Ekşi'de bir arkadaş çok güzel yazmış, içindeki bazı kelimelerden dolayı buraya kopyalayamıyorum ama herkes mutlaka okumalı;
https://eksisozluk.com/entry/51223209
Yıllardır hakemlerin "aman aleyhlerine düdük çalarsam kariyerim biter" korkusundan GS ve FB'ye hediye ettiği puanların haddi hesabı yok. Aziz Yıldırım'ın onay vermediği hakem Kadıköy'de maç yönetemiyor, böyle birşey olabilir mi?
Büyük takımsan hakemi de yeneceksin diye birşey yok. Bir maç yenersin, iki maç yenersin, üçüncüde adamlar çizginin yarım metre ötesindeki topu bile görmezler, yenemezsin. Büyük takımsan hakem aleyhine hata yapmayacak.
Guzel yazmis arkadas, kesinlikle katiliyorum..
Ben gecen gs macindan sonra yazmistim da burada maalesef bazi arkadaslar karsi cikmisti, yok hakemi de yenmelisin gibi naif laflarla...Bu Vedat Okyar'in belki de en kotu sozudur, zira hakemi yenemezsin, sana o maci vermek istemeyen hakem vermez, birakalim bu hayalleri, attigin golu vermez, disari cikan topu iceride sayar, faulu vermez, penaltiyi vermez,
vermez oglu vermez, ye-ne-mez-sin!
O zaman ne yapacaksin, bu arkadasin yazdigi gibi: Aglatacaksin, aglatmadan bu is olmuyor. (Fiziksel siddetten bahsetmiyoruz burada tepkiden, baskidan, bir daha hakemlik yaptirmamaktan bir daha tek bir maca cikartmamaktan bahsediyoruz.)
Aglatacaksin ki aglatmadan bu is olmuyor, aglayan ibret olacak, digerleri bunu gorecek bunu goze alamayacak.. 2004 yilinda Cem Papila'ya gerekli tepkiyi vermeyip Serdar Bilgili'ye kufur ettiginde bu camia kendine darbeyi vurmustu. Firat, Bulent, Cakir ile iki senedir her derbide sistematik olarak gosterilen kirmizi kartlar, sistematik olarak maclarin stresini yukseltmek icin ayarlanmis fiksturler ve mac zamanlari, en kritik dakikalarda rakiplerin lehine verilen kararlar var. Fakat bizim taraftarimiz, bizim camiamiz bunlara tepki gostermez ama Bilic'in ilk hatasinda, Olcay'in kacirdigi bir golde, Gokhan'in yanlis pasinda ana avrat gider.. En basitinden sezon basi Zekeriya Alp mhknin basiydi, sirf Besiktas'li diye adami bitirdiler, yerine namoglu geldi, ne oldugu ortada...
Bu is zor bir is degil aslinda, sadece organize olma ve ciddi bir sekilde akil yorma isi...Pankart'a tezahurata harcadigi zamani tepkiye ve baski kurmaya ama sadece saha ici degil saha disinda da uygulamak uzere harcasa camia, istenen sonuc alinir. Yoksa bir mac isliklarsin, agzina o mac bir parmak bal calarlar, sen de dersin ki bak bizim de lehimize karar veriyor. Senin zaten kazanacagin macta sallama bir duduk calar, butun renkli medya vay Besiktas lehine de yapiyorlar susun mesaji verir...Halbuki olay bu degil, onemli olan kritik maclarda sistematik olarak verilen kararlar. Bu yuzden, bu isi yaparken ciddiyet gerek, oyle basit bir islik, basit bir tepki degil, derinden etkileyecek tepkiler vermek gerek.