Canli izleyemedim ama lansmanla ilgili herseyi okudum.
Serdal Adali bombos populizm yapiyor. Kulubun gelecegi adina, surdurulebirlik adina birsey sunmuyor bence.
Harcayarak buyumek gibi tamamen safsata olan bir felsefe'ye inaniyor eyvallah.
Ama Hasan Arat'in nesi begenildi, niye bu kadar alkislandi onu hic anlamadim.
Proje aciklamak, resim gostermek kolay. Ama nasil yapilacagina dair hicbir aciklama yoktu.
Bu projeleri yapmanin gerekliligini herkes biliyor, sabaha kadar ben de anlatirim. Hangi kaynakla, nasil yapacak?
Buna dair aciklama, bilgi var mi? Yok. Devlet sevmedigi Besiktas'a mi bunlari yapacak? Yalakalik mi yapacagiz yani?
Yoksa kendi kaynaklarimizi mi kullanacagiz? Kullanirsak o borcu nasil bitireceksin?
Bir kere projeler ne kadar gerekli tartisilir. 3.000 kisilik Akatlar'i dolduramazken 10.000 kisilik spor salonu cok mu gerekli?
Besiktas'in son derdi olmali su an amator branslar. Bize gelir getirmeyecek faaliyetler bos yere yer kapliyor. Euroleague takimi olacagiz demek kolay.
Euroleague'deki takimlarin butcesi, Turkiye'den katilacak takimlarin sayisi belli. Efes ve FB yillik 15-20 milyon euro harciyor. Biri zaten sadece basketbola harcadigi
ve basketbol kulubu oldugu icin harciyor, digeri de FB'li zengin is adamlarinin eline bakiyor. Normal sartlarda senelik getirisi 3-5 milyon euro olmayan bir dala hicbir mantikli sponsor
senelik 15-20 milyon euro akitmaz. Sen daha stadina sponsor bulamazken basket takimina kim akitacak senelik 15 milyon euro? Gulerler adama.
Ki Milangaz zamaninda sampiyon olup Euroleague'e katilacagimiz sene bile sponsor bulamadik yahu, ne anlatiyorsun derler adama.
Ikincisi, app falan hikaye. 25 milyon dolar merchandising gelirimiz bile yok. Kac tane Besiktas'li var belli, bunlarin ne kadari kulube para harcayabilir belli.
Yuzde kaci telefon kullaniyor, bir application'in ne oldugundan haberi var o tamamen ayri bir mesele, ondan bahsetmiyorum bile. Feda bagis kampanyasinda toplanamamis parayi sen seyircinin buyuk kisminin ulasamayacagi app'le mi ulasacaksin? Dunya'nin belki de milyar taraftari olan takimlari bunu dusunemiyor da sen mi dusunuyorsun, uygulayacaksin? Gulerler adama ikinci perde.
Ucuncusu, borc 4.5 senede kapanacak demis. En son 6 milyar tl'yi gecmisti galiba, kaba hesap 200 milyon euro diyelim. Bu borcu 5 senede bitiririm diyorsan her sene 40 milyon euro kar edip borcunu kapatmak icin kullanmalisin. Senelik 100 milyon euro geliri bile olmayan, her sene ciddi zarar yazip borcunu buyuten bir kulubun bir anda 40 milyon euro her sene kar yazmasini soylemek, dusunmek tamamen akil mantik disi. Bunu diyen ya matematik bilmiyor ya dayak yememistir. Gulerler adama perde 3.
Serdal Adali vizyon sunmadi. Hasan Arat ise cafcafli resimlerle gerceklik disi bombos bir 'vizyon' gosterdi. Birazcik rakamlardan anlayan, mantigini kullanan herkes anlattiginin tamamen hikaye, ruya oldugunu anlar.
Benim hayalimdeki baskan sozde bos bir buyukluk vaad etmiyor. Aksine gerceklige yakisir bir kuculme vaad ediyor.
Benim hayalimdeki baskan Talisca'yi vaad etmiyor. 18 yasindaki Talisca'yi Brezilya'dan getirebilecek scout ekibini kurmayi vaad ediyor.
Benim hayalimdeki baskan Besiktas'i Real Madrid degil. Ajax, Shakhtar Donetsk yapmayi vaad ediyor.
Benim hayalimdeki baskan borcu x yilda eritirim tarzinda mantik disi sacma sapan birsey vaad etmiyor. Sadece Besiktas'i duzenli bicimde kar yapan, borcu rahat dondurebilir seviyede tutmayi vaad ediyor.
Benim hayalimdeki baskan para, zenginlik, transfer vaad etmiyor. Futbol akli, organizasyon, liyakat vaad ediyor.
Iki baskan da gram tatmin etmedi beni. ANC'den 1-2 tik iyi olurlar elbette, ama F. Orman'in 5 gomlek alti olurlar.