Beşiktaş Futbol Takımı 2023/24 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2023/24 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2023/24 Sezonu Beşiktaş'ın 2023/24 sezonuna ait lig ve kupa mücadelesi bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transfer konusu hariç Beşiktaş ile

0 Üye ve 13 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2023/24 Sezonu  [Okunma sayısı 778073 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2023/24 Sezonu

Çevrimiçi Samet Demir

Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimdışı Necmi

Ben öyle bir açıklama bulamadım.Yapacaklarınıda düşünmüyorum. @Necmi başka bir şeylemi karıştırıyor acaba?
yoo twitterde telefonuma mesaj geliyor okudum hatta şaşırdım tarafsız olduklarını söylüyorlardı aratın dava desteğine ramen yapılmaz dedim çokda önemsemedim işin aslı beşiktaş taraftarı değilmi neden bir adayı desteklemesin garip durum yok sonuçta herkes bir adayı destekledi fikrini söyledi hatta çok ileri gidenler bile oldu nezih bir seçimi çirkinleştirmeye dönük hırs yapan kelimeler kullanıldı

Çevrimdışı ardiles

Neye dayanarak bunu soyluyorsun? Samet Aybaba daha once herhangi bir camia'da bu duzeni saglayip basarili olmus mu? Veya Feyyaz Ucar? Ne basarilari, tecrubeleri var?
Hala nostaljik, romantik duygularla konusuyoruz nedense. Simdi Feyyaz Ucar'i Samet Aybaba'yi destekleyenler 3 hafta evvel Riza Calimbay'a da dogru karar diyordu, 6 ay evvel de Senol Gunes gelecek dertler bitecek diyordu. Hicbiri yeterli degil. Samet Aybaba'ya altyapi'yi verirsin birsey diyemem, digerleri gitsin kendini ispatlasin cv'sini doldursun sonra gelsin.
Iyice Anadolu kulubune cevirdikler kulubu.
Feyyaz Rıza Samet Sergen... Hepsi aynı tornadan çıktı, birinin ak dediğine diğeri kara demez. Aynı eğitimi aldılkları için uyumlular. Samet Aybaba yerli kaynakları iyi kullanır ve takım iskeletini yerli oyuncularla kurgular çünkü bilir ki aynı dili konuşmak motivasyon kalitesine %25 etki eder. Sergen de benzer dertten muzdaripti, tercümanın duyguyu veremediğinden bahsederdi hatırlarsan. Bu bilgileri kendi kafalarına göre uydurmuyorlar, altyapıda bunun eğitimini aldılar.

Sürekli yabancı hocadan bahsediyorsunuz neden? Daha mı iyi taktik biliyorlar? Hayır. Onlar Türkiye ligindeki gibi çorba ortamlarda çalışmıyor. Avrupada aynı dili konuşmayan hocalara görev verilmez. İngilizce bilmeyen Epl de veya Almanca bilmeyen bundesligada çalışamaz. 5 büyük ligde tercüman kullanılmaz.

Çevrimiçi Samet Demir

Feyyaz Rıza Samet Sergen... Hepsi aynı tornadan çıktı, birinin ak dediğine diğeri kara demez. Aynı eğitimi aldılkları için uyumlular. Samet Aybaba yerli kaynakları iyi kullanır ve takım iskeletini yerli oyuncularla kurgular çünkü bilir ki aynı dili konuşmak motivasyon kalitesine %25 etki eder. Sergen de benzer dertten muzdaripti, tercümanın duyguyu veremediğinden bahsederdi hatırlarsan. Bu bilgileri kendi kafalarına göre uydurmuyorlar, altyapıda bunun eğitimini aldılar.

Sürekli yabancı hocadan bahsediyorsunuz neden? Daha mı iyi taktik biliyorlar? Hayır. Onlar Türkiye ligindeki gibi çorba ortamlarda çalışmıyor. Avrupada aynı dili konuşmayan hocalara görev verilmez. İngilizce bilmeyen Epl de veya Almanca bilmeyen bundesligada çalışamaz. 5 büyük ligde tercüman kullanılmaz.
İyide Sergen neden yabancı dil öğrenmiyor o zaman?
Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimdışı ardiles

Ne bekliyoruz ki harbiden yahu? Riza Calimbay bu. 20-25 senedir antrenor, 20-25 senedir ayni seyleri dinliyoruz.
Basit goller yedik, cok eksigimiz vardi, hakem hatalar yapti, fikstur cok sikisik vs. Adamin daha 1 tane mac sonrasi aglamadan zirlamadan rakibi tebrik edip guzel bir teknik analiz yapabildigini goremedim. Gelmeden evvel gelseydim 20 kupa kazanirdim diyordu, geldikten sonra salya sumuk aglamak disinda birsey yapmadi.
Winner kimligini kazanmak istiyorsak bu tarz adamlari kulupten iceri sokmamak lazim. Daha once bize geldi batirdi, Trabzonspor'da batirdi, artik bir sans daha da vermezsin.
Su an takim cok kotu durumda, eyvallah. Ancak genclere sans verecek, kazandirabilecegi oyunculari takima kazandirip digerlerine acimadan nesteri vuracak, bu sene hedefimiz kalmadi ama gelecek sene'ye hazirligi yapip firtina gibi girecegiz gibi realist ve hedefci bir yaklasim saglayacak bir td bulmamak icin bir neden yok. Bu adamin yerli olamayacagini biliyorum, alayi cunku cesaretsiz, vizyonsuz. Getirsinler en iyi yabanci'yi bu kayip sezonda en azindan gelecek sene'nin hazirligini adam gibi yapalim.
Cesaretle vizyonla alakası yok. Futbolda 4 unsur var. Fizik-mental-taktik-motivasyon. Her bir parçanın %25 etkisi var. Ş.Güneşi ele alalım: fizikten çakıyordu, soyunma odasında 40 tane tecüman yüzünden motivasyon unsuru da yerlerdeydi. Mental durumu biliyoruz izaha gerek yok. Son olarak taktik konusu. Taktikte en önemli karar kalitesidir teknik ise onu uygulama yeteneğidir.

Tekniği iyi oyuncu transfer ettin, mental fizik ve motivasyon da tamam diyelim. Bu oyuncunun karar kalitesi kötüyse hepsi çöp olur. Veya motivasyon eksikse hepsi çöp olur. Fizik yetersizse çıkıp oynayamaz. Mental sağlam değilse ayakları dolanır... Tüm bunları akıllıca programlayacak iradeye ihtiyaç var.

Bahsettiğin vizyoner yabancı hoca geldi diyelim. Bakıyor yüzüne bön bön. Ne anlatacaksın?

Çevrimdışı ardiles

İyide Sergen neden yabancı dil öğrenmiyor o zaman?
Burada bahsi geçen Jupp Heynckes Beşiktaş Münih maçından sonra Ş.Güneş in dezavantajından bahsetmişti. Dünyanın farklı ülkelerinden farklı kültür ve dillerden kurulu oyuncu gurubunu idare etmeye çalışıyor demişti. Sergen dil öğrensin de hangisini öğrenecek? Ve biz adam değil miyiz, kendi dilimiz yok mu? Başka ülkede mi çalışıyorlar da yabancı dil öğrenecekler

Çevrimiçi Samet Demir

Burada bahsi geçen Jupp Heynckes Beşiktaş Münih maçından sonra Ş.Güneş in dezavantajından bahsetmişti. Dünyanın farklı ülkelerinden farklı kültür ve dillerden kurulu oyuncu gurubunu idare etmeye çalışıyor demişti. Sergen dil öğrensin de hangisini öğrenecek? Ve biz adam değil miyiz, kendi dilimiz yok mu? Başka ülkede mi çalışıyorlar da yabancı dil öğrenecekler

Bence bütün yerli hocaların en az ingilizce öğrenmesi gerekiyor. Sonucunda ortak dil tüm yabancı futbolcular ingilizce biliyor. Buraya gelem yabancı bir oyuncu max 3-4 sene Tr de kalıyor fazla kalanlar zaten Türkçe öğreniyor hal böyle olduğu zaman hocanın da teknik ekibinde yabancı dil bilmesi elzem.

Bir üst mesajında yerli hocaları övmüşsün bende istiyorum yerli hocalar alsın, yürüsün ama kendilerini geliştirmiyorlar. Biz olaya futbol olarak bakıyoruz fakat çoğu idealist yabancı hoca neredeyse bu oyuna bilim olarak bakıyor biz de bir o kadar geriden onları takip etmeye çalışıyoruz.

Alt yapı konularına girmek dahi istemiyorum. Misal Serpil hoca zamanında gencecik çocukların eline kağıt kalem verip pozisyon çalıştırıyordu şimdi bunu kim yapıyor. Yurt dışında genç oyuncu yaşı 16-17 lere düştü bizde halen 22-23.

Yani ya kendimizi geliştireceğiz ya da yabancı teknik ekip getireceğiz.

Çevrimdışı Necmi

Bence bütün yerli hocaların en az ingilizce öğrenmesi gerekiyor. Sonucunda ortak dil tüm yabancı futbolcular ingilizce biliyor. Buraya gelem yabancı bir oyuncu max 3-4 sene Tr de kalıyor fazla kalanlar zaten Türkçe öğreniyor hal böyle olduğu zaman hocanın da teknik ekibinde yabancı dil bilmesi elzem.

Bir üst mesajında yerli hocaları övmüşsün bende istiyorum yerli hocalar alsın, yürüsün ama kendilerini geliştirmiyorlar. Biz olaya futbol olarak bakıyoruz fakat çoğu idealist yabancı hoca neredeyse bu oyuna bilim olarak bakıyor biz de bir o kadar geriden onları takip etmeye çalışıyoruz.

Alt yapı konularına girmek dahi istemiyorum. Misal Serpil hoca zamanında gencecik çocukların eline kağıt kalem verip pozisyon çalıştırıyordu şimdi bunu kim yapıyor. Yurt dışında genç oyuncu yaşı 16-17 lere düştü bizde halen 22-23.

Yani ya kendimizi geliştireceğiz ya da yabancı teknik ekip getireceğiz.
futboldan bağımsız olarak konuşuyorum bir ülkeyi köleleştirmek istiyorsan önce dilini değiştireceksin ingilizceyi ortak dil yapan olgu ne neden herkese anlaşmak için ingilizce öğrenmeye zorlanıyor fransızlar neden ingilizce konuşmuyor mesela bizim oyuncularımız gittiğinde neden o ülkenin dilini konuşmaya zorlanıyor bizde neden zorlanmıyor beş altı sene burda milyonlar kazanan oyuncu tek kelime türkçe öğrenmemiş bu normalmi gelen yabancı turistlerin en büyük şikayeti sokakta insanların ingilizce bilmiyor olmasıymış öyle kanıksanmışki kendi ülkemde yaşarken ingilizce öğrenmemi zorunlu kılmaya uğraşılıyor
Bakın birçok afrika ülkesinin dili ingilizce yada fransızcadır türk cumhuriyetlerinde sokakta rusca konuşulur sömürgeleştirmemin ana kuralı bu ingilizce evrensel dil deyip tüm dünyada konuşulmasını sağlamaya çalışıyorlar

Çevrimiçi Samet Demir

futboldan bağımsız olarak konuşuyorum bir ülkeyi köleleştirmek istiyorsan önce dilini değiştireceksin ingilizceyi ortak dil yapan olgu ne neden herkese anlaşmak için ingilizce öğrenmeye zorlanıyor fransızlar neden ingilizce konuşmuyor mesela bizim oyuncularımız gittiğinde neden o ülkenin dilini konuşmaya zorlanıyor bizde neden zorlanmıyor beş altı sene burda milyonlar kazanan oyuncu tek kelime türkçe öğrenmemiş bu normalmi gelen yabancı turistlerin en büyük şikayeti sokakta insanların ingilizce bilmiyor olmasıymış öyle kanıksanmışki kendi ülkemde yaşarken ingilizce öğrenmemi zorunlu kılmaya uğraşılıyor
Bakın birçok afrika ülkesinin dili ingilizce yada fransızcadır türk cumhuriyetlerinde sokakta rusca konuşulur sömürgeleştirmemin ana kuralı bu ingilizce evrensel dil deyip tüm dünyada konuşulmasını sağlamaya çalışıyorlar

Abi yeni gelen bir adamın şıp diye Türkçe konuşmasını bekleyemeyiz. Bu nedenle teknik ekibin yabancı dil bilmesi lazım. Gerek yok diyen bir hoca olursa da yabancı oyuncu ile uyum problemimiz var diye bir bahane sunmayacak. Biz eğitim sistemimizi mükemmel yapıp, alt yapı oyuncularımızı çok iyi yetiştirirsek zaten yabancı oyuncuya ihtiyaç duymayız. Şuan da öyle bir sistemimiz yok.

( Almanlar olsun fransızlar olsun fazla ırkçı insanlar herhangi bir yabancı dili bilirler fakat konuşmazlar. )

Çevrimiçi Samet Demir

Çevrimiçi Özgür Gültekin

Şimdi bazı şeyleri alt alta yazalım.

Rıza Hoca ile olmaz.
Hasan başkanın gönlü de yabancı hocada

Diyelim yabancı bir hoca geldi.
Samet Aybaba ne yapacak, Feyyaz Uçar ne yapacak görev tanımları vs...
Ben açıkçası bu yapılanmayı şu aşamada sağlıklı görmüyorum.
Hele yabancı hoca geldiğinde rollerin karışması çok çok muhtemel.

Çevrimdışı ferdi1903

https://www.instagram.com/reel/C0TVHgXq5qa/?igshid=OTU1ODAwZWUxYg==

Yorumsuz
Gülermisin ağlarımısın acı ama gerçek Avrupa da itibarimiz falan kalmadı, Çebi denen beceriksiz pis rezil etti bizi

Gesendet von meinem Pixel 8 Pro mit Tapatalk

Çevrimdışı Necmi

Gülermisin ağlarımısın acı ama gerçek Avrupa da itibarimiz falan kalmadı, Çebi denen beceriksiz pis rezil etti bizi

Gesendet von meinem Pixel 8 Pro mit Tapatalk
gülüyoruz ağlanacak halimize kara mizah
Ne olacak getirdiği hocada anadolu takımını güçlü görüyor bir puan almanın başarı olduğunu söylüyor luganodan korkuyor fener maçı öncesi kalp krizi geçirir bu yazıktır o zamana kadar bırakmamak lazım takımda
Rızanın konuşmasından ben utandım yönetim hiç bir şey yapmadı diyoruz haksızlık ediyoruz 1400 küsur günün her birinde bizi utandırmayı başardılar az iş değil bu

Çevrimdışı Necmi

Şimdi bazı şeyleri alt alta yazalım.

Rıza Hoca ile olmaz.
Hasan başkanın gönlü de yabancı hocada

Diyelim yabancı bir hoca geldi.
Samet Aybaba ne yapacak, Feyyaz Uçar ne yapacak görev tanımları vs...
Ben açıkçası bu yapılanmayı şu aşamada sağlıklı görmüyorum.
Hele yabancı hoca geldiğinde rollerin karışması çok çok muhtemel.
feyyaz futbol şubeden sorumlu yönetici biz hocayı takımın başına getiriyoruz şubenin başına değil samette işler ters giderse harcanacak kişi oluyor ama alt yapıyla ilgilenirse iyi işler çıkarabilir tabi eski oyunculara ekmek kapısı açma derdi olmazsa

Çevrimiçi Samet Demir

Çevrimdışı Necmi

https://twitter.com/Skyspor_Tr/status/1731682481416310841?t=J8EWZ7h_BwwVaqfIf8xd9w&s=19

Kesinlikle izleyin derim
bunları bilmek için gerçekten izlemeye gerek varmı sahada gözümüzle gördüğümüz varın görmediği onlarca şey oluyor

Çevrimiçi Samet Demir

bunları bilmek için gerçekten izlemeye gerek varmı sahada gözümüzle gördüğümüz varın görmediği onlarca şey oluyor
Var geldiği zaman ne çok sevinmiştik oysa.

Çevrimdışı Necmi

Var geldiği zaman ne çok sevinmiştik oysa.
zihniyet iyi olsa varada gerek yok zihniyet kötüyse var hikaye olur
Türk futbolunun tepesine bir yumruk inmedikçe birçok kişi soluğu içerde almadıkça düzelmez bu
Düzeni kurmuşlar çark dönüyor hangi dişli gelirse gelsin aynı çarkı durdurmanın tek yoku dişlileri kırmak

Çevrimdışı Ravenman

1. Conte
2. Bilic
3. Schuster
4. Villas-Boas
5. Flick

Çevrimiçi kartalizma190399

Birine ak dedigine digerinin kara dememesini olumlu olarak demissin, aksine bu olumlu degildi. Herkes ayni fikirde olursa ayni hatalari yaparsin. Asil farkli fikirler yeni fikirler dogar. Samet Aybaba'nin A demesine herkes koyun gibi A tamamdir diyecekse tek kisinin insafina, bilgisine ve liyakatine kaliyorsun. 5 kisi'yi cope at o zaman. Buna saglikli diyeceksen birsey yok.

Dil mevzusunu cok buyutmussun. Bircok farkli dilin, ulusun bir araya geldigi yerde illa ki bir ortak dil ve tercuman olacaktir. Sen dogru seyleri dogru sekilde soylersen emin ol o motivasyonu saglarsin.
Ornek iste:

Simdi bu arkadas motivasyonu saglayamamis mi? Adamlar o kaliteyle olumune mucadele edip dunya sampiyonunu yendiler. :)

Ciddi anlamda yabanci antrenorlerin yerlilerden daha iyi taktik bilmedigini mi dusunuyorsun? Adamlar bizden 10 kat dusuk maasli/maliyetli takimlarla organizasyon olarak bizi paramparca ediyor. Brugge coluk cocukla geldi 5'ledi gitti. Bodo Glimt bizden 10 kat dusuk maliyetli takimla bizi sahadan sildi.
GS'nin Molde ve Kopenhag karsisinda ne duruma dustu gorduk, tamamen bitiricilik ve kisisel kaliteyle gectiler. Taktiksel olarak ve organizasyon olarak madara oldular.

Turk takimlarinin tamami Avrupa arenasinda her seferinde taktiksel ve fiziksel olarak madara oluyor. Kalkip yerli antrenorler yabancilar kadar taktik biliyor demek cok iddiali olmus.

Almanya ve Ingiltere'de dil bilmeyen calisamaz demissin. Bielsa Ingilizce kullanmadan yillarca calisti. Capello keza oyle. Yani bilmeyen calisiyor, sikinti da olmuyor.
Cok fazla calisan olmamasinin nedeni Ingilizce'nin uluslararasi dil olmasi ve cogu kisinin ilkokulda bile Ingilizce dersi gorup Ingilizce bilmesi.

Çevrimiçi kartalizma190399

Cesaretle vizyonla alakası yok. Futbolda 4 unsur var. Fizik-mental-taktik-motivasyon. Her bir parçanın %25 etkisi var. Ş.Güneşi ele alalım: fizikten çakıyordu, soyunma odasında 40 tane tecüman yüzünden motivasyon unsuru da yerlerdeydi. Mental durumu biliyoruz izaha gerek yok. Son olarak taktik konusu. Taktikte en önemli karar kalitesidir teknik ise onu uygulama yeteneğidir.

Tekniği iyi oyuncu transfer ettin, mental fizik ve motivasyon da tamam diyelim. Bu oyuncunun karar kalitesi kötüyse hepsi çöp olur. Veya motivasyon eksikse hepsi çöp olur. Fizik yetersizse çıkıp oynayamaz. Mental sağlam değilse ayakları dolanır... Tüm bunları akıllıca programlayacak iradeye ihtiyaç var.

Bahsettiğin vizyoner yabancı hoca geldi diyelim. Bakıyor yüzüne bön bön. Ne anlatacaksın?

Tercuman denen birsey var. Adam kalkip sana Almanca konusup oyunculardan onu anlamasini beklemez herhalde. Anlatacak, tercume edilecek. Diger kuluplerde, ulkelerde nasil oluyorsa. Sanki dunya'nin butun takimlarinda herkes ayni dili konusuyor da bir bizde su dil sikintisi varmis gibi anlatmissin.
Iyi, yerli antrenorlerle devam o zaman. Sabaha kadar taktik anlatsinlar. Goruyoruz zaten Senol Gunes'in takima nasil muthis bir taktiksel bilinc ve organizasyon kattigini. Ayni sekilde Sergen Yalcin'in taktiksel bilincini Avrupa arenasinda gorduk. Illa Ajax maclarindan bahsetmiyorum, PAOK ve Rio Ave maclarini da gorduk. Neyse.

Diyecegim su ki, su son 20 yilda bizim takimlarimizda en iyi taktiksel bilinci ve savunma disiplinini saglayan 2 antrenor var; biri Lucescu digeri Bilic. Ikisi de Turkce bilmiyordu, ikisi de yabanci. Bunu yaparken oyuncularin yuzune bon bon yaparak yapmadilar herhalde.

Çevrimdışı Ravenman

Türk hocalar yabancı hocalardan daha iyi taktik biliyor demek 2023 yılın en komik söylemi oldu.

Çevrimdışı Sir Alex Ferguson

Türk hocalar yabancı hocalardan daha iyi taktik biliyor demek 2023 yılın en komik söylemi oldu.

Sadece 2023 değil bütün yılların olur.

4-2-3-1 4-1-2-2-1 den başka taktik bilmeyen hocalardan mı bahsediyoruz

Etiketler: