Joao Mario'nun 23 gol, 15 asist yaptı denen 22/23 sezonunda attığı tüm golleri seyrettim. 23 golün 12'si penaltıdan. Akan oyunda 9 gol atmış. Bu gollerin de büyük çoğunluğu ya boş kale, ya da kaleciye karşı boş pozisyon. Youtube'da, Twitter'da güya futbolu iyi bilen, analizine güvendiğimiz kişiler bu durumdan habersiz. 23 gol 15 asist yapmış diyip geçiyorlar. İşin arkaplanında ne var kimsenin bildiği yok. Bu arada bu 23 golün 6'sını Şampiyonlar Liginde atmış. O golün de 5'i penaltıdan.
15 asiste bakmadım henüz. Bi de onlara bakalım bakalım. En azından orada elle tutulacak bir şey vardır belki.
Daha önce de yazdım, Mario pozisyona girince atıyor bir şekilde. Pozisyon bilgisi yüksek ve nerede duracağıni iyi biliyor.
Ama Mario’yu pozisyona sokmamiz lazım, bir nevi Larin gibi kullanmamız lazım. Lakin bizim eksikliğimiz bu pozisyonları yaratacak oyuncularda.
Mario’nun dışında diğer kanada Ghezzal tipi bir oyuncu daha alınacaksa ne ala. Ama şu noktada sadece bir hakkımız varmış gibi gözüküyor. Bu durumda gidip Mario alınirsa gerçekten üzülürüm.
Bize servis yapabilecek, topla dribbling’i olan, kolay rakip eksiltebilen, ve kapanan takimlari çözebilecek yaratıcı yada delici bir oyuncu lazım. Mario’nun bu oyuncu olduğunu sanmiyorum