Muleka
Rebic Bahtiyar
Salih Gedson
Amir
Umut Necip Bailly Onur
Mert
Ben sana çıkacak kadroyu yapayım
Umut meraş düşünmezse onuru sol bek rosier sağ bek oynatabilir.
Artik farkli birseyler izlemek istiyor bu gözler. Amir’i 6 numarada izlemekten bıktım, sözde oyun kuracak diye iki senedir stoperlerin arasına girip biraz baskı yediğinde hicbirsey kuramadığını gördük.
Gedson’dan bu teknik kapasite ile 8 falan olmaz. Maalesef iki metre uzaklıktaki takım arkadaşına pas atmaktan aciz. Son paslarda yetersiz ve kendisinden beklenilen o ince işleri yapamıyor. Cenk ve Abou sahada yürüdüğü için genelde ön alandaki baskıyı Gedson ve Salih üzerine yıktık - sadece iki oyuncu ile ön baskı falan kurulamadigindan rakipler orta sahamızı çok kolay bir şekilde geçtiler. Gedson’u birde Amir’i oynattigimiz pozisyonda iki stoperin önünde Josef/Atiba gibi süpürücü bir rolde görsek keşke. Dinamik, ikili mücadeleden kaçmayan ciğersiz biri - bence tam o pozisyon için biçilmiş kaftan.
Muleka yerine de Semih’i kullanmasını bekliyorum. Sezona havlu attık zaten, gençlerden bir iki tanesini takıma monte edebilirsek hiç olmazsa bu sezondan bir kazanimimiz olur. Olmadı 4-4-2’ye geçip Semih Muleka oynatsın ileride - yeter ki şu kıt döngüden çıkılıp farklı birseyler denensin artik.
Bu arada bazı oyuncularin yaptıkları görmezden geliniyor yada bu kaosta arada kaynayıp gidiyor. Geçen maçta Rosier’in yapmış olduğu tam bir şeref sizlik ornegiydi. Hayatımda bu kadar göz göre göre takımı ve takım arkadaslarini sabote etmeye çalışan bir oyuncu izlememiştim. Tabii taraftarın sucuda az değil, bir sene iyi performans veren hemen göklere çıkartılıyor - bu heriflerde bunu iyi kullanıyor. O bir senenim kredisini 3-4 sene yatarak bi cacik oynamadan geciriyorlar. Şu romantizmi bi biraksak her şey çok daha güzel olacak ama neyse.
Abou’nun da nasıl bir karakter olduğunu şampiyonluk senesinden iyi biliyoruz. Önceki vukuatlarını pek görmezden gelemiyorum o nedenle, Afrika kupası yaklaşiyor diye kasmıyor ve sakatlik numarasina yatmiyordur umarım - sahsen karakterine güvenmediğim için ben sakatlik haberlerine pek inanmıyorum.
Neyse, umarım farklı birseyler izleme şansınız olur. Elimizdeki kadro ezeli rakiplerimizin gerisinde olabilir ama Senol ve Burak yetersizlerinin madara ettiği kadar da kötü değil.
Bol şans Besiktas’im!