Düşünürsün derken? Bu oyuncu zaten sözleşmeli oyuncumuz ya hani?
Altyapıdan çıkan oyuncuya pozitif bakmakla ne alakasi var. Altyapıdan çıkan futbolcunun olayı para vermeden almış olman ve düşük maaş veriyor olman. Siz ille yedegin yedeği için Can Keleş istiyorsunuz. 3 kaleci, 5 stoper, 2 sağ 2 sol bek, göbekte 6-8 olmak üzere 5 orta saha, 2 ofansif orta saha, 5 kanat, 3 forvet. Neden burada 5. stoperi, 5. orta sahayı, 5. kanat oyuncusunu para verip alıyoruz biz? Neden Can Keleşe 3 milyon veriyoruz? Neden Onana gibi saçma sapan oyuncularla zar atıp sonra beğenmeyip 5. ortasaha konumuna çekiyoruz? Bak bu Onana gibi Beşiktaş'ın son 15 yılında 50 tane futbolcu var. Alıyorsun zar atarak ve beğenmeyip yedegin yedeği konumuna çekiyorsun bonservis verdiğin ve 2 milyon maaş verdiğin adamı. Bu borçlar böyle böyle oluşuyor işte. Şimdi siz beşinci orta saha ille Kartal olmasın diye neden bu kadar ısrar ediyorsunuz anlamadım ben. Üstelik ilk 11'de bile bu kadar eksik varken. Kendin söylüyorsun işte ilk 11 olmalı bizim derdimiz şuan. Ne yapalım kadroda alt yapıdan çıkmış (para vermeden aldığın), düşük maaşlı ve yerli oyuncu varken bununla sözleşme uzatmayip beleşe serbest bırakıp gidip yerine Anadolu'dan topçu mu alalım eserinden 3x fazla bonservisle? Adam zaten sezonda 400 dakika oynayacak. Anlamıyorum ben yani bunu. Bu pozitif veya nötr bakmak değil sanki bir hınç, bir gıcıklık var gibi geliyor bana. Yıllardır söylüyorum şu "yedeğin yedeği" dediğimiz futbolcular altyapıdan çıkan oyuncular olmalı diye ve Allah'a şükür kulüpte de böyle bir bilinçlenme var. Ama siz buna karşısınız.
Oxlade'in kronik olmasıyla ayak kalitesinin bir alakası yok. Pas atmak için atletizm gerekmiyor.
Dogru soyluyorsun. Neden illa altyapi konusuldugunda herkes bir Nihat, Sergen bekliyor da asagisi kurtarmiyor anlamiyorum. Bu tarz oyuncular zaten 5 yilda 1 ulkende anca cikiyor, o da cikarsa. Ama kadro 3 kisiden olusmuyor 25 kisiden olusuyor.
Yedek kaleci+ ucuncu kaleci
Yedek solbek
Yedek sagbek
Dorduncu+ besinci stoper
Ucuncu onlibero
Ucuncu 8 numara
Besinci kanat
Ucuncu santrfor
Bunlar altyapidan cikabilmeli.
Cikar da. Yedek solbeki sagbekin ha Umut Meras olmus ha Mehmet Sedef/Emrecan Terzi.
Ucuncu santrforun ha Umut Nayir olmus ha Mustafa Hekimoglu.
Yedeklerin bu kadar on plana cikmasinin nedeni ilk 11'in yeterli olmamasi.
Ilk 11'i bitik geberik adamlardan kurmak yerine senede 30-35 mac iyi oynayacak kaliteli istikrarli oyunculardan kursak zaten yedeklerin onemi azalacak.
Ilk 18 kaliteli olmali, ondan sonrakiler zaten istisnai durumlarda oynar ancak.