Ben "eldekiler gitmediği için transfer yapamadık" mevzusuna asla katılmıyorum. Asla inanmıyorum. %100 olarak reddediyorum bu bahaneyi. 4.5 milyona yapılacak bir transfer varsa Aboubakar'ın sözleşmesini feshedip o transferi 8 milyon'a yapmış varsayacaksın. Oyuncuya ederinden 3.5 milyon fazla verdik olarak sayacaksın kendini. Bu kadar basit. Yani demem o ki yeni transfer yapılmamasının sebebi eldekilerin gitmemesi değil, eldekilerin gidişinin maliyetine katlanılmak istenmemesi. Ayrıca kontenjan sıkıntısı varsa neden Ndour aldın? Salih var, Ege vardı. Ndour ne kadar gerekliydi?
Çok saçma bir transfer sezonu oldu. Geçiş sezonu kadrosu desen değil, şampiyonluk kadrosu desen o da değil. Arada kalmış saçma bir durum oluştu.
Geçmiş olsun. Şampiyonluk için mucize beklicez. Hüseyin Yücel diyor ya: "Bundan sonra seni bir transfer daha yapabilmemiz için mucize olması gerek." Öyle işte. Mucizelere kalmış işimiz.
Şimdi gelir "enseyi karartmayın"cılar. Bu kanat rotasyonuyla, bu bek rotasyonuyla hiçbir halt olmaz "uzun maraton"da. Bir başarı gelirse bu %100 olarak Giovanni Van Bronckhorst mucizesi olur. Heykelinin falan dikilmesi gerekir öyle bir durumda.
Vallahi ayni kapiya cikiyor zaten. Gidenlerin maliyeti fazla oldugu icin butce kalmiyor ve transferi tamamlayamiyorsun. Adamlar bir de pesin istemis paralari. Ben yonetime anlayis gosteriyorum acikcasi. Ve ucuz oyunculari takima dolduracaklari yere az ama az transfer yapmalarini da dogru buluyorum. Yine kadroyu vasatlarla sisirecegimize guzel bir altyapi yaptik, bu sene nefesimiz yetmese bile seneye birkac eklemeyle gelismeye devam ederiz.
Tercihler konusunda hakli olabilirsin ama. Onana, Salih, Demir dururken N'Dour gerekli degildi. Joao Mario ne kadar gerekli tartisilir, o da safkan kanat degil.
Bek bence hic sikinti olmayacak ama hucum anlaminda kulube bence buyuk sikinti. Bizim lig iyi defans yapanlarin degil iyi hucum edenlerin kazandigi lig. Kulubemiz bu anlamda cok zayif bence, ama biz henuz o sekilde test edilmedigimiz icin gercekler yuzumuze carpilmadi.
Dar kadrolarla gerci iki defa sampiyon oldu, 15/16'da ve Sergen Yalcin doneminde. Ama Avrupa'da cok erken elenmistik ve neredeyse hic sakatlik yasamamistik o sezon (S. Yalcin doneminde sezon sonuna dogru sadece, o donemde de sampiyonluk gidiyordu neredeyse zaten). Bu sene kafadan 8 baya zorlu Avrupa macin var, yedek kulubesi cok zayif.
Ama devre arasina kadar atabilirsek kendimizi belki devre arasi 2-3 transferle kadro genisleyebilir.