2015 Fifa Ballon d'Or Ödül Töreni
×
2015 Fifa Ballon d'Or Ödül Töreni

Beşiktaş Forum|2015 Fifa Ballon d'Or Ödül Töreni Ballon d'Or ödülünü gerçekten umursuyor muyuz? Futbol severler sıkı durun, bekleyiş sona erdi! Her sene Zurih’te gerçekleşen Ballon

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2015 Fifa Ballon d'Or Ödül Töreni  [Okunma sayısı 4083 defa] 2015 Fifa Ballon d'Or Ödül Töreni

Çevrimdışı Altuğ

Ballon d'Or ödülünü gerçekten umursuyor muyuz?
Futbol severler sıkı durun, bekleyiş sona erdi! Her sene Zurih’te gerçekleşen Ballon d’Or galasına sadece 3 gün kaldı.

Üç futbolcu bu prestijli ödül için aday gösterildi, hiç şüphesiz bu üç yıldızın her biri en iyi olmayı hakediyor. Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi’ye ek olarak Brezilya’lı süperstar Neymar da bu seneki elit Ballon d'Or listesinde kendine yer buldu.

Ballon d'Or ödülünü kazanacak adaylar geleneksel FIFA yıllık toplantısında futbol otoriteleri tarafından seçiliyor. Ancak bazı futbol severler için asıl büyük futbolcular, çocukluğumuzda top koşturan efsanelerdi. Mesela Zidane’nın maçlarıyla büyüyen kimimiz için Fransız yıldız asla unutulmayacak oyunculardan birisidir. Senin çocukluğunun idolü kimdi?

1970’ler
Eğer 70’lerde doğduysan, o seneler futbolun çok daha basit ancak eğlenceli olduğunu hatırlarsın. Yetenekli onlarca takım vardı ve karizmatik birçok oyuncu sahada gözlere hoş gelen bir futbol sergilediler. Mesela, o yıllardan Hollandalı süperstar Van Basten ve Tanrı’nın Eli lakaplı Maradona en önemli futbol temsilcileri arasında yer alırlar.

1980’ler
Eğer 80’lerde doğduysan, Cantona’nın futboluna bayılırdın veya belki de kendine İtalyan yıldız Roberto Baggio’yu rol model almıştın. Cantona’nın herkesi kendine hayran bırakan bir dahi olduğunda hemfikirdin. Ve Baggio o meşhur atkuyruğunu kesinlikle unutmuyorsundur, kaldı ki kendisi İtalyan futbolunun yetiştirdiği en iyi yeteneklerdendir.

1990’lar
Elbette, futbol sahalarına farklı stillerde birçok yıldız çıktı ancak bir çok seyirci için Ronaldo ve Zidane üstüne diyecek bir şey yoktur. 90’larda çocukluk yaşayanlar ya Zizou hayranı oldular ya da kendilerine Ronaldo diyerek sokak aralarında maç yaptılar. Zidane ülkesini 1998 Dünya Kupası’nda ve Real Madrid’i 2002 Şampiyonlar Ligi’inde başarıya taşıdı. Brezilyalı yetenek Ronaldo ise sayısız başarılı maçı, şık çalımları ve golleri ile hem kulübünde hem de milli takımda sayısız hayran kitlesine ulaştı.

2000’ler
Üzgünüz, Cristiano Ronaldo! Elbette son yılların en çok konuşulan futbolcuları arasındasın ancak, Leo Messi hali hazırda kazandığı dört Ballon d'Or ödülü ile efsane olmak yolunda açık ara önde! Barcelona forması ile geçtiğimiz sezonki başarılı performansı ile bu seneki büyük ödülün yine en önemli favorisi durumunda.


--
Kaynak: Sporticos


 
[ Son Düzenleme: 11 Ocak 2016, 11:34:59 Altuğ ]

Çevrimdışı aykut.celenk

Açıkcası bu sene Neymar, Messi ve Ronaldo'nun önünde Messi olmadığı zamanlar takımı Suarez ile beraber iyi taşıdılar. Tabi bu ödül lobi işi olduğu için yine Messi'ye verecekler.

Çevrimdışı EMİR EMRE

Ronaldo daha çok hak etti gibi geldi bana bu sene, maç sayısından fazla golü var ki 50den fazla maça çıkmış adam. Messi zaten 1-2 ay sakattı

Çevrimdışı ALI RIZA

Ronaldo bence Messi Barcadan çıksında bakalım Messi olarak mı kalacak 7-8 yıldır aynı sistemde aynı oyunda...!

Çevrimdışı Altuğ

Messi tam bir istiktar abidesi  ama bu sene hak eden bana göre de C.Ronaldo idi.


iPhone'umdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.