Santos geldiginde de niye boyle bir bayram havasi var anlamiyorum demistim. Adamin kariyeri gayet bos, tek elle tutulur basarisini tarihte gorulmemis sekilde 90 dk’da mac kazanmadan berbat bir futbolla kazandi. Adamdan Portekizlikler nefret ediyor yahu.
Gelecek sene GS ve FB’nin ortalamasi dusmez. Sampiyon olmayan kuculmeye gider, digeri bu ortalamalarla devam eder. Gelecek sene sampiyon olacaksak Anadolu takimlarina karsi en az 10’da 8 yapmamiz gerek ortalama olarak, 7 bile yetmeyecek. Bu da demek ki 4-5 mac gule oynaya, 2-3 mac zorlanarak kazanacaksin. Oyle bir ortalama da sadece kaliteli ayaklarla olmaz, rakibi ilk dakikadan baski altinda alip asla beraberlige razi olmayan, ofansif bir takimla olur. Gol atma isini kisisel becerilere veya rakip hatalarina birakan, ilk 60 dakika’yi cope atmakta sorun gormeyen zihniyetle asla olmaz. Bunun kadro kalitesiyle falan alakasi yok. Bu oyun mentalitesi ile alakali. Bu kadro 3-4 tik daha iyi olsa bile bu hoca’yla o ortalamalari goremez. Gecmis olsun.
Yani su Muci’yi sag acik oynatmak mantikla aciklanacak birsey degil. Adam hayatinda sag acik oynamamis. Sag acik oynayacak herhangi bir meziyeti yok. Bu cocuk 10 numara oynayarak gelismis, 10 milyon euro piyasa degerine ulasmis. BJK tarihinin en pahali oyuncusunu ilk macinda hayatinda oynamadigi mevki’de oynatmak icin ya liyakatin 0 olmasi lazim ya da tamamen ben degisik birsey yapayim da birsey yapti desinler inadi/kafasi. Ikisini de Senol Gunes’ten, M. Denizli’den, Aragones’ten vs biliyoruz, ikisi de safi zarar getirir, fayda getirmez. Liyakat sikintisi mi emin degil, oyleyse zaten sikinti buyuk. Oyuncu analizi yapan youtuber’larin 2 saat arastirmayla buldugu seyleri muhtemelen 2 milyon euro para verdigimiz teknik ekip bulamiyorsa sikinti buyuk. Hayir inat yuzunden boyle yapiyorsa daha da buyuk, o seneye de duzelmez.
Bence gelecek sene’yi kaybettik. Samet ve Feyyaz’da bu kotu performansi gorecek liyakat yok, gorseler bile F. Santos’u kondurmayi aklina koyacak cesaret yok. Hasan Arat da bu vizyoner, sabirli kimligine zarar gelmemesi icin hoca’yi asla gondermez. Ne zaman gonderir? Anca gelecek sene bu sacma futbolla ilk 7-8 hafta 4-5 maglubiyet/beraberlik alip sampiyonluktan koptuktan sonra gonderir, o zaman da gec kalirsin gecmis olsun.