Her büyük maçta son 10 yıldır takımı sabote eden isim neciptir hiç sistemini bozmaz yeter artık, sezon sonu ilk iş ayağı temiz hem sağ hem sol stoper almak olmalı, haftalardır necip güzellemesi ve pas özürlü colleyle beraber bence maça başlarken kaybettik. Necip colley en fazla yedek olur, cenk ise sözleşme uzatmadan vedalaşak ilk oyuncu olmalıdır. Amarteyin topçu olduğunu düşünmediğim için yorum yapmıyorum.
Elimizde yanindaki oyuncularinda orta sahada oynayan oyuncularinda performansını arttıran general bir stoperimiz,Saiss vardı. Gereksiz Senol yedek oturuyordu ama Tayyip’in sakatlanması ile Fb maçının başında zoraki oynatmaya başladı ve Saiss oynamaya başladıktan sonra 10 maçlık bir seri yakalamıştık. Sakatlanıp oynayamadığı son lig macindada içerde Konya’dan 3 yemiştik.
Biz sonunda taş gibi stoperimiz var, yanındaki Colley bile sınıf atladı. Kalemiz Mert ile emin ellerde, stoperde Saiss tek başına fark yaratiyor. Önümüzdeki sezon nokta 3 transferle ligin içinden geçeriz derken gereksiz Senol sagolsun önce Saiss’ten etti bizi sonra gidip Djiku’yu boş verin diyip Amartey’i aldırdı. Saiss’ten sonra Anartey, Bailly, Worral derken iş yine Necip’in üzerine kaldı.
Diğer başlıktada yazdim, Saiss oynarken bazı maçlarda orta sahadaki oyuncularimizdan daha çok kilit pası atiyor ve tek topta hücum oyuncularini pozisyona sokuyordu. Gittiğinden beri belimiz doğrulmadı ve orta sahada bir kişi eksik oynuyoruz her maç orta sahadan birini geriye çekip oyun kurmasını beklediğimiz için.
Şenol ve ANC’nin yatacak yeri yok o yüzden.
Necip ne yapsın, TD çıkıp oyna diyorsa ben oynamak istemiyorum diyecek hali yok. Bugunde takimda iyi oynayan birileri varsaydı eğer Necip onların başında geliyor bence. Kendisini çok begenmesemde bugun Icardi’ye top aldırmadı. En az 4-5 pozisyonda orta sahaya kadar çıkıp orada ilk müdahaleleri yaptı. İkili mucadelelerde de rakiplerine üstünlük kurdu. Ben Masu inanılmaz kolay calim yiyor diye çok kızıyordum ama Onur öyle bir oyuncu ki hold my beer diye bağırıyor her maçta. Necip stoperlik işinin yanında Onur’un her rakip atağında black hole gibi açmış olduğu açıklarıda kapatmak zorunda kalıyor. Neyse, sözün kısası kaybedilen bu maç Necip’in pas hatasıyla sonuçlanan kornerde Musrati’nin kendi kalesine yapmış olduğu ters vuruşla açıklanamaz. Takimin basinda gereksiz Şenol’un Portekiz şubesi var. Nelson - Sanchez kazmalarindan oluşan stoper ikilisine basıp basit top kayıplarına zorlamak varken 80 dakika Cenk’in eli belinde yürüyüşünü izlettirdi bize. Bu da yetmezmiş gibi durun birazda size Abou eziyeti yapayım diye takımı sabote eden herifi aldı oyuna.