve Senol hicbirsey gostermedi, en buyuk enkazi da onlar birakti.
V. Ismael bizim icin yeterlydi diyemem. Ama bu adamin gordugu destek Sergen ve Senol'un ceyregi degildi. Destegi gectim, adama kostek olmak icin herseyi yaptilar.
Bugunlerde ben oyuncu ismi vermem vebalini alamam diyen Firat Gunayer o gunlerde bu takim 3'lu oynamaz diyip duruyordu. Oyle bir baski ortami olusturdu ki menfaatci saksakcilar, daha sezon baslamadan hazirlik maci adamin olum kalim maci oldu. Bu arada son 5 sene en iyi, Besiktas gibi oynadigimiz topu da V. Ismael oynatti. Ta ki Alanya macinda hakem bizi catir catir dograyana ve buna sessiz kalana kadar. Biraktigi takimda da liderin 5 puan gerisinde enkaz olmayan, fiziksel olarak tas gibi haldeydi. Sonra inatci'nin biri geldi Saiss'i kusturdu, Weghorst'u kacirdi, takimi fiziksel olarak bitirdi vs.
Bilic icin de birsey katmadi zarar vermedi demek ayip. Winner degildi, derbi kazanamiyordu, cesaretli degildi bunlara eyvallah. Ama enkaz degil, tas gib sampiyon olacak takim birakti. Zaten vasat kadro'yla 2 sene son haftalara kadar yarista kaldik. Taktik ve organizasyon olarak birak ligi, Premier League takimlariyla kafa kafa'ya oynayacak takim olusturdu. Tottenham'la kafa kafa'ya bile oynamadik deplasmanda ezdik, Arsenal bize karsi CL'ye zar zor ecel terleri dokerek girdi.
Gio'dan beklentim buyuktu, bekleneni veremedi. Hicbirseyde sucu olmasa bile bu olanlara karsi cikmadi sesini cikarmadi diye bile suclu'dur. Ama yoneticilerin birbirine iftira attigi karaladigi ortamda kendisine yonetilen suclamalar ne kadar dogru benim kafamda soru isaret. Gecmis takimlarina da bakiyorum, Immobile'ye olur diyecegini hic zannetmiyorum. Joao Mario'yu saymiyorum bile. Ama tabii ki menfaatci gazeteciler cok sevgiil Samet'leri vs zarar gormesin diye asla Gio'yla roportaj yapmaz, yapmayacak. Insallah Hollanda basinina bir gun olup bitenleri anlatir da gercekler ortaya cikar.
Sergen ve Senol enkaz birakti. Fiziksel olarak tukenmis, taktik-organizasyon anlaminda sifir, kasim'da havlu atmis takim biraktilar. Avrupa sonuclari rezaletti. Ama onlari saymamissin nedense.
Ben isin yerlisinde yabancisinda degilim. Tamamen liyakate bakiyorum. Duygusal bakamam, bakmaya gerek de yok. Gelecek antrenor sirf zamaninda iyi topcuydu diye tercih edilmesine gerek yok, sacmalik. Antrenorlukle futbolculuk arasinda korelasyon yok. Klopp, Mourinho sifirdi futbolcu olarak. Simeone, Guardiola tamamen 0 olmasa da world-class seviyesinde topcu degildi. Ama antrenor olarak neler yaptilar gorduk. Bir de Maradona var mesela.
O yuzden Ibrahim Uzulmez'in, Mehmet Ozdilegin futbolculuk donemlerine atifta bulunmaya gerek yok, konuyla alakasi yok. Besiktas'lilik arti olur, ama ana kriter asla olmaz.
Yerli iyiyse liyakat sahibiyse buyursun gelsin, ama o klasta yerli maalesef yok gibi birsey. Bize gelecek yerli 2-3 farkli Anadolu takiminda birseyler ortaya koyup basarili olmus olmasi lazim. Ibrahim Uzulmez her yerden kovuldu, Super Lig'de takim bile bulamiyor. Mehmet Ozdilek keza oyle, artk tercih bile edilmiyor. Anadolu takimlarinin ciddi'ye almadigi adamin Besiktas'ta isine ne? Teknik direktor'luk olarak da futbol direktor'u olarak da. Mehmet Ozdilek Anadolu takiminda futbol direktoru olarak birsey insa edip ispat etti mi ki bu role uygun bulunsun? Ingiltere'de gordugu stajlari bu kadar buyuteceksek bir de begenmediginiz Gio kimlerin yaninda staj yapmis ona da bakin bir zahmet.
Ben Okan Buruk'u isterdim acikcasi, ama elimizden kacti. Yerli'ye gideceksek Cagdas ve I. Palut disinda opsiyon gormuyorum, ki onlar bile kismen soru isareti benim gozumde.
Adi gecen yerlilerin tamaminin yerine Bilic'i tercih ederim. 2.5 sene belki bizi sampiyon yapamaz, ama biraktiginda fiziksel olarak tas gibi bir takim, saglam bir organizasyon ve sampiyon olacak bir temel birakarak gider.
Kusura bakmıyorum tabiki, kendi yazdıklarına kendin muhalefet etmişsin😀, o yüzden yazdıklarını bir daha okumanı ve bazı konularda kanaat oluşturmanı tavsiye ederim.
Şenol ile Sergen'i aynı kefeye koymuşsun ve birlikte değerlendirmişsin, uzaktan yakından alakaları yok. ikiside hiçbir şey yapmadı, Avrupa'da sıfır çektiler ama Biliç Avrupa takımlarıyla müthiş maçlar çıkardı ve Taş gibi takım bıraktı demişsin. Doğruları yanlışlara katınca senin doğrularınında bir değeri olmuyor. Doğruya doğru, yanlışa yanlış, eksiğe de eksik demeliyiz. ..
Bu arada kimse ne Biliç'e ne ismael'e ne de Giovanni'ye köstek olmadı. Bu artık hayal dünyasında azıcık haşhaşla yolculuk olmuş. Ama Şenol'a dibine kadar köstek oldular. Resmen furya başladı. Lucescu'nun içinden geçtiler. Sergen bir sene daha başarılı olsaydı onuda harcarlardı ama kendi kendini imha etti.
Şenol'un gelmesini istemem, o defter kapandı ama adam başarılıydı, Avrupa'da sıfır çekmedi, aksine rekor kırdı, gurur duyduk, burada da başarısız olmadı, şampiyonluklarını görmezden mi gelelim. . Puan ortalaması da oynattığı futbolda gayet iyiydi. Hatta Beşiktaş tarihinin futbol ve yönetim olarak en baskın olduğu dönemlerden birini yaşadık. Ama iyi bir yönetim ve iyi bir futbolcu grubu vardı, bütün bravoları ona vermem, veremem. Zaten adamı da sevmiyorum. Ama başarılı, gerçek bu. Şenol'un Yanlışları oldu, nasıl doğrularını Orman'da gördüysek, yanlışlarını da çebi ve ekibiyle gördük. Orman gibi bir Başkana denk gelmese belki başarılı olamazdı da ama oldu. Hemde baskın bir oyunla. Bitti gitti. Şenol'un hakkı Şenol'a ama inşallah bir daha gelmez.
Sergen'den de nefret ederim ama oda başarılı oldu, hemde bayağı bayağı kötü bir kadroyla. Avrupa'da sıfır çekti ama o kadrodan ne bekliyorduk ki? Çebi ve ekibinin futbol mantalitesi ile bile çekirge'yi bir kere sıçrattı mı? evet birşeyler yaptı. Sergen'in sağı solu önü arkası bu. Güvenemezsin. Oyun aklı iyi mi iyi. Hepsi bu. Gelse gene başarılı olur mu olur. Ama aynı konsantrasyon kaybını gene yaşar.Gitsin konsantre bir şekilde feneri çalıştırsın.
Biliç ise tam bir looser. Oyuncu değişikliklerinden oyun kurgusuna, motivasyon kabiliyetinden iletişime kadar bir sürü ciddi eksisi vardı. Hiçbir başarısı yok, Avrupa'da başarılı maçlar çıkardı evet sonuca gidebildi mi?Hayır! Ne yaptı yani? aynı takımla burada ne yaptı? tüm kariyerinde ki tek ama tek başarı işte buydu. Bu arada herkes takımı Biliç kurdu diyor ama Takımıda o kurmadı, Fikret Orman himayesinde Samet kurdu, Fikret Orman himayesinde ve desteğinde Biliç üstüne kat çıktı. Ama kalsaydı bir kat daha atabilir miydi, hiç ama hiç zannetmiyorum. Sonuçta Şenol kaymağını yedi ya; Kendiside bizden sonra Westham yaptı da ne oldu. Gene looser gene looser. Adı geçiyor müteessir oluyorum hatta korkuyorum.
V. Esmael'i beğenmeye de ne diyim şimdi. Bize futbolcu lazım, atlet delğil, sürekli sakatlanan, koşmaktan ikinci yarıda dilleri dışarı çıkan maçı çıkaramayan 100 metre koşucularını biz ne yapalım. Azıcık vizyonu olan bu kadar koşan takımın ikinci yarı cortlayacağını bilir. Ha, hadi bilmiyorsun, gördüğünde de mi anlayamıyor musun Esmailcim, anlayamıyordu. Takımın koşusu bitince baktın cortluyor, sakatlıklar geliyor ortada bir sıkıntı var, azıcık düşünürsün, anlar ve birşeyler yaparsın değil mi? Bir türlü olmadı!!! Allah yolunu açık ama bizden uzak etsin. Ama o yollar aslında hep çıkmaz yol.
İbrahim Üzülmez'in adını ben hiçbir yerde geçirmedim. Çok severim ama istemem.
Mehmet Özdilek'i sıfır bütçelerle girdiği takımlarda liderliğe oynayan bir top oynatmadığı için eleştirmenizi, bu kadar başarılı sonuçları olmadığı için istememenizi de anlarım, kabul ederim. Haklılık payınızda var. Ama madem orada ışık yok, saydığınız adamlarda var mı? Yok. Özdilek'in zaten hoca olarak bize geleceği de yok.
Kovac gelirse de tarih tekerrür eder, oda aynı hataları yapar tazminatını alır, biz gene üzülürüz.
Yani Biliç'in, İsmael'in, Giovanni'nin bize ne oynattığını gördük. Ne top oynatabildiler, ne oyunu okuyabildiler, ne çözüm üretebilirler. Yolları açık olsun ... Ama lütfen uzak olsun...beğenilecek, savunulacak birşey yapmadılar.
Eyvallah iklimde önemli, futbolcu grubuda ya da başkanın vizyonuda ama bizde iklim zaten çoğu zaman sonbahar, kış.
Adalı ve ekibini de şimdilik bilmiyoruz, sadece ümit ediyoruz, inşallah iyi çıkarlar.